Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN 21/4
Ons 21/4-2010 10.00

Dagens navn er Florentius - efter en from venetianer som blev fængslet, fordi han fordømte pavens magtmisbrug, torteret gennem flere år, og brændt på bålet i 1549.
1510 Lübeck går i alliance med Sverige og erklærer krig mod Danmark.
1815: Louise Rasmussen, den senere grevinde Danner, fødes.
1918: Den tyske flyver fra Første Verdenskrig, Manfred von Richthoven - Den Røde Baron - omkommer under et togt. Han nåede at nedskyde 80 fly i sin karriere.
1945: Royal Air Force bomber Shell-huset i København, som rummer Gestapos danske hovedkvarter
1948: Efter en FN-resolution bliver staten Israel bliver officielt proklameret. Betingelsen er, at alle, uanset religion eller race, kan leve i fredelig sameksistens
Solopgang: 05:58 Solnedgang: 20:30 Dagen er tiltaget 7 timer og 20 min

CO-SØFART KALENDER

John Ibsen - Møder Søfartens Ledere + Pearl Of Scandinavia
Christian Petersen - Møder Søfartens Ledere + Pearl Of Scandinavia
Ole Strandberg - 11:00 Møde med Kailow
Ole Philipsen - Ferie

FRA MEDIER

Klart ja til overenskomstforliget.
Hos HK, 3F og Dansk Metal har et flertal af lønmodtagerne stemt for de nye 2-årige overenskomster. 63,8% af de stemmeberettigede stemte ja, mens de resterende  36,2% har stemt nej. Stemmeprocenten blev som ventet lav, nemlig 33,9%.
Med det resultat er storkonflikten afblæst.
TV 2/Epn.dk, 20/04, 12:36, http://epn.dk/samfund/arbmarked/article2043991.ece

Telefonstorm fik Dana Sirena i søen
DFDS Seaways-kontoret i Esbjerg oplevede en sand telefonstorm fra rejsende, der gerne vil med Englands-færgen. På grund af presset,der er opstået i kølvandet på denomfattende askesky, tog DFDS konsekvensen og besluttede at søsætte >Dana Sirena<, der ellers lå stille i dokken på grund af det årlige eftersyn. Samtidig blev der planlagt 2 ekstra afgange, der er allerede udsolgt, fortæller trafikchef  Torben Munk fra DFDS Seaways.
Naviar åbner i dag dansk luftrum for al flyvning fra klokken 11.00 til 02.00 i nat.
Erhvervsbladet.dk, 20/04, 12:34, http://www.erhvervsbladet.dk/virksomheder/telefonstorm-faar-englands-faergen-ud-i-soeen

Flyforbuddet giver travlhed på færgeruter
Færgerederierne medler om masser af ekstra passagerer, fordi flytrafikken har været lukket i dagevis på grund af de islandske skyer med vulkanaske. Scandlines Rødby-Puttgarden overfart har oplevet en fremgang i passagertallet på 10% i forhold til det forventede, og busserne har haft en stigning på 300% i weekenden, udtaler rutechef Mattias Hansen fra Scandlines.
På Bornholm berettes der om udsolgte færger, og DFDS København-Oslo rute, har også meldt udsolgt de seneste dage.
Erhvervsbladet.dk, 20/04, 13:07, http://www.erhvervsbladet.dk/transport-logistik/askesky-giver-travlhed-hos-faerger-landet-rundt

Royal Arctic Line indgår ny aftale med US Air Force       
De seneste 10 år er skibsforsyningerne fra Danmark til Thule Air Base bragt frem af Royal Arctic Line (RAL), og de kommende 5 år bliver Thule Air Base ved Pituffik fortsat betjent af Royal Arctic Lines skibe. For tredje udbudsrunde i træk har US Air Force foretrukket RAL som leverandør af fragtydelser til basen. I skarp konkurrence med en del andre aktører i udbudsrunden var RAL i stand til at tilbyde den kvalitet som US Air Force allerede kender, til en konkurrencedygtig pris. 
Aftalen mellem Royal Arctic Line A/S og US Air Force er indgået på rent konkurrencemæssige vilkår, men ligger i øvrigt i tråd med Joint Committee-samarbejdet mellem Grønland og USA, som netop har til formål at styrke handelssamarbejdet mellem landene. 
Royalarcticline.com, 20/04, http://www.royalarcticline.com/index.php?option=com_content&task=view&id=417&Itemid=1

Amerikansk indgreb mod løsesum er ikke et forbud
USA's præsident Barack Obama's administration opfordrer skibsredere, der udsættes for kapringer og krav om løsepenge i Somalia, til hurtigt at rådføre sig med USAs Treasury Department's Office of Foreign Assets Control. Præsident Obama's bekendtgørelse indeholder nemlig ikke et generelt forbud mod udbetaling af løsepenge til somaliske pirater, men pålægger økonomiske sanktioner mod specifikke personer, der er anført i bekendtgørelsen samt på Treasury's liste over Specially Designated Nationals (SDN) og bidrager til den forværrede situation i Somalia.
Embedsmændene i Det Hvide Hus vil kunne rådgive rederne, i spørgsmålet om den nye bekendtgørelse vil kunne påvirke udbetalingen af løsesum, var rådet til præsentanter fra de maritime samfund under en rundbordsdiskussion i Washington i sidste uge, hvor det amerikanske skatteministerium også deltog.
Tradewinds/JOC/Maritimedanmark.dk, 20/04, 12:31, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=7714

ACE Link-plan forlist
Et møde for lukkede døre i Helsingør Havnebestyrelse, om at genoptage den populære Sundbus-passagerrute mellem Helsingør og Helsingborg er brudt sammen. Det skete efter flere måneders forhandlinger mellem Helsingør Kommune og et konsortium med den norske rederi-mastodont Eitzen i spidsen. Det har øjensynligt spillet ind, at rederikonsortiet havde krævet meget lempelige vilkår omkring gæld og havneleje, før det ville genstarte ruten. Det var selvsamme Eitzen, som også stod bag rederiet ACE Link, som satsede stort på ruten med 2 kæmpefærger, men gik konkurs efter kun 2 år.
Erhvervsbladet.dk, 20/04, 09:57, http://www.erhvervsbladet.dk/virksomheder/sundbus-plan-endte-i-forlis

Mols-Linien fastholder forventningerne
Rederiet venter fortsat et overskud efter skat på 20-40 mio. kr. selvom trafikken overraskede negativt. Mols-Linien fastholder i periodemeddelelsen forventningerne til hele året. Den hårde vinter fik nemlig selskabet til at køre en ekstra runde med driftsbesparelser og skære organisationen yderligere til, forklarer adm. direktør Preben Wolff.
I årets første kvartal faldt antallet af transporterede lastbiler med 10,2%, i forhold til samme periode sidste år. Antallet af personbiler og passagerer faldt også i de første måneder af 2010, men markant mindre, idet faldet var på henholdsvis 3,4% og 1,5%.
Der er gode tegn for den kommende periode, idet rederiets større fragtkunder forventer en positiv udvikling for 2. kvartal 2010.
RB-Børsen/Business.dk, 20/04, 13:25, http://www.business.dk/transport/mols-linien-fastholder-forventningerne

Maersk Line kritiserer havnen i Hamborg
Havnen i Hamborg er for dyr og for ineffektiv i forhold til dens konkurrenter, lyder det fra Morten Engelstoft, der er driftsdirektør i Maersk Line. Bremerhaven og Rotterdam nævnes som de mest effektive og bedste havne på de nordvestlige kanter. Havnene i Hamborg, Antwerpen og Le Havre har ofte været kritiseret for at være for dyre.
Kritikken har påvirket Hamborg Havn, der nu vil forbedre konkurrenceevnen efter at have været hårdt ramt af finanskrisen.
Nyhedsbureauet Direkt/Borsen.dk, 20/04, 10:33, http://borsen.dk/transport/nyhed/181235/

Mine fundet under NATO-øvelse
På 18 meter vand identificerede en undervandsrobot fra danske minerydningsfartøj >MAKRELEN< en gammel engelsk bundmine, sandsynligvis fra 2.verdenskrig. Det skete under NATO-øvelsen, Brilliant Mariner, der i disse uger afvikles i danske farvande.
Under normale forhold ville >MARKELEN< selv bortsprænge minen, men da den ligger tæt på undersøiske kabler, var dette ikke muligt på grund af danske sikkerhedsregler. I stedet blev søværnets minører tilkaldt, så de kunne hejse minen op, flytte den 1 km. fra findestedet, og sprænge minen uden fare for kabler eller de deltagende skibe i NATO-øvelsen.
Forsvaret.dk, 20/04, 15:00, http://forsvaret.dk/SOK/Nyt%20og%20Presse/nationalt/Pages/Min%C3%B8rerp%C3%A5arbejde.aspx

A-kassen smækker kassen i for strandede medlemmer
Meldingen er klar: Møder du ikke op til en indkaldt samtale, bliver man udelukket fra dagpenge, indtil de har henvendt sig til den, der har indkaldt til samtalen. Ledige medlemmer, som er strandet i udlandet på grund lukkede lufthavne, er ikke til rådighed for arbejdsmarkedet, og a-kassen kan derfor ikke udbetale dagpenge. Det er derfor vigtigt, at medlemmer, som er udeblevet fra samtaler, henvender sig a-kassen så hurtigt som muligt efter hjemkomsten.
Foa.dk/Dr.dk, 20/04, 15:21, http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2010/04/20/151510.htm

Flystop er godt for klimaet
120.000 ton CO2 udspyer vulkanen Eyjafjallajökull i Island i døgnet, vurderer forskere fra det britiske Durham University. Til sammenligning udleder al europæisk luftfart ifølge Det Europæiske Miljøagentur 440.000 ton CO2 i døgnet. Vulkanudbruddet på Island har indtil nu sparet atmosfæren for over 130.000 ton CO2 alene fra dansk luftfart, vurderer miljøorganisationen NOAH.
Det svarer til 13.000 danskeres årlige CO2-udslip.
MetroXpress/Borsen.dk, 21/04, 07:05, http://borsen.dk/transport/nyhed/181324/

Regeringens nye særskat tager en bid af pensionsformuen
Ca. 31.000 danskere bliver ramt af den skat som regeringen og Dansk Folkeparti har indgået aftale om og vil betyde ekstra skat på pensionsudbetalinger over 362.800 kr. Skatten giver staten en indtægt på 125 millioner kr. til medfinansiering af skattereformen.
På pfa.dk har pensionsselskabet PFA lavet en beregner, hvor man kan se hvordan pensionsformuen bliver beskattet.
Ritzau/Folketidende.dk, 20/04, 09:36, http://folketidende.dk/tjek-om-din-pension-bliver-saerbeskattet

BALTIC DRY INDEX
2.998 (-2) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 20/4, http://www.dryships.com/pages/report.asp

BANKENS - SALGSKURSER
100 USD = 539,16 DKK
100 Euro = 734,19 DKK
Danske Bank, 21/4, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx

AKTIEKURSER - KØBSKURSER
APM A-aktie: 44.770 (+300)
APM B-aktie: 46.180 (+380)
D/S Norden: 259,50 (+2,60)
D/S Torm: 63,00 (+1,50)
DFDS: 420,00 (+10,00)
Mols-Linien: 58,00 (+0,50)
Børsen, 21/4

(Barno)

THORA LUND

Image29518__fieldImage© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Slår et ekstra slag for skibsmekaniker-uddannelsen i høringssvar

Omlægningen af uddannelserne til sætteskipper- og skibsfører, hvo ...

-Velfortjent IMO-pris til Birgit Sølling Olsen

-Det er mere end velfortjent, at Birgit Sølling Olsen modtager IM ...
bottom banner1