Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN 23/3
Tir 23/3-2010 10.00

Dagen hedder "Fidelis". I 1877 rejser socialistlederen Louis Pio til USA efter trusler fra politiet. Med sig har han 20.000 kroner betalt af danske arbejdsgivere. Færøerne får hjemmestyre i i 1948 og bliver en selvstændig del af kongeriet, mod tidligere at have haft amtslig status.
Sol op 06.06 ned 18.26

CO-SØFART KALENDER

Evt. OK-forhandling Nordic Offshore (JI + CP)
Ole Strandberg - formiddag arb. hjemme - eftermiddag "Scandinavian Star"-høring i Folketinget
Henrik Mikkelsen - medsejlads "Pearl of Scandinavia" Kbh-Oslo 

FRA MEDIER

Pirateri
A.P. Møller-Mærsk vil stadig betale piraterne
Sammen med verdens øvrige førende rederier kæmper APMM i øjeblikket desperat for at undgå, at USA i terrorbekæmpelsens navn gennemtvinger et totalt stop for udbetaling af løsepenge til somaliske pirater, skriver Berlingske Tidende.
Dele af løsepengene på op mod 500 millioner kroner årligt menes at havne hos den berygtede terrororganisation al-Shabaab i Somalia. Ifølge redernes internationale lobbyorganisation ICS vil USAs planer føre til, at hovedparten af verdens rederier må opgive at sejle via den strategisk vigtige Suez-kanal. Det fremgår af et internt dokument fra ICS, som avisen er i besiddelse af.
"Et forbud mod betaling af løsesummer må imødegås på det kraftigste", hedder det i skrivelsen, hvor ICS opfordrer de nationale rederiforeninger til at påvirke deres respektive udenrigsministerier
Berlingske.dk, 22/3 23:16, http://www.berlingske.dk/danmark/strid-om-loesepenge-til-pirater

Mærsk - middelalderlige kontrakter i Kina
Uddrag fra afskedigelseskontrakt, som ansatte med arbejdsskader bliver tilbudt i Kina:
"Jeg lover at jeg ikke vil kræve nogen form for erstatning som følge af omstændigheder omkring arbejdsmiljø og arbejdssikkerhed, og jeg vil ikke foretage politianmeldelse og lignende".
Mod en mindre kontant erstatning, får Mærsk arbejdsskadede ansatte til at afskrive sig alle former for erstatning, og selv være økonomisk ansvarlig for et videre forløb. Det er igen den omstridte containerfabrik i Dongguan i Kina som står for skud, og det er igen internationale arbejderorganisationer og NGO'erne som retter søgelyset mod Mærsk. Ansatte med diagnosen "mistanke om arbejdsskade" får tilbudt et beløb svarende til fire månedslønninger for frivilligt at forlade jobbet og selv være ansvarlige for skaden.
Mærsk afviser kritikken og mener kontrakten er lovlig hvilket fabrikkens advokat har bekræftet.
Information, 22/3, side 1-3

Skudramt kaptajn fra Torm hjemme igen
Kaptajnen som den 11. marts blev ramt af et skud i brystet under et røveriforsøg, er nu efter ophold på et brasiliansk privathospital, fløjet hjem til Danmark for videre behandling. Røveriet foregik i den brasilianske havneby Salvador da Bahia, og kaptajnen stod sammen med en kollega og ventede på en taxa efter et besøg på en restaurant.
Maritime Danmark/Tradewinds, 22/3 13.54, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=7474

Containerrater nærmer sig "break even"
Adm. direktør for Mærsk Line, Eivind Kolding, forudser at efterspørgslen efter containere vil stige 5% i år, og at udbud og efterspørgsel af tonnage vil finde en god balance. For øjeblikket er raterne tæt på at nå "break even", hvor fragterne kan løbe rundt.
Euroinvestor/RB-Børsen, 22/3 11.13, http://www.finansnyheder.dk/news/ShowNewsStory.aspx?StoryId=10950153

Ny færge til bornholmerrute
Formentlig til september næste år får verdens mest barske rute for hurtigfærger indsat ny tonnage, med en 113 meter lang hurtigfærge til knap en halv milliard kroner. Færgen får plads til 1.400 pax og 357 biler mod "Villum Clausens" 1.050 pax og 200 biler. På grund af færgens tyngde menes det at passagererne kan se frem til roligere overfarter.
Jyllandsposten, 22/3 10.02, http://jp.dk/indland/trafik/article2017770.ece

Mærsk åbner ny rute
Mærsk bekræfter at der åbnes en rute mellem Rusland og Ecuador under navnet ECUBEX. Ruten skal betjenes af seks isklasseskibe og vil betjene havnene i: Guayaquill, Equador, Balboa, Panama, Rotterdam, Holland, Skt. Petersborg, Rusland, Bremerhaven, Tyskland, Mazanillo i Panama og igen over Balboa og Guayaquill.
Borsen.dk, 22/3 12.09, http://borsen.dk/transport/nyhed/179309/

Den juridiske strid om adgang til Puttgarden fortsætter
Scandlines har appelleret afgørelsen om at konkurrerende rederier må anløbe Puttgarden til Oberlandesgericht i Düsseldorf. Umiddelbart er det ikke afklaret om appellen har opsætningen virkning på afgørelsen om at åbne havnen, og om en sådan eventuel opsættende virkning kan betyde at sagen behandles som hastesag. Der vil tidligst være retsmøde i begyndelsen af april.
Folketidende.dk, 22/3 16.50, http://www.folketidende.dk/rederikamp-om-puttgarden-fortsaetter

Bilfærgernes Rederiforening forventes at indkalde til fællesmøde
Efter kortvarige strejker i weekenden fra HK- og 3F-ansatte i Scandlines, ventes det nu at strejken får et efterspil fordi Scandlines forventes at indkalde til fællesmøde med krav om bod - og bedring. Strejken blev udløst efter offentliggørelsen af et åbent brev 3F, HK og CO-Søfart sendte til Bilfærgernes Rederiforening, og efter et forlig 13 tillidsrepræsentanter havde været med til at indgå blev underkendt af rederiforeningen. Forhandlingsleder Bent Moos fra 3F mener det er absurd at give de strejkende skylden, fordi Scandlines selv fremprovokerede situationen ved at angribe den aftalte ret til skattelettelser.
3F nyheder, 22/3 13.07, http://forsiden.3f.dk/article/20100322/NYHEDER/3220332/2140/NYHEDER

A.P. Møller-Mærsk henter kapital uden om banker
Siden starten af maj 2009 og frem til en ventet storudlodning af virksomhedsobligationer fra A.P. Møller-Mærsk, er der hentet næsten 70 mia. kr. i obligationsmarkedet fra selskaber som TDC, Vestas, Dong og Carlsberg, og denne tendens ventes at fortsætte. Den væsentligste grund til skiftet er, at mange banker holder tilbage med udlån, skriver dagbladet Børsen.
"Markedet for virksomhedsobligationer vokser helt vildt i resten af Europa, men danske virksomheder er også ved at komme med, senest med udstedelser fra Vestas og Mærsk. Vi vurderer, der vil komme flere udstedelser fra danske virksomheder fremover," siger Ole Trøst Nissen - Head of Credit Research i Nykredit Markets.
DR.dk, 22/3 7:47, http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2010/03/23/073941.htm

Søredning nord for Helsingør
Mandag kl. 19:05 fik Søværnets Operative Kommando (SOK) melding fra Nordsjællands Politi om en kajakroer Nord for Helsingør, der formodentlig var i nød. En anmelder mente at kajakroeren, der lå ca. 1000 meter fra kysten havde mistet pagajen og nu efter mørkets frembrud drev til havs. Den afgørende indsats til at lokalisere kajakken kom fra Hellebæk Marine Udkigsstation, der ved hjælp af "night vision" kikkert kunne guide helikopteren og indsatsfartøjerne frem til kajakken.
Kajakroeren med kajak blev herefter sejlet til Helsingør Havn. Kajakroreren var blevet våd undervejs, men var ellers i god behold.
Forsvaret.dk, 22/3, http://forsvaret.dk/SOK/Nationalt/soeredning/Pages/3228-10.aspx

3F anbefaler et ja
De 246 medlemmer af forbundets repræsentantskab og den 89 mand store hovedbestyrelse anbefaler et ja til mæglingsforslaget. Kun to medlemmer af hovedbestyrelsen anbefaler at stemme nej. Formanden er glad for det lykkedes at indføre et værn mod løndumping og et værn mod reallønsforringelse.
CO-Industri, 22/3, http://www.co-industri.dk/sw49532.asp

HK-kvinder vil reklamere for storkonflikt
Ud af 600.000 lønmodtagere kunne der ikke opnås enighed på vegne af 90.000, og disse omfattes nu af mæglingsskitsen fra søndag aften. Formanden for HK-Privat, Karin Retvig, som ikke fik noget resultat omkring det ultimative krav om afskaffelse af 50%'s reglen, kan kun anbefale et nej, og vil indlede en nej-kampagne i de danske medier. Reglen forhindrer op mod 100.000 HK'ere i at blive omfattet af overenskomst, og en tilsvarende regel findes ikke på noget andet overenskomstområde. Der er dog udbredt skepsis over om en nej-kampagne har nogen udsigter på grund af de almindelige krisestemninger.
Business.dk, 22/3 07.02, http://www.business.dk/arbejdsmarked/hk-kvinder-vil-have-storkonflikt

Danish Crown massefyrer efter overenskomstresultat
Inden for kort tid vil 600 slagteriarbejdere blive fyret. Det er konsekvensen efter det ikke lykkedes at indgå forlig med NNF om en massiv løntilbagegang. Iføge adm. direktør Kjeld Johansen har spørgsmålet ikke været om at redde virksomheden Danish Crown, men om hvorvidt arbejdspladserne var i Danmark eller ej.
Avisen.dk, 22/3 12.45, http://avisen.dk/slagterier-massefyrer-efter-overenskomst_124738.aspx

Fald i antallet af arbejdsulykker i 2009
Sidste år blev der anmeldt 42.561 arbejdsulykker til Arbejdstilsynet - eller næsten 7.000 ulykker færre end året før. Svarende til et fald på 14 % i forhold til 2008 og det er det største fald i 23 år, viser Arbejdstilsynets årsopgørelse for 2009. Faldet i ulykker gælder både arbejdsulykker generelt og de mere alvorlige ulykker, mens antallet af dødsulykker endte som året før med 44 dødsfald.
Fordelt på brancher ser de største fald i antal ulykker fra 2008-09 sådan ud:
Metal og maskiner: 41 %
Slagterier: 38 %
Transportmidler: 37 %
Træ og møbler: 36 %
Plast, glas og beton: 35 %
Bygge- og anlæg: 17-23 %
3f.dk, 23/3 08:15, http://forsiden.3f.dk/article/20100323/NYHEDER/3220365/2140/NYHEDER

KONJUNKTUR OG ARBEJDSMARKED uge 12
Indhold:
* Ingen tegn på at tilgangen til efterløn er tiltaget
* EU-kommissionens strategi for vækst frem mod 2020
* Markant fald i antallet af præsterede arbejdstimer
* Knap en fjerdedel af befolkningen mellem 16 og 64 år er uden ordinær beskæftigelse
* Dansk inflation fortsat højere end EU-gennemsnit
* Svage prisstigninger på boliger
* Markant fald i virksomhedernes salg
Beskæftigelsesministeriet, 22/3, http://www.bm.dk/Tal%20og%20tendenser/Konjunktur%20og%20arbejdsmarked/Arkiv/2010/03/Konjunktur%20og%20arbejdsmarked%20uge%2012.aspx

BALTIC DRY INDEX
3337 (-42) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 22/3, http://www.dryships.com/pages/report.asp

BANKENS - SALGSKURSER
100 USD = 539,63 DKK
100 Euro = 734,00 DKK
Danske Bank, 22/3, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx#

AKTIEKURSER - KØBSKURSER
APM A-aktie: 40.210 (+190)
APM B-aktie: 42.220 (+220)
D/S Norden: 234,70 (-0,60)
D/S Torm: 56,50 (0)
DFDS: 400 (-9)
Mols-Linien: 57,50 (0)
Børsen, 22/3

(OleS/Barno)

THORA LUND

Image29147__fieldImage© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1