Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN 2/9
Tor 2/9-2010 10.00

Dagen hedder "Elisa".
1807: Københavns bombardement. Da englænderne bomber byen, oplever verden for første gang et terrorbombardement mod civile.
1773: Der udstedes forbud mod privat brændevinsbrænding på landet.
Sol op 06.18 sol ned 20.00

CO-SØFART KALENDER

Alle faglig afdeling på kontoret.
 
FRA MEDIER

Pirateri
Søværnet deltager i flagdagen 5. september med baggrund i piratbekæmpelse
Til flagdagen 5. september (som er indført i 2009 for soldater som har deltaget i Danmarks internationale missioner), har søværnet inviteret omkring 160 deltagere som har deltaget i "Operation Ocean Shield". Operationen er den internationale indsats mod pirateri i et område på 6,5 millioner kvadratsømil med udgangspunkt i Røde Havet og Adenbugten.
Søfartens Ledere, 1/9, http://www.soefartensledere.dk/WEB/Templates/Normal.aspx?Page=5d0be7cd-1805-4589-9bf4-dd8ced11a8a5&Module=09a83502-4949-4c1e-be6e-a0b52438340a&Item=aceeebb7-aa5f-47a7-8159-0cb5b3707f26

IMB Live Piracy Report update
1/9 01.00 LT psn 03:14.3N 105:19.6E Off Pulau Mangkai, South China Sea
Seks pirater bevæbnede med skydevåben, knive og stålstænger entrede et tankskib i fart. De entrede broen hvor de tog tre besætningsmedlemmer som gidsler og bagbandt dem. Piraterne tog også kaptajnen som gidsel da han åbnede sin kabinedør. Piraterne stjal skibets kontantbeholdning og ejendele fra skib og besætningsmedlemmer før de forsvandt.

31/8 03.00 LT psn 03:13S 116:23E Tanjung Pemancingan red, Indonesien
Mens et skib lå for anker kom der alarm fra forskibet som indikerede at en dør var blevet åbnet. Undersøgelser viste at et storerum forskibs var brudt op og skibsejendele stjålet. Tyveriet var ikke blevet bemærket.

31/8 0110 UTC psn 05:52.4S 013:01.9E Boma red, Democratic Republic of Congo
Tre røvere bevæbnede med knive entrede en produkttanker som lå for anker. De stjal skibsstores og forsvandt.

30/8 23.30 LT psn 03:03.8N 105:21.6E 12 nm NW of Pulau Mangkai (Indonesien), South China Sea
Seks pirater bevæbnede med skydevåben og lange knive entrede et tankskib i fart. De entrede broen og tog vagthavende officer og matros som gidsler. En pirat blev på broen og holdt vagt over dæksofficeren. De andre tog matrosen til kaptajnens kammer hvor de stjal skibets kontantbeholdning og andre ejendele. Piraterne foretog også ransagning på maskinchefens kammer. Anti-pirat besætning på dækket observerede piraternes båd og slog alarm. Alle besætningsmedlemmer mønstret med anti-pirat våben. Piraterne tog maskinchefen som gidsel og bandt ham til rælingen hvorefter de forsvandt.
ICC Commercial Crime Services, 1/9, http://www.icc-ccs.org/index.php?option=com_fabrik&view=table&tableid=534&calculations=0&Itemid=82

Storm tvang Greenpeace-aktivisterne til at stoppe
De fire Greenpeace aktivister som siden tirsdag morgen har hængt under et ben på boreplatformen ”Stena Don”, besluttede sent onsdag aften at standse aktionen på grund af stærk storm i området. Da de klatrede op på platformens dæk ventede politiet som tilbageholdt dem på stedet. Aktivisterne er stolte over at have fået standset boringerne i to dage og dermed fortalt selskabet Energy Cairn hvad de mener om den risikofyldte og hovedløse oliejagt.
Berlingske.dk/ritzau, 2/9 07.33, http://www.berlingske.dk/danmark/storm-stopper-greenpeace-aktion

Svenske Tärntank flyttede til Danmark af simpel nød
Det var simpelthen et spørgsmål om overlevelse da det svenske tankskibsrederi tidligere i år besluttede at flytte hovedsæde fra Göteborg til Skagen. Det udtalte formanden for det svenske rederi på rederiforeningens fokusmøde i Skagen onsdag. Rederiet var hårdt presset af den økonomiske krise og erhvervets konkurrencevilkår i Sverige. Svenske politikere ser ikke skibsfarten som en selvstændig industri, men blot et erhverv som skal videretransportere svenske varer. Regeringen sender skiftende signaler til erhvervet, og det som slog hovedet på sømmet, var en udtalelse i april sidste år, hvor transportministeren meddelte at tonnageskatteordningen desværre ikke blev til noget.
Maritime Danmark, 1/9 13.47, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8679

Mærsk fortsætter i økonomifart
"Slow Steaming" er kommet for at blive, fastslår Mærsk Line-chef Eivind Kolding. Det bedste for kunderne er at være pålidelige i tidsplaner, holde omkostningerne nede og begrænse CO2-udslippet. Ifølge en analyse fra Mærsk Line har Slow Steaming resulteret i 7% mindre CO2-udslip pr. container.
Børsen.dk/Nyhedsbureaet Direkt, 1/9 16.35, http://borsen.dk/nyheder/investor/artikel/1/190221/maersk_slow_steaming_fortsaetter.html

CMA CGM kommer ud med overskud
Det franske containerrederi får et nettooverskud på 864 millioner dollar på årets første seks måneder. Der er fragtet 4,4 millioner TEU hvilket betyder en stigning på 22% i forhold til året før.
Euroinvestor/RB-Børsen, 2/9 08.11, http://www.finansnyheder.dk/news/ShowNewsStory.aspx?StoryId=11262832

Torm-chefen henter tidligere kollega ind til toppost
Jacob Meldgaard henter sin tidligere kollega fra Norden, Alex Christiansen, ind som Senior Vice President for tørlastdivisonen. Med placeringen af Alex Christiansen ser den administrerende direktør frem til hvordan mulighederne i tørlastdivisionen bedst kan udnyttes. Jacob Meldgaard blev selv overraskende hentet fra Norden til Torm i 2008, hvor han først kunne starte halvandet år efter på grund af en konkurrenceklausul. Alex Christiansen har senest været ansat i hollandske Nidera som chef for globale fragtaktiviteter. Norden og Torm har haft et anstrengt forhold til hinanden siden et forsøg fra Torms side på en fjendtlig overtagelse i 2002.
Epn.dk/RB-Børsen, 1/9 10.14, http://epn.dk/brancher/transport/skib/article2169128.ece

Smyril Line til Hirtshals fra 2. Oktober
Efter færgen Norrøna har haft anløb i Esbjerg ni måneder om året og i Hanstholm i de tre sommermåneder, bliver Hirtshals nu den faste havn alle årets 12 måneder. Smyril Line angiver både vejrmæssige og trafikale forhold som baggrund for skiftet.
Børsen, 2/9 side 12

Stolthed i Danmarks Rederiforening over erhvervets formåen
Formanden for rederiforeningen, CEO Lars Vang Christensen fra Herning Shipping er glad og stolt over at dansk skibsfart alt overvejende tilsyneladende har klaret finanskrisen bedre end ventet. Det forventes således at valutaindsejlingen vil stige med 20 milliarder til 160 milliarder i 2010. Danske rederier er drevet af godt købmandsskab og dygtige medarbejdere og rundt omkring er omkostningerne tilpasset.
Danmarks Rederiforening, 1/9, http://www.shipowners.dk/presse/nyheder/danskskibsfart-etsolidterhverv.html

Chef i Søværnet degraderes på grund af dyre rejser
Den hidtidige kommandør Per Tidemand er blevet degraderet til orlogskaptajn. Baggrunden er en tjenestemandssag som har baggrund i at Tidemand har rejst på et alt for dyrt niveau. Degraderinger har yderst sjældent været anvendt i det danske forsvar. Rejsereglerne blev strammet i 2009 efter en række sager om forsvarets rejsevaner. Per Tidemand arbejder i dag ved Søværnets Specialskole på Holmen og vil ikke udtale sig om sagen, men siger at Søværnet iøvrigt har behandlet ham "ganske anstændigt" efter afgørelsen. Officerernes fagforening HOD mener den konkrete sanktion er alt for hård, og har besluttet at indbringe tjenestemandsrettens afgørelse for en domstol.
Berlingske Tidende, 1/9 21.00, http://www.berlingske.dk/danmark/chef-i-soevaernet-degraderet

SamsøTrafikken: Status på betalingsautomaterne
Efter sommerperioden har NFS finstuderet hvordan udviklingen har været med betalingsautomatikken. Analysen viser stærk stigende anvendelse af salgsautomaterne Samtidig er der sket et fald i antallet af fejl fra automaterne som over perioden er faldet fra knap 2% til 1,28% af ekspeditionerne. En tidlig frigivelse af en kompliceret automat som ikke har været anvendt af NFS før, har slidt noget på kunders og personalets tålmodighed. Automaterne kan både sælge billetter, udstede boardingkort og give penge retur. Det største løft i automatbetjeningen er sket ved simplificering af billetsortimentet. Også booking via internettet og selskabets hjemmeside har været kritiseret og der arbejdes løbende på forbedringer.
SamsøTrafikken, 1/9, http://www.samsoetrafikken.dk/nyheder/76we.aspx?newsId=1812

Ny direktør for SIMAC
Efter megen ballade på søfartsakademiet i Svendborg er der nu fundet ny direktør. Både elever og lærere har klaget over dårligt arbejdsmiljø og efter en tredjedel af lærerne fratrådte deres stillinger på et år, blev den tidligere direktør Torben Jensen fyret i juni. Ny direktør bliver Jesper Bernhardt der kommer fra en stilling som forstander på Korinth Efterskole Spejderskolen, som han har bestridt siden 2001. Jesper Bernhardt er cand.techn.soc fra Roskilde Universitetscenter, og har forudgående en lang karriere fra militæret, blandt andet ved Flådestation Korsør.
Maskinmestrenes Forening, 1/9 12.43, http://www.mmf.dk/nyheder/Sider/NydirektørforSIMAC.aspx
P4 Fyn - Svendborg, 1/9 11.07, http://www.dr.dk/Regioner/Fyn/Nyheder/Svendborg/2010/09/01/110418.htm

Marstal Søfartsmuseum søger historisk medarbejder
Der er voksende arbejdspres på nuværende ansatte og frivillige og det får Marstal Søfartsmuseum til at lede efter en medarbejder som efter ønske fra Kulturarvstyrelsen har forstand på at forske i området.  Økonomien hos museet er ganske god, og der er plads i budgettet til den nye medarbejder som skal supplere de allerede 10 ansatte, hvoraf 4 er under projektbeskrivelse.
Fyens.dk, 1/9 08.15, http://www.fyens.dk/article/1676123:AEroe--Soefartsmuseet-jagter-historisk-medarbejder

Særudstilling på søfartsmuseet Kronborg
Udstillingen ”Søfolk og redere i 1700-tallets København” vises 10. september 2010 til 27. marts 2011. Globalisering og grådighed tegnede tiden. Regningen efter Englænderkrigen 1807-14 var stor. Flåden blev taget, Norge givet til Sverige og landet gik fallit. I perioden 1750 til 1801, tiden med den Florisante Handel, voksede København frem blandt førende handels- og søfartsbyer. ”Søfolk og redere i 1700-tallets København er Handels- og Søfartsmuseets bidrag til Golden Days festivalen: Globalisering, gossip og grådighed”.
Søfartsmuseet, pressemeddelelse, 1/9


Pæreskuden, sild, øl og jazz i Nyhavn
Lørdag den 4. september:
går broen op og Pæreskuden anløber Nyhavn ved Cap Horn. Fejø Syngepiger synger på kajen og udover af frugt er der salg af honning fra Fejø Honningtapperi. Besøget fra Fejø er gammel tradition.
Den 9. september:
Restauranterne byder på silderetter og fra kajen er der salg af røgede ål og fede sild, samt rigtig gamle oste.
17-18 september:
Nyhavns Erhvervsforening og Copenhagen Harbour Jazz arrangerer jazz og ølsmagning med 30-40 forskellige bryg fra danske og udenlandske bryggerier.
Nyhavns Erhvervsforening, 2/9

Peter Madsens hjemmebyggede raket
Raketten sejles netop nu på en platform trukket af Peter Madsens egen hjemmebyggede ubåd Nautilus til Bornholm.
Billedserie på ingeniøren.dk
Ingeniørend.dk, 1/9 15.59, http://ing.dk/artikel/111527-dansk-raket-sejler-til-bornholm-med-u-baad#1

Mange aktiverede i kommunerne
Fire ud af ti nye HK-jobs i landets kommuner og regioner besættes af folk i aktivering eller med anden form for løntilskud. Formanden for HK-Kommunal, Bodil Otto, konstaterer at mange kommuner bruger de sociale ordninger til at få mere eller mindre gratis arbejdskraft. Løntilskud kamuflerer det reelle ansættelsesbehov. Det er et særlig stort problem når kommuner og regioner fyrer de faste i stort antal for at spare.
Avisen.dk, 1/9 15.24, http://avisen.dk/masser-af-aktiverede-hkere-i-kommunerne_133062.aspx

Forligskreds støtter aktiv indsats for sygemeldte
Partierne bag sygefraværsaftalen (Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance), har drøftet kommunernes indsats. Der er enighed om at det er uacceptabelt hvis kommunernes indsats bunder i kassetænkning.  Sygemeldte skal ikke føle sig jaget, men deres fokus skal fastholdes på at komme tilbage til arbejdsmarkedet. Forligsaftalen er nu to år gammel og evalueringen er fremrykket.
Beskæftigelsesministeriet, pressemeddelelse, 1/9, http://www.bm.dk/Aktuelt/Nyheder/Pressemeddelelser/Arkiv/2010/09/Enig%20forligskreds%20bag%20fortsat%20hjaelp%20til%20sygemeldte.aspx

Roligere på arbejdsmarkedet end nogensinde
Der har aldrig - så længe statistikkerne har været lavet - været så få strejker i et overenskomstår som i 2010 viser tal fra Dansk Arbejdsgiverforening. I andet kvartal i år er der registreret 169 overenskomststridige arbejdsstandsninger som betød 9.986 tabte arbejdsdage. Til sammenligning var der mere end 32.000 tabte arbejdsdage i 2007. Ifølge arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen kan en særlig begrundelse være at globaliseringen betyder, at tillidsmændene rykker tættere på ledelserne i danske virksomheder. Der konkurreres i fællesskab på at bevare danske virksomheder og danske job.

Danmarks Radio, 1/9 10.50, http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/Jobliv/2010/09/01/101636.htm
BALTIC DRY INDEX
2741 (+28) (rekord 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 1/9, http://www.dryships.com/pages/report.asp

BANKENS SALGSKURSER
100 USD = 596,16 DKK
100 Euro = 757,49 DKK
Danske Bank, 2/9, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx

AKTIEKURSER - KØBSKURSER
APM A-aktie: 45.390 (+2.100)
APM B-aktie: 46.510 (+2.260)
D/S Norden: 231,60 (+10,10)
D/S Torm: 42,46 (+1,04)
DFDS: 351 (-6)
Mols-Linien: 36,60 (+2,60)
Børsen, 2/9

(OleS)

Thora Lund


081-brugt© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1