Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Lungekræft efter svejsning anerkendt som erhvervssygdom

Metal Maritime - 12. februar 2019

Lungekræft opstået som følge af svejsning kan nu anerkendes som en arbejdsskade. Foto: Shutterstock

Lungekræft efter svejsning anerkendt som erhvervssygdom

Ny forskning baner vejen for ændret holdning til sammenhængen mellem svejserøg og lungekræft. Metal Maritime vurderer gerne din sag, også hvis den tidligere er blevet afvist som værende en erhvervssygdom.

Af John Ibsen, sekretariatschef Metal Maritime og CO-Søfart

Hvis man har konstateret lungekræft, og medlemmet vurderer dette skyldes svejsning i metal, er der nye toner fra AES, Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. Tidligere har det nærmest været umuligt at få anerkendt sygdommen som en effekt af svejsning.

Der er nu mulighed for genoptagelse af sager, såfremt der er sket afvisning tidligere, men der er stadigvæk en del forhindringer, som skal overstås.
Udgangspunktet for anerkendelse er, at medlemmerne primært skal have beskæftiget sig med svejsning i mindst fem år, og at lungekræften er opstået senest ti år efter, man påbegyndte arbejdet.

Der er med andre ord tale om en opblødning i erhvervssygdomsudvalgets holdning, som begrundes med ny forskning indenfor området, der er dog fortsat tale om, at bevisbyrden er lidt op ad bakke. Men medlemmer, der enten er blevet afvist tidligere, eller medlemmer som har fået konstateret lungekræft, og som mener det kan henføres til svejsning, er velkommen til at kontakte faglig afdeling, så vi kan vurdere deres sag.