Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Særaftale for navigatører i RAL på plads

Metal Maritime - 21. februar 2019

Direkte link til hyretabel nederst på siden. Foto: Royal Arctic Line

Særaftale for navigatører i RAL langt om længe på plads

Royal Arctic Line har i et sendrægtigt forhandlingsforløb haft mange ønsker til forringelser af navigatørernes aftaler. De er alle blevet afvist af Metal Maritime. Nu er aftalen endeligt landet. Hjemmesiden er opdateret med den nye hyretabel.

Af Ole Philipsen, formand Metal Maritime og CO-Søfart

Metal Maritime og Royal Arctic Line har nu, endelig, afsluttet forhandlingerne for navigatører i rederiet.

Forhandlingerne har taget urimelig lang tid, hvilket skyldes RALs meget langsomme reaktionstid på henvendelse og stillingstagen til udspil. Man kunne indimellem forledes til at tro, at e-mail er blevet afløst af flaskepost i RAL-hovedkvarteret i Nuuk.

Parterne har fra starten haft meget forskelligt rettede ønsker til aftalen. RAL har bl.a. ønsket ændringer i ude/hjemme periode, lavere aflønning af sætteskippere, prøve-hyre for navigatører, som sejler i højere stilling (f.eks. 1. styrmand som er under prøve som overstyrmand) m.m.

Metal Maritime har fastholdt, at hovedoverenskomsten var den gyldige aftale og alle de hidtidige særlige aftaler i RAL fortsat var gældende. Metal Maritime har afvist rederiets mange ønsker til forringelser.

Aftalen fornyet - regulering med tilbagevirkende kraft

Resultatet er, at aftalen er fornyet og en ny hyretabel er aftalt. Hyren stiger med 6.5 pct. i aftaleperioden. 1,5 pct. pr. 1. april 2017 - 2,5 pct. pr. 1. april 2018 og 2,5 pct. pr. 1. april 2019. Pension m.m. reguleres tilsvarende, som i hovedoverenskomsten.

De ansatte navigatører er her pr. 1. februar blevet reguleret i hyre, så tilgodehavende stigninger fra 1. april 2017 er udbetalt, ligesom evt. sætteskippere er blevet korrekt indplaceret i hyretabellen efter stilling og ikke efter uddannelse.

Se hyretabellen

Hyretabellen er lagt på hjemmesiden – her direkte link til pdf-filen

 

ok knob

Overenskomster

Herunder direkte links til Metal Maritimes OK-områder, som ligger her på hjemmesiden under hovedfanebladet: CO-Sea.

Officerer

Dæk & maskine

Catering