Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN 3/9
Fre 3/9-2010 10.00

Dagens navn er Seraphias dag - efter en kvinde, der blev dømt som heks, da to soldater blev syge efter at have voldtaget hende.
Qatar har nationaldag - og fejrer selvstændigheden fra Storbritannien i 1971.
San Marino har nationaldag - og fejrer statens grundlæggelse i år 301
1189 - Richard Løvehjerte bliver kronet som Englands konge under navnet Richard den Første
1783 - USA´s uafhængighedskrig afsluttes med Versailles-fredstraktaten mellem USA, Storbritannien, Frankrig og Spanien
1939 - England og Frankrig erklærer krig mod Tyskland 
1962 - Den hidtidige udenrigs­minister Jens Otto Krag bliver statsminister
1985 - Titanic bliver fundet ud for Newfoundland. Skibet sank i 1912.
Solopgang: 06:25 Solnedgang: 20:03

CO-SØFART KALENDER

Ole Philipsen - Møde
John Ibsen - Møde Samsø Linien
Ole Strandberg - Møde Samsø Linien

FRA MEDIER

A.P. Møller-Mærsk ansætter aktionær-chef
Det er den erfarne Mærsk-analytiker Henrik Lund, der fra 1. december, skal sikre investorerne den bedste viden om virksomheden. Lund har gennem 10 år fulgt Mærsk tæt, først som ansat i Danske Banks aktieanalyse og siden 2007 som Mærsk-ansvarlig i investeringsbanken Carnegie.
Borsen.dk, 02/09 12:44, http://borsen.dk/nyheder/karriere/artikel/1/190292/maersk_hyrer_aktionaer-chef.html

Fyrede nordjyder får 55 millioner fra EU 
EU's Globaliseringsfond har bevilliget 55 mio. kr. til Region Nordjylland, der skal få 951 fyrede medarbejdere i skibsbygningsektoren i arbejde igen, via efteruddannelse.
Skibsværfterne har været hårdt ramt og det er - blandt andet - gået ud over 541 medarbejdere på MAN Diesel i Frederikshavn. Regionen har fået støtten, fordi der på kun ni måneder blev fyret omkring 1200 medarbejdere i hele sektoren.
Tv2Nord 02/09 12:21, http://tv2nord.dk/default.asp?PageID=5&NewsID=243363

Projekt "Søvejen mod vest" afhænger af finansloven
Det ambitiøse projekt "Søvejen mod vest" mangler 85 mio. kr. og hvis pengene ikke findes på finansloven, kan det få alvorlige konsekvenser for projektet til 213 mio. kr., der skulle søsættes i 2012. Planen var at skabe en søvej, hvor pramme kan sejle med vindmølledele, der omlastes til skib og derefter sejles videre til europæiske havne. 
Tv2MidtVest, 01/09 18:42, http://www.tvmidtvest.dk/indhold/soevejen-gaaet-paa-grund

EU-støtte til bølgekraftprojekt
EU-regionalfond har, efter indstilling fra Vækstforum Sjælland, givet 2,4 mio. kr. til bølgekraft-initiativet Floating Power Plant A/S ved Onsevig, som stadig jagter tocifrede millionbeløb for at kunne opbygge og afprøve bølgekraft-idéen i endnu større skala. Selskabets 350 tons tunge bølgekraftværk 'Poseidon 37' er allerede begyndt at at omdanne bevægelser til elektricitet.
Folketidende.dk, 01/09 14:32, http://folketidende.dk/eu-millioner-til-bolgekraften

27.611 har fået spærret deres Nem ID
DanID efterkommer nu Datatilsynets krav og spærrer 27.611 Nem ID certifikater der blevet udstedt, uden at de fastlagte sikkerhedsprocedurer har været fulgt. Fejlen består i, at brugerne har modtaget nøglekort og pinkode på samme dag, og den går ikke. Derfor skal der sendes nye certifikater til de berørte.
Kritikere har påpeget, at NemID har svagheder, og den første af slagsen viste sig da en fynbo - via Danske Bank - fik oprettet sit NemID - loggede ind - og havde adgang til en helt anden persons oplysninger.
Fyens.dk, 01/09 10:50, http://www.fyens.dk/article/1676164:Business-Fyn--27-611-Nem-ID-s-spaerret

Olierig eksploderet i Den Mexicanske Golf
En olierig placeret 150 km syd for ’Vermilion Bay ved New Orleans er eksploderet. Der er opdaget en oliepøl, som er omkring en sømil lang, men myndighederne oplyser, at der ikke er tale om en katastrofe i stil med BP-platformen. 13 oliearbejdere var på platformen, da ulykken skete, og de sprang i vandet, hvor de blev reddet. Platformen - der er ejet af Mariner Energy - var lukket, p.g.a vedligeholdelse, da eksplosionen indtraf.
Ritzau/AFP/Borsen.dk, 02/09 21:56, http://borsen.dk/nyheder/investor/artikel/1/190329/

APM Terminals samler to selskaber
Container Inland Services (CIS) - med 5.000 ansatte -  slås sammen med APM Terminals. Dermed rykker Mærsk sin landbaserede terminalforretning fra Storbritannien til Haag i Holland for at styrke sine havneaktiviteter.
RB-Børsen/ Epn.dk, 03/09 07:45, http://epn.dk/brancher/transport/skib/article2171625.ece

Søfart nr. 35
To bliver til én i Århus
Containerrederier, der anløber Århus, får i fremtiden mindre at vælge imellem. De to terminaloperatører på containersiden i Århus slår nemlig pjalterne sammen og danner et fælles selskab. Dermed kommer de to moderne containerterminaler, der ligger side om side i østhavnen, fremover til at blive drevet sammen. Det kommer til at ske under navnet APM Terminals Cargo Service, som dermed stadig afspejler de to virksomheder, som deltager i samarbejdet, Cargo Service og APM Terminals.

Levin start nyt operatørselskab
Christian Levin er igen på banen med en ny operatørvirksomhed. XO Shipping A/S er navnet på det nye foretagende, som i denne uge åbnede med tidligere Atlas-folk ved roret. Fokus er på handysize- og handymax-tonnage, og flere partnere er på vej ind i virksomheden, der har adresse på Strandvejen i Hellerup. De to største aktionærer er Christian Levin, som tidligere har stiftet Scanbroker, Atlas Shipping og Custodia Shipping, og Kim Holberg Pihl. Sidstnævnte, der senest har været Senior Chartering Manager hos Copenship, er adm. direktør i selskabet, mens Christian Levin i første omgang kommer til at fungere som befragter.

I drift men uden skibe
Rederiet Jens Larsen Svendborg ApS har solgt sin sidste enhed, og lukker dermed stille og roligt ned som rederi, men ejer Jens Larsen agter ikke at stoppe helt i branchen, og firmaet fortsætter på konsulent- og køb & salg-basis, pointerer han. -Markedet for småskibe er jo ikke just prangende eller nemt at begå sig i med de regler og krav, der skal efterleves, så jeg besluttede at afhænde mine enheder, mens tid var, siger Jens Larsen.

Havn versus by-sag på vej i Vejle
Det trækker op til endnu en ”bolighavnesag” i Trekantsområdet – denne gang i Vejle. Aktuelt har Arealejerforeningen på havnen nu i tre år søgt en afklaring på, hvilken vej udviklingen bærer hen ad. Indtil videre uden held. Sagens kerne er den samme, som bl.a. tidligere er set i Fredericia. Kommunen vil gerne inddrage havneområderne i en byudvikling, der tilgodeser boligudbygning. Havnebrugerne frygter på deres side, at de langsomt klemmes helt ud af havnen.

Dansk søfart fortsat med pil opad
Trods krisetid globalt er der flere gode historier at fortælle om dansk søfart. Tonnagen i DIS øges fortsat, antallet af tilbageholdelser er dalende – det samme er antallet af alvorlige arbejdsulykker til søs. Men udfordringerne er der fortsat. Globaliseringen fremmer outsourcing af opgaver, og spørgsmålet er på sigt, hvordan fødekæden til Det Blå Danmark sikres, når centrale opgaver outsources og maritime kernekompetencer er flyttet udenlands. 250 deltagere på MSSM-konferencen tog hul på to dages tæt program med tre oplæg – hver især med stof til eftertanke.

Fokus blev sat på fremgang
Alt tyder på, at valutaindsejlingen bliver på 160 milliarder kroner i år, hvilket er en stigning på 20 milliarder i forhold til 2009. Flere solide halvårsregnskaber giver anledning til optimisme. Det var et af budskaberne ved et fokusmøde arrangeret af Danmarks Rederiforening i Skagen onsdag.

Nye sydfynske færger på vej
Det har ikke været en hemmelighed, at »Faaborg II« - skønt den langt fra er ældst blandt ø-færgerne – har været moden for udskiftning en tid. Alligevel blev det den seks år yngre halvsøster »Øen«, der som den første færge blev afløst med midler fra færgepuljen.

Lyngsø Marine går på broen
Med danske Lyngsø Marine i spidsen er et omfattende 3-årigt udviklingsprojekt nu fremme ved resultatet NACOS Platinum – som Lyngsø Marine ikke tøver med at kalde en verdensnyhed. Og nyheden er allerede godt på vej ud i det virkelige liv. NACOS Platinum er ifølge Lyngsø Marine den første elektroniske skibsbro i verden med fuldt og reelt integreret navigation og automation.

Svitzer-nybygning
Svitzer har med overtagelsen af sin seneste enhed fra spanske Astilleros Zamakona slæbt sig meget tæt på verdensrekorden i trækkraft for en havne- og terminalslæber – men ikke helt i front. Nybygningen, der bærer navnet »Svitzer Pembroke«, holder således lidt over 105 ton i pæletræk, og det overgås ikke af mange enheder i nærværende kategori. Svitzer opererer dog selv en af dem i skikkelse af 2008-byggede »Svitzer Kilroom« (112 ton), der ligesom nybygningen er placeret under Svitzer UK’s regime.
 

BALTIC DRY INDEX
2.835 (+ 94) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 02/09, http://www.dryships.com/pages/report.asp

BANKENS - SALGSKURSER
100 USD = 567,45 DKK
100 Euro = 734,42 DKK
Danske Bank, 03/09, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx

AKTIEKURSER - KØBSKURSER
APM A-aktie: 44.390 (- 1000)
APM B-aktie: 45.370 (- 1.140)
D/S Norden: 231,90 (+0,30)
Torm: 42,29 (- 0,17)
DFDS: 356,50 (+ 5,50)
Mols-Linien: 35,90 (- 0,70)
Børsen, 03/09, http://borsen.dk/kurslister/danske_aktier.html

(Mohni/Barno)

THORA LUND

082-brugt© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1