Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN 18/6
Fre 18/6-2010 10.00

Dagens navn er Leontius dag - efter en kristen general i den romerske kejser Hadrians hær
1800: Pjerrot optræder første gang på Dyrehavsbakken
1815: Napoleon taber det slaget ved Waterloo
1861: Dampskibet Hjejlen bliver søsat
Solopgang: 04:36 Solnedgang: 21:56 Dagen er tiltaget med 10 timer og 8 minutter

CO-SØFART KALENDER

Ole Philipsen - Møde ITF
John Ibsen - 13:00 Møde DONG
Bjarne Mørup - 13:00 Møde DONG

FRA MEDIER

Simac fyrer direktør
Torben Jessen forlader søfartsskolen Simac - Svendborg International Maritime Academy - efter godt tre år direktørstolen. Det sker med øjeblikkeligt virkning og efter aftale med bestyrelsen.
Fyens.dk, 17/06 09:56, http://www.fyens.dk/article/1624751:Svendborg--Soefartsskole-fyrer-direktoer

DFDS indgår aftale med Stena Line
Efter krav fra EU-kommissionen, som har betinget en aftale med en uafhængig part for at godkende DFDS' køb af Norfolkline fra A.P. Møller - Mærsk, har DFDS indgået en ny space charter-aftale med Stena Line på ruterne Esbjerg-Immingham/Harwich.
EU-Kommissionen godkendte torsdag rederiets køb af Norfolkline for 2,6 mia. kr.
Nyhedsbureauet Direkt/Borsen.dk, 18/06 07:37, http://borsen.dk/investor/nyhed/185531/

Mine fundet i Skagen Havn 
I skrivende stund er Nordjyllands Politi ved at spærre dele af Skagen Havn af.
tv2nord.dk, http://tv2nord.dk/default.asp?PageID=5&NewsID=240981

Kinesere sigtet for at have smidt blinde passagerer over bord
Ghanesisk politi har anholdt overstyrmanden og kokken om bord på et kinesisk fragtskib og sigtet dem for at have smidt 3 blinde passagerer fra Elfenbenskysten over bord, ud for den vestafrikanske kyst. 2 af de 3 mænd overlevede og kan nu vidne mod deres bødler. Ghanas myndigheder har forbudt skibet at fortsætte sin sejlads, indtil undersøgelserne er afsluttet.
thb.info/Maritimedanmark.dk, 17/06 08:28, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8247

Myndighederne vil tjekke de danske olieboringer
Energistyrelsen vil i de næste uger efterse samtlige nødventiler på de danske boreplatformene. Ventilerne skal forhindre olieudslip, hvis der går noget galt i boringen eller der sker en ulykke på platformen. Det er oliekatastrofen i USA, hvor en defekt ventil var skyld i et gigantisk olieudslip, som har fået myndighederne op på tæerne.
Business.dk, 18/06 07:35, http://www.business.dk/energi-miljoe/myndigheder-gennemgaar-danske-olieboringer

Maersk Line forventer containermangel
Verdensøkonomien er i fremgang, og det giver pres på fragtkapaciteten forventer Maersk Line, efter at året har startet med større efterspørgsel end ventet. Eksempelvis er transportmængderne på den vigtige rute mellem Asien og Europa vokset med 23%, hvor væksten kun var på 1% for seks måneder siden. Derfor sættes der flere skibe ind, samtidig med at rederiet køber flere containere for at klare det stigende behov i den traditionelle højsæson i 3. kvartal.
RB-Børsen/Epn.dk, 17/06 09:23, http://epn.dk/brancher/transport/skib/article2100487.ece

Mærsk Mc-Kinney er helt urørlig i magttoppen
Den snart 97-årige skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller indtager førstepladsen i Berlingske Nyhedsmagasins analyse over de mest magtfulde personer i dansk erhvervsliv. Mærsk får følgeskab i toppen af ranglisten af to af sine særdeles gode bekendte: Bestyrelsesformand i A.P. Møller-Mærsk Michael Pram Rasmussen er nummer 2, mens datteren Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla er nummer 3. Rækken af Mærsk-folk fortsætter på 5. pladsen med selskabets topchef, Nils Smedegaard Andersen - kun overgået af Danske Bank-topchef Peter Straarup på 4. pladsen.
Ritzau/Borsen.dk, 18/06 07:45, http://borsen.dk/investor/nyhed/185536/

Norsk gaseventyr snart slut
De norske myndigheder har hidtil hævdet, at gasforekomsterne vil sikre landet en god økonomi, når olieforekomsterne er opbrugt. Men nu viser nye beregninger, fra det Svenske Universitet i Uppsala, at den norske gasproduktion vil rasle ned efter 2020.
Ritzau/FNB/Business.dk, 17/06 07:02, http://www.business.dk/energi-miljoe/norsk-gasventyr-slutter-hurtigt

Tall Ships Race med 80 gratis koncerter
Ifølge arrangørerne kan gæsterne glæde sig til Danmarks største entréfri festival, når Aalborg er vært for The Tall Ships Race den 20.-24. juli. Ialt 80 gratis koncerter fra fem scener med navne som Sebastian Band, Sanne Salomonsen, Magtens Korridorer, Young Dubliners, Søs Fenger, BackSeat, Figurines og The Blue Van, er på programmet.
tv2nord.dk, 17/06 10:21, http://tv2nord.dk/default.asp?PageID=5&NewsID=240915

Offentligt ansatte får for meget i løn
Op mod 700.000 ansatte i kommuner og regioner står før næste års lønforhandlinger til at gå 1,2% ned i løn, fordi de er steget for meget i den nuværende overenskomstperiode, ifølge tal fra det kommunale forhandlingsfællesskab KTO. Baggrunden er den såkaldte reguleringsordning, som betyder, at lønningerne i det offentlige følger det private arbejdsmarked.
Ritzau/Politiken.dk, http://politiken.dk/erhverv/article997043.ece

Danskerne dropper efterlønnen
Nye tal fra Arbejdsdirektoratet viser, at antallet af danskere, der indbetaler til efterlønsordningen på et år er faldet med 137.000.
Det er især de 34-45-årige, der har valgt at droppe indbetalingen til efterløn. Netop denne gruppe har haft mulighed for at vælge en bidragsfri periode. Frafaldet er størst i TIB's, Byggefagenes og 3F's a-kasser.
Avisen.dk, 17/06 13:04, http://avisen.dk/folk-dropper-efterloennen_129271.aspx

Den strandede finhval er stadig i live
Fredag morgen er den cirka 15 meter lange strandede finhval i Vejle Fjordhval stadig i live, konstaterer vildtkonsulent Peter Bjerremand fra Skov- og Naturstyrelsen. Hvaleksperter mener ikke, at hvalen har nogen chancer for at overleve.
Ritzau/jv.dk, 18/06 07:08, http://www.jv.dk/artikel/901399:Indland--Den-strandede-finhval-er-stadig-i-live

Søfart nr. 24-25 bringer bl.a. følgende artikler:
Ny spansk ordre fra Esvagt
Esvagt har kontraheret endnu et X-Bow Multirole-fartøj i Spanien. Samtidig forventer rederiet snart en afklaring på to næsten færdigbyggede skibe af samme type fra et andet spansk værft. Den seneste nybygning skal ligesom de to standby/rescue-skibe »Esvagt Corona« og »Esvagt Capella« bygges på værftet Astilleros Zamakona og leveres efter planen i 2012.

Direktør-skifte på SIMAC
SIMAC står efter kun tre og et halvt år med Torben Jessen som chef overfor endnu et direktørskifte. Torben Jessen fratrådte efter aftale med bestyrelsen stillingen med kort varsel i tirsdags. -Parterne er blevet enige om, at der er behov for en anden ledelsesstil i den virkelighed, SIMAC er på vej ind i, hedder det i pressemeddelelsen fra SIMAC og bestyrelsen. Bestyrelsesformand Henrik Sloth ønsker ikke nærmere at kommentere baggrunden for Torben Jessens fratrædelse.

Eitzen Bulk solgt til Chile
Efter længere tids spekulation om fremtiden for Eitzen Bulk Shipping har hovedaktionæren Camillo Eitzen & Co. (CECO) nu valgt at sælge sin aktiepost på 74,33 pct. til den chilenske rederigruppe Navieras Ultragas Ltda for i alt 92,9 mio. USD. Selv om Ultragas opnår fuld kontrol over Eitzen Bulk Shipping, er det ikke planen, at selskabet skal afnoteres fra børsen i København. -Der er ingen planer om afnotering. Planen er at holde fast i strukturen og organisationen, siger Per Lange, adm. direktør i Eitzen Bulk

Shipping.
Rousing ramt af dårligt marked
Et dårligt fragtmarked som følge af finanskrisen er blandt årsagerne til, at Rederiet C. Rousing A/S er blevet lukket og nu er under konkursbehandling. Rederiet har tidligere ejet skibene »Sarah Rousing« og »Anders Rousing«, som begge tidligere i år som led i afviklingen blev solgt fra til Lindholm Shipping. Her er skibenes hidtidige kommercielle manager, Baltic Shipping Company i Charlottenlund, medejer. To andre Rousing-skibe, »Ann Rousing« og »Rebecca Rousing«, ejes af to separate selskaber og er ikke berørte af konkursen, mens besætningen på de solgte skibe er fulgt med over i det nye ejerskab.

Maersk sælger to gastankere
Maersk Tankers er ifølge markedsrapporter på vej til at sælge sine to sidste mid-size gastankskibe for fremover at koncentrere sig om handysize- og VLGC-tonnage. De to frasolgte skibe er »Maersk Jewel« og »Maersk Jade« på 38.000 kbm., som blev leveret fra Daewoo-værftet i Korea i 2006. Skibene er angiveligt solgt for i alt 90 mio. USD inkl. de eksisterende, længerevarende charteraftaler med hhv. Koch Industries og Petrobras. Salgsaftalen skulle i skrivende stund stadig mangle den endelige godkendelse.

DanPilot flytter til Svendborg
DanPilot flytter 1. oktober til Svendborg, hvor de administrative funktioner samles i Det Gule Pakhus på havnen. Lejemålet i Svendborg er netop faldet på plads, og dermed kan DanPilot begynde at konkretisere planerne om at samle de administrative funktioner. Flytningen omfatter i første omgang de 27 medarbejdere i det nuværende hovedkontor i Spodsbjerg. På sigt omfatter flytningen også de fire arbejdspladser, der pt. er placeret i henholdsvis Fredericia, Grenaa og København.

Fonden og de blå millioner
Godt og vel fem år har Den Danske Maritime Fond gjort sit til at fastholde og udvikle Det Blå Danmarks position på verdenshavene - og ikke mindst i baglandet. Frem mod årets uddelinger er der sendt 172 mio. kr. i arbejde med det sigte. Og ud af 330 ansøgninger er godt en tredjedel fundet værdige til støtte. Men hvem er de og hvordan er succesraten for helhedsprojektet indtil nu?

Mellem skibe, rederier og P&I-klubber
Gensidig forståelse er altid et godt udgangspunkt at have, når det gælder forretninger. Og det gælder også, når man snakker forsikring. Ikke mindst P&I-forsikring, hvor gensidigheden i overvejende grad er et basiselement. Men derfor kan det alligevel være en rigtig god ide at alliere sig med et mellemled, hvis al gensidigheden skal bæres bedst muligt igennem. Portræt af virksomheden DUPI Copenhagen, som fungerer som uafhængig rådgiver inden for P&I. »Kvannøy« først med NOx-reduktion fra MAN Diesel Da MAN Diesels retrofitafdeling i Frederikshavn fik ordre på installering af et NOx-reducerende Humid Air Motor (HAM)-anlæg i det norske fiskefabriksfartøj "Kvannøy", var det en milepæl for udbredelsen af denne teknologi. Skibet er det første fiskefartøj og bare det andet fartøj i verden, der har fået denne type anlæg installeret.

BALTIC DRY INDEX
2.784 (-109) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 17/06, http://www.dryships.com/pages/report.asp

BANKENS - SALGSKURSER
100 USD = 587,86 DKK
100 Euro = 733,83 DKK
Danske Bank, 18/06, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx

AKTIEKURSER - KØBSKURSER
APM A-aktie: 48.580 (+570)
APM B-aktie: 50.540 (+450)
D/S Norden: 231,90 (-5,00)
Torm: 47,60 (-0,96)
DFDS: 380,00 (+5,00)
Mols-Linien: 47,00 (+0,80)
Børsen, 18/06, http://borsen.dk/investor/kursinformation

(Barno)

THORA LUND

028-brugt© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1