Molestien 7, 2450 Kbh. SV, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Molestien 7
2450 København SV

Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

Nye overenskomster på hjemmesiden

Arbejdet med etableringen af den kommende Femern forbindelse er i ...

Rabat på billetter til historisk motorløb

Copenhagen Historic Grand Prix er et historisk og traditionelt mo ...

Fagbladet CO-Søfart nr. 3 er udkommet

CO-Søfart - 29. juni 2018

Læs bladet - se bladre-filen her nederst på siden.

Fagbladet CO-Søfart nr. 3 er udkommet

Juli-udgaven af Fagbladet CO-Søfart er udkommet og kan læses online eller downloades som pdf her på hjemmesiden.

Af Hanne Hansen

Bladet kan nu læses online her på hjemmesiden. Den trykte version er under omdeling og på vej i postkasserne.

Onlineversionen som "bladre-fil" nederst her på siden.

Leder:
Hvem skal vogte vogterne

Direktøren i et dansk shippingfirma klandrer besætningen på et skib for ikke at have grebet ind overfor en beruset, russisk kaptajn. Direktøren henviser til, at besætningen skal huske, at de har retten til at sige fra. I sin leder minder Ole Philipsen direktøren om, at retten til at sige fra også gælder shippingfirmaet. Det pågældende skib, 'Rix Partner', er i kommercielt management hos det danske shippingfirma, men er ejet af et østeuropæisk rederi. To måneder før spritsejladsen var samme skib i fokus, da rederen fyrede den daværende russiske kaptajn efter at denne havde afsløret, at der om bord var dobbelt bogføring for at snyde besætningen i hyre.

Bladet som PDF

Kan du ikke åbne Flash-filen med bladet på denne side er der hjælp at hente.

Sirius Shipping - er det kvalitetsskibsfart?

Med domsafsigelsen i sagen mod rederiet Sirius Shipping ApS for overtrædelse af udlændingelovgivningen er uddrag af vidnernes forklaring i sagen blevet offentliggjort. Uddragene fortæller en historie om et svensk ejet rederi, der blev etableret i Danmark for at gøre brug af skattefordelene i DIS. Den danske direktør siger, han var stråmand, rederiet er drevet fra Sverige og den danske adresse er "en form for postkasse".
-Er det kvalitetsskibsfart, spørger Ole Philipsen, formand for CO-Søfart og Metal Maritime og opfordrer myndighederne til at stramme op, når det gælder kontrollen af, om et udenlandsk rederi opfylder kravene for at kunne flage skibene under DIS.


Metal Maritime - status overenskomster og faglige sager

Føljetonen med overenskomstforhandlinger, resultater og status fortsætter også i dette blad, ligesom sekretariatschef John Ibsen opsummerer aktivitererne i faglig afdeling siden sidste blad.

 

Første hold ubefarne klar på MARTECs nye basisuddannelse

Jagten på praktikpladser var på sit højeste sidst i maj, hvor MARTECs første kuld af ubefarne skibsassistenter på den nyoprettede basisuddannelse nærmede sig de afsluttende prøver. For flere af de i alt 11 elever er målet at læse videre til navigatør. Men uden praktikplads ser drømmen lidt fjern ud.

 

Danske Rederier: -Jo, der er en fremtid for danske søfarende

-Vores medlemsrederier har brug for danske søfarende, og der er behov for at uddanne flere, slår direktør Anne Windfeldt Trolle, Danske Rederier, fast.
Rederierne vil garantere 350 praktikpladser, der løbende skal være besat. Systemet forventes at være i gang fra 2019.

 

CO-Sea Seminar i hedebølge

Igen i år ramte sommeren Danmark under CO-Sea Seminaret i Jørlunde. Omkring 50 deltagere fra hhv. Metal Maritime og FOA Søfart deltog i seminarets varierede program - og der blev indimellem mulighed for at dase i det grønne.


Metal Maritime-udflugt til Silkeborgsøerne

Silkeborgsøerne blev sejlet tynde, da 48 deltagere fra Metal Maritime 17. maj var på udflugt. Solen skinnede fra en blå himmel og humøret var højt allerede fra tidlig morgen, hvor tur-bussen forlod København kl. 06.30.
I bladets omtale af turen og billeder.
Online her på hjemmesiden finder du også et omfattende billedgalleri med flere billeder fra turen
- Se billedgalleri her...

 

Fra fattiglem til søfyrbøder

Artikelserie: Vis mig din søfartsbog
Denne gang har vi dykket dybt i gamle kilder fra 1860-1940 for at stykke historien sammen om søfyrbøder Andreas Christian Jensen, der som 14-årig boede på fattiggården i Hjørring. Han bliver udlært grovsmed, er soldat på De Vestindiske Øer i seks år - slår sig efter hjemkomst ned i København og står til søs som søfyrbøder.

Redaktionen har også denne gang betræbt sig på at sammensætte bladet med varieret indhold, og det rummer således faglige sager, reportager og interviews mv.

Kommentarer og ideer er velkommen

Har du kommentarer til bladet, indholdet eller ideer til artikler til kommende blade, så kontakt Hanne Hansen hos CO-Søfart, hh@co-sea.dk