Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

Coronatest og certifikat et skridt mod lettelse af besætningsskift

Efter flere ugers pres fra Danske Rederier, Maskinmestrenes Foren ...

Særaftale med Scandlines forlænget til 19. juni

Den oprindelige særaftale med Scandlins for skibsassistenter er f ...

Særaftale med Scandlines for skibsassistenter fælles med 3F Sømændene

Metal Maritime - 20. marts 2020

Link til sær-aftalen som pdf-fil længere nede på siden. Foto: Scandlines / collage: Metal Maritime

Særaftale med Scandlines for skibsassistenter fælles med 3F Sømændene

Tillidsrepræsentanter fra Metal Maritime har igen været centrale omdrejningspunkter i en indgået sær-aftale. Denne gang er aftalen med Scandlines og gældende for skibsassistenter.

Af Hanne Hansen

Skibsassistenterne i Scandlines er nu omfattet af en fælles sær-aftale, som Metal Maritime og 3F Sømændene har indgået med rederiet. I det tilfælde rederiet som følge af corona-krisen får brug for at ændre sejlplanerne, træder sær-aftalen i kraft.

Nu og her besejler rederiet ruterne Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock uændret. Der er funktioner, der om bord er lukket ned som f.eks. Onboardshops, der lukkede i går. Men færgerne sejler i overensstemmelse med fartplanen.

Særaftalen gælder foreløbigt frem til 19. april


Force Majeure

“Parterne er enige om, at der er tale om force majeure, og i den forbindelse er parterne enige om, at eventuelle overenskomstfastsatte varsler for afholdelse af restferie, feriefridage, afspadsering eller anden frihed suspenderes i aftalens gyldighedsperiode,” hedder det bl.a. i aftalen, der også fastlægger andre varsler ved ændring af vagtplaner end beskrevet i overenskomsterne.

“Med den nu indgåede aftale, har vi været på forkant. Men hellere det, end at sidde i sidste øjeblik og under enormt pres, hvis og når der bliver brug for den. Og med udgangspunkt i aftalen med ForSea, som vi fik på plads i går - også i samarbejde med 3F Sømændene, - så var det grundlæggende forarbejde gjort,” siger faglig konsulent Kirsten Østergaard, Metal Maritime.

Igen har tillidsrepræsentanterne været helt centrale i aftalens tilblivelse. I dette tilfælde er det Jonny Smiszek på Rødby-Puttgarden overfarten og Lars Riber Lykkegaard fra ruten Gedser-Rostock.

“Vores tillidsfolk skal altså i disse dage bare have så meget ros. De er der. Og de tager ansvar. Det er så godt arbejde,” bemærker Kirsten Østergaard.

Se aftalen som Metal Maritime og 3F Sømændene har indgået med Scandlines her (link til pdf)

 

Opdatering fredag 17. april
Særaftalen af 19. marts, der gælder til og med 19. april, er forlænget og løber til og med 19. maj. Forlængelsen er som den oprindelige særaftale fælles med 3F Sømændene.
Se aftalen om forlængelse her...

 

Opdatering onsdag 20. maj
Særaftalen af 19. marts, der gælder til og med 19. maj, er forlænget og løber til og med 19. juni. Forlængelsen er som den oprindelige særaftale fælles med 3F Sømændene.
Se aftalen om forlængelse her...


Kontakt din tillidsrepræsentant

Har du brug for uddybning af aftalens konsekvenser for dig som Metal Maritime medlem, så kontakt din tillidsrepræsentant.
Se kontaktinfo for Metal Maritimes to TR i Scandlines: Klik her…