Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN 9/7
Fre 9/7-2010 10.00

Dagens navn er ”Sostrata”

CO-SØFART KALENDER 

Ole Philipsen - bestyrelsesmøde CO-Søfart (eftermiddag)
Ole Strandberg - ferie
Kirsten Østergaard – ferie
Susanne Holmblad (Metal Søfarts A-kasse) - ferie

FRA MEDIER

Voldsom brand på Mærsk-skib
Slukningsarbejdet på containerskibet "Charlotte Maersk" fra A.P. Møller-Mærsk fortsætter på andet døgn, efter at der onsdag eftermiddag ved 15-tiden dansk tid opstod en voldsom brand om bord på skibet. A.P. Møller-Mærsk oplyser, at de 21 besætningsmedlemmer ombord på containerskibet meldes i god behold. Branden opstod i eller blandt nogle containere på fordækket.

Branden bekæmpes først og fremmest af skibets eget brandberedskab. De får assistance fra andre skibe, blandt andet to skibe fra Malaysias kystvagt, mens slæbebåde med brandslukningskapacitet og eksperter ligeledes assisterer med slukningen. Der har også været sat helikoptere ind, som har assisteret med brandbekæmpelse fra luften. Af de 21 besætningsmedlemmer er de tre danskere.
EPN.dk, 9/7, http://epn.dk/brancher/transport/skib/article2121207.ece

Mærsk satser på Kina
Med udsigten til milliarder i indtjening og en likviditet, som vil eksplodere i de kommende år, gør A.P. Møller - Mærsk nu klar til et kvante-spring i Kina og det øvrige Asien.

Som en reaktion på den økonomiske nedtur i især Europa og USA, hvor væksten er gået helt i stå, og hvor den fremtidige økonomiske situation tegner højest usikker, vil A.P. Møller - Mærsk nu fremtidssikre koncernen med en omfattende satsning i Kina og de øvrige asiatiske lande.

”Vi ser på mulighederne i Kina. Vi får ikke i dag tilstrækkeligt stor del i den vækst, som man oplever i Kina, og det vil vi gerne ændre. Det kan være, at vor logistikforretning skal udvides. Vi ser på mulighederne for at etablere nye havneterminaler, og der er vi i forhandlinger. Så vi er klar til yderligere investeringer,” siger A.P. Møller - Mærsk-direktør Nils Smedegaard Andersen.
Business.dk, 9/7, http://www.business.dk/transport/maersk-saetter-fart-paa-kina-satsning

Maltesisk skib på grund ved Bornholm
Bulkcarrieren Odin Pacific gik i nat på grund få hundrede meter fra kysten ud for Sorthat ved Bornholm. Styrmanden var alene på broen, da det maltesisk indregistrerede skib gik på grund. Politiet mistænker ham for at have været alkoholpåvirket. Derfor er de ved at tage blodprøve på ham.

Det var en fisker, der klokken 3:30 så skibet på vej vinkelret ind mod kysten, og han kontaktede med det samme Lyngby Radio. Her fra forsøgte man at kalde skibet op, men det lykkedes ikke, før det var for sent.

Den store coaster vil blive liggende et stykke tid, da dykkere nu skal i gang med at undersøge skibets bund. Desuden skal der foreligge en godkendelse fra Søfartsstyrelsen, før skibet får tilladelse til at blive trukket fri. Ifølge Søværnets Operative Kommando er skibets besætning tyrkisk.
DR Bornholm, 9/7, http://www.dr.dk/Regioner/Bornholm/Nyheder/Bornholm/2010/07/09/055130.htm

Pause i forhandlinger mellem officerer og bilfærger
Maskinmestrenes Forening og Søfartens Ledere var 6. juli 2010 til forhandlinger med Bilfærgernes Rederiforening. Forhandlingerne sluttede uden resultat og er nu afbrudt for sommeren med en mulig genoptagelse i august. Der er ikke aftalt en ny dato.
Søfartens Ledere, 8/7, www.soefartensledere.dk

Arbejdsløsheden stiger igen
Arbejdsløshedskurven har været svagt faldende siden november sidste år, men i juni er kurven vendt og arbejdsløsheden igen begyndt at stige i Danmark.
Det er nye tal fra 3F, der viser, at ledigheden blandt fagforbundets medlemmer på en måned er steget med 0,3 procent. Arbejdsløsheden i 3F har de sidste mange måneder været et nøjagtigt pejlemærke for udviklingen i Danmark generelt, derfor svarer de nye tal til, at 2.000 danskere har mistet deres job i juni måned.

Tallene får overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen til at spørge, om regeringens spareplaner er timet rigtigt. Han mener, det er alt for tidligt at afblæse krisen herhjemme, og at det hurtigt kan vise sig, at regeringen var for tidligt ude, da den med genopretningsplanen kastede sig ud i en omfattende spareøvelse.
Politiken.dk, 9/7, http://politiken.dk/erhverv/article1013580.ece?cmpid=partner_epn2

BALTIC DRY INDEX
1940 (-78) (rekord: 20/5-2008 11.793).
Dryships.com, 8/7, http://www.dryships.com/pages/report.asp

BANKENS - SALGSKURSER
100 USD = 603,54 DKK
100 Euro = 758,48 DKK
Danske Bank, 9/7, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx#

(Christian P)

THORA LUND

043-brugt© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Slår et ekstra slag for skibsmekaniker-uddannelsen i høringssvar

Omlægningen af uddannelserne til sætteskipper- og skibsfører, hvo ...

-Velfortjent IMO-pris til Birgit Sølling Olsen

-Det er mere end velfortjent, at Birgit Sølling Olsen modtager IM ...
bottom banner1