Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

Skibsassistenter spritter igen af på Molslinjens ruter

Den skærpede situation med stigende smittespredning har aktualise ...

Aftale om besætningsskift ophører og udfases

De akut opståede problemer for besætningsskift som følge af Covid ...

Opsigelser i Fjord Line i stort omfang

Metal Maritime - 17. september 2020

Foto i collage: Jon Inge Nordnes/Allegro / Fjord Line

Opsigelser i Fjord Line i stort omfang

Trods ihærdige forsøg fra Metal Maritime og flere møder med rederiet er det desværre ikke lykkedes at finde forhandlingsløsninger, der kan afværge eller reducere en omfattende opsigelsesrunde i Fjord Line.

Af Christian H. Petersen, Faglig leder Metal Maritime

Metal Maritime har til det sidste forsøgt at finde forhandlingsløsninger, der kunne reducere omfanget af opsigelser i Fjord Line. Desværre er det ikke lykkedes og opsigelser i større omfang er nu den triste realitet.

For de grupper, der er dækket af Metal Maritimes overenskomster, forventes det samlede antal opsigelser i Fjord Line at blive omkring 80 personer.
Opsigelsesrunden rammer alle dele af rederiet, og blandt de søfarende bliver alle besætningsgrupper ramt.

Det er et stort tal og Metal Maritime har under møderne med rederiet appelleret til at reducere antallet, ligesom vi har forsøgt at finde alternative løsninger. Af forskellige årsager er det desværre ikke lykkedes at få antallet nævneværdigt reduceret.

I disse dage får de berørte medarbejdere besked fra rederiet, og særligt ’Oslofjord’ bliver i første omgang hårdt ramt. Det er dog med den klare forventning, at langt de fleste fra ’Oslofjord’ vil blive tilbudt genansættelse, når skibet er flaget om til norsk skibsregister. Det har hidtil været planen, at omflagningen skulle finde sted pr. 1. januar 2021, men rederiet arbejder nu på, at skibet flages om inden udløbet af de flestes opsigelsesvarsel.


Tavshedspligt under forhandlinger et lovkrav

Fjord Line A/S meddelte ved udgangen af august, at rederiet stod i en kritisk situation på grund af Covid-19. Rederiet så ingen anden løsning end at indlede en større nedskæringsrunde.

På grund af antallet af planlagte opsigelser er Fjord Line omfattet af ”Lov om varsling mv. i forbindelse med afskedigelser af større omfang”, og derfor har Metal Maritime deltaget i møder med rederiet om de planlagte opsigelser.

Disse møder har været afholdt under stort pres, og når forhandlinger er omfattet af loven om afskedigelser i større omfang, er der klare krav til tavshedspligt. Derfor har vi været afskåret fra løbende at kunne informere om situationen.


Ring eller skriv

Faglig afdeling og de øvrige medarbejdere hos Metal Maritime sidder klar ved telefoner og PC, så vi kan tage imod opkald og mails fra de berørte medlemmer hos Fjord Line. Vi vil naturligvis gøre vores bedste for at besvare spørgsmål og give jer den fornødne rådgivning i denne triste og svære situation. 

Ring på hovednummeret: 36 36 55 85

eller skriv på mail: maritime@danskmetal.dk