Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN 13/12
Man 13/12-2010 10.00

Dagen hedder "Lucia". Lucia var fra Syrakus og blev martyrdræbt  omkring år 300. Hun havde aflagt køfte om evig kyskhed og nægtede at gifte sig med en hedensk mand, der som hævn angav hende som kristen. Tortur har ingen virkning på hende, hvorfor man vil straffe hende ved at sende hende til et bordel, men hverken okser eller soldater kan rokke den kærre hun skal sendes bort i, hvorfor hun dræbes med et sværdslag. Lucia bragte mad til sine trosfæller i katakomberne og satte lys i håret for at have begge hænder fri - deraf Lucia-traditonen.
1570: Den nordiske krig afsluttes med freden i Setttin
2002: Det nye dagblad "Dagen" erklæres konkurs efter 40 aviser på gaden.
2003: Saddam Hussein tages til fange i Iraq 7,5 måneder efter præsident Bush erklærede krigen i Iraq for slut.

CO-SØFART KALENDER

Ole Philipsen - ferie til 20/12
John Ibsen - obligatorisk efteruddannelse
 
FRA MEDIER

Pirateri
EU NAVFOR Somalia
MV "Panama", et containerskib under Liberia-flag, blev angrebet af to skiffs med bevæbnede pirater den 10. december om eftermiddagen. En raketstyret granat blev anvendt under angrebet som skete ca. 80 nm øst for grænsen mellem Tanzania og Mozambique.  Det ekstremt sydlige angreb bekræfter den vedvarende udvidelse af området for piratangreb. "Panama" som opereres fra USA har en besætning på 23 personer, alle fra Myanmar. Skibet var på vej fra Dar Es Salaam til Beira da angrebet fandt sted. Ingen yderligere oplysninger efter angrebet og EUNAVFOR monitorerer situationen.
EU Navfor, 10/12, http://www.eunavfor.eu/2010/12/mv-panama-pirated-in-the-far-south-of-the-somali-basin/

To skibe kollideret ved Hirtshals
TV2Nord oplyser at det ene skib tager vand ind. Sammenstødet skete ca 20 sømil vest for Hirtshals af endnu ukendte årsager. Det ene skib er en bulkcarrier med gødninglast og det andet skib, som ikke er blevet skadet, er en container feeder. SOK har sendt flere redningsbåde samt helikopter til ulykkesstedet. 
Politiken, 13/12 07.58, http://politiken.dk/indland/ECE1140638/to-tankskibe-er-stoedt-sammen-ud-for-hirtshals/

Sydkoreansk trawler sunket ved Antarktis
Dybhavstrawleren sank søndag med 42 personer ombord. Fem er omkommet og 17 savnes efter ulykken. Alle fartøjer er bedt om assistance til eftersøgning efter mulige overlevende og et fly fra det New Zealandske luftvåben er sendt til positionen. De 20 indtil nu reddede blev samlet op af et andet fartøj kort efter ulykken. Ulykkesårsagen er ukendt og der blev ikke udsendt nødsignaler. Nationaliteten på de 42 ombordværende var: 8 koreanere, 8 kinesere, 11 indonesere, 11 vietnamesere, 3 filippinere og en russer.
Jyllandsposten, 13/12 06.15, http://jp.dk/udland/article2275567.ece

"Scandinavian Star" - Mike Axdal vil ikke opgive
Efter en lang række afvisninger om genoptagelse af sag vedrørende forliset af "Scandinavian Star" i 1990, hvor 159 mennesker omkom i det Mike Axdal siden har kaldt "mordbrand", har senest den danske rigsadvokat afvist at genoptage sagen i Danmark. Mike Axdal som repræsenterer en forening af overlevende og pårørende, vil nu undersøge muligheden for at få anlagt en sag mod den danske stat, for vildfarelse af overlevende og pårørende.

Først og fremmest ønsker foreningen dog at videreføre spørgsmålet om der kan skabes politisk flertal i Folketinget for en egentlig kommissisonsundersøgelse. Socialdemokratiets retsordfører afviser at tilslutte sig kravet om en undersøgelse. Mike Axdal oplyser at foreningen har sendt rigsadvokatens afgørelse rundt til forskellige eksperter, "og jeg tør godt sige på nuværende tidspunkt, at der er stor opstandelse hos eksperterne, inklusive den norske dommer", udtaler Axdal.
Avisen.dk, 10/12 18.01, http://avisen.dk/scandinavian-star-gruppe-vil-sagsoege-staten_138420.aspx

"Clella II" på vej i havn i Argentina
Krydstogtsskibet som fik en voldsom medfart under en storm i Drake-passagen i Antarktis, meldes nu på vej i havn i Ushuala. Skibet blev under stormen ramt af 10 meter høje bølger, radioudstyr blev ødelagt og motoren kunne kun gå med nedsatte omdrejninger.
Link til video af "Cellea II" i stormen
Maritime Danmark/thirdage.com, 10/12 12.47, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=9576

"Clelia II" langs kaj i Ushuala i Argentina - dansk kaptajn

Det argentinske krydstogtsskib som var i voldsomme problemer under en storm ved Arktis, er nu langs kaj. Kaptajnen ombord er den danske Idar Pedersen fra Marstal og selvom han før har været i dramatiske omstændigheder til søs, forklarede han til de mange fremmødte pressefolk, at han aldrig havde været ude i en lignende storm. Idar Pedersen har to gange tidligere som kaptajn på andre krydstogtsskibe selv undsat krydstogtsskibe. Først i 2007 hvor et arktisk krydstogtsskib blev trukket fri af et skær ved Disko, og senere i 2009 ved Antarktis hvor han som kaptajn på "Clipper Adventure" evakuerede passagererne fra nødstedte "Ocean Nova" ved Arktis.
Maritime Danmark/ABC News, 12/12 09.30, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=9586

DFDS i samarbejde med Samskip om irske ruter
Lloyds List oplyser efter informationer fra havnen i Cork at DFDS Container Line og Samskip MCL har indgået et pool-samarbejde, om dækning af irske havne til ruterne Rotterdam og Zeebrugge på fastlandet. De to selskaber sætter hver to skibe ind i rotation.
Epn.dk/RB-Børsen, 13/12 08.01, http://epn.dk/brancher/transport/skib/article2275626.ece

DFDS update
"Pearl" sejler atter med biler
Efter branden på bildækket, forårsaget af en el-bil under opladning, kunne skibet 9/12 igen sejle fra havn med biler. Hængedækket i den ene side vil dog først blive klargjort i forbindelse med det planlagte dokophold i januar. DFDS Seaways vil fortsat sejle med el-biler, men ikke tilbyde opladning under overfarten.
DFDSWeekly, 10/12

Færre lugtgener fra "Villum Clausen"
På et møde med kommunen i Rønne har rederiet Færgen oplyst at man fremover vil tilsætte et stof til udstødningen som vil få udstødningspartiklerne til at falde til jorden, og dermed betyde færre lugtgener for beboerne i Rønne og i Ystad.
Maritime Danmark/DR P€ Bornholm, 10/12 10.59, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=9574

Hvad ligner det at sejle samsinger på juleindkøb i Jylland?
Kim Andersen, retspolitisk ordfører for Ventre, skriver i læserbrev at det var skrap kost at læse at "Færgen" vil arrangere særlige juleindkøbsture fra Samsø til Kolding Storcenter.  Det havde klædt rederiet bedre hvis det havde foreslået at sejle jyder til Samsø på søndags-indkøbsture. Lokale foreninger ville med sikkerhed have stillet sig til rådighed med et spændende program for gæsterne. "Jeres tur til Kolding, det er en ommer, set ud af mine briller".
SamsøPosten, 11/12

Mærsk holder op med at advare platforme om miljøkontrol
Søndag fortalte dagbladet Politiken om en praksis hvorefter Mærsk Olie & Gas forhåndsorienterede platformene om miljøkontrol, så anlæggene kunne justeres, eller der hurtigt kunne produceres en falsk rapport om olieudslip som følge af en ekstraordinær begivenhed, som det er fortalt fra ansatte. Adm. direktør i Mærsk Olie & Gas, Jakob Tomasen, fortæller nu at praksis stopper efter kritik fra Miljøstyrelsen.
Business.dk/ritzau, 12/12 13.52, http://www.business.dk/energi-miljoe/maersk-stopper-advarsler-om-miljoekontrol

Mærsk må ikke selv kontrollere spildevand
Miljøordførerne for både SF og Dansk Folkeparti mener ikke det skal overlades til Mærsk Olie & Gas at kontrollere olieudledningen i Nordsøen. Ida Auken udtaler at meget tyder på Mærsk har gang i systematisk snyderi, og Jørn Dohrmann mener der er brug for uafhængig og uanmeldt kontrol af selskabet. Miljøministeren er kaldt i samråd.
Politiken, 13/12 03.00, http://politiken.dk/erhverv/ECE1140562/politisk-pres-maersk-skal-ikke-selv-kontrollere-spildevand/

Mærkedag for ”Leonora Christina”
BornholmerFærgens nye hurtigfærge blev i weekenden hejst ud i det fri så der kunne skaffes plads til montering af det øverste dæk. Dækket som skulle placeres på toppen af skroget vejer 170 tons. Katamaranen på 1.000 tons bliver den største af sin slags som er bygget på det australske Austal-værft. Når hurtigfærgen er kommet i drift vil den kunne fragte 1.400 passagerer og 350 biler. Den ventes indsat i sommeren 2011 til afløsning for ”Villum Clausen”.
Maritime Danmark/BornholmerFærgen, 13/12 09.10, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=9591

Danish Marine Group stiller skarpt på Indien
De fleste virksomheder har forsømt de hurtigt voksende markeder i Brasilien, Rusland og Indien, siger Danish Marine Group, som nu stiller skarpt på Indien og arrangerer et "India Road Show", som støttes af Eksportrådet. Erhvervsministeren vil deltage i netværkets seminarer i Mumbai og Chennai.
Maritime Danmark/Danish Marine Group, 12/12 10.00, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=9583

Marinedistrikterne skifter navn
Fra årsskiftet skifter marinehovedkvarteret "Kattegats Marinedistrikt" navn til "Maritimt Overvågningscenter Nord", og "Bornholms Marinedistrikt" til "Maritimt Overvågningscenter Syd". Navneskiftet er led i forsvarsforliget, men overvågningscentrenes hovedopgaver er uforandrede. Opgaven er sammen med SOK at overvåge de danske farvande og servicere skibstrafikken 24 timer i døgnet.
SOK, 10/12 19.47, http://forsvaret.dk/SOK/Nyt%20og%20Presse/nationalt/Pages/2010-12-10-MOC.aspx

Afslutning på aktion "Stop bureaukratiet"
Fredag d. 10. december afsluttede "Min A-kasse" aktion-happening "stop bureaukratiet", hvor en printer over 12 dage skrev hele dagpengelovens jungle på 22.408 sider ud på papir (1.000 kroner doneret til "plant et træ"), live på facebook. I forbindelse med udskrivingen kom forskellige politikere på besøg som fortalte om deres meninger og hensigter. Min A-kasse har nu givet politikerne 100 dage til at gøre noget ved bureaukratiet, og et stort ur tæller ned i printerrummet. Fredag eftermiddag var tidsfristen 93dage1timer41minutter20sekunder da et foto blev knipset. I februar-nummeret af CO-Søfart's fagblad beskrives hele aktionen nærmere. Herunder ses den samlede udskrift af hele dagpengelovens regelsæt, ved siden af den arbejdspålidelige printer.
CO-Søfart, 10/12Pengene til efteruddannelse af Lindø-fyrede kommer (nok) - men ingen vil lægge ud
Der er sendt en ansøgning til EU's globaliseringsfond om bevilling af 95 millioner kroner til efteruddannelse af de fyrede fra Lindø-værftet, og alle er enige om at pengene nok vil komme. Problemet er at fondens mølle maler langsomt og der er brug for pengene nu. Men ingen vil give formålet et lån. Beskæftigelsesministeren henviser til at Odense Kommune kan lægge ud. Odense Kommune har ingen kommentarer til situationen.
Fyens.dk, 12/12 07.03, http://www.fyens.dk/article/1747516:Business-Fyn--Ingen-vil-laegge-ud-for-Lind--fyrede

Færre ansatte i kommunerne
Formanden for Kommunernes Landsforening, Jan Trøjborg (S), oplyser nu, at han antager der vil blive 5-10.000 færre ansatte i kommunerne i løbet af næste år som følge af spareplaner. Anders Bondo Andersen som er chefforhandler for de kommunalt ansatte er ikke overrasket over oplysningerne, men sætter pris på den ærlige udmelding. Som modsvar ønsker de ansatte ved overenskomstforhandlingerne mere sikkerhed i ansættelsen f.eks. i form af længere opsigelsesvarsler.
Avisen.dk, 10/12 22.45, http://avisen.dk/kl-farvel-til-op-mod-10000_138411.aspx

Mange fyres i Arbejdsskadestyrelsen
Efter en målrettet proces for at få bragt ophobede sagsbunker bort, hvor der har været ansat ekstra personale, vil 20% af den samlede arbejdsstyrke i Arbejdsskadestyrelsen nu miste jobbet. Indtil videre er 32 afskediget og yderligere 32-40 vil miste jobbet når ASK skifter til nyt elektronisk sagsbehandlingssystem.
Business.dk, 10/12 10.19, http://www.business.dk/arbejdsmarked/massefyring-i-arbejdsskadestyrelsen

Arbejdsretten
I dag kl. 14.30 sagsbehandles:
Sag nr. AR2010.0034 Blik og Rør Arbejderforbundet mod Carl Christensen & Co.
Arbejdsretten, http://www.arbejdsretten.dk:80/generelt.aspx
 
UGEBREVET A4 nr. 43
Indhold:
* 120 millioner i støtte – 10.000 fyrede
* Lærlingebonus sikrer unge flere jobs
* Hver tredje skipper sabbatåret
* Produktionsskoler mister millioner
* Aldring truer Europas velfærd
* Statskassen sluger 322 renoveringsmillioner
* Skoleudspil dumper
* DF siger god jul for mange penge
* Arbejderne skal tilbage i Folketinget
* Ugebrevet A4 dropper papiret
LO, 13/12, http://www.ugebreveta4.dk/

BALTIC DRY INDEX
2.095 (-16) (rekord 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 10/12, http://www.dryships.com/pages/report.asp

VALUTAKURSER – når du køber kontanter
100 USD = 578,36 DKK
100 Euro = 758,53 DKK
Danske Bank, 13/12, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx#

AKTIEKURSER

APM A-aktie: 47.870 (-770)
APM B-aktie: 49.420 (-780)
D/S Norden: 188,20 (-2,80)
D/S Torm: 42,06 (-0,76)
DFDS: 404,5 (-1)
Mols-Linien: 29 (-0,60)

Børsen, 10/12

OleS
 

THORA LUND

054-brugt© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1