Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN 17/12
Fre 17/12-2010 10.02

Dagen hedder "Albina", ukendt oprindelse.
1538: Den engelske konge Henrik VIII bandlyses af den katolske kirke. Paven vil ikke acceptere kongens skilsmisse fra Katarina af Aragonien.
1839: Den sydamrikanske frihedshelt Simon Bolivar, der befriede store dele af kontinentet for spansk herredømme, dør af tuberkulose, 47 år gammel.
1859: Frederiksborg slot brænder.
1903: Første kontrollerede flyvning tilbagelægger 70 meter i luften med Orville Wright ved styrepinden.
1967: Udbrydere fra SF stifter Venstresocialisterne VS.
1986: Verdens første tredobbelte transplantation af hjerte, lunge og lever gennemføres i England på en 35-årig kvinde.
1989: Første afsnit af The Simpsons bliver vist i amerikansk TV.

CO-SØFART KALENDER

Ole Philipsen - diverse møder
 
FRA MEDIER

Pirateri

IMB Live Piracy Update
16/12 03.15 UTC psn 16:10N 068:20E ca 300nm SW for Mumbai, Indien (Off Somalia)
Pirater i en skiff nærmede sig et tankskib og åbnede ild med automatvåben. Tankskibet undslap piraterne.

15/12 02.15 UTC psn 12:09N 060:23E ca 350nm off Socotra Island (Off Somalia)
To skiffs med fire pirater bevæbnede med maskinpistoler og RPG's forfulgte og beskød en bulkcarrier. Skibet iværksatte antipirat-foranstaltninger hvilket fik piraterne til at afbryde angrebet. Skibet fik nogle skader.

15/12 03.04 UTC psn 06:00.6N 003:33.5E ca 25nm off Lagos, Nigeria
Et mistænkeligt fartøj nærmede sig et containerskib. I en afstand af 2,1nm blev en skiff sendt afsted med syv bevæbnede pirater. Der blev skudt fra skiff'en mod containerskibet og piraterne havde til hensigt at entre. Kaptajnen slog alarm, øgede hastigheden og besætningen aktiverede brandslangerne og affyrede lyssignaler. Piraterne forsøgte flere gange at entre skibet men afbrød endeligt på grund af de effektive modforanstaltninger fra skibet, herunder udrulning af pigtråd og elektrisk hegn.

14/12 22.05 LT psn 05:33.6S 106:59.2E Indonesien
Pirater i en træbåd forsøgte at entre en bulkcarrier udstyret med pigtråd som forsvar. Der blev slået alarm og besætningen rettede spotlys mod piraterne hvilket resulterede i at de opgav angrebsforsøget.
ICC Commercial Crime Services, 16/12, http://www.icc-ccs.org/index.php?option=com_fabrik&view=table&tableid=534&calculations=0&Itemid=82

EU NAVFOR
Den 16. december kl. 0250 UTC blev tankskibet "Hellespont Trinity", indregistreret Marshall Island, uden succes angrebet af en skiff i Det Indiske Ocean, ca. 250nm vest for Angria Bank. Under angrebet øgede kaptajnen hastigheden og foretog undvigemanøvrer, hvorfor piraterne ikke kunne entre skibet og opgav deres forehavende. Ingen tilskadekomne og alle 28 besætningsmedlemmer rapporteret i sikkerhed.
EU NAVFOR Somalia, 16/12, http://www.eunavfor.eu/2010/12/pirates-fail-in-pirating-mv-hellespont-trinity-due-to-best-management-practices/

Orient Overseas Container Line bestiller nybygninger
Rederiet har bestilt to nybygninger på Hudong-værftet, hver på 8.888 TEU.
Epn.dk, 16/12 18.37, http://epn.dk/brancher/transport/skib/article2280319.ece

Hvis der er snydt på platformene så skal det have konsekvenser siger minister
Miljøminister Karen Ellemann vil slå ned på Mærsk Olie & Gas hvis der er udført bevidst snyd med miljøprøver fra Nordsøen. Miljøministeren vil ikke udtale sig om evt. politianmeldelse og afventer nu Mærsk-redegørelsen som er lovet i begyndelsen af det nye år. Karen Ellemann vil ikke afvise at uafhængige miljøkontrollanter kan komme på tale.
Politiken, 17/12 03.00, http://politiken.dk/erhverv/ECE1144759/minister-presser-maersk-efter-en-raekke-afsloeringer/

Ikke bare fryd og gammen med det (indtil videre) aflyste giftskib
Mens miljøforkæmpere og byboere i Nyborg er rigtig glade for den foreløbige udskydelse af et muligt anløb til Kommunekemi af skibet "Beluga Fascination" med 6.000 tons ekstremt farlig gift fra Australien, så er medarbejderne på Kommunekemi i Nyborg til gengæld "hamrende vrede" fortæller Fyens Stiftstidende torsdag. Den mistede ordre koster 18 millioner i omsætning og det betyder at 13 medarbejdere må fyres. Det er et politisk justitsmord udtaler tillidsmanden på Kommunekemi. Tillidsmanden frygter nu at virksomheder vil fravælge Kommunekemi i fremtiden.
Fyens.dk, 16/12 09.30, http://www.fyens.dk/article/1751350:Nyborg--Aflyst-giftskib-koster-job

Fem værfter har budt på ny Agersø-færge
Onsdag blev fem kuverter med fem tilbud på bygning af en ny færge åbnet på havnekontoret i Korsør. Efter et overfladisk blik på de fem tilbud, lød der et lettelsens suk fordi tilbuddene lå i størrelsesordener som var forventede. Der blev dog konstateret temmelig stor forskel på dyreste og billigste tilbud. Der er tre danske værfter mellem tilbudsgiverne og det er: Assens Værft, Hvidesande Værft og Søby Værft. Tilbudspriserne holdes hemmelige indtil de er studeret nærmere og det er bestemt hvem der får ordren.
Frederiksborg Amts Avis, 16/12 12.49, http://www.sn.dk/Fem-vaerfter-vil-bygge-ny-Agers-faerge/Slagelse/artikel/101882

Fayard er kommet godt fra start ved Munkebo
Efter værftet tidligere i år flyttede aktiviteterne fra Fredericia til Løndøværftets gamle areal, har Fayard fået gang i bygning af fire skibe og den skadede bulkcarrier "Cleantec" er på vej til værftet. Værftet forsøger netop nu at skaffe sig mere plads på området og har en konstruktiv dialog med Lindøværftet. Situationen kommer dog ikke her og nu de fyrede Lindøarbejdere til gode, fordi de fleste af værftets medarbejdere fra Fredericia valgte at flytte med til Lindø.
Maritime Danmark, DR P4 Fyn, 16/12 13.06, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=9625

Royal Arctic Line indleder samarbejde med lufthavn i Paamiut
Samarbejdet indebærer at selskaberne bruger de samme terminalarbejdere i lufthavnen som på havnen og samarbejdet er godkendt af Trafikstyrelsen i Danmark. Mulighederne har været drøftet gennem det seneste år fordi begge parter ønsker at udnytte de ansatte bedre.
Royal Arctic Line, 16/12 10.55, http://www.ral.dk/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=1&Itemid=178&lang=da
Sermitsiaq, 16/12 13.52, http://sermitsiaq.ag/erhverv/article136243.ece

Udtalelse fra generalforsamling Sømændenes Forbund
På generalforsamling den 15. december har Sømændenes Forbund vedtaget en politisk udtalelse til regeringen og de politiske partier.
Forbundet konstaterer at efter 22 år med DIS er den danske langfartssømand en saga blot. Alle gode intentioner viste sig at være varm luft. De sidste arbejdspladser på danske overenskomster smuldrer stille bort på grund af rederiernes lovbrud. Straffen for brud på lovgivningen må være for lille. Der efterlyses politisk vilje til at kæmpe for danske arbejdspladser til gavn for velfærdssamfundet. Social dumping breder sig som pest over Europa. På trods af DIS-lovgivningens konflikter med internationale konventioner, fortsætter regeringen med at støtte den urimelige lovgivning.
* Vi vil ikke længere finde os i at blive henvist til arbejdsløshedskøen for at ende i aktivering og fattigdom.
* Vi forlanger lighed for loven for både danske og udenlandske søfolk
* Vi kræver handling nu.
Maritime Danmark/3F Sømændenes Forbund, 16/12 15.11, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=9627

Scandlines News 15/12
Bordershop genåbnet
Efter revnedannelser i Bordershoppen i Puttgarden under stormen d. 2/12, er reparationsarbejder nu afsluttet og shoppen genåbnet.

IP telefoni
Nyt IP-telefonsystem er nu indført i hele virksomheden.

EU-støtte
EU har godkendt Scandlines nybygningsprojekt i Gedser-Rostock som et såkaldt MoS-projekt. Godkendelsen betyder mange millioner euro i støtte til projektet. MoS støtten er øremærket til infrastruktur, der støtter udviklingen af søtransportforbindelser. Scandlines-projektet betyder omfangsrige ombygninger i havnene i Gedser og Rostock.
Scandlines News

Rederiforeningen af 2010
Den nye rederiforening som er en sammenslutning af Rederiforeningen for Mindre Skibe og Rederiforeningen af 1895, repræsenterer mere end 200 skibe. Den første bestyrelse i foreningen består af:
Skibsreder Niels Højlund Hansen, Nordane Shipping (formand)
Adm. direktør Søren Nørgaard Thomsen, Esvagt (næstformand)
Skibsreder Boye Kromann, Rederiet Erik B. Kromann
Skibsreder Lars H. Simonsen, Rederiet M.H. Simonsen
Skibsreder Jørgen Folmer, H. Folmer & Co.
Skibsreder Carsten Rousing, Maritim Supply
Fusionen er sket efter flere års tilnærmelser mellem de to rederiforeninger, som ved samme lejlighed er blevet nedlagt.
Danmarks Rederiforening, 16/12, http://www.shipowners.dk/presse/nyheder/28766.html

Ændring af lov om maritime uddannelser
Folketinget vedtog torsdag erhvervsministerens forslag til en ændring af loven, som er en opfølgning på den tværministerielle rapport "Selvejende institutioner - styring, regulering og effektivitet". Loven træder i kraft 1. januar 2011.
Søfartsstyrelsen, 16/12, http://www.soefartsstyrelsen.dk/Nyheder/Sider/Vedtagetlovforslag–ændringaflovommaritimeuddannelser.aspx
L39: http://www.ft.dk/dokumenter/tingdok.aspx?/samling/20101/lovforslag/L39/som_vedtaget.htm

Grundstødninger giver altid risiko for forurening
Døgnet rundt befinder der sig ca. 1700 skibe i de danske farvande, og det er uundgåeligt at der forekommer grundstødninger. I henhold til havmiljøloven skal føreren af et skib der går på grund straks kontakte SOK, hvorefter SOK har til opgave at tage de nødvendige forholdsregler mod forurening. Det er vigtigt at skibets fører ikke selv prøver at få skibet fri da dette øger risikoen for forurening. Når der modtages opkald om grundstødninger orienterer SOK Søfartsstyrelsen, hvorefter skibet typisk tilbageholdes og der lægges en plan for at få skibet fri. I 2009 registreredes 21 grundstødninger i danske farvande.
SOK, 16/12 12.28, http://forsvaret.dk/SOK/Nyt%20og%20Presse/nationalt/Pages/Grundstødninggiverrisikoforforurening.aspx

Dansk Folkeparti vil forbedre efterlønsordningen så færre bruger den
DF henviser til en undersøgelse fra Ældre Sagen som dokumenterer at omkring 30% af dem som vælger efterløn senere fortryder. Mange går på efterløn fordi de føler sig tvunget til det, og derfor er der brug for ordninger som gør det attraktivt at blive på arbejdsmarkedet, ikke ordninger som forringer efterlønnen, siger Kristian Thulesen Dahl. Henriette Kjær fra de Konservative glæder sig over udmeldingen som hun kalder spændende. Også Henrik Sass Larsen (S) er villig til at se på ordninger som gør det mere attraktivt at blive på arbejdsmarkedet.
Berlingske Tidende, 16/12 22.40, http://www.berlingske.dk/politik/df-vil-have-faerre-paa-efterloen

Svar fra beskæftigelsesministeren til Min A-kasse
Efter Min A-kasse's aktion "Stop bureaukratiet" med udskrivning af dagpengelovens 22.408 sider, har Inger Støjberg nu svaret a-kassen på spørgsmål om hvad ministeren rent faktisk vil gøre for at mindske bureaukratiet. Ministeren erklærer sig enig i at lovgivningen er meget omfattende, men mener også at udviklingen har været omfattende i de 60 år hvor regelsættet er udvidet fra 421 sider til de 22.408 sider. Ministeren udtrykker samtidig at ingen formentlig ønsker sig tiden skruet de 60 år tilbage. Afslutningsvis skriver Inger Støjberg at hun dog gerne deltager i et projekt om nedbringelse af antal regler og forventer at komme med et udspil snarest.
Min A-kasse, 16/12
Ministerens svar i sin helhed, (som dog kun fylder godt og vel 1 side)

Halvvering af dagpengeperioden vil sende tusindvis på kontanthjælp
En opgørelse fra A-kassernes fællesorganisation AK Samvirke viser at 3.529 arbejdsløse ville have mistet deres dagpengeret i perioden juli til september, hvis de nye regler allerede havde været gældende i dag. Hvis udviklingen fortsætter, vil 14.000 arbejdsløse om året miste dagpengeretten som følge af halveringen af perioden fra 4 til 2 år. Uden dagpengeret er man henvist til kontanthjælp eller ingenting hvis man f.eks. ejer en brugt bil til 10.000 kr. Især medlemmer af 3F vil blive ramt af de nye regler. I juli 2012 vil de første ledige ryge ud af systemet som følge af dagpengereformen.
Avisen.dk, 16/12 15.13, http://avisen.dk/ufaglaerte-taber-stort-paa-dagpengreform_138709.aspx
Hele analysen, AK-Samvirke: http://www.ak-samvirke.dk/default.aspx?func=article.view&id=2828

Danmark har højere sygefravær i den offentlige sektor end andre lande
Analyseinstituttet Eurofound har foretaget en analyse af sygefraværet blandt offentlig ansatte, og Danmark placeres med det næsthøjeste antal sygedage om året efter Belgien som har flest. Undersøgelsen er foretaget blandt 4.500 offentligt ansatte i Europa. Ifølge undersøgelsen er danskerne gennemsnitligt syge 9,5 arbejdsdage om året, mens det er 8 for norske ansatte, 7 for svenske, og kun 3,3 for de østrigske som har det laveste sygefravær.
Dansk Arbejdsgiverforening/agenda, 16/12, http://agenda.da.dk/default.asp

Industriens Pension blev kåret som europamester
Investment & Pension Europe (IPE) har for andet år i træk kåret Industriens Pension som det bedste arbejdsmarkedspensionsselskab i Europa. Selskabet fik samtidig tildelt fire andre priser:
* Danmarks bedste pensionsselskab
* Europas bedste til at investere i obligationer og anvende renteinstrumenter
* Pris for den måde selskabet styrer sine risici på
* Pris for den vellykkede fusion med fødevareindustriens pensionskasser
Dansk Metal, 16/12, http://www.danskmetal.dk/Nyheder%20og%20presse/Nyheder/2010/12%20december/Industriens%20Pension%20er%20euorpamester.aspx

SØFART fredag d. 17/12
Indhold:
Afgifter i en brydningstid

Det er ikke kun landets mangfoldige sneryddere, der er rykket ud i utide i forhold til normalen. Det er isbryderiet bl.a. også i Mariager Fjord, hvor slæbebåden »Jakob Peter« for første gang i mange år har måttet ud og lave sejlrender før årsskiftet. Og bl.a. i Limfjorden slås flere færger også med de tiltagende centimeter stift vand. Ved Struer og Venø er der således konstateret op til 30 cm. is, og det skal man faktisk helt tilbage til 1985 for at finde magen til på denne årstid.

Kvoter kvæler succes-projekt

Efter kun et år lukker Århus Maskinmesterskole for maskinmesteruddannelsen via fjernundervisning. Udviklingsprojektet aflives efter nytår som følge af, at maskinmester-optaget ikke mere er frit men belagt med kvoter. Det sidste hold af maskinmesterstuderende på fjernundervisning optages på Århus Maskinmesterskole til februar, hvorefter det er slut – indtil videre. Udviklingsprojektet blev søsat ved årets begyndelse i år, og har dermed kun fået kort levetid.

Rederiforeninger realiserer fusion

Onsdag fuldbyrdedes den længe forberedte fusion mellem Rederiforeningen af 1895 og Rederiforeningen for Mindre Skibe, der begge har mere end 100 år på bagen som selvstændige organisationer. De to hæderkronede navne erstattes herefter af navnet Rederiforeningen af 2010. Med fusionen ser man på én gang organisatorisk bort fra forskellen mellem den mellemstore og den mindre skibsfart – og styrker begge forretningsområders muligheder.

Norden på nyt tankskibsindkøb

Norden fortsætter oprustningen inden for produkttankområdet, hvor rederiet netop har købt det sjette second hand skib i år. Det seneste indkøb er handysize-skibet »Payal«, som overtages i løbet af første kvartal i 2011. Skibet er på godt 37.000 t.dv., er bygget på Hyundai Mipo i Korea i 2007 og er bygget til isklasse 1A. »Payal« rapporteres handlet for ca. 27,5 mio. USD. Norden er fortsat på udkig efter opkøbsmuligheder i tankmarkedet.

Stor styrke bag miljøprojekter

En lang række af klodens førende maritime aktører rykker nu hastigt i felten for at fremme renere skibsfart. Det sker bl.a. via to separate projekter, der begge bl.a. tæller A.P. Møller - Mærsk blandt initiativtagerne. Det ene projekt bærer navnet Sustainable Shipping Initiative (SSI), der nu tæller medlemmer af toppen hos både rederier, klasseselskaber, transportkøbere, forsikringsselskaber, værfter og motorproducenter.

Fykan Shipping under konkurs

Det lille Kalundborg-rederi Fykan Shipping ApS blev onsdag i sidste uge taget under konkursbehandling af Skifteretten i Holbæk. Rederiet, som ejes af skibsfører Sune Jensen, har et enkelt skib i flåden, palleskibet »Fykan« på ca. 1.000 t.dv. Fykan Shipping overtog »Fykan« i 2007. Kommercielt har skibet været beskæftiget af Scan Shipping i Bergen. Ifølge Fykan Shippings website består besætningen ud over Sune Jensen af polske og filippinske søfarende.

Loft over optag på uddannelser

Med vedtagelse af Finansloven for 2011 lægges der igen loft over optaget på officers- og maskinmesteruddannelserne. Kvoterne genindføres for at begrænse udgifterne, lyder argumentet fra økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen. Set fra skoleledernes kontorer på de respektive skoler er der ikke meget kød på det argument. -Jo, hvis vi uddannede til arbejdsløshed. Men det gør vi jo langt fra, siger Anders Hanberg Sørensen, rektor på Århus Maskinmesterskole og formand for rektorkollegiet.

Klare fronter efter COP16

De maritimt relaterede resultater fra det netop overståede klimatopmøde i Cancun, Mexico, er meget hurtigt refereret. Desværre. Der er nemlig ingen. Til trods for, at den mexicanske konferenceledelse lagde stort pres på for at nå til enighed om formulerede aftaler på alle områder, også på skibsfart, udeblev resultaterne. -Men fronterne blev trukket meget skarpt op mellem på den ene side U-landene og på den anden side I-landene, siger Birgit Sølling Olsen, vicedirektør i Søfartsstyrelsen. Hun tilføjer: -Ingen er efter COP16 i tvivl om, hvor fronterne er. Og det er i sig selv et resultat.

EU-midler giver gas til LNG-projektet

Styregruppen bag LNG-fremtiden i Nord- og Østersøen er kommet 650.000 EUR tættere på en realisering af projektet. Pengene er bevilget af EU til brug for de nærmere feasibility-studier, der skal danne grundlag for den videre proces frem. Bevillingen er en fordobling af de midler, som styregruppen selv har tegnet sig for. Her har Søfartsstyrelsen fået finansiering fra Den Danske Maritime Fond. Bevillingen følger sammen med den noget større målrettede bevilling på 9 mio. EUR, som rederiet Fjord Line Danmark har modtaget til brug omkring indretningen af sine to kommende færger til LNG-drift.

Spansk forsinkelse

Fiskeriinspektoratets nye inspektionsskib »Nordsøen« bliver yderligere forsinket. I øjeblikket forventes skibet leveret fra Spanien i løbet af marts måned næste år. Tilbage i august i år så det ellers efter adskillige udsættelser ud til, at »Nordsøen« kunne være klar omkring årsskiftet. På det tidspunkt var kontraheringsværftet gået konkurs, men de garantistillende banker havde efter lange forhandlinger indvilget i, at det 80 pct. færdige skib kunne bygges færdigt på et andet værft i regionen.

Fyr på eksport-kedlerne i Brasilien

I år 2000 købte Aalborg Industries japanske Mitsubishis gamle fabrik i Petrópolis i Brasilien, og det har vist sig at være en god idé. Den danske kedelproducent var allerede etableret i Brasilien, men udvidelsen har gjort det muligt at nå en omsætning på 250 mio. kr. i 2010 - med forventning om store stigninger de kommende år. Den brasilianske industri efterspørger kedler, og det er særligt offshoremarkedets vokseværk, der har betinget den udvikling. Landets halvstatslige energigigant Petrobras vil investere over 200 mia. USD i olie og gas over de næste fem år og flere danske virksomheder har allerede fået mia. ordrer hjem, mens andre står på spring.

BALTIC DRY INDEX
2.028 (-19) (rekord 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 16/12, http://www.dryships.com/pages/report.asp

VALUTAKURSER – når du køber kontanter
100 USD = 578,28 DKK
100 Euro = 758,07 DKK
Danske Bank, 16/12,
http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx#

AKTIEKURSER

APM A-aktie: 49.220 (+370)
APM B-aktie: 50.900 (+420)
D/S Norden: 200 (-3,40)
D/S Torm: 38,92 (-0,01)
DFDS: 419 (+6)
Mols-Linien: 27,50 (+0,80)
Børsen, 17/12

OleS
 

THORA LUND

058-brugt© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1