Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

Fagbladet CO-Søfart nr. 5 er udkommet

Bladet kan nu læses online her på hjemmesiden. Den trykte version ...

Besætningsskift genoptaget i DFDS efter afklaring

DFDS meddelte i går aftes, at rederiet efter afklaring igen genne ...

Metal Maritime afværger 50 opsigelser i DFDS

Metal Maritime - 09. september 2020

Nederst på siden link detaljerne i den indgåede aftale. Foto: DFDS

Metal Maritime afværger 50 opsigelser i DFDS

Aftale indgået med DFDS A/S for at forhindre opsigelse af 50 ansatte på Metal Maritimes område på passagerskibene Crown og Pearl på Oslo-ruten. Nedsatte udeperioder og reducering af hyren på 17,5 pct. over en periode på 120 dage sikrer jobbet for de 50 ellers fyringstruede.

Af Ole Philipsen, formand Metal Maritime

Corona-situationen har ramt DFDS A/S passagerskibe hårdt og ikke mindst de to passagerskibe på København – Frederikshavn – Oslo-ruten oplever massiv passagernedgang. 
En nedgang, der ikke er blevet mindre, efter at Norge erklærede København og hovedstadsområdet for rød zone og genindførte karantæne for personer, der har været i dette område.
Skibene har sejlet med færre end 60 passagerer på nogle afgange fra København.

 

DFDS orienterede om opsigelsesplanerne

DFDS A/S har besluttet at holde skibene sejlende, men med en væsentlig reduceret hotel/catering besætning. Derfor blev Metal Maritime varslet om, at der nu skulle ske endnu en opsigelsesrunde efter den første, der blev gennemført her i juni på de to passagerskibe på Oslo-ruten.

I denne nye runde var det DFDS A/S hensigt at opsige 50 hotel/cateringansatte på Metal Maritimes overenskomster på Oslo-ruten. Det svarer til ca. 22–23 pct. af de nuværende ansatte ombord. Lister over de påtænkt opsagte var udarbejdet af rederiet.
Derudover er det hensigten at opsige 27-28 tjenere på 3F-PSHR-overenskomst.

Opsigelser på Metal Maritimes område undgås med aftale

I konstruktive forhandlinger mellem DFDS A/S og Metal Maritime er det nu lykkes at indgå en aftale, således at opsigelserne på Metal Maritimes område kan undgås.
Aftalen betyder, at de ansatte i de kommende 120 dage skal arbejde 45 dage og holde 75 dage fri med hyre. Hyren i de 120 dage reduceres med 17,5 pct.
Metal Maritimes tillidsfolk har været med i forløbet og bakker op om aftalen.

Arbejdsfordeling fravalgt som løsning

Alternativet til aftalen var enten opsigelser eller den nye arbejdsfordeling, som er en del af den seneste trepartsaftale i Corona-hjælpepakken.
Den nye arbejdsfordeling er dog uinteressant, da dens bestemmelser og regler betyder, at den eneste mulige fordeling vil være 50 pct.-løsningen, således at de ansatte vil gå 50 pct. ned i hyre.
De ansatte, som er medlemmer af en A-kasse vil kunne få dagpenge for de øvrige 50 pct., men det var 11.500 brutto kroner, som de ville skulle betale B-skat af. Derved vil en ansat med fuld A-kasse få ca. 70 pct. af sin normale hyre udbetalt under arbejdsfordeling.
De 2/3 af de ansatte, som ikke er medlemmer af en A-kasse eller ikke har dagpengeret, vil være fanget på 50 pct. af den normale hyre, med mindre de vælger at melde sig ind i en A-kasse for at få dagpenge under arbejdsfordeling, dog vil de skulle betale 3 måneders A-kasse kontingent pr. måned, de får arbejdsfordeling, hvorved de vil ende med ca. 63 pct. af normal hyre udbetalt.
Da DIS-søfarende ikke har fradrag for A-kasse-bidrag, ville der ikke være nogen kompensation at hente via Udligningskontoret.

Læs den indgåede aftale her (pdf)

 

Ring eller skriv med spørgsmål

Medlemmer, der har spørgsmål, er altid velkommen til at ringe eller maile til os. Metal Maritime vil være ombord på ’Crown Seaways’ i dag for orientering om indholdet i aftalerne. DFDS-ansatte på ’Pearl Seaways’ kan via videolink følge orienteringen, hvor også rederiet er repræsenteret.

Ring på hovednummeret: 36 36 55 85

eller skriv på mail: maritime@danskmetal.dk

 

Begge parter indstillet på at undgå opsigelser

Forhandlingerne de sidste par uger mellem DFDS A/S og Metal Maritime har foregået på en åben, ligefrem og konstruktiv måde, hvor begge parter har været opsat på at ende med et resultat, hvor så få, helst ingen, ansatte på Metal Maritimes overenskomster bliver opsagt. Det er lykkes i fælleskab.

Vi håber alle, at passagerskibsmarkedet er i bedring og på vej tilbage mod normalen, når de 120 dage er gået.

Læs DFDS' pressemeddelelse om forhandlingsløsningen på Ritzau:

Aftale med fagforening
holder Oslobåden i gang