Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN 13/4
Tir 13/4-2010 10.00

Dagens navn er Justinus - efter en romersk martyr, som døde ved et giftmord år 170
1523: Christian den 2 forlader Danmark sammen med rådgiveren Mor Sigbrit og Hans Mikkelsen, borgmester i Malmø.
1851: Børn, hvis forældre er udenfor folkekirken, bliver fritaget for kristendomsundervisning i skolen
1938: Danmark får for første gang en ferielov
1962: Et ukendt engelsk rockband, The Beatles, optræder første gang i den nyåbnede Star Club i Hamburg
Solopgang: 06:17 Solnedgang: 20:15 Dagen er tiltaget 6 timer og 45 min

CO-SØFART KALENDER

Henrik Mikkelsen - Medsejlads "Pearl Of Scandinavia"
Ole Philipsen - Ferie

FRA MEDIER

Ny adm. direktør til Bornholmstrafikken
Bestyrelsen i Bornholmstrafikken har i dag ansat den 54-årige John Steen-Mikkelsen som ny administrerende direktør.
John Steen- Mikkelsen tiltræder som administrerende direktør for Bornholmstrafikken pr. 1. oktober 2010.
Han kommer fra en stilling som direktør med ansvar for driften hos Scandlines, og har tidligere bestredet ledende funktioner i svenske Stena Line. John Steen-Mikkelsen bliver samtidig administrerende direktør i Nordic Ferry Services og Sydfynske.
På den ekstraordinære generalforsamling i Bornholmstrafikken A/S den 25. marts meddelte den nyvalgte bestyrelsesformand Steen E. Christensen, at vicedirektør Jørgen Jensen var tiltrådt som konstitueret administrerende direktør, indtil bestyrelsen fandt en ny administrerende direktør, hvilket nu betyder 1. oktober 2010.
Bornholmstrafikken.dk.dk, 12/4, 14:33, http://www.bornholmstrafikken.dk/nyheder/76we.aspx?newsId=1790

Kinesisk skib fri af australsk koralrev
Det kinesiske tankskib >Shen Neng 1< som i sidste uge løb på grund ved Australiens Great Barrier Reef, er nu bragt flot - uden at forårsage større olieforurening af den maritime naturpark. "Kun" 3 ton olie løb ud fra skibets brændstoftanke.
Politiken.dk, 12/4, 15:04, http://politiken.dk/udland/article945414.ece

J. Lauritzen satser 8 milliarder på vækst
Rederiet vil i de kommende år pumpe næsten 8 mia. kr. i en vækstplan, som frem mod 2015 skal medvirke til at fordoble såvel omsætning som indtjening i det 126 år gamle rederi. Et betydeligt investeringsprogram i nye skibe som skal bringe J. Lauritzen op i superligaen blandt konkurrenterne inden for eksempelvis tørlast-, tank- og offshoremarkedet. Fra rederiets hovedkontor på Sankt Annæ Plads i København har ledelsen styret J. Lauritzen gennem en 100-års-storm på de globale shippingmarkeder. Finanskrisen ramte i efteråret 2008 rederiets største forretning inden for tørlast med et hammerslag, da fragtraterne styrtdykkede 90 %, og senere fik også tankmarkedet et ordentligt skud for boven. Men de hårde tider i skibsfarten har ikke fået topledelsen i J. Lauritzen til at vakle i troen på, at rederiet er i stand til at gennemføre den ambitiøse vækstplan.
J. Lauritzens flåde består i dag af omkring 140 skibe. Rederiet har i år fået leveret 8 nye, og frem til 2012 består nybygningsprogrammet inden for de forskellige forretningsområder af i alt 47 skibe, heraf 33 ejede og 14 lejede. Den store ordrebog har medført en kraftig vækst i rederiets nettorentebærende gæld, som blev mere end tredoblet til næsten 4 mia. kr. i løbet af 2009. Senest har rederiet fået et milliardstort lån i Japan, bl.a. ved hjælp fra den japanske eksportkreditfond Nexi.
Borsen.dk, 13/4, 06:13, http://borsen.dk/transport/nyhed/180609/

Maersk Line vil øge kapaciteten
A.P. Møller - Mærsks containerrederi Maersk Line er klar til gradvis genindførelse af ny kapacitet til den nu knap så kriseramtre sektor. Men det skal ske med forsigtighed. Det bedyrer containerrederiets chief operational officer, COO, Morten Engelstoft, i et interview med RB-Børsen i forbindelse med Global Liner Conference mandag i London.
Maersk Line lancerede fornylig en ny service mellem Skt. Petersborg og Sydamerika. Og M3-servicen mellem Europa og Indien er relanceret på grund af stigende efterspørgsel.
RB-Børsen/Epn.dk, 12/4, 15:18, http://epn.dk/brancher/transport/skib/article2035986.ece

Steen Bryde selskab undersøges af bagmandspolitiet
Konkursramte Steen Brydes ejendomsselskab Bristen Gruppen er nu under en større efterforskning af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, populært kaldet Bagmandspolitiet, der mistænker den tidligere Capinordic-direktørs krakkede virksomheds ledere for at have begået en række ulovligheder. Den tidligere formand og storaktionær i Nordic Tankers risikerer nu at få flere straffesager på halsen. Den konkursramte finansmand er i forvejen sigtet for både skyldner- og mandatsvig i forbindelse med hans tid i spidsen for det ombruste rederi, og nu kan Steen Bryde i værste fald se frem til endnu en sag.
Bagmandspolitiet kigger blandt andet på, om Bristen Gruppen med Steen Bryde og hans tro væbner Brian Petersen i spidsen, har støvsuget en række datterselskaber for midler inden konkursen i november 2008 og samtidig solgt ud af nogle af selskabets ejendomme og puttet pengene i egne lommer frem for i selskabets kasse. Alene anklagerne i Nordic Tankers-regi kan være nok til at give Steen Bryde mellem halvandet og otte år, hvis han vel at mærke bliver kendt skyldig i ikke at forvalte aktionærers og kreditorers penge på den rette måde.
Business.dk, 13/4, 05:00, http://www.business.dk/boersnyt/bagmandspolitiet-aabner-ny-sag-mod-steen-bryde

Fyn er ikke til færge-humor
Mols-Linien oversvømmes af mails fra vrede tv-seere, "der ikke orker" rederiets reklamer. Tre verbale svinere til Fyn på bare 30 sekunder i Mols-Liniens tv-reklame er åbenbart mere end, hvad nogle fynboer kan klare. I hvert fald er Mols-Liniens mailboks på det seneste blevet oversømmet af mails fra vrede tv-seere, der mener, at rederiet sviner fynboerne til. Angiveligt er det entertainer Ulf Pilgaards speak om, at Fyn er ”en dødssyg omvej” og ”200 møgirriterende kilometer” samt spørgsmålet ”orker du heller ikke Fyn?", der har antændt seernes temperament.
Rederiet har valgt at tage kritikken til sig og sender i næste uge en undskyldning ud til alle, der har klaget over kampagnen.
Epn.dk, 9/4, 16:27, http://epn.dk/brancher/markedsforing/article2033961.ece

Slagterimedarbejder omkommet i arbejdsulykke      
Aftenholdet på Danish Crowns slagteri i Esbjerg gik hjem mandag, efter at en 51-årig ansat tidligere på dagen døde ved en arbejdsulykke.Ulykken skete efter, at manden kom i klemme mellem en lastbil og en gaffeltruck, det oplyser politiet til JydskeVestkysten. Nu skal Arbejdstilsynet så ind i sagen, hvor de skal undersøge sagens forløb nærmere for at se, om reglerne er blevet overholdt. Hvis det viser sig, at der har været et brud i sikkerheden kan Arbejdstilsynet bede politiet om at rejse en sag mod slagteriet. For få dage siden fik medarbejderne på slagteriet i Esbjerg et andet chok, da ledelsen oplyste, at op mod 320 medarbejdere skulle afskediges.
Jv.dk, 13/4, 07:27, http://www.jv.dk/artikel/861060:Esbjerg--Slagteriarbejdere-i-Esbjerg-gik-hjem-efter-doedsulykke

Inflationen æder lønstigningerne 
Danskernes lønningsposer er truet af en inflation, der er på det højeste niveau siden december 2008. Holdt op mod de lave lønstigninger betyder det, at reallønnen ikke stiger. Priserne steg således i marts med 2,2 % sammenlignet med 2009, og det er et gevaldigt hop siden september, hvor inflationen lå på 0,8 %.
Det er specielt priserne på energi, tøj og fødevarer, der er steget.
Avisen.dk, 12/4, 12:23, http://avisen.dk/loenstigninger-aedt-af-inflationen_125713.aspx

Psykisk betinget sygefravær koster 50 milliarder
En undersøgelse, som Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) har lavet, viser at psykiske lidelser koster hver år samfundet 55 milliarder kr. 5,5 milliarder er udgifter til direkte behandling, men de resterende knap 50 milliarder kroner går til udgifter til sygefravær, nedsat arbejdsevne og førtidspension. Forskerne bag undersøgelsen peger på, at der kan spares mange penge og ydes en bedre hjælp til de syge, hvis psykiske syge får bedre mulighed for at arbejde.
Beskæftigelsesminister Inger Støjberg vil blandt andet arbejde for, at unge psykisk syge ikke ender på førtidspension, men i stedet for får mulighed for at arbejde. Det er også en del af regeringens arbejdsprogram at ændre førtidspensionen, så unge psykisk syge ikke får en livslang pension.
Ekspertgruppens rapport er en udløber af trepartsforhandlinger mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter i 2008.
Dr.dk, 12/4, 14:38, http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/Jobliv/2010/04/12/143459.htm

>Wings of Bornholm< stopper
Flyselskabets kasse er tom. Alle købte billetter bliver refunderet, skriver selskabet i en nylig udsendt pressemeddelelse.
Selskabet har besluttet at nedlægge virksomheden pr. 30/4. Det kraftige overudbud af flysæder har presset priserne på urimelige niveauer som ikke er holdbare for nogen af aktørerne på markedet. Derfor har kapitalen i virksomheden nået et meget lavt niveau, og det har ikke været muligt at fremskaffe nødvendigt kapital for fortsat drift af virksomheden.
Alle flyvninger til og med den 30/4 vil blive udført som planlagt og det vil også være muligt at købe billetter til og med denne dato. Alle leverandører kommer til at blive i henhold til kontrakter. Alle solgte flybilletter som gælder for rejsende fra og med den 1. maj vil blive tilbage betalt, fremgår det af pressemeddelsen.
Tv2.dk, 12/4, 19:40, http://www.tv2bornholm.dk/moduler/nyheder/news.asp?id=47666

Skagen fik besøg af underlig fisk
Der er tale om et eksemplar af Krøyers prikfisk, der er skyllet op på stranden. I påsken fandt lektor Inge Enghoff den meget sjældne dybhavsfisk på stranden ved Gl. Skagen. Den er kun set i danske farvande to gange tidligere -  i 1856 og 1963.
Fisken er ikke opkaldt efter Skagens-maleren P. S. Krøyer, men derimod efter hans adoptivfar, marinbiologen Henrik N. Krøyer. Den sjældne fisk befinder sig nu på Statens Naturhistoriske Museum på Københavns Universitet
Dr.dk, 12/4, 13:48, http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2010/04/12/134624.htm

BALTIC DRY INDEX
2.911 (-2) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 12/4, http://www.dryships.com/pages/report.asp

BANKENS - SALGSKURSER
100 USD = 535,28 DKK
100 Euro = 734,26 DKK
Danske Bank, 13/4, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx

AKTIEKURSER - KØBSKURSER
APM A-aktie: 41.910 (+360)
APM B-aktie: 43.390 (+330)
D/S Norden: 253,20 (+2,10)
D/S Torm: 58,00 (-1,00)
DFDS: 400,00 (0)
Mols-Linien: 58,00 (+1,00)
Børsen, 13/4

(Barno)

THORA LUND

Image29259__fieldImage© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1