Molestien 7, 2450 Kbh. SV, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Molestien 7
2450 København SV

Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

OK-nyt: Kokke og skibsass. Esvagt - hovmestre Maersk

Via login på "Medlemsside" kan medlemmer af Metal Maritime nu læs ...

Tema om mænd på barsel i Metal Magasinet

Metal Magasinet sætter i sin nyeste udgave fokus på mænd på barse ...
DAGEN 10/4
Ons 10/4-2013 09.30

CO-SØFART KALENDER

John Ibsen - Arbejder hjemme
Jens Fage-Pedersen - Skibsbesøg i Ijmuiden
Henrik Mikkelsen - Medsejlads Pearl Oslo-KBH.

Kirsten Østergaard - Ferie til 15/4

DET SKETE OG SKER OG BLEV SAGT

1912: 'Titanic' forlader Southampton på sin første (og sidste) rejse.
1975: Folketinget beslutter, at Christiania skal være afviklet senest i april 1976.  

Sol op 06:17 sol ned 20:05

PIRATERI

Somaliske pirater koster fortsat milliarder
Der postes milliarder af kroner i at holde de somaliske piraters kriminelle adfærd i skak. Samlet set kostede det somaliske pirateri i 2012 det internationale samfund, hvad der svarer til omkring 34 milliarder danske kroner.
Det er dog et fald på godt fem milliarder - svarende til 12,6 procent i forhold til 2011. Det viser en ny rapport fra den amerikanske tænketank One Earth Future, der har set på de samlede omkostninger ved pirateriet. Tænketanken har indregnet alle udgifter i forbindelse med pirateriet: Rederiernes udgifter til sikkerhed og beskyttelse af skibe og besætninger, den internationale flådes jagt på piraterne og udgifterne til retsforfølgelse og fængsling af piraterne.
De somaliske pirater er voldsomt stækket på grund af den internationale flådes indsats mod pirater og det faktum, at mange handelsskibe, der passerer den vigtige vandvej gennem Suez-kanalen og piratfarvandene, beskytter sig med bevæbnede vagter.
Epn.dk 9/4 15:17, http://epn.dk/brancher/transport/skib/article5313091.ece

SØFARTS MEDIER - i det sidste døgn

FÆRGEN fik overskud på 30 mio. kr.
Rederiet Færgen kom ud af 2012 med et overskud på 30 millioner kroner, fremgår det af selskabets årsrapport. Det er en klar forbedring fra året før, hvor firmaet måtte indkassere et underskud på 60 millioner kroner.
Overskuddet kommet i hus til trods for, at prisen på brændstof i perioden har været stigende.
Selskabet forventer også overskud i år.
Tv2bornholm.dk, 09/04, 12:51, http://www.tv2bornholm.dk/?newsID=72096

Ny Marco Polo-runde
Det er det danske Transportministerium, der annoncerer den nye ansøgningsrunde til Marco Polo-programmet, der har til formål at begrænse trængslen på vejene i Europa, ved at styrke konkurrenceevnen på mere miljøvenlige transportformer ved at overflytte godstransport fra vej til jernbane, søvej (særligt nærskibsfart) og indre vandveje.
I denne ansøgningsrunde lægges der inden for nærskibsfarten særligt vægt på projekter, der fremmer brugen af brændstof med lavt svovlindhold, og på projekter, der på anden vis reducerer miljøbelastningen, fx ved brug af LNG (flydende naturgas), elektricitetsforsyning til skibe i havn samt brugen af ’røgrensere’ (’scrubbers’) på skibe.
Budgettet for runden er på ca. 497 mio. kr. og ansøgninger skal være Europa-Kommissionen i hænde senest den 23. august.
Transporttidende.com, 08/04,.13:59, http://www.transporttidende.com/index.php/dtt/artikel

Hvidbog for Samsøs nye havn til godkendelse
Hvidbogen oplister og kommenterer de 14 indkomne forslag fra Samsøs borgere i forhøringen, gennemført sidst i 2012.
De offentlige myndigheder blev hørt ved samme lejlighed. VVM myndighederne konkluderer, at Samsø kommune ikke behøver at belyser alternativer til placeringen ved Ballen havn og Harpesdal på øens østside.
VVM myndighederne kræver, at selve havneanlægget placeres ude i vandet. Kravet stilles for at sikre en adgang langs kysten, og kan indebære en væsentlig fordyrelse af projektet.
På Samsø Kommunes hjemmeside kan den 20 sider lange hvidbog læses i sin helhed.
Samso.dk, 08/04, 11:43, http://www.samso.dk/Np.asp?Id=9425

Bankkrise på Cypern rammer DFDS
Russiske vognmænd er storkunder på DFDS fragtruter mellem Sct. Petersborg og Kiel, og Ust-Luga og Sassnitz. Derfor kan det danske rederi nu mærke, at Euro-krisen på Cypern har sat de russiske vognmænd under pres.
Fragttrafikken på de to fragt-færgeruter er gået tilbage med 20 procent, siden den cypriotiske regering – under pres fra EU – fastfrøs indeståender på konti i de cypriotiske banker, som har været populære for russiske virksomheder og velhavere.
DFDS håber, at mængderne vil stige til et mere normalt niveau inden for kort tid.
Transporttidende.com, 09/04, 12:41, http://www.transporttidende.com/index.php/dtt/artikel/

Norge har gjort nyt muligt storfund af olie
Selskabet Lundin har gjort et nyt fund af olie i prospektet Luno II, som ligger i nærheden af felterne Johan Sverdrup og Edvard Grieg i Nordsøen. Først om to eller tre uger vil selskabet komme med bud på den mængde af olie, som vil kunne udvindes i området, siger koncernchef Ashley Heppenstall i Lundin Petroleum i en pressemeddelelse.
Selv om Lundin er forsigtig med udtalelser i beskrivelsen af fundet, så skriver Teknisk Ukeblad at oliefundet kan være større end Goliat-feltet i Barentshavet, som indeholder 174 millioner tønder olie.
Lundin Norway er et datterselskab af Lundin Petroleum AB.
Politiken.dk, 09/04, 20:11, http://politiken.dk/udland/ECE1940905/

Bornholm
Olieforurening ved færgelejet i Rønne
En overfyldt brændstoftank ved færgeleje 1 på Rønne Havn var tirsdag aften årsag til en forurening af kajen og havnebassinet.
Der er sket en fejl, da tanken blev påfyldt for meget dieselolie og mellem 200 og 1.000 liter flød ud gennem overløbsventilen.
Noget er kommet ud i havnebassinet og ’Leonora Christina’ sejler fra færgelejet, og hurtigfærgen virker som et piskeris og derfor vil det lokale brandvæsen til morgen se, om der stadig er dieselolie i vandet og hvor meget, der eventuelt er tale om.
Bornholm.nu, 09/04, 21:34, http://bornholm.nu/?Id=48392

Færgen ændrer på natfærgetider
Efter der nogen dage har været problemer med maskinen på ’Povl Anker’ - der i øjeblikket sejler som natfærge mellem Køge og Rønne - ændrer rederiet Færgen i sejlplanen på Køge ruten ugen ud.
Tv2bornholm.dk, 10/04, 06:16, http://www.tv2bornholm.dk/?newsID=72110

SHIPPINGWATCH

Lauritzen Fonden fik underskud på 1,85 mia. kr. i 2012
‎Lauritzen Fonden, som blandt andet ejer 36 pct. af aktierne i rederiet DFDS samt hele rederiet J. Lauritzen, fik i 2012 en markant økonomisk lussing. Det svækker sikkerhedsnettet under rederierne betydeligt, skriver dagbladet Børsen.

Piraterne i Somalia er sat ud af spillet
Kampen for at stoppe de somaliske pirater har været en dundrende succes. Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) og rederierne lægger ikke skjul på deres begejstring.

Fransk containergigant varsler rateløft på Europa-Asien
Franske CMA CGM, der blandt andre konkurrerer med Maersk Line, vil løfte fragtraterne på ruterne fra Nordeuropa til Fjernøsten med 125 dollar per tyvefodscontainer fra den 1. maj.

Cargills indtjening dykker 42 procent
Verdens største handelshus for landbrugsvarer, amerikanske Cargills, er hårdt ramt af sidste års amerikanske katastrofehøst. Det viser nyt regnskab, der varsler langsigtede konsekvenser.

Bimco: Tørlast på sporet efter fem års nedtur
Det vil tage mere end blot nogle få måneder at ændre ubalancen mellem udbud og efterspørgsel, men for første gang i fem år går markedet den rigtige vej, skriver Bimco i ny analyse.

Norge har gjort nyt muligt storfund af olie
Nyt oliefund i den centrale del af Nordsøen i nærheden af felterne Johan Sverdrup og Edvard Grieg kan være på omkring 200 millioner tønder råolie, siger eksperter.

Panama-kanalen: Maersk Line vil vende tilbage
‎Maersk Line skal nok vende tilbage til Panama-kanalen, bl.a. fordi de store amerikanske kunder vil kræve det, siger administratoren af den vigtige sejlrute i et eksklusivt interview med ShippingWatch.

Rederne bruger milliarder på piratbekæmpelse
En ny rapport fra Oceans Beyond Piracy kortlægger, hvor meget det koster at bekæmpe pirateri i Somalia. Læs her hvordan omkostningerne er fordelt.

Pirateri koster rederne seks mia. USD årligt
Det er blevet dyrere og dyrere for rederne at slå ned på pirateri, selvom antallet af angreb er faldet i de seneste år. Alene i 2012 kostede det sammenlagt rederne 6 mia. USD at bekæmpe pirateri, viser ny rapport.

Capesize-ordrer rammer højeste niveau i tre år
I marts nåede antallet af ordrer på capesize nybygninger sit højeste niveau i tre år, skriver TradeWinds.
http://shippingwatch.dk/

MARITIME DANMARK

Pirateri koster fortsat danske rederier dyrt
Ørred tåler catch-and-release
‎Hamborg by vil have rederifusion
‎Mira på værft i Gilleleje
‎Maritim transport fordoblet i 2030
Mads Meldgaard forlader Nordic Tankers
‎Færgen har vendt minus til plus
Der er næring i færdigretter
London Array kører nu på fuld kraft
‎Ny rapport om norsk fisk og skaldyr
‎Esbern Snare finpudser formen
Taurin er vigtigt for fiskesundhed
‎Bermudas skibsregister hårdt presset
‎Vækst i Storbritanniens akvakultursektor
Rederi garanterer søfolk betaling
Elovn kan være årsag til brand
Bladt skaber 200 arbejdspladser på Lindø
Østersøen skal renses
http://www.maritimedanmark.dk/


  

ARBEJDSMARKEDSNYHEDER 

Robot afviser lediges jobansøgninger
Dette er et ”automatisk afslag”. Sådan lød et mailsvar da arbejdsløse Gabriel Cornea havde sendt en ansøgning til Carlsberg. Forklaringen er, at Carlsberg har investeret i et computerprogram, som kan behandle og sortere jobansøgninger.
Og Carlsberg er langt fra de eneste. Både private virksomheder og offentlige arbejdspladser er i stigende gradbegyndt at benytte lignende programmer. Så selvom det sjældent fremgår direkte, at afslaget er automatisk, kan det sagtens være en maskines vurdering, der ligger til grund for et afslag.  For firmaerne er det billigere at lade en robot stå for grovsorteringen - især fordi mange arbejdspladser for tiden drukner i ansøgninger fra desperate ledige.
Men både Ældresagen og HK frygter, at robotterne gør det nemmere for arbejdspladser at diskriminere ansøgere.
Mange af programmerne kan sortere og fravælge ansøgere på baggrund af for eksempel alder og køn.
Nordjyske.dk 9/4 07:59, http://nordjyske.dk/nyheder/

Tag til Norge og få job
Fire norske rekrutteringsfirmaer var i går i det vestjyske for at lokke arbejdsløse danskere til fjeldlandet. Det er blandt andet olieindustrien, der har akut brug for arbejdskraft og den norske stat pumper også masser af penge nye veje og jernbaner.
Det skaber en efterspørgsel, som nu kommer danske arbejdsløse til gode. Rekruteringsfirmaerne er kommet til et område, der bestemt ikke er præget af samme vækst som i Norge.
Dansk Metal Skjern Ringkøbing har for eksempel en arbejdsløshed på 5,2 % og Hos 3F Ringkøbing Skjern er arbejdsløsheden 10 %.
Nordmændene henter også arbejdskraft i Sverige, Polen og Litauen, men danskerne står højt på ønskesedlen.
Tvmidtvest.dk, 09/04, 17:43, http://www.tvmidtvest.dk/indhold/tag-til-norge-og-faa-job

SÆRE OG SKÆVE FORTÆLLINGER I FRI STREG 

Fem ton Nutella-stålet fra parkeringsplads
Lækkersultne tyve har været på spil i Tyskland, hvor 5,5 ton Nutella er blevet stjålet fra en parkeret lastvogn i byen Bad Hersfeld i nærheden af Franfurt. De store mængder smørbart chokolade og hasselnød blev fjernet i weekenden og har en værdi af omkring 120.000 kroner. Så der skulle også være nok til mere end et enkelt morgenbord.
Lokale medier skriver, at det ikke er første gang, at tyvene med hang til søde sager har slået til. Tidligere er lastvogn med Red Bull blevet stjålet, lige som tyve har fjernet kaffe for mere end 200.000 kroner fra samme sted.
Dagens.dk 9/4 14:49, http://www.dagens.dk/krimi/fem-ton-nutella-st%C3%A5let-fra-parkeringspladsBALTIC DRY INDEX
856 (-2) (rekord 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 09/04, http://www.dryships.com/pages/report.asp

AKTIEKURSER - KØBSKURSER 
APM A-aktie: 41.400 (-80)
APM B-aktie: 43.160 (-80)
D/S Norden: 180.60 (-1,40)
Torm: 0.90 (+0,03)
DFDS: 321.00 (-1)
Mols-Linien: 18.60 (-0,10)
Børsen, 10/04, http://borsen.dk/kurser/danske_aktier/alle_danske_aktier.html

VALUTAKURSER – når du køber kontanter
100 USD = 571,76 DKK
100 Euro = 745,58 DKK
Valutakurser, 10/04, http://www.valutakurser.dk/


Barno/Mohni Joy© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Molestien 7
2450 København SV

Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

OK-nyt: Kokke og skibsass. Esvagt - hovmestre Maersk

Via login på "Medlemsside" kan medlemmer af Metal Maritime nu læs ...

Tema om mænd på barsel i Metal Magasinet

Metal Magasinet sætter i sin nyeste udgave fokus på mænd på barse ...

Samarbejdspartnere:

tjm banner 2019 fp1 195px
pfa banner 2019 fp 195px