Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.

Dialogmøde om besejlingen af Bornholm

Metal Maritime - 07. december 2017
Spørgsmålene om den praktiske del af skiftet mellem BornholmerFærgen og Molslinjen 1. september næste år er mange. Derfor har Metal Maritime arrangeret et dialogmøde i morgen fredag med rederirepræsentanter fra hhv. Molslinjen og BornholmerFærgen.
Dialogmøde om besejlingen af Bornholm
Metal Maritime har taget initiativ til et dialogmøde med Molslinjen og BornholmerFærgen for at få afklaret status i forhold til overdragelsen af besejlingen af Bornholm. 3F Sømændene, Maskinmestrenes Forening og Søfartens Ledere er også inviteret til at deltage.
Af Hanne Hansen

Rederirepræsentanter fra Molslinjen og BornholmerFærgen besøger i morgen fredag Metal Maritime, der har arrangeret et dialogmøde om planerne for besejlingen af Bornholm.
3F Sømændene, Maskinmestrenes Forening og Søfartens Ledere er også inviteret til mødet. Eneste punkt på dagsordenen er forløbet omkring overdragelsen af sejladsen, når Molslinjen 1. september næste år tager over fra BornholmerFærgen.

-Vi har på vegne af vore medlemmer en lang række spørgsmål, der er uafklarede. Og der er efterhånden ved at tegne sig et tidspres - set med de ansattes øjne. De første vil allerede om halvanden måned modtage deres opsigelse fra BornholmerFærgen, siger John Ibsen, sekretariatschef i Metal Maritime.

-Netop en ø som Bornholm er jo særligt udsat for at miste jobs. Og det bør i høj grad også indgå i rederiernes overvejelser, at der kun er et vist antal af flere grupper af søfarende, og at mange af disse med en opsigelse i hånden vil søge videre i erhvervet eller gå i land, siger John Ibsen.

Behov for klarhed over status

-Der er behov for at få klarhed over status. Hvor langt er Molslinjen i planerne, hvad er aftalt med BornholmerFærgen, hvordan løses den store udfordring, som det er at have ét selskab til at besejle ruten til og med 31. august og - bum - dagen efter et nyt selskab og nye færger. Som faglig organisation har vi på vegne af vore medlemmer kun interesse i, at det kommer til at forløbe så problemløst som muligt, og det arbejde indgår vi meget gerne konstruktiv i, uddyber John Ibsen og tilføjer:
-Det er vores håb, at vi får afklaret en stor del af usikkerheden på mødet i morgen. Men vi er også forberedte på, at dagen vil afføde en lang liste med punkter, der skal undersøges nærmere. Og der er ingen tvivl om, at dette møde kun er det første af flere.

 

FAKTA

Metal Maritime organiserer følgende faggrupper på BornholmerFærgen: 

-Pursere
-Faglærte kabysmedarbejdere
-Catering- og rederiassistenter
-Skibsassistenter