Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN 15/6
Tir 15/6-2010 10.00

Dagens navn er ”Vitus”

1920 - Sønderjylland overgår formelt til dansk administration efter at have været under tysk styre siden 1864.

1943 – Poul Nyrup Rasmussen fødes i Esbjerg. Han bliver senere dansk statsminister fra 1993 til 2001.

1964 – Michael Laudrup, af mange anset som den bedste danske fodboldspiller gennem tiderne, fødes.

1977 – Spanien afholder de første frie valg siden 1936.


CO-SØFART KALENDER

Ole Philipsen – ITF møder
John Ibsen – Diverse møder
Kirsten Østergaard – Diverse møder
Bjarne Mørup Olsen – Bestyrelsesmøde OAO

FRA MEDIER

Pirateri
Tysk rederi flager ud for at få sikkerhed mod pirater
Det tyske rederi Komrowski har valgt at stryge det tyske flag om bord på containerskibet Taipan, og i stedet overføre containerskibet til liberiansk register. I modsætning til det tyske register, accepterer Liberia at deres skibe tager bevæbnede vagter om bord. Og netop skibets sikkerhed har meget høj prioritet hos Komrowski, efter at Taipan i påsken blev kapret af somaliske pirater.

Ifølge Lloyds List kan udflagningen blive et stort problem for det tyske register, hvis det breder sig til andre tyske rederier. Det vil være et alvorligt tilbageslag for de tyske rederes løfte om, at bringe flere skibe under tysk flag. I Tyskland er udflagning et politisk følsomt emne, da de tyske rederier har en fordelagtig tonnageskatteordning. Til gengæld forventer regeringen, at rederierne øger antallet af skibe under tysk flag.
Lloyds List, 14/6, http://www.lloydslist.com/ll/sector/ship-operations/article171179.ece

Ny Oslo-rute allerede klar 1. juli?
Folkende bag planerne om en ny færgerute mellem Frederikshavn og Oslo ligger tilsyneladende ikke på den lade side. Det forlyder nemlig at selskabet planlægger, at starte ruten op allerede fra 1. juli 2010. Det kræver dog at alt går efter planen. Færgen ”Arberia” er chartret i tre måneder med forkøbsret og bagmanden Ernst Munk tror på sagen. ”Jeg ser et hul i markedet, efter at Color Line er stoppet. Jeg vil være en konkurrent til Stena Line. Planen er at sejle seks dobbeltture om ugen. Break even ligger omkring 400 passagerer pr. tur, og jeg tror på det,” forklarer Ernst Munk, der blandt andet har henvendt sig til rejsebureauer for at gøre opmærksom på planerne og skaffe kunder.

Herningenseren ved dog at tiden er knap. ”Jeg er klar over, at vi har travlt. Vores skib sejler i øjeblikket i Middelhavet, men er klar til at sejle mod Danmark med en dags varsel og kan være her i løbet af en lille uges tid. Og besætningen følger med i charterperioden, fortæller Ernst Munk, der dog stadig mangler personale til færgelejerne samt hotel- og restaurationsdelene på skibet.
Herning Folkeblad, 13/6, http://aoh.dk/artikler/herningenser-bag-ny-oslo-faerge

Grundstødt fragtskib trækkes fri
Det tyske fragtskib Winona, som siden natten til torsdag i sidste uge har stået på grund syd for Gedser, ser nu ud til at blive trukket fri. Søværnets Operative Kommando oplyser, at man forventer at skibet kan trækkes i dag.

Skibet vil blive slæbt ud på dybere vand, hvor skadernes omfang skal undersøges nærmere. Først når de undersøgelser er afsluttet, ved man, om skibet er sødygtigt nok til at kunne sejle direkte videre, eller om det skal på værft først.

Søværnets Operative Kommando oplyser, at man stadig vil have et miljøskib i området, som kan lægge flydespærringer ud, hvis der pludselig siver olie ud fra fragtskibet.
Folketidende.dk, 15/6, http://www.folketidende.dk/grundstodt-fragtskib-kommer-fri-i-dag

Mols-Linien tvivler på Kattegat-beregninger
Nye beregninger fra tilhængere af en Kattegatbro der viser, at en bro vil kunne tjene sig selv hjem i løbet af 25 år, afvises nu af Mols-Linien. Rederiets topchef siger, at prisen for at bygge en bro er sat alt for lavt i regnestykket, mens væksten i bilparken er sat alt for højt.

"Vi stiller et stort spørgsmålstegn ved, at Kattegat-broen kun er sat til en pris på 77 milliarder kroner. Det er, efter alle eksperters vurdering, og det inkluderer dem, der har bygget broer, alt for lavt sat", siger administrerende direktør hos Mols-Linien, Preben Wolff. "Vi skal mere hen mod de 120 milliarder kroner. Andre eksperter har vurderet, at den vil ligge mellem 100-120 milliarder kroner i pris", siger direktøren.

Det andet punkt i rapporten, som Mols-Linien stiller et spørgsmålstegn ved, er estimaterne angående stigende trafik og stigende antal biler. "Der har de i rapporten lagt ind, at de forventer en årlig vækst i antallet af biler på 2,2 procent og et trafikspring på 25 procent, når Kattegat-broen", siger Preben Wolff, der afviser at såvel væksten i antallet af biler og trafikspringet bliver så stort.
Maritime Danmark, 14/6, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8219

LO-medlemmer tvivler på rød plan
Blandt LO's medlemmer er der udbredt skepsis over for LO's opbakning til Socialdemokraterne og SF's økonomiske plan. Blandt LO's medlemmer støtter 43,8 pct., at LO har givet sin opbakning til den røde plan, mens 44,4 pct. er imod. Det viser en meningsmåling fra Rambøll/Analyse Danmark.

Dermed svarer LO-medlemmernes holdning til holdningen hos danskerne som helhed. Blandt alle danskere er der lidt færre, nemlig 38,8 pct. der er enig med LO, og lidt flere, nemlig 45,9 pct., der ikke har nogen mening om sagen. Tallene illustrerer ifølge arbejdsmarkedsforskere, hvorfor det kan være risikabelt for LO igen at knytte tætte bånd til bestemte politiske partier.
Business.dk, 15/6, http://www.business.dk/oekonomi/lo-medlemmer-toevende-overfor-s-og-sf-plan

BALTIC DRY INDEX
3115 (-173) (rekord: 20/5-2008 11.793).
Dryships.com, 14/6, http://www.dryships.com/pages/report.asp

BANKENS - SALGSKURSER
100 USD = 622,37 DKK
100 Euro = 756,77 DKK
Danske Bank, 15/6, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx#

AKTIEKURSER - KØBSKURSER
APM A-aktie: 48.440 (+1180)
APM B-aktie: 50.160 (+1240)
D/S Norden: 231,90 (+2)
D/S Torm: 47,50 (+1,89)
DFDS: 376 (+3)
Mols-Linien: 48,30 (+1,80)
Børsen, 15/6

(Christian P)

THORA LUND

025-brugt© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Slår et ekstra slag for skibsmekaniker-uddannelsen i høringssvar

Omlægningen af uddannelserne til sætteskipper- og skibsfører, hvo ...

-Velfortjent IMO-pris til Birgit Sølling Olsen

-Det er mere end velfortjent, at Birgit Sølling Olsen modtager IM ...
bottom banner1