Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN 2/7
Fre 2/7-2010 10.00
038-brugt

Dagens navn er Maria besøgelsesdag - til minde om Jomfru Marias besøg hos Johannes Døberens mor, Elizabeth
1881: USA's 20. præsident James Garfield bliver skudt og dør senere af sine sår
1900: De Olympiske Lege åbner i Paris, Frankrig. Det er anden gang i moderne tid, at legene bliver afholdt
Solopgang: 04:31 Solnedgang: 21:55

CO-SØFART KALENDER

Ole Philipsen - 12:00 Møde
Christian Petersen - 12:00 Møde 
Ole Strandberg - Ferie

FRA MEDIER

Skotske olieboringer på Grønland er startet
Det Edinburgh-baserede olieselskab Cairn Energy er nu begyndt at bore efter olie ud for Grønlands vestkyst. Cairn har fundet et antal steder i Baffin Bugten 175 km vest for øen Disko, hvor det vil lede efter olie. Boringerne foregår med to svenske boreskibe - de chartrede "Stena Don" og "Stena Forth" og 11 støtte- og oliebekæmpelsesskibe. Cairns boreprogram foregår en licensblok, som de grønlandske myndigheder har tildelt selskabet, og varer til ind i september i år og vil koste ca. 2,7 milliarder kr.
Cairn Energy er operatør i et konsortium sammen med det malaysiske statslige olieselskab Petronas
Business.dk, 02/07 07:20, http://www.business.dk/energi-miljoe/groenlandske-olieboringer-er-startet

Oliemilliardær scorer kassen
Middelfart-virksomheden Bunker Holding fik, i regnskabsåret der dækker perioden frem til udgangen af april, et overskud på 230 mio. kr. før skat mod 97 mio. kr. året før.  Bunker Holding udgør 99 pct. af omsætningen i koncernen United Shipping & Trading Company, der ejes af milliardæren Torben Østergaard-Nielsen.
Den fynske virksomhed har haft godt salg af skibsbrændstof, selvom rederierne generelt har lagt skibe op og sejlet langsomt
Business.dk, 02/07 06:45, http://www.business.dk/brancher/jackpot-til-fynsk-oliemilliardaer

Mærsk i rekordmarked
Analysefirmaets Macquarie's globale container indeks - der beregner containere håndteret i 200 havne i 58 lande - nåede i maj måned et rekordniveau på indeks 195, hvilket er højere end den hidtidige rekord i juli 2008, hvor indekset endte på 193, skriver Lloyds List. Der bliver i øjeblikket afskibet containere som aldrig før og Macquarie vurderer, at containershippingbranchen endnu ikke har fået den fulde nytteeffekt af virksomhedernes genopbygning af lagrene.
Nyhedsbureauet Direkt/Børsen.dk, 01/07 13:00, http://borsen.dk/nyheder/transport/artikel/1/186544/maersk_sejler_rundt_i_rekordmarked.html

Skib sejler på danske brændselsceller
24 brændselsceller fra Danske Haldor Topsøe hjælper til at drive skibet Undine frem på åbent hav. Skibet er det første i verden, som får leveret strøm fra en såkaldt SOFC brændselscelleenhed. Enheden leverer strøm til skibet med høj virkningsgrad og brændselscellerne kører på metanol, og CO2 og vand er de eneste biprodukter.
Epn.dk, 01/07 14:35, http://epn.dk/brancher/energi/article2114658.ece

Evergreen bestiller containerskibe for 1 mia. dollar
Ifølge en meddelelse fra det koreanske værft Samsung Heavy Industries har det store taiwanesiske containerrederi Evergreen bestilt 10 store containerskibe til en samlet værdi af 1 mia. dollar. Evergreen sejler hermed det helt tunge materiel i stilling i konkurrencen om transporterne på verdenshavene.
RB-Børsen/Epn.dk, 02/07 07:54, http://epn.dk/brancher/transport/skib/article2115276.ece

Ny strategi for de maritime erhverv
Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen lancerer nu en ny strategi for hele det maritime Danmark. Målet med strategien er at øge koordinationen og samarbejde på tværs af de maritime myndigheder og erhverv.
Strategien samler den danske indsats på det maritime område under fem mål:
1. Gode udviklingsmuligheder for de maritime erhverv
2. Mindsket udledning af drivhusgasser og reduktion af luftforurening
3. Beskyttelse af havmiljøet og kystzonen
4. Øget sikkerhed til søs
5. Koordination af indsatsen på det maritime område
Strategien følger op på EU's Integrerede Maritime Politik, som blandt andet har peget på nytten af styrket koordination i medlemslandene af deres maritime indsats.
Økonomi- og erhvervsministeriet/Maritimedanmark.dk, 02/07 08:00, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8354

Ø-firmaer uenige om havnetakster
DI Bornholm retter en skarp kritik af Rønne Havn A/S efter selskabet bag havnen i klippeøens hovedby har varslet prisstigninger. Højere takster for virksomheder ved havnen kan føre til dyrere fragtrater og dermed sværere betingelser for erhvervslivet, som derfor kan miste job, mener DI Bornholm.
2009-regnskabet for Rønne Havn blev bedre end ventet, men havnen oplevede samtidig et dyk i fragtmængderne.
Erhvervsbladet.dk, 02/07 07:26, http://www.erhvervsbladet.dk/transport-logistik/oe-firmaer-i-totterne-paa-hinanden-om-havnetakster

Baltic Sea Solutions begæret konkurs
Bestyrelsen for den erhvervsdrivende fond Baltic Sea Solutions (Bass) har, på grund af svigtende omsætning, måttet indgive en frivillig konkursbegæring. Bass’ fokusområde har været regionaludvikling med vedvarende energi og innovativ teknologi som vækstfremme, og siden 2005 er der blevet opbygget betydningsfulde netværker i Europa, USA og Østersøregionen.
Baltic Sea Solutions skaffede alene i 2009 godt 50 mio. kr. til projekter via fonde, mens selskabets egen økonomi var nødlidende.
Folketidende.dk, 01/07 20:01, http://folketidende.dk/bass-begaeret-konkurs

Helikopterpiloterne er oftest ude efter mænd over 50 år
Blandt de 13 druknede danskere på vandet sidste år, var de otte mænd over 50 år som ikke brugte vest. Det viser en statistik fra Søsportens Sikkerhedsråd, som sammen med Flyvertaktisk Kommando og Søværnets Operative Kommando (SOK), i går slog et slag for badesikkerheden til havs og langs Danmarks mange kystlinjer.
Stiften.dk, 02/07 00:06, 2. juli 2010 00:06, http://stiften.dk/article/20100702/AAS/707019738/1003

Søfart nr. 26-27 bringer bl.a. følgende artikler:
Siemens ind i A2Sea
Den store vindmølleproducent Siemens køber 49 pct. af Fredericia-rederiet A2Sea, som har specialiseret sig i installation af havvindmøller. Dermed vil rederiet frem-over være ejet af to af de helt store spillere i industrien, idet energiselskabet DONG Energy beholder en ejerandel på 51 pct. Parterne skal samarbejde om den nye, store, danske havvindmøllepark ved Anholt. 
 
NFS tæt på tre nybygninger
Tre nye færger er på vej til NFS (Nordic Ferry Services) fra J. J. Sietas KG i Hamborg til henholdsvis Samsøtrafikken mellem Sælvig og Hou samt til Langelandstrafikken mellem Spodsbjerg og Taars. De to færger til Langelandsbælt er en del af en netop indgået kontrakt mellem Sydfynske A/S, der er en del af NFS, og Sund & Bælt om sejladsen på Spodsbjerg - Taars ruten fra 2012 til 2017. Den nye færge til Samsøtrafikken skal erstatte den uheldsramte »Kanhave«. 
 
Stella Shipping i storm
Stella Shipping har solgt ud af flere af sine skibe - herunder en række af de nybygninger, rederiet har på vej fra Bangladesh. Det fremgår af Stella Shippings årsregnskab for 2009, som desuden viser, at rederiet er hårdt ramt af det dårlige fragtmarked, faldende skibsværdier og problemer med den langsigtede finansiering. 
 
Ny aktør køber containerskib
Mens flere danske rederier mere eller mindre frivilligt har solgt ud af feeder-tonnage i det seneste års tid, primært pga. elendige markedsforhold, er en privat investor nu klar med indkøb af tonnage. Der er tale om feederskibet »Sujin« (ex »Cape Hatteras«), som for nylig er overtaget af K/S MV Sujin med adresse i Charlottenlund. Teknisk management er placeret hos Dania Marine, mens Maersk Broker er ansvarlig for den kommercielle drift af skibet. 
 
IMO skærper STCW-krav
Mens man efter en IMO-diplomat-konference i Manila har færdiggjort fem års arbejde med en revision (opstramning) af STCW-reglerne, har Akkrediteringsrådet herhjemme givet en række af de maritime professionsbacheloruddannelser det blå stempel. 
 
Samler kursusselskaber
De to A. P. Møller - Mærsk selskaber Maersk Training Centre og Svitzer Safety Services har besluttet at fusionere og fortsætte under fælles navn og ledelse. Det fortsættende selskab får navnet Maersk Training med hovedkvarter i Svendborg. Med tiltaget rykker Maersk Training for alvor op i superligaen på den globale scene blandt maritime kursusvirksomheder, idet man får et meget bredt funderet og varieret kursusprogram - dækkende såvel shipping- som offshoremarkedet. 
 
Leasingaftale mellem APM Terminals og VPA på plads
Den længe ventede aftale mellem APM Terminals og havnemyndighederne i Virginia (VPA) i USA er nu endelig faldet på plads. Det står derfor klart, at VPA leaser - og dermed overtager driften af - APM Terminals' moderne containerterminal i Portsmouth i nærheden af Norfolk i en 20-årig periode. Aftalen har effekt allerede 6. juli. Dermed får VPA igen rådighed over alle containerterminaler i Hampton Roads-området og kan nu koncentrere sig om konkurrencen med de øvrige østkysthavne. 
 
Ballastvand testrenses i Hundested
Danmarks første testcenter for godkendelse af teknologier til rensning af ballastvand blev indviet den 24. juni på Hundested Havn. Den nye del af Hundested Havn har dermed fået et nyt vartegn i form af fire store tanke, der er placeret lige ud til kajkant og malet i maritim blå farve. Testcentret er støttet med 1,3 mio. kr. fra Den Danske Maritime Fond.


BALTIC DRY INDEX

2.351 (-55) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 01/07, http://www.dryships.com/pages/report.asp

BANKENS - SALGSKURSER
100 USD = 590,32 DKK
100 Euro = 734,84 DKK
Danske Bank, 02/07, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx

AKTIEKURSER - KØBSKURSER
APM A-aktie: 44.800 (-1.910)
APM B-aktie: 46.500 (-1.880)
D/S Norden: 204,80 (-6,90)
Torm: 45,00 (-0,90)
DFDS: 363,00 (-17,00)
Mols-Linien: 43,00 (-0,90)
Børsen, 02/07, http://borsen.dk/kurslister/danske_aktier.html

(Barno)

THORA LUND© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1