Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN 13/8
Fre 13/8-2010 10.00

Dagens navn er Hippolytus dag - efter en fremtrædende kirkemand fra slutningen af 100-tallet.
1923-Mustafa Kemal Atatürk bliver valgt som Tyrkiets første præsident.
1964-Englands sidste hængning finder sted.
2004- De Olympiske Lege åbner i Athen i Grækenland, hvor også de første moderne Olym¬piske Lege blev afholdt i 1896.
Solopgang: 05:46 Solnedgang: 20:52


CO-SØFART KALENDER

Ole Philipsen - ITF kongres
John Ibsen - Ferie
Bjarne M. Olsen - Ferie

FRA MEDIER

Mærsk-chef i DFDS-bestyrelse
På torsdagens generalforsamling i DFDS blev det besluttet at udvide antallet af  bestyrelsesmedlemmer. Det gav plads til skibsreder i A.P. Møller-Mærsk Søren Skou, der er chef for Mærsk Tankers og medlem af direktionen i A.P. Møller-Mærsk Gruppen. Udover de 7 generalforsamlingsvalgte, sidder der 3 medarbejdervalgte medlemmer i bestyrelsen.
Borsen.dk, 12/08 16:04, http://borsen.dk/nyheder/transport/artikel/1/188820/maersk-reder_valgt_ind_i_dfds-bestyrelse.html

Tamilsk flygtningeskib eskorteret i canadisk havn
Den canadiske flåde satte hurtigt ind, da et skib med 490 tamilske flygtninge nærmede sig den canadiske kyst. Skibet har været til søs i flere måneder og sejlet over 10.000 kilometer fra Asien til Canada. Ifølge den Sri Lankanske regering er mange af de 490 ombord medlemmer af oprørsgruppen De Tamilske Tigre, som er på EU's og også Canadas terrorliste.
Canada er et populært mål for tamiler, da der i forvejen bor 300.000 i landet.
Dr.dk, 13/08 07:41, http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2010/08/13/072921.htm

Mærsk laver milliardkontrakt med BP
Maersk Drilling har indgået en aftale med BP om, at boreplatformen Maersk Reacher fra sommeren 2011 og tre år frem, skal arbejde for olieselskabet på Valhall feltet, i den norske del af Nordsøen. Kontrakten, der har en værdi af to milliarder kroner, indeholder en option der kan forlænge kontrakten med yderligere to år.
Petro.no/Maritimedanmark.dk, 12/08 11:20, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8495

Polferries-køb droppet af DFDS
DFDS har meddelt det polske finansministerium, at man ikke er interesseret i at overtage Polferries. Med DFDS ude af billedet, har rederiet valgt at opsige 450 ud af 600 medarbejdere. Heraf 400 på Polferries 4 færger der sejler fra Swinoujscie og Gdansk.
Portalmorski.pl/Maritimedanmark.dk, 12/08 12:27, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8496

Maersk-tanker redder iranske sømænd
Tankskibet 'Maersk Ras Laffan* deltog torsdag i en redningsaktion i den Persiske Golf, hvor 6 nødstedte iranske sømænd fik midlertidig ly på skibet. Besætningen på 'Ras Laffan' kunne se fartøjets SOS-flag og tankeren vendte om for at hjlæpe det nødstedte skib, som var begyndt at smide lasten for ikke at synke. En MOB-båd blev sat i vandet for at redde de 6 iranske sømænd.
Business.dk, 12/08 15:20, http://www.business.dk/industri/maersk-skib-redder-seks-iranske-soemaend

Femø, Fejø og Askø vil have flere penge til færgefart
Kommuner med småøer, som Slagelse og Lolland, ønsker en økonomisk indsprøjtning fra staten. Færgeøkonomien kan ikke hænge sammen, selvom farten på Omø- og Agersø-færgen er blevet sat ned for at spare på brændstoffet og billetprisen er steget med 25%. 'Færgerne til øerne er lige så vigtige som landeveje' udtaler Slagelses og Lollands borgmestre samstemmende. 
Morgenavisen Jyllands-Posten/Tv2east.dk, 12/08 09:35, http://www.tv2east.dk/artikler/smaaoeer-vil-have-flere-penge-til-faergefart

Svindlere udnytter olieudslip
Mange hundrede svindlere kan have nydt godt af olieselskabet BPs olieudslip i Den Mexicanske Havbugt.
BP har allerede udbetalt næsten to milliarder kroner i erstatning til for eksempel fiskere, som har mistet indtægter på grund af det store udslip. Men de amerikanske myndigheder mener, at mange fupmagere kan have benyttet sig af erstatningerne.flere end 2.000 har søgt om lov til at fiske end i samme periode sidste år. Og det på trods af, at mange fiskeområder er blevet lukket på grund af olien. Det lokale politi har allerede anholdt tre mistænkte.
dr.dk 12/8 08.00, http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2010/08/12/074844.htm

Største yacht fra USA nogensinde
Myten om at alt bare er størst i Guds Eget Land kan heldigvis en gang i mellem modsiges. For selv om denne splinternye amerikansk byggede superyacht er 85,6 meter lang, kan den ikke måle sig med de Nord-europæiske yacht-værfters giganter.
'Cakewalk' er den største yacht, der søsættes fra USA nogensinde, og det giver et boost til den amerikanske bådbygger-branche.
Pleasure.dk 12/8, http://pleasure.dk/bilen/artikel/188730/stoerste_yacht_fra_usa_nogensinde.html

Søfart nr. 32 bringer bl.a. følgende artikler;
 
500 år i rigets tjeneste
Fyldt af tilskuere på kajerne og Københavns Havn fuld af skibe – af alle mulige slags. Men det var naturligvis først og fremmest Søværnets enheder, der talte på dagen, da 500-års jubilæumsdagen officielt fejredes tirsdag. Det skete – naturligvis – med kongeskibet »Dannebrog« som midtpunkt for en paradesejlads, man som minimum skal mange år tilbage i danske flåderegi for at finde magen til.
 
Kirk Kapital med nyt tanker-køb
Investeringsselskabet Kirk Kapital i Vejle har udvidet flåden med endnu et produkttankskib. Seneste indkøb er MR-tankskibet »Stealth Argentina«, som Kirk Kapital overtog fra Lauritzen Tankers tidligere på ugen. I den forbindelse har skibet fået navnet »Gunhild Kirk«. Kirk Kapital ejer i forvejen 75 pct. af to MR-tankskibe i samarbejde med Lauritzen Tankers, »Freja Polaris« og »Kerlaz«, men »Gunhild Kirk« er overtaget 100 pct.
 
Nyt dansk mølle-installationsskib
Efter flere års forarbejde har det danske rederi Swire Blue Ocean A/S nu kontraheret sit første installationsfartøj til offshore-vindmøller. Skibet, der skal bygges på Samsung-værftet i Korea, ser ud til at bliver et af de største installationsfartøjer, der endnu er projekteret. Swire Blue Ocean, som ejes 100 pct. af Swire Pacific Offshore i Singapore, har desuden option på endnu et skib fra Samsung. Den første nybygning leveres efter planen i juni 2012, mens det andet skib, i fald optionen udnyttes, følger året efter. Nybygningen er designet af Knud E. Hansen A/S.
 
Fiskeriinspektionsskib skal færdigbygges
Fiskeridirektoratets spanske nybygning »Nordsøen« bliver alligevel færdiggjort og ventes leveret om ca. fire måneder.  Det er resultatet af realitetsforhandlinger mellem Fiskeridirektoratet, boet efter det konkursramte værft Astilleros M. Cies samt de involverede spanske banker, efter direktoratet tidligere i år ophævende kontrakten. Færdiggørelsen af den ca. 80 pct. færdige »Nordsøen« har været underdrejet, siden byggeværftet Astilleros M. Cies i september sidste år gik i betalingsstandsning og siden konkurs.
 
To Stella-skibe i økonomisk uføre
Marstal-rederiet Stella Shippings general cargo-skib »Stella Maris« er på vej på tvangsauktion i Miami. Det sker som resultat af en sag, som begyndte med, at skibet på besætningens begæring blev arresteret i marts i år. Baggrunden for arresten var et udestående hyrekrav på ca. 88.000 USD. Også søsterskibet »Stella Moon« er ramt af problemer. Skibet blev således tidligere på måneden arresteret i Singapore. »Stella Maris« og »Stella Moon« ejes af to forskellige K/S-selskaber, som administreres af Stella Shipping. Rederiet håber dog stadig på, at der kan findes en løsning, så skibene ikke bliver sat på auktion.
 
Hotelskib klar for C-bed
Bare fem uger tog det for Fredericia Skibsværft at ombygge færgen »Cesme« til hotelskibet »Wind Ambition«. Skibet, der blev overtaget af Fredericia-rederiet C-bed for et par måneder siden, ankom efter endt ombygning til Liverpool i sidste uge og er nu gået på 15 måneders t/c på en vindmøllepark på den britiske vestkyst. Her skal »Wind Ambition« benyttes i forbindelse med kommissioneringen af parken.
 
Ny virksomhed i kaspisk projekt
Den nyetablerede danske virksomhed Black Ocean ApS med adresse på Frederiksberg har investeret i to store, nybyggede pramme med høj isklasse fra det tyrkiske værft Selah Shipyard. Nybygningerne skal benyttes til at håndtere en flerårig transportkontrakt fra Middelhavet til Det Kaspiske Hav med olieudstyr til det store Kashagan-projekt ud for Kasakhstan. Kontrakten løber i fire år inkl. optioner, men kan forlænges i yderligere to år.
 
Første kunde til Fayard på Lindø
Mens Fayard i skikkelse af ro/ro’eren »Stena Forerunner« kunne tage imod sin første store kunde i de nye omgivelser på Lindø, fortsætter afviklingen af de gamle aktiviteter i Fredericia. Herunder også frasalget af de flydedokke, der overflødiggøres af værftsflytningen. Den første af de to dokke, værftet har sat til salg, er således afhændet og slæbt af sted mod Tyrkiet, hvor den er overtaget af Besiktas-værftet. Det gælder værftets hidtil største dok, Dok 1, en panamax-dok på 227 X 35 meter. Den anden dok er endnu ikke i aktivt spil, men ventes / håbes solgt i løbet af efteråret.
 
Fra tanke til tanke
Intet er normalt, når man skal designe og fremstille en serie ekstremt store cylindertanke, der skal tåle en arbejdstemperatur, som varierer mere end 200 grader celsius, og et leje, der både skvulper, krænger og accelererer.  Danske ingeniører fra Grontmij Carl Bro har lige leveret design og produktionsgrundlag til nogle af verdens største horisontale naturgastanke på en ny type gastankskibe og dermed sat første punktum i et meget stort og unikt produktudviklingsprojekt.
 
Maersk Brokers købmænd
Hvor går en købmand in spe hen, når han eller hun gerne vil handle med lidt af hvert? Ja, det er der sikkert mange gode bud på, men hvis man gerne vil være med til at skabe stor indtjening, og ikke er bange for f.eks. at tage en udfordring op på 300.000 tdv. er en skibsmæglerforretning som Maersk Broker et godt bud.
 

BALTIC DRY INDEX
2.437 (+ 59) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 12/08, http://www.dryships.com/pages/report.asp

BANKENS - SALGSKURSER
100 USD = 559,15 DKK
100 Euro = 735,02 DKK
Danske Bank, 13/08, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx

AKTIEKURSER - KØBSKURSER
APM A-aktie: 46.910 ( -660)
APM B-aktie: 47.930 (-770)
D/S Norden: 221,20 (-4,40)
Torm: 43,65 (- 0,60)
DFDS: 373,50 (-1,50)
Mols-Linien: 39,90 (0)
Børsen, 13/08, http://borsen.dk/kurslister/danske_aktier.html

(Mohni/Barno)

THORA LUND

 

068-brugt© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Slår et ekstra slag for skibsmekaniker-uddannelsen i høringssvar

Omlægningen af uddannelserne til sætteskipper- og skibsfører, hvo ...

-Velfortjent IMO-pris til Birgit Sølling Olsen

-Det er mere end velfortjent, at Birgit Sølling Olsen modtager IM ...
bottom banner1