Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN 29/7
Tor 29/7-2010 10.00

Dagens navn er Olufs dag - efter kong Olaf den Hellige af Norge.
Han døde på denne dag i år 1030 under slaget ved Stiklestad i forsøget på at at generobre magten fra den danske, konge Knud den Store.

Færøerne har nationaldag - og fejrer Olaifest
1814: En ny skolelov indfører tvungen skolegang for de 7-14-årige
1973: Grækenland afskaffer kongedømmet og George Papadopoulos bliver landets første præsident
1981: Englands prins Charles bliver gift med Lady Diana Spencer i St. Pauls Katedral i London
Solopgang: 05:09 Solnedgang: 21:21

CO-SØFART KALENDER

Ole Strandberg - Møde
John Ibsen - Ferie
Christian Petersen - Ferie

FRA MEDIER

Søfartsstyrelsen skal have risikoprofiler på skibene
På et møde i Dublin for de 27 medlemmer af Paris MoU - Paris Memorandummet om Havnestatskontrol - vedtog søfartsnationerne nye regler, der træder i kraft i 2011. Det betyder at hvert skib fremover får en risikoprofil - beregnet på grundlag af skibets flagstat, rederiforhold og skibets historie. På Paris MoU-rapportens hvid/grå/sort liste over flagstater - baseret på de seneste 3 års indberetninger - er Danmark bedste europæiske flag, på 3.pladsen. Øverst ligger Bahamas, efterfulgt af Kina.
Læs årsrapporten, som lige er udkommet her: http://www.sofartsstyrelsen.dk/SiteCollectionDocuments/Nyheder/2010/Annual-Report-2009.pdf
Tv2bornholm.dk 28/07 14:04, http://www.tv2bornholm.dk/moduler/nyheder/news.asp?id=49430

Aabenraa Havn overtager Aabenraa Værft
Hvad der skal ske med bygningerne og værftet, der er stiftet i 1963, er endnu ikke afgjort, da det afhænger af, hvordan en kommende helhedsplan for havnen kommer til at se ud. Men det betragtes som en formalitet, at Aabenraa Havn overtager det konkursramte Aabenraa Værft, der har ligget stille siden konkursen i 2007.
Jydske Vestkysten/Erhvervsbladet.dk, 28/07 09:43, http://www.erhvervsbladet.dk/industri/havn-overtager-konkursramt-vaerft 

Brandårsag på Charlotte Maersk-brand menes fundet
Det tog redningsmandskabet næsten 14 dage at slukke ilden og nedkøle de 150 ramte containere så meget, at de kunne bringes i land, da Charlotte Maersk brød i brand kort efter afgang fra Tanjung Palepas i Malaysia, for tre uger siden. Maersk Line har efterfølgende meddelt sine kunder, at rederiet ikke længere vil sejle med containere der indeholder calcium hypochlorite (desinfektionsmiddel som anvendes blandt andet i udendørs swimmingpools). Midlet kan selvantænde, hvis det bringes i kontakt med organisk materiale. Charlotte Maersk ventes at blive genindsat i slutningen af august, efter udbedring af brandskaderne.
Schednet/Maritimedanmark.dk, 28/7 09:00, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8433

Ny brand på Mærsk skib
Det to år gamle containerskib Maersk Tukang var netop ankommet til den tyske havneby Bremerhaven fra Århus, da der udbrød brand i en generator. Det lykkedes besætningen at slukke branden, inden brandvæsenet ankom og skibet var selv i stand til at fortsætte sejladsen efter ulykken. I forbindelse med slukningsarbejdet blev to besætningsmedlemmer forbrændt i ansigtet, og de blev begge bragt til et nærliggende hospital. Maersk Tukang er ejet af Maersk Lines datterselskab i Singapore, og både flagstatens myndigheder og det tyske Wasserschutzpolizei er nu i gang med at undersøge årsagen til branden.
Wasserschutzpolizei Bremerhaven/Maritimedanmark.dk, 29/07 08:00, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8434

Langt mellem færgehistorierne på Samsø
Sidste sommer fyldte NFS og Kanhave avissiderne gang på gang - men i år er den gode nyhed, at der ikke er meget at skrive om på færgefronten. Der har været få hændelser, men de er løst uden at påvirke fornemmelsen af, at Samsø nu har færger til tiden.
Kun ét uheld i begyndelse af juli - med en beskadiget landgangsdør - har betydet at to aftenafgange blev aflyst under reparationen.
Samso.dk, 29/07 09:00, http://www.samso.dk/Np.asp?Id=4999

Mindre overskud hos Safe Bulker
Det græske tørlastrederi Safe Bulker havde faldende overskud i 2. kvartal af 2010, og nettoindtjeningen faldt til 24,4 mio $ mod 58,1 mio. $ i samme periode sidste år. Årsagen er bl.a., at der i 2009 var en indtægt på 42 mio.$, fordi befragtere tilbageleverede 2 panamax-bulkers før tid. Modsat havde rederiet en udgift på knap 21 mio.$, p.g.a. 2 afbestilte nybygninger.
RB-Børsen/Epn.dk, http://epn.dk/brancher/transport/skib/article2135614.ece

Japanske rederier opjusterer
Flere japanske containerrederier har valgt at opjustere forventningerne til helåret. Nippon Yusen blev belønnet med sin største kursstigning i ni måneder på børsen i Tokyo for næsten at fordoble forventningerne til nettoindtjeningen i 2010. Samtidig hævede Mitsui O.S.K. Lines sine forventninger til helårsoverskuddet med 8,3%. De to sæt løftede forventninger hjalp også de rivaliserende rederiers kurser i vejret - Nippon Yusen-aktien steg med 7,6%, Mitsui steg 3%, og Kawasaki Kisen steg med 7,1%.
RB-Børsen/Erhvervabladet.dk, 29/07 08:01, http://www.erhvervsbladet.dk/boersnyt/japanske-rederier-opjusterer-forventningerne

Shell og Statoil rammes af BP's oliekatastrofe.
Indtil de amerikanske myndigheder har fået lavet nye regler for olieboring, må andre oliekoncerners jagt på olie og gas under den arktiske is sættes på stand-by. Shell har ellers planer om olieudforskning til havs ved Alaska, men det er nu bremset af myndighederne. Statoil må også udsætte deres offshore-projekter ved Arktis.
En amerikansk regulering af olieboringerne til havs kan komme til at påvirke fremtidige boringer i havet ved Alaska, vest for Grønland, nord for Canadas fastland og det nordlige Barentshav.
Epn.dk, 28/07 13:22, http://epn.dk/brancher/energi/olie/article2135571.ece

Maersk Oil kan styrkes af oliekatastrofe
Analyser i kølvandet på olieudslippet i Den Mexicanske Golf konstaterer, at de store olieselskaber vil blive begunstiget fremover. Men Maersk Oil kan klare sig på gørelsen i stedet for størrelsen, vurderer Sydbanks senioranalytiker -  Jacob Pedersen. Maersk Oil er nemlig specialister i den slags dybvandsboringer, der gik galt for BP på Deepwater Horizon, og det kan betyde konkurrencemæssige fordele, hvis reguleringen fremover bliver strammere.
I 2010 har Maersk Oil købt 63 licenser i golfen, samt 25% af rettighederne til et felt, for omkring 400 mio.$ (ca. 2,3 mia. kr.).
RB-Børsen/Business.dk, 28/07 16:00, http://www.business.dk/energi-miljoe/oliekatastrofe-kan-stille-maersk-oil-staerkere

Drama i Sejrø Bugten: Redningshelikopter beskudt med nødraketter
Søværnets Operative Kommando oplyser, at en 31-årig mand - onsdag ved 22-tiden - opsendte  flere nødraketter og alarmerede politiet, på grund af vandindtrængen i hans sejlbåd. Da redningshelikopteren kom frem, blev den beskudt med nødraketter og havaristen afviste at tage imod hjælp - også fra et svensk fartøj, der befandt sig i området.
Midt- og Vestsjællands Politi har anholdt manden, og båden skal nu undersøges.
Dr.dk, 29/07 01.57, http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/kriminalitet/2010/07/29/015232.htm

Svensk sejlbåd eftersøgt nord for Rügen
En svensk sejlers manglende kontakt til omverdenen satte onsdag en redningsaktion i gang nord for den tyske ø Rügen. Eftersøgningen sendte - blandt andet - en redningshelikopter fra den svenske søredningstjeneste i luften.
Den svenske sejlbåd blev hurtigt fundet, og eftersøgningen afblæst.
Tv2bornholm.dk, 28/07 13:26, http://www.tv2bornholm.dk/moduler/nyheder/news.asp?id=49429

Stor hval set i Storstrømmen
En stor hval er onsdag ved middagstid blevet set i Storstrømmen mellem Sjælland og Falster. Hvalen svømmede rundt i farvandet cirka fire kilometer vest for Storstrømsbroen, hvor den blev observeret af sejlskibet "Nina". Skipperen på "Nina" og Thyge Jensen fra hvaler.dk gætter på at der er tale om en finhval, ligesom den der tidligere på sommeren forvildede sig ind i Vejle Fjord.
En stor hval blev for 14 dage siden set nord for Samsø, og der er sandsynligvis tale om den selvsamme finhval.
Hvalen havde kurs mod vest, kan snart dukke op i Lillebælt, eller andre af de indre danske farvande.
Det er første gang, at så stor en hval svømmer rundt i Storstrømmen.
Dr.dk, 28/07 14.44, http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2010/07/28/141823.htm

Nyt virusangreb på Mærsk
Mærsk er nu også ramt af den industrivirus - Stuxnet - som midt på måneden begyndte at gå specifikt efter SCADA-systemer, der bruges til proces- og forsyningssystemer. Mens Sality-virusen - som i sidste uge ramte firmaet - nu bliver holdt i skak, har Stuxnet forårsaget "forstyrrelser" på Fillipinerne og i Indien.
Ifølge A.P. Møller-Mærsk kan infektionen stamme fra en USB-nøgle, og medarbejderne er blevet bedt om ikke at benytte disse. Samlet har Mærsk 60.000 computere og under 500 af disse har været ramt af virusudbruddet.
Epn.dk, 29/07 07:06, http://epn.dk/teknologi2/computer/sikkerhed/article2135788.ece

TV 2 meldt til Pressenævnet af FOA
Grunden til FOAs anmeldelse er, at TV 2s journalister forfulgte, skræmte og løj over for en social- og sundhedshjælper fra plejehjemmet Håndværkerhaven under optagelserne til deres udsendelsesrække om snyd og slendrian i hjemmeplejen.
FOA agter, efter partshøringerne i sagen, at indklage TV2 for Pressenævnet.
Foa.dk/Tv2lorry.dk, 28/07 11:09, http://www.tv2lorry.dk/moduler/nyheder/news.asp?id=50294

Rengøringsmafia udnytter medarbejdere 
Ansatte i Hotel- og restaurationsbranchen arbejder til en så lille løn, at det minder om slaveri og det er primært medarbejdere fra udlandet, som udnyttes - lyder meldingen fra fagforeningen 3F og SKAT. Problemet er opstået, fordi der er nok af sort arbejdskraft at tage af. 3F har oplevet en markant stigning i antallet af sager og fagforeningen mener ikke, at danskerne er opmærksomme på de kritisable forhold.
Avisen.dk, 28/07 09:58, http://avisen.dk/slavearbejde-hersker-i-hotelbranchen_131260.aspx

BALTIC DRY INDEX
1.901 (+ 32) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 28/07, http://www.dryships.com/pages/report.asp

BANKENS - SALGSKURSER
100 USD = 560,39 DKK
100 Euro = 735,14 DKK
Danske Bank, 29/07, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx

AKTIEKURSER - KØBSKURSER
APM A-aktie: 47.600 (- 840)
APM B-aktie: 48.680 (- 1.020)
D/S Norden: 222,00 (0)
Torm: 45,98 (- 0,37)
DFDS: 365,00 (- 4,00)
Mols-Linien: 40,90 (- 0,10)
Børsen, 29/07, http://borsen.dk/kurslister/danske_aktier.html

(Barno)

THORA LUND

057-brugt© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Slår et ekstra slag for skibsmekaniker-uddannelsen i høringssvar

Omlægningen af uddannelserne til sætteskipper- og skibsfører, hvo ...

-Velfortjent IMO-pris til Birgit Sølling Olsen

-Det er mere end velfortjent, at Birgit Sølling Olsen modtager IM ...
bottom banner1