Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

D-Dag markeret ved dansk mindesmærke i Normandiet

CO-Søfart - 06. juni 2019

Se billedgalleri fra dagen nederst på siden. Fotos: Morten Bach

D-Dag markeret ved dansk mindesmærke i Normandiet

Monumentet for de danske krigssejlere ved Utah Beach i Frankrig var i dag ramme om en mindehøjtidelighed i anledning af 75-året for de allieredes invasion af Normandiet.

Af Hanne Hansen

En fælles krans fra de danske søfarendes organisationer og ITF ledsagede i dag blandt andet kransen fra Danske WWII Veteraner ved D-Dags mindehøjtideligheden tæt på invasionskysten, Utah Beach.

Det er ITF-inspektør Morten Bach fra 3F Sømændene, der har koordineret det danske bidrag, og han deltog også i dag som en del af den danske delegation med Eugen Olsen i spidsen.

Mindehøjtideligheden blev forestået af Nicolai Mentz, Obert og Forsvarsattaché ved Den Danske Ambassade i Paris. Blandt deltagerne var også veteran Antoinette Meldgaard, der i dag er 97 år - og still going strong.

Monumentet blev opført i Normandiet i 1984 til minde om de flere end 800 danske søfolk, der deltog i de allieredes landgang 6. juni 1944 - Operation Overlord. Det lykkedes landgangsstyrken at skabe et brohoved, hvor soldater og materiel de følgende uger ankom. Invasionen blev vendepunktet i krigen mod det tyske nazi-regime.

Mindesmærket står i vejsiden på ruten mellem Sainte-Marie-du-Mont og Utah Beach Monumentet, kun 2 km fra stranden. Det blev oprindeligt rejst for indsamlede midler. De danske søfarendes organisationer bidrog med donationer og penge hentet ved salg af mærker.

 

Billedgalleri - Foto: Morten Bach - Klik på billederne for at se dem i større version