Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.

-Lærerigt EU-kursus

Metal Maritime - 04. oktober 2017
Metal Maritimes tillidsrepræsentanter og medlemmer af bestyrelsen, rederiassistent Karin Bjerregaard og skibsassistent Kurt Kjemtrup Carlsen, var i sidste uge på besøg i EU Parlamentet. Foto: Privat
-Lærerigt EU-kursus for tillidsrepræsentanter
-Et helt igennem fantastisk kursus, lyder den umiddelbare melding fra Karin Bjerregaard og Kurt Kjemtrup Carlsen efter en uges intensivt EU-kursus i Dansk Metal. Begge er de ansat i DFDS, tillidsrepræsentanter og medlemmer af Metal Maritimes bestyrelse.
Af Hanne Hansen

Kursusrækken for tillidsrepræsentanter i Metal Maritime blev for rederiassistent Karin Bjerregaard og skibsassistent Kurt Kjemtrup Carlsen fulgt op i sidste uge med EU-Kursus og studietur til Bruxelles.

Den intensive uge blev indledt om søndagen med undervisning på Metalskolen i Jørlunde. Tidligt mandag morgen - kl. 04.00 - var der afgang i bus mod lufthavnen i Kastrup for flyafgang mod Bruxelles.

Billeder fra kursus-ugen nederst her på siden

 

Møde med EU-parlamentarikere

Her fulgte et tæt program frem til torsdag aften med guidet tur i EU-hovedstaden. Besøg i EU Parlamentet, møde med EU-parlamentarikerne Christel Schaldemose (S) og Jørn Dohrman (DF), foredrag, rundvisninger samt besøg i EU Kommissionen indgik blandt andet i det tæt pakkede program.
Bag programmet stod underviser fra Metalskolen Karsten Holmstrøm Nielsen og Carsten Larsen-Jensen, direktør for Faglig Internationalt Center og fhv. medlem af hhv. Europaparlamentet og Folketinget for Socialdemokraterne. Begge kursusledere var også med på turen til Bruxelles, hvor det også blev til et møde med den belgiske fagbevægelse og et besøg på den belgiske pendant til Metalskolen i Jørlunde, Metalarbejderskolen Ellewitsje.

Efter returnering fra Bruxelles til Jørlunde sent torsdag aften ventede et kompakt program fredag med fremlæggelse af gruppearbejder om ugens tildragelser.
I alt deltog 23 kursister fra hele landet.

Kurset rokkede ved holdningen til EU

-Vi er utroligt heldige, at vi fik plads på kurset, hvor flere end 100 havde lagt billet ind, fortæller Kurt Kjemtrup Carlsen.
Hans forventninger var høje inden kurset, men ikke for høje.
-Det har været en helt utrolig spændende uge. Det at få mulighed for at komme helt tæt på arbejdet i EU, at få indsigt i, hvordan det hele spiller sammen har været meget lærerigt, fortæller han og kommer også med en indrømmelse:
-Ugen har flyttet mig politisk. Før kurset var jeg meget kritisk overfor EU. Jeg er rykket over i den positive side - dog fortsat kritisk. Men jeg er ikke mere i tvivl om, at vi som land er bedst tjent med at være medlem af EU og have indflydelse, uddyber han.

Følelser erstattet af viden

At kurset har været både lærerigt og intensivt er også Karin Bjerregaards oplevelse.
-For mig har det været et helt fantastisk kursus, siger hun.
-Det at få et kig ind i selve “EU-maskinrummet” har givet mig en hel masse ny viden. Og også en anderledes opfattelse af EU. Før havde jeg det sådan, at det var “dem” og “os”. Men EU er også mig - altså “os”, fortæller hun og tilføjer:
-Politisk har jeg altid ment, at vi hører til i EU. Det handlede meget om følelse, tror jeg, og jeg kunne ikke sådan sætte ord på argumenter. Nu er følelsen ændret til viden, og jeg kan sætte ord på mine holdninger.

Netværk med tillidsrepræsentanter fra andre faggrupper i Dansk Metal

-Derudover har ugen givet mig 22 ny kammerater. Kurt kendte jeg jo rigtig godt i forvejen. Men i løbet af ugen kom vi rigtig tæt på hinanden alle kursister imellem. Det at lære andre faggrupper indenfor Dansk Metal at kende har været en af de helt store sidegevinster. Og jeg tror, at vi får meget ud af det. Vi har oprettet en Facebookgruppe, og vi har alle den indstilling, at vi kan få rigtig meget gavn af hinanden også efter kurset, fortæller Karin Bjerregaard.

Ugen sluttede med frokost på Metalskolen i Jørlunde i fredags.