Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Fagbladet CO-Søfart nr. 4 er udkommet

CO-Søfart - 14. september 2018

Læs bladet - se bladre-filen her nederst på siden.

Fagbladet CO-Søfart nr. 4 er udkommet

En ny udgave af Fagbladet CO-Søfart er udkommet og kan læses online eller downloades som pdf her på hjemmesiden.

Af Hanne Hansen

Bladet kan nu læses online her på hjemmesiden. Den trykte version er under omdeling og på vej i postkasserne.

Onlineversionen som "bladre-fil" nederst her på siden.

 

Leder:
Vi må tænke nyt for at rekruttere og uddanne nok

Ambitiøs uddannelses- og rekrutteringsplan fra rederiforeningerne er en kraftig forbedring af hidtig politik. Vi er indstillet på at gå nye veje og gentænke uddannelserne til søs. Vi synes, at man bør gennemgå uddannelserne helt ned i de mindste ”legoklodser” og overveje, om man måske skulle prøve at sætte dem sammen på en anden måde uden smålige hensyn til ”vi har altid”.
Formålet må være, at en uddannelse til søs, uanset hvilken, altid giver nye muligheder for at komme videre, til søs, i Søværnet eller på land i den blå klynge, skriver formand Ole Philipsen i lederen. Han håber, at de nye tanker for uddannelsessamarbejde mellem Søværnet og Handelsflåden, der blev luftet på "Maritimt  Folkemøde" i Korsør sidst i august får fremdrift.

Metal Maritime - status overenskomster og faglige sager

Føljetonen med overenskomstforhandlinger, resultater og status fortsætter også i dette blad, ligesom sekretariatschef John Ibsen opsummerer aktivitererne i faglig afdeling siden sidste blad. I "Faglige sager og noter" gennemgår vi kort et uddrag af sager, som siden sidste blad er blevet løst i faglig afdeling.

BornholmerFærgen: Flere i nyt job efter "rederidag"

Tværgående arrangement først i august mellem A-kasser, Metal Maritime og BornholmerFærgen samt rederierne DFDS og Fjord Line skaffede fem i job. Der var udtalt ros til arrangørerne fra de 25-30 deltagere, der i løbet af dagen gjorde brug af muligheden for at få en uformel snak med repræsentanter fra såvel rederier som Min A-kasse, Dansk Metals A-kasse og fagforeningen Metal Maritime.

Maritime Kulturdage i Korsør / Maritimt Folkemøde

9.000 besøgte lørdag 25. august Flådestation Korsør, der som led i Maritime Kulturdage i Korsør havde "åbent hus". Også i den civile del af havnen var et overflødighedshorn af maritime aktiviteter samlet. Og i år havde arrangørerne udvidet aktiviteterne med "Maritimt Folkemøde". Det samlede arrangement rummer et stort potentiale til at kunne blive det årlige, store event med tiltrækningskraft til det Det Blå Danmark.

Nordsjællandsk genvej på 25 minutter

Uden en eneste offentlig krone sørger en af landets få privatejede færgeoverfarter for forbindelsen over Isefjorden mellem Hundested og Rørvig.

Artikelserie: Vis mig din søfartsbog

67-årige Poul Erik Petersen fik sin første søfartsbog for 51 år siden. Til søs føler han sig fri, og det er en af forklaringerne på, at han stadig sejler og fortsat er en del af den faste besætning på kulskubberen 'Joulius', hvor han er skibsassistent.

Bladet som PDF

Kan du ikke åbne Flash-filen med bladet på denne side er der hjælp at hente.

MFM 18

Debatterne som podcast

Aktuelle emner blev debatteret under det første Maritime Folkemøde i Korsør lørdag 25. august.

Maritim uddannelse
Fra CO-Søfart og Metal Maritime deltog formand Ole Philipsen i debatten om de maritime uddannelser.
Lyt til podcasten fra debatten - Klik her

Alle podcasts
Her hovedlinket til alle podcasts fra Maritimt Folkemøde 2018 - Klik her

Podcasts er produceret og publiceret af Korsør Produktionsskole

 

Redaktionen har også denne gang betræbt sig på at sammensætte bladet med varieret indhold, og det rummer således faglige sager, reportager og interviews mv.

Kommentarer og ideer er velkommen

Har du kommentarer til bladet, indholdet eller ideer til artikler til kommende blade, så kontakt Hanne Hansen hos CO-Søfart, hh@co-sea.dk