Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN 20/8
Fre 20/8-2010 10.00

Dagens navn er Bernhards dag - efter Bernhard af Clairvaux, som grundlagde et kloster i  Frankrig. Han døde på denne dag .
1559-Frederik den Anden bliver kronet som Danmarks konge. Han afløser sin far, Christian den Tredje, som døde i januar.
1619-Et hollandsk skib lægger til i Jamestown i Virginia med 20 sorte fanger i lasten. De første  slaver er kommet til Amerika.
1982-Marius Andersen, tidligere borgmester og bykonge i Aalborg, bliver idømt seks måneders fængsel for at have modtaget bestikkelse i sin borgmestertid.
Solopgang: 05:59 Solnedgang: 20:37


CO-SØFART KALENDER

Bjarne M. Olsen - Ferie
Kirsten Østergaard Jensen - Ferie

FRA MEDIER

Havareret jolle lå lavt i vandet
De seks danskere, som i går havarerede i en 16-17-fods jolle, blev ifølge nrk.no observeret af et vidne, der bemærkede, at deres jolle lå lavt i vandet. Ingen af de seks havde redningsvest på og forliset indtraf efter at jollen løb tør for benzin. Ved daggry udvidede de norske myndigheder eftersøgningen efter de fire, som fortsat er savnet. Udover en eftersøgning fra luften og i havet omkring det sted, hvor en af de overlevende mener forliset fandt sted, skal kysten på en række af småøerne i skærgården også gennemtraves. Den ene af to overlevende slog alarm ved 23-tiden i aftes, da han gik i land på øen og Kort efter blev den anden overlevende hentet fra et skær ude i fjorden.De er begge indlagt på hospitalet i Kristiansand. De har det efter omstændighederne godt. Her til morgen har de norske myndigheder indstillet eftersøgningen af de fire danskere, da der ikke længere er håb om at finde dem i live.
Dr.dk 19/08 10:19, http://www.dr.dk/Nyheder/AlleNyheder/index.htm#news22

Ny skibstype bruger mindre brændstof
Norden ser en mulighed for at spare på brændstoffet, efter at rederiet har fået udviklet en ny handysize-skibstype, der bruger 11 pct. mindre brændstof. - Ifølge vores beregninger er investeringerne i redesign tjent ind igen i løbet af fire år ved besparelser i skibenes brændstofforbrug. Derudover forventer vi, at designet vil øge skibenes markedsværdi. Initiativet er et skoleeksempel på, at klimahensyn og økonomiske hensyn går hånd i hånd, og derfor har vi ikke været i tvivl om, at vi skulle investere i projektet. Samtidig er tiltaget med til at sikre fremdrift i vores arbejde på klimaområdet, siger Senior Vice President Lars Lundegaard, leder af Teknisk Afdeling i Norden, i en pressemeddelelse.
Epn.dk 19/08 14:06 http://epn.dk/brancher/transport/skib/article2156055.ece

Torm mener at tankrater er i bedring trods flådevækst
Torms tankdivision har fået et resultat af primær drift for andet kvartal 2010 på minus 11 mio. dollar mod et tab på 12 mio. i samme periode 2009.- Som ventet var raterne generelt lave i andet kvartal 2010 grundet sæsonudsving. Sammenholdt med samme periode sidste år er rateniveauerne forbedret, da verdensøkonomien er i bedring. Tilgang af nybygninger, reduktion i antallet af skibe brugt som flydende lagre og en fortsat negativ stemning i markedet fastholdt raterne på et lavt niveau, også i et historisk perspektiv, skriver Torm. Flåden er vokset ca. 2 pct. i andet kvartal, og 40 pct. af de ventede nyleveringer har ikke fundet sted.
Eepn.dk 19/08 09:45 http://epn.dk/brancher/transport/skib/article2155502.ece

Lindø medarbejdere starter ny virksomhed
En række tidligere ansatte på Lindøværftet, der alle har stor erfaring fra skibsproduktion på Lindøværftet, har i samarbejde med konsulentvirksomheden Valcon og Lindværftet, etableret en ny rådgivningsvirksomhed - Odense Maritime Technology. Virksomheden er baseret på at kunne levere maritimt design, præproduktion, produktions-teknik, logistikplanlægning samt indkøbsassistance til den globale værftsindustri og rederivirksomheder som en videnbaseret virksomhed uden tilknytning til et bestemt produktionssted. De kompetencer - der har været medvirkende til udvikling og bygning af nogle af de mest effektive skibe på Lindøværft - vil blive reetableret og videreudviklet ved bl.a. at  ansætte medarbejdere med de rette kvalifikationer fra Lindø samt søge at tiltrække nogle af de bedste folk i branchen. Selskabet vil blive en integreret del af konsulentvirksomheden Valcon.
Maritimedanmark.dk 19/08 13:54, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8569

Søværnschefens sidste opgave 
Siden mandag har Kontreadmiral Nils Wang, med udgangspunkt fra flagskibet HDMS THETIS besøgt de danske enheder, der deltager i DANEX 2010-øvelsen. Nils Wang overgår 1. september til at være chef for Forsvarsakademiet og det gør DANEX 2010-øvelsen til hans sidste tur som chef for Søværnet, hvor han afløses af kontreadmiral Finn Hansen.
Forsvaret.dk, 19/08 08:50, http://forsvaret.dk/SOK/Nyt%20og%20Presse/oevrigenyheder/Pages/2010-08-19wang.aspx

Gasudslip på Middelfart Marina
Middelfart Marina blev torsdag formiddag afspærret i to timer, fordi der var et mindre gasudslip. En ventil i en gastank på havnen var ved 8.30-tiden under et stykke gravearbejde blevet utæt, så der sivede gas ud. Det lokale brandvæsen blev kaldt til området, som blev afspærret, mens en tekniker reparerede tanken og kl. 10.30 blev afspærringen fjernet igen.
Tv2fyn.dk, 19/08 11.38, http://www.tv2fyn.dk/article/240465:Gasudslip-paa-Middelfart-Marina?rss

Dong Energy tjener styrtende på kold vinter og nye vindmøller.
Selv om omsætningen falder med en milliard kroner, fordobler Dong overskuddet efter skat til et plus på knap tre milliarder, viser koncernens halvårsregnskab. Det store omsætningsfald skyldes et stort dyk i gaspriserne, men på bundlinjen har efterspørgsel efter vindmøller og danskernes trang til at skrue op for varmen altså sendt masser af penge i Dongs kasse.
Ritzau/Politiken.dk, 19/08 09:09, http://politiken.dk/erhverv/1039701/kold-vinter-fordobler-dongs-overskud/

Stor eftersøgning i Svendborgsund i nat
Søværnets Operative Kommando har været i luften med helikopter og Falck har været i vandet med både, men der er intet fundet, og der er heller ikke fundet rester. Vagtchefen ved  Fyns Politi tror derfor, at anmeldelsen måske er falsk. Eftersøgningen fortsætter dog her til morgen, hvor det er blevet lyst og sitbarheden er blevet bedre. Angiveligt skulle to personer med redningsvest have forladt en synkende fiskekutter ved navn 'Conny'.
Dr.dk, 20/08 07:25, http://www.dr.dk/Nyheder/AlleNyheder/index.htm#news5

Kæmpehavn skal skaffe 500 Femern-job til Fyn
Der bliver brug for masser af arbejdskraft, når byggeriet af en fast forbindelse over Femern Bælt går i gang i 2013. Og Odense Havn vil kæmpe for, at Fyn og Munkebo får en god bid af de arbejdspladser. Havnen vil bruge 200 millioner kroner på at udvide, så arealet bliver tre gange så stort som nu, og dermedr plads til en bro- eller tunnel-fabrik ved siden af Lindøværftet. Hvis den faste forbindelse bliver en bro, vil mange af de 500 job passe perfekt til de fyrede Lindøarbejderes kvalifikationer. Derfor har Odense Havn og Lindø Industripark allerede aftalt at komme med et samlet tilbud, hvis der bliver mulighed for det.
Fyens.dk, 20/08 04:54, http://www.fyens.dk/article/1666590:Business-Fyn--Kaempehavn-skal-skaffe-500-Femern-job-til-Fyn

Grønlænderne gider ikke diskutere med Greenpeace
Det britiske olieselskab, Cairn, tager det roligt, at miljøorganisationen Greenpeace's skib er i Grønland og grønlænderne gider ikke diskutere med miljøorganisationen. Greenpeace har sendt et af sine protestskibe - 'Esperanza' - til Grønland, hvor Cairn Energy i øjeblikket er i fuld gang med sine kontroversielle prøveboringer og både den danske flåde på Flådestation Grønnedal syd for Nuuk og det grønlandske politi holder øje med skibet. En gruppe lokale borgere havde indkaldt til demonstrationen mod Greenpeace, fordi Grønland er genstand for, hvad de mener er en hetz fra Greenpeace. Organisationen har opfordret Grønlands regering til at stoppe Cairn Energy’s prøveboringer.
Business.dk, 20/08 06:42, http://www.business.dk/energi-miljoe/groenlaenderne-gider-ikke-diskutere-med-greenpeace

Søfart nr. 33 bringer bl.a. følgende artikler:
Blændende tal fra tre rederier
Foreløbigt fire store danske rederier har nu sendt halvårsregnskaber i søen. J. Lauritzen lagde for i sidste uge, så fulgte D/S Norden, A.P. Møller - Mærsk og senest DFDS trop i denne uge med decideret flotte tal og præstationer. Mens det nok var ventet, at de tre førstnævnte ville lægge en stor bunke sorte tal på bordet, var det lidt mere uventet, at resultatet blev så flot, som det blev for DFDS, der kan opjustere forventningerne til helåret med 75 mio. kr. efter et stærkt forår.

Maskinmesterskolerne er fyldt til randen
Maskinmesterskolerne kan flere steder melde om dobbelt op på optaget, sammenlignet med sidste år. Tilsvarende boom har ikke ramt de øvrige maritime officersuddannelser, men der er tilfredshed på både SIMAC og Marstal Navigationsskole med optaget.

Thorco udvider med to
Thorco Shipping i Svendborg har udvidet flåden med yderligere to nybygninger fra et japansk værft, som medregnet de nye skibe efterhånden har bygget syv skibe til det fynske rederi. De to nybygninger, der reelt blev kontraheret for flere måneder siden, er multipurpose-enheder og er begge på 12.000 t.dv. og udstyret med to stk. 72 ton kraner. Også charter-flåden er styrket betydeligt hos Thorco Shipping.

Svensk-dansk kontrahering
Donsö-rederiet Northern Offshore Services, som tidligere i år etablerede et selskab i Danmark, har kontraheret to nybygninger med option på yderligere fem enheder fra det norske værft Grovfjord Mek Verksted AS. Der er tale om små, hurtigtgående passagerkatamaraner, som skal benyttes til at transportere personel og udstyr til offshore vindmølleparker. Nybygningerne skal angiveligt under dansk flag.

Miljøfokus i Østersøen
Der slås nu til lyd for stærkere dansk deltagelse i det HELCOM/EU-inspirerede BSR Innoship-projekt, der blev initieret i det tidlige forår efter et møde i Finland. Herhjemme er EMUC/Transportens In­nova­tionsnetværk alene om at repræsentere projektet. Tankegangen bag BSR Innoship er at sætte større fokus på en minimering af emissionsudledningen i Østersøen, samtidigt med, at man skal sigte på at bibeholde en konkurrencedygtig arbejdsplatform for skibsfarten.

Marstal Navigationsskole får kontor i Singapore
 Midt i september virkeliggør Marstal Navigationsskole planerne om at åbne kontor i Singapore. Målet er dels at komme tættere på de kunder, som skolens kursusafdeling allerede har i Fjernøsten og dels at komme i kontakt med potentielle nye kunder. Formelt har Marstal Navigationsskole etableret et datterselskab i Singapore, Marnav pte. ltd., og opgaven som direktør varetages af Mikkjal Poulsen, General Manager hos Torm Singapore.

Lindø-viden skal udvikles
Et længe næret håb rundt om og omkring den danske værftsbranche ser nu ud til at gå i opfyldelse. Mange af de kompetencer og den know-how, der er rundet af Odense Staalskibsværft, søges nu ikke alene bevaret. Den viden skal også udnyttes og videreudvikles. Det vil ske i regi af det nydannede firma Odense Maritime Technology (OMT), der med "data"-base hos en række tidligere medarbejdere på værftet vil drive konsulentvirksom­hed med fokus på skibsbygning.

Når risiko bliver standard
Hvad der begyndte som et fælles nordisk projekt omkring sejladssikkerhed i Østersøen, har i dag udviklet sig til et redskab for risikoanalyse til søs, der kan sætte en fælles standard for analyse af sejladssikkerheden verden over. Projektet blev for fem år siden bevilget støtte fra bl.a. den Danske Maritime Fond.

Fornyelse på Limfjorden
Limfjorden har traditionelt været træfærgernes domæne. Søren Larsen og sønners skibsværft i Nykøbing Mors var storleverandør, og færgerne derfra har helt op til i dag været i flertal på Limfjorden. Det ændrer sig nu. Ud over nybygningen til Venø færgeri ventes i hvert fald to og måske endda tre færge-fornyelser på Limfjorden allerede inden for et til to år. Dermed kan Næssundfærgen meget vel blive den sidste træfærge tilbage i Jylland.

 
BALTIC DRY INDEX
2.644 (+ 86) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 18/08, http://www.dryships.com/pages/report.asp

BANKENS - SALGSKURSER
100 USD = 567,10 DKK
100 Euro = 735,01 DKK
Danske Bank, 19/08, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx

AKTIEKURSER - KØBSKURSER
APM A-aktie: 45.170 (-1.070)
APM B-aktie: 46.470 (- 1.200)
D/S Norden: 230,40 (- 7.60)
Torm: 43,50 (+ 0,26)
DFDS: 363,50 (- 6,50)
Mols-Linien: 36,60 (+ 1,60)
Børsen, 19/08, http://borsen.dk/kurslister/danske_aktier.html

(Barno/Mohni Joy)

THORA LUND

073-brugt© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1