Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN 11/2
Fre 11/2-2011 10.00

Dagens navn  Euphrosynes dag - efter en kvinde som gemte sig i et kloster, forklædt som munk, for at undgå at blive gift med en hedning. Da abbeden opdagede, at hun var en kvinde, blev hun låst inde. Hun døde efter 30 års indespærring.
Iran har nationaldag - og fejrer den islamiske revolution i 1979.
Dagen er blandt de 32 såkaldte Tycho Brahesdage.
2007: En 3 meter lang og 300 kg tung spækhuggerunge strander syd for Frede­riks­havn. Falck leder den tilbage på åbent vand, men den efterfølgende dag driver den død i land. 
1990: Sydafrikas apartheid-regering løslader den sorte nationalistleder Nelson Mandela. Han har siddet fængslet i mere end 27 år. 
1975: Margaret Thatcher bliver første kvindelige formand for Englands konservative parti. 
1659: Efter svenskernes stormangreb på København dagen før, bliver de tidligt denne morgen slået tilbage. I taknemmelighed over redningen indfører Frederik den Tredje en taksigelsesfest på denne dato. Militær flagdag 
Solopgang: 07:46 Solnedgang: 17:13


CO-SØFART KALENDER

Ole Strandberg - Fagblad hjemme


FRA MEDIER

Pirateri
Live Piracy Report
09.02.2011: 0926 UTC: Posn: 21:27N – 063:18E, around 205nm WNW of Ras Al Had, Oman, (Off Somalia).
Bevæbnede pirater jagtede og angreb en tanker. Det er lykkedes piraterne at kapre tankeren og dens 25 mand besætning. Flere detaljer ventes.

09.02.2011: 0315 LT: Posn: 01:20.8N – 104:20.5E, 1nm south of Tanjung Penyusop, Malaysia.
Fem pirater bevæbnet med pistoler og knive har borded en tanker. Kun personlige ting blev stjålet.
Icc-ccs.org, 10/02, http://www.icc-ccs.org/home/piracy-reporting-centre/live-piracy-report

Ny godsrute mellem Esbjerg og Egersund
Sea-Cargo udvider med en direkte forbindelse mellem Esbjerg og Egersund. Baggrunden for den nye rute er en kontrakt mellem Sea-Cargo og Siemens om transport af 26-32 vindmøller til Høg-Jæren vindmøllepark. Den nye rute - der starter den 25. februar - mellem Egersund og Esbjerg supplerer rederiets to eksisterende ugentlige afgange til Bergen, Risavika og Esbjerg.
Maritimedanmark.dk/Sea-Cargo, 10/02, 10:02, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=10066

Skyldige i forureningssag på Wärtsila-værftet findes snart
En rapport fra Hjørring Kommune, vil de kommende dage klarlægge hvordan og hvem der har ansvaret for, at der løb havnevand ind i ledningsnettet i forbindelse med en brandøvelse et skib på Wärtsila værftet. Værftet er, sammen med Hirtshals Havn, gået i gang med at lave en handlingsplan, der skal forebygge lignende uheld.
Nordjyske.dk, 10/02, 12:43, http://nordjyske.dk/artikel/10/5/12/3789033/3/skyldige%20i%20forureningssag%20findes%20snart

Søredning ved Ystad
Søredningstjenesten i Ystad blev onsdag aften sendt ud for at søge efter nødstedte. Et nødblus var ved 18-tiden blevet observeret lige syd for Ystad tæt på land. Redningsbåden afsøgte området langs med kysten, men kort efter klokken 21 blev eftersøgningen afblæst uden resultat.
TV2/Bornholm, 10/02, 11:07, http://www.tv2bornholm.dk/moduler/nyheder/news.asp?id=53019

Cosco køber to bilskibe for 87,1 mio. dollar
Cosco Shipping vil købe to bilskibe, der hver har en kapacitet på 5000 biller for 87,1 mio. dollar, skriver Bloomberg News. Købet sker fra moderselskabet.
Epn.dk/RB-Børsen, 11/02, 07:13, http://epn.dk/brancher/transport/skib/article2336598.ece

18 byer i spil til Femern-forbindelse
18 byer eller store havne har meddelt selskabet Femern A/S, at de er interesserede i at huse kommende produktionsanlæg til en bro eller tunnel til Tyskland. Grenaa, Kalundborg, Københavns Frihavn, Nyborg, Odense (Lindø), Orehoved ved Guldborgsund, Spodsbjerg, Stigsnæs, Rødbyhavn, Vordingborg og Aabenraa har meldt deres interesse og fra udlandet kommer Malmø, Kiel, Lübeck, Rostock, Gdansk, Swinoujscie og Stettin, med et bud. Desuden har Nakskov og Bandholm meldt deres interesse i at lægge kaj og jord til servicehavne for entreprenørerne.
Kom med ned under vandet og prøv en tur ind i tunnellen : Se videoen her.....
Borsen.dk/ritzau, 10/02, 19:52, http://borsen.dk/nyheder/transport/artikel/1/201238/18_byer_bejler_til_femern-forbindelse.html

Københavns Kommune sender ledige til a-kasserne   
I over et år har a-kasserne TIB, 3F, FOA og Dansk Metal deltaget i en kommunal forsøgsordning under Københavns Kommune, og en ny evaluering viser, at a-kasserne er lige så gode som jobcenteret til at skaffe de ledige i job. Derfor har kommunen besluttet, at a-kasserne skal stå for jobindsatsen det første halve år. Ind til videre gælder ordningen kun førstegangsledige over 30 år
Avisen.dk, 10/02, 11:47, http://avisen.dk/kommune-sender-ledige-videre-til-a-kasse_141518.aspx

Finansministeren: Offentligt ansatte skal arbejde op til 48 timer om ugen
Arbejdstiderne i det offentlige står på programmet, når finansminister Claus Hjort Frederiksen mødes med forhandlingsfællesskabet CFU. Flere skal arbejde mere flexibelt og op til 48 timer om ugen, mens gymnasielærere skal bruge flere timer på undervisning. Udmeldingen kommer efter, at tal fra OECD har vist, at kun 23% af arbejdstiden går med undervisning. Finansministeren og CFU forventes af være nået til enighed i løbet dagen i dag.
Folketidende.dk/ritzau, 10/02, 09:16, http://folketidende.dk/nu-starter-forhandlingerne-om-arbejdstiden

Søfart nr. 6
Svitzers danske model i Angola
Danske krav og danske regler er fundamentet i det uddannelsesprojekt, som Svitzer har etableret i Angola. Her er knap 80 menige besætningsmedlemmer undervejs, og i denne uge tog eleverne hul på endnu et ”dansk kapitel”, da de indledte et 12 ugers togt på skoleskibet »Danmark«. Målet forude med deres uddannelsesforløb er 1. september at være en del af den menige besætning på Svitzers flåde af skibe ved den nyetablerede LNG-terminal i Soyo.

Somalisk pirat-problem kan udvikle sig globalt
Frygten for, at de somaliske pirater udvider deres jagtmarker fra Det Indiske Ocean til andre områder af jorden, stiger i takt med, at piraternes flåde af moderskibe øges både i antal og størrelse. Problemet vurderes i sømilitære kredse at kunne antage et globalt omfang, hvis udviklingen går helt skævt. I henhold til den seneste opgørelse fra NATO og EU Navfor-styrkerne i Adenbugten / Det Indiske Ocean er flåden af pirat-moderskibe nu vokset til anslået 20 skibe, og heraf er adskillige fuldt ud i stand til at sejle meget langt omkring.

OW udvider i Vestafrika
OW Bunker har nu øremærket sine to nybygninger fra det kinesiske værft Zhenjiang Sopo til virksomhedens fysiske bunker-operation ud for Vestafrika. De to nybygninger på 8.000 t.dv. / 9.500 kbm. blev kontraheret i 2007 og skulle oprindeligt have været leveret i løbet af 2010. Projektet er imidlertid blevet forsinket, men planen er dog, at de to skibe skal leveres inden sommer og derefter indsættes i Vestafrika på fast basis.

Dansk stempel på nyt vind-installationsfartøj
Endnu et offshore vindmølle-installationsprojekt med et markant dansk islæt er godt på vej til at blive en realitet. Den britiske virksomhed Gaoh Offshore har således indgået en hensigtsaftale (Letter of Intent) med den koreanske værftsgruppe STX om færdigdesign og byggeri af et nyt installationsfartøj. Aftalen indeholder en fast prisaftale og option på yderligere et skib. Projektet har rødder tilbage i 2007, hvor Kurt E. Thomsen, idemanden bag A2Seas første installationsfartøjer, blev involveret i et nyt projekt i samarbejde med banken Credit Suisse.

Seatruck udvider mens DFDS sælger
DFDS har solgt ro/pax-færgen »Dublin Seaways« til Stena Lines regionale engelske selskab Stena North Sea Ltd. »Dublin Seaways« var et af de tre skibe, der blev ledige efter lukningen af ruterne ud fra Dublin i Irland til henholdsvis Birkenhead og Heysham i England ved udgangen af januar. Mens DFDS er ved at afvikle på Det Irske Hav, er Clipper-ejede Seatruck gået den modsatte vej. Rederiet har således startet en ny ren ro/ro-rute mellem Heysham og Dublin med en daglig afgang i hver retning.

Krak trækker linje til Mols
Der kan gå et stykke tid, før man hos Mols-Linien – og de øvrige aktionærer – kan vurdere betydningen af krakket hos Amagerbanken. Krakket kommer dog ubelejligt for rederiet, der står foran den ekstraordinære generalforsamling, som storaktionær Clipper Ferry Invest har foranlediget. Den er nu fastsat til at finde sted 15. marts – med udsigt til kampvalg om bestyrelsesposterne. Amagerbanken er sammen med Nykredit panthaver i rederiet via forbindelsen til tre andre aktionærer, der også er krakket med deres personlige selskaber. Tilsammen sidder Amagerbanken og Nykredit på 39 pct. aktierne.

Ny Mors-færge fra Hvide Sande
Det bliver Hvide Sande Skibs- og Baadebyggeri, der skal bygge en ny færge til Feggesund-overfarten, hvor Mors-Thy Færgefart ønsker den 53 år gamle »Sallingsund« udskiftet. Hvide Sande Skibs- og Baadebyggeri var sammen med to andre danske samt et finsk værft prækvalificeret i en EU-licitation udbudt af Morsø og Thisted kommuner, som ejer det fælleskommunale selskab I/S Mors-Thy Færgefart. De to kommuners kommunalbestyrelser har nu knapt otte uger til træffe endelig politisk beslutning om investeringen i en ny færge, som Hvide Sande Skibs- og Baadebyggeri skal have 33,2 mio. kr. for at bygge.

Networking når der skal købes ind
Da 90’erne lakkede mod enden var maritim e-commerce blandt de mange bobler, der blev pustet ud af det magiske IT-pusterør. De fleste af boblerne er for længst bristet, men der er også dem, der holder sig fint flydende. Bl.a. ShipServ, der har kunnet se op imod 60 andre maritime e-platforme opstå og lukke ned igen – mens man selv stille og roligt er vokset og vokset og vokset…

BALTIC DRY INDEX
1.136 (+ 44) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com,10/02, http://www.dryships.com/pages/report.asp

BANKENS - SALGSKURSER
100 USD = 537,94 DKK
100 Euro = 735,54 DKK
Danske Bank,11/2, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx

AKTIEKURSER - KØBSKURSER
APM A-aktie: 51.800 (- 700)
APM B-aktie: 52.950 (- 1.000)
D/S Norden: 193,10 (- 10,50)
Torm: 38,01 (- 0,10)
DFDS: 465 (0)
Mols-Linien: 30 (+ 1)
Børsen, 11/2, http://borsen.dk/kurslister/danske_aktier.html

(Barno/MohniJoy)

THORA LUND

012-brugt© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1