Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Konkurrenceforvridende NIS-løsning for Color Line opgivet

CO-Søfart - 21. november 2018

Prostesterne mod NIS-planerne i Norge har været højlydte. En demonstration foran Stortinget i Oslo i februar sidste år samlede flere hundrede. Også CO-Søfart og Metal Maritime støttede op og deltog i demonstrationen. Arkivfoto CO-Søfart / Jesper S. Holmgren

Konkurrenceforvridende NIS-løsning for Color Line opgivet

NIS-planerne for Color Line opgives i Norge og måneders kamp mod norsk regerings start af "kapløb mod bunden" bærer frugt. -Det er en enorm lettelse. Vi har støttet Norsk Sjømannsforbund hele vejen, og det er et stort lyspunkt, at solidaritet og sammenhold giver mening, også når det ser aller sværest ud, siger John Ibsen, sekretariatschef i CO-Søfart og Metal Maritime.

Af Hanne Hansen

Norsk regering taber i 11. time prestigesagen med NIS-ændringer, der skulle gøre det muligt for Color Line at omflage sine to Tysklandsfærger fra norsk register (NOR) til Norsk Internationalt Register (NIS).
I stedet tilføres NOR yderligere statsmidler, så de eksisterende støtteordninger i Norge kan fortsætte som hidtil.
700 søfarende hos Color Line kan dermed ånde lettet op. Truslen om, at de med en omflagning af de to færger skulle miste jobbene og erstattes af billig arbejdskraft fra tredjelande er afblæst.

-Fakta har fortsat magt

Hos Norsk Sjømannsforbund, som har ført an i kampen mod den norske regerings skævvridende planer, var lettelsen i går aftes stor.
-En mangeårig kamp fra Norsk Sjømannsforbunds side er med dette kronet med sejr. Vi startede kampen alene sammen med LO, men flere har efterfølgende tilsluttet sig, kommenterede forbundets formand Johnny Hansen på Facebook, hvor han tilføjede:
-Fakta har fortsat magt.
Tilføjelsen følger de seneste måneders kamp for at overbevise de norske politikere om, at Color Lines trusler om at flage ud - til f.eks. Danmark - var uden reelt indhold.
De økonomiske fordele ville være tæt på nul for rederiet, der samtidig de senere år har genereret trecifrede millionoverskud. NIS-forslaget byggede på forældede tal fra 2013-2014. Et faktum, som også flere norske politikere har stillet spørgsmålstegn ved.

CO-Søfart & Metal Maritime: -Enorm lettelse

CO-Søfart og Metal Maritime har støttet kollegerne i Norge i kampen hele vejen.
-Det er en enorm lettelse, at NIS-planerne for Color Line opgives. Søfarende i hele Norden kan nu ånde lettet op, siger sekretariatschef John Ibsen fra CO-Søfart og Metal Maritime.
-Norsk Sjømannsforbund har trukket et enormt læs. Vi har gjort alt, hvad vi kunne for at bakke op, da de norske planer ville have åbnet for en glidebane ikke kun i Norge men i hele Norden. Kapløbet mod bunden er med andre ord aflyst nu - indtil videre, tilføjer John Ibsen.
Advarsler mod at starte et "kapløb mod bunden", har lydt igen og igen fra CO-Søfart og Metal Maritime. Støtten til de norske kollegers kamp har omfattet deltagelse i demonstrationer, indlevering af protestskrivelser direkte til den norske regering og til Nordisk Råd. Igangsætning af international støtte og protest i ITF, kontakt til danske ministre og politikere, samt koordinering af belysning af problemstillingerne med blandt andre rederiet DFDS og Fjord Line.

Color Line: -Passagerskibe bliver i NOR

Det afgørende slag om NOR og Color Lines NIS-ønsker blev afgjort i forbindelse med de politiske forhandlinger om det norske statsbudget. Og det var Kristeligt Folkeparti, der lagde afgørende pres på at få NIS-løsningen taget af bordet, mens NOR i stedet tilføres flere støttemidler, som sikrer norske søfarende job.
Color Line udsendte i går aftes en pressemeddelelse, hvor rederiet blandt andet kort noterede, at:
"For Color Line innebærer budsjettavtalen at samtlige passasjerskip i 2019 forblir i NOR som i dag."
Rederiet noterer også i pressemeddelelsen, at de nu forventer stabile forhold omkring tilskudsordningen i NOR.

Sammenhold og solidaritet giver mening

Protesterne mod NIS-planerne i Norge har været højlydte - som de har været fra hele Norden. Og endnu en stor demonstration i Oslo var oprindeligt planlagt til på tirsdag i kommende uge. En demonstration som også CO-Søfart og Metal Maritime var planlagt at deltage i.
-Endnu har vi ikke hørt fra Norsk Sjømannsforbund, om demonstrationen er aflyst eller om den i stedet omdannes til en fest, bemærker John Ibsen og tilføjer:
-Der er mange gode grunde til at markere med en fest, at sammenhold og solidaritet stadig giver rigtig god mening.

 
Læs mere:


Pressemeddelelsen fra Color Line: Budsjettavtalen mellom regjeringen og KrF i havn

 
Tidligere artikler her på hjemmesiden:


26. oktober 2018
ITF advarer norsk regering i Color Line-sagen

28. februar 2017
Opbakning fra CO-Søfart og Metal Maritime til NIS-kamp i Norge
 
21. februar 2017
CO-Søfart støtter demonstration mod NIS-ændring

 

Color Line fortsatt på norsk NOR flagg! Det er IKKE flertall for å gi Color Line adgang til å flagge ut til NIS...

Slået op af Norsk SjømannsforbundTirsdag den 20. november 2018