Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN 14/4
Ons 14/4-2010 10.00
Image29267__fieldImage

Dagens navn er Tiburtius - efter martyren Tiburtius, der blev dræbt sammen med sin bror Valerius
1784: Den 17-årige kronprins Frederik den 6.  gennemfører statskup mod sin far, den sindssyge kong Christian den 7.
1810: Digteren Steen Steensen Blicher ansættes ved Randers latinskole, men forlader allerede efter et år stillingen.
1865: USA's præsident Abraham Lincoln bliver skudt under en teaterforestilling i Washington. Han dør dagen efter af sine sår
1868: Emil Vett og Theodor Wessel åbner den forretning i Vestergade i Århus, der senere bliver til stormagasinet Magasin du Nord.
1906: Skuespillerinden Elga Olga Svendsen fødes
1912: På sin jomfrurejse fra Southampton til New York støder Oceandamperen >Titanic< på et isbjerg 600 km sydøst for New Foundland.
1945: Det kejserlige palads i Tokyo bliver bombet af amerikanske fly
2003: I Irak rykker amerikanske og britiske tropper ind i Saddam Husseins føde­by og tidligere magtbase Tikrit
Solopgang: 06:15 Solnedgang: 20:17 Dagen er tiltaget 6 timer og 50 min

CO-SØFART KALENDER

John Ibsen - Medlemsmøde "Crown Of Scandinavia"
Christian Petersen - Medlemsmøde "Crown Of Scandinavia"
Henrik Mikkelsen - Ombord på "Pearl Of Scandinavia" i Oslo
Kirsten Østergaard - Feriedag
Ole Philipsen - Ferie

FRA MEDIER

Lindøværftet
Første etape af fyringsrunden 
Danmarks sidste store skibsværft, Lindøværftet på Fyn, har tirsdag sagt farvel til 360 medarbejdere. Lindøværftet lukker og slutter i februar 2012, når de sidste skibe er færdigbygget og det har længe været kendt, at der ville blive sat navn på de første fyrede her i april. 346 timelønnede fik den triste besked i morges, og 14 har forladt Lindø ved naturlig afgang. I alt 360 ansatte forsvinder i denne omgang. Allerede om en måned eller to kommer den næste store fyringsrunde, og så kommer der endnu en prikkerunde efter sommerferien. Psykologer, a-kasser og jobcenteret var til stede på skibsværftet for at hjælpe de prikkede.
Gårsdagens fyringsrunde skulle have fundet sted allerede i begyndelsen af året, men ved at sende 150 på efteruddannelse, blev det muligt at udskyde fyringerne. De fleste medarbejdere på Lindøværftet har høj anciennitet og op til 120 dages opsigelsesvarsel.
Borsen.dk, 13/4, 11:20, http://borsen.dk/investor/nyhed/180647/

Nye job venter forude
De nye ejere af værft-området, Skykon - der producerer forskellige komponenter til vindmøller - er på jagt efter nye medarbejdere og det skaber lys for enden af tunnelen for en del af de 360 ansatte på Lindø-værftet, der i går modtog en fyreseddel.
På Lindø, der er en af Skykons 6 fabrikker, skal der bruges ca. 250 medarbejdere til at starte med, udtaler direktør Niels Brix. Virksomheden er gået i gang med ansættelserne og direktøren tror på, at mange af værftsarbejderne kan bruges.
Generelt ser vindmølleindustrien optimistisk på 2010. I en ny rapport fra Vindmølleindustrien lyder forventningen, at omkring halvdelen af de godt 4000 arbejdspladser, der forsvandt i 2009, bliver genskabt i løbet af i år.
Ritzau/Business.dk, 13/4, 12:18, http://www.business.dk/industri/nye-job-til-fyrede-lindoe-folk

Rederier presser fragtrater op
Med >Maersk Line< som en af de første til at agere, har de store containerrederier hævet fragtpriserne. Det er sket i ryk, som hurtigt har spredt sig fra rederi til rederi - foreløbigt kulminerende med at det store Taiwan-rederi >Evergreen< meddeler, at de vil gennemføre ratestigninger fra maj, som skulle bringe priserne tilbage på samme niveau som tidligere.
Og sparerunden fortsætter. I 2010 skal >Maersk Lines< omkostninger således nedbringes med yderligere 500 mio. dollar, en manøvre der skal sikre, at omkostningerne kan holdes blandt de absolut laveste i branchen. I en tid, hvor indsejlingen fra fragten dårligt dækker omkostningerne, er det blevet mantraet at spare sig til succes i det store rederi og det på trods af den globale transport med containerskibe forventes stige med hele 11 % i indeværende år
Business.dk, 14/4, 05:00, http://www.business.dk/transport/rederier-presser-rater-paa-fragt-op

Norsk rederi tør ikke bruge >Tuco< efter havari
Det norske rederi >Veolia Transport<, som havarerede med en katamaranfærge, som Faaborg-værftet >Tuco Composite< byggede kulfiberskroget til, tør ikke sejle med nogen af de 3 færger >Tuco< har leveret skrogene til.
Rederiet er meget overraskede over det skete og har indtil videre besluttet at standse ibrugtagningen af de øvrige både, udtaler kommunikationschef i >Veolia Transport<, Sune Aabø Parker, til bladet Ingeniørens hjemmeside
Fyens.dk, 13/4, 13:15, http://www.fyens.dk/article/1576875:Faaborg-Midtfyn--Rederi-toer-ikke-bruge-Tuco-efter-havari

10 svenske skibe får Læsø som ny hjemhavn
Det er det svenske >Sirius Rederi<, der har valgt at flytte en flåde på 10 tankskibe til dansk flag, og fortsætter dermed udflagningen af skibe fra svensk flag. Rederiet har åbnet et kontor i Fredericia, og de 10 tankskibe får Læsø som deres nye hjemhavn.
Jonas Backmann - adm. direktør for >Sirius Rederi<, betragter det som et nederlag, både for selskabet og for svensk søfart. 
Da rederiet på sigt ikke har de vilkår der er brug for i Sverige, er man nød til at reagere, udtaler den svenske direktør til Shipgaz.se.
Det første skib vil blive udflaget i denne uge, og samtlige 10 skibe vil være overført til det danske register efter sommeren.
Shipgaz.se/Maritimedanmark.dk, 13/4, 13:47, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=7650

Løbsk coaster i Øresund skabte panik
Kaptajnen på coasteren >Harmonia> var beruset, og det var sandsynligvis derfor, at det 80 meter lange skib tirsdag kom ud af kurs, 5 sømil syd for Aulandshage i Øresund, og på et tidspunkt faretruende nærmede sig en grund i den nordlige del af Køge Bugt. Søværnets Operative Kommando kunne ikke få kontakt med skibets kaptajn, og derfor blev der slået alarm.
Såvel Lyngby Radio som søopmålingsskibet >Fyrholm< forsøgte at få radiokontakt med coasteren og først efter adskillige forsøg lykkedes det. Politiet sejlede ud til skibet i en lodsbåd fra Dragør og fandt en beruset kaptajn om bord. Coasteren, der er indregistreret i Moldova, blev bragt til standsning og ligger nu for anker i Køge Bugt, oplyser Københavns Politi. 
Ritzau/Politiken.dk, 13/4, 13:35, http://politiken.dk/indland/article946080.ece

Tre personer reddet fra synkende kutter i Kattegat 
Det var meget tæt på at gå helt galt, da en mand i nat ville sejle sin nyerhvervede kutter hjem til Karrebæksminde på Sydsjælland. Sammen med to andre mænd satte han kurs mod Sjælland, men stødte på grund ved øen Hjelm sydøst for Djursland. Grundstødningen slog hul i bunden af kutteren, og fartøjet begyndte at tage vand ind, og kutteren mistede både elektricitet og motorkraft. Derfor virkede radioen heller ikke, og mændene måtte tilkalde politiet via mobiltelefon.
Politiet kontaktede derefter Søværnets Operative Kommando (SOK), der sendte to patruljebåde af sted og bad handelsskibet >Defender< der var i farvandet, om at holde udkig efter kutteren. Desuden blev en helikopter med læge sendt af sted fra Aalborg.  Det lykkedes patruljebådene at nå frem og redde de tre chokerede mænd over på den ene båd, mens den anden tog den havarerede kutter på slæb og besætning og kutter blev sejlet til Lyngsbæk Pier nord for Ebeltoft..
Politiken.dk, 14/4, 06:19, http://politiken.dk/indland/article946410.ece

US Navy på studietur hos søværnet 
En delegation fra US Navy, er i disse dage på rundtur hos søværnet og søværnets industrielle samarbejdspartnere. Delegationen kommer fra Department of the Navy Foreign Comparative Testing Program. Deres arbejde består i at besøge de lande, som samarbejder med USA, for at udveksle ny viden. De har særligt fokus på tiltag, som kan give økonomiske og miljømæssige besparelser i den amerikanske flåde. Tirsdag var delegationen ombord på >ROTA< for at se det nye system, som kraftigt nedbringer udledningen af skibets kvælstofgasser. Efterfølgende blev de vist rundt hos Danish Yachts skibsværft i Skagen, som blandt andet har bygget minerydningsfartøjer og >HOLM<-klassen for søværnet.
De amerikanske udsendinge sluttede dagen med en rundtur ombord på >EJNAR MIKKELSEN<.
Forsvaret.dk, 13/4, 14:47, http://forsvaret.dk/SOK/Nyt%20og%20Presse/oevrigenyheder/Pages/Amerikanerepaastudietur.aspx

Efterdønninger på fyringer og ændringer i BHT
TV2/Bornholm har for nyligt bragt et indslag på hele 14 minutter om den seneste udvikling i BornholmsTrafikken. Indslaget giver problemerne på Samsø og eventyret med >Kanhave< som har kostet rederiet 100 millioner kr. mere end beregnet, en stor del af skylden for de seneste fyringer. Rederiets fremtid på Bornholm og eventuelle planer om udflytning af opgaver til Sjælland optager selvfølgelig også den bornholmske tv-kanal. Indslaget kan ses ved at følge nedenstående link: http://www.tv2bornholm.dk/moduler/nyheder/showregvideo.asp?dato=07-04-2010&cID=1&vId=538842
Samso.dk, 13/4, 10:43, http://www.samso.dk/Np.asp?Id=4509

Samsø Erhvervsforum ønsker igen færge til Århus 
På Samsø Erhvervsforums generalforsamling, mandag aften, bidrog foreningen til færgedebatten med en vision om indsættelse af en hurtigsejlende færge til Århus. Hovedtrækkene i denne konstruktion er nedfældet i en pjece som vil ligge fremme rundt på kattegatøen i den kommende tid. >Kanhave< leverer ikke den lovede frekvens på 2 timer og billetpriserne ligger fast i resten af udbudsperioden. Der er derfor ikke umiddelbar fare for, at den direkte forbindelse til Århus vil kunne forringe forholdene for landbruget på øen. Bliver ruten en succes og opstår et behov for en bilfærge på Samsø-Århus ruten, kan det dog betyde færre afgange for den tunge trafik over Sælvig-Hov.
Samso.dk, 13/4, 10:40, http://www.samso.dk/Np.asp?Id=4508

Lukning af >Wings of Bornholm< betyder færre fly til Bornholm
Efter at det lokale bornholmske flyselskab >Wings of Bornholm< lukker i slutningen af april, vil >Norwegian< indsætte større, men færre, fly på ruten København-Rønne. Der var ellers lagt op til, at >Wings of Bornholm< skulle indgå et samarbejde med >Norwegian< for at stå stærkere i konkurrencen med >Cimber Sterling< på ruten, men det samarbejde bliver altså ikke til noget. Til gengæld vil >Norwegian< nu selv tage kampen op på pendlerruten ved at indsætte en Boeing 737 på ruten fra den 2. maj. Dog kun med 4 afgange om ugen. >Wings of Bornholm< tilbød 40 ugentlige afgange.
Men måske er det sidste håb ikke helt ude for >Wings of Bornholm<. For nu tilbyder >Cimber Sterling<, at >Wings of Bornholm< kan få lov til at sælge billetter til >Cimber Sterlings< fly. >Cimber< er ikke glade for at miste sin konkurrent på ruten til og fra Bornholm. Synergieffekten forsvinder og derfor tilbyder selskabet et samarbejde
Dr.dk, 13/4, 07.58, http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2010/04/13/075325.htm

BALTIC DRY INDEX
2.928 (+17) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 13/4, http://www.dryships.com/pages/report.asp

BANKENS - SALGSKURSER
100 USD = 535,40 DKK
100 Euro = 734,31 DKK
Danske Bank, 14/4, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx

AKTIEKURSER - KØBSKURSER
APM A-aktie: 41.310 (-600)
APM B-aktie: 42.520 (-870)
D/S Norden: 249,60 (-3,60)
D/S Torm: 59,00 (+1,00)
DFDS: 400,00 (0)
Mols-Linien: 57,50 (-0,50)
Børsen, 14/4

(Barno)

THORA LUND© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Slår et ekstra slag for skibsmekaniker-uddannelsen i høringssvar

Omlægningen af uddannelserne til sætteskipper- og skibsfører, hvo ...

-Velfortjent IMO-pris til Birgit Sølling Olsen

-Det er mere end velfortjent, at Birgit Sølling Olsen modtager IM ...
bottom banner1