Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN 25/2
Fre 25/2-2011 10.00

Dagens navn er Victorinus efter en romersk kristen, som under kejser Decius (249-251) nægte at deltage i et offer til Jupiter og derfor bliver dræbt.

1848: Karl Marx og Friedrich Engels udgiver "Det kommunistiske Manifest".
1862: De kendte grønne dollarsedler - "greenbacks" udstedes for første gang. Det sker under den amerikanske borgerkrig, mens Abraham Lincoln er præsident. Det var tænkt som en midlerttidig foreteelse, men ved krigens udgang er der udstedt mere end 450 millioner dollars.
1954: Oberst Nasser styrter general Naguib og overtager magten i Egypten.
1985: I Oslo indledes sagen mod diplomaten Arne Treholt, der anklages for spionage til fordel for Sovjetunionen.
1993: Sydkorea får sin første civile præsident i 23 år.
1995: De strejkende Ri-Bus chauffører i Esbjerg fritstilles.

Sol op 07:15 – sol ned 17:42

CO-SØFART KALENDER

Jens Fage-Pedersen – ITF-inspektørkursus i London
Kirsten Østergård – arbejder hjemme

FRA MEDIER

Pirateri
Pirater lod kaprede søfolk ringe hjem
En uge efter det danske skib Leopold blev kapret af somaliske pirater i januar tillod piraterne deres gidsler at ringe hjem. Det fortæller en svoger til et af de filippinske besætningsmedlemmer. Siden har familierne ikke hørt noget fra det kaprede skib.
JyllandsPosten, 25/2 07:38, http://epn.dk/brancher/transport/skib/article2351244.ece

Mærsk sparer hver dag 120.000 på slow-steaming
Ved f.eks. at sænke farten fra 15 til 14 knob kan en supertanker spare 15 ton brændstof om dagen. Mærsk har siden 2009 benyttet sig af denne form for besparelse, da man sænkede farten fra 24 til 12 knob på udvalgte skibe.
Havne&Skibsfart, 24/2, http://www.havneogskibsfart.dk/Nyheder/nyhed.aspx?NewsID=9446&Titel=Mærsk%20sparer%20hver%20dag%20120.000%20på%20slow-steaming

Fyringer hos rederi
Som følge af salget af færgen Dueodde har rederiet BornholmerFærgen nu afskediget 25 ansatte. Det sker efter at Dueoddes besætning har medvirket til at stabilisere arbejdsmængden og deltaget i ekstra arbejdopgaver i forbindelse med færgen Povl Ankers sejladser over Ystad.
Netavisen Bornholm.nu, 24/2 14:41, http://bornholm.nu/?Id=34624

Atomisbryder gennem dansk farvand
Den russiske isbryder Vaigach lagde torsdag vejen forbi danske stræder. Den atomdrevne isbryder er på vej mod den finske bugt, hvor den skal assistere mindre isbrydere i det hårde vintervejr. Lørdag middag forventes skibets ankomst.
Maritime Danmark, 24/2 14:49, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=10202

Stena Line påtager sig skylden for savnet chauffør
Lastbilchaufføren som natten til mandag blev meldt savnet på Stena Lines færge fra Frederikshavn til Göteborg var ikke faldet overbord som først frygtet – han sov i en kahyt, som han havde fået udleveret nøgle til. Efter eftersøgning og underrettelse af chaufførens familie om en mulig ulykke, fandt man chaufføren og der skal nu ses på, om procedurene ved eftersøgning ombord skal strammes.
Nordjydske, 25/2 07:58, http://www.nordjyske.dk/artikel/10/5/29/3800624/3/stena%20line%20p%E5tager%20sig%20skylden%20for%20savnet%20chauff%F8r

Dong skal bygge tysk havvindmøllepark på 320 MW
I 2014 skulle en havvindmøllepark gerne stå klar i den tyske del af Nordsøen. Havvindmølleparken skal producere strøm til 330.000 tyske husstande og kommer til at bestå af 89 havvindmøller, som Dong investerer 9,4 mia kroner i.
Ingeniøren, 24/2 09:26, http://ing.dk/artikel/116765-dong-skal-bygge-tysk-havvindmoellepark-paa-320-mw

Grønland vil have en oliespildsfond
På torsdagens topmøde Canada har formand for Grønlands Selvstyre, Kuupik Kleist, fremsat forslag om en international oliespildsfond. Princippet i den fond er, at alle, som foretager off-shore-drilling ud for Grønlands kyst skal deltage i fonden. Forslaget blev positivt modtaget.
Fyens Stiftstidende, 24/2 22:46, http://www.fyens.dk/article/1795007:Business-Fyn--Groenland-vil-have-en-oliespildsfond

Åbent samråd om navngivning af hurtigfærge til Bornholmstrafikken
Onsdag d. 2. marts i vær. 1 - 133 på Christiansborg er der åbent samråd for alle i anledning af nyt navn til Bornholmerfærgen. Tilmelding er nødvendig og samrådet forventes at begynde kl. 15:30 d. 2. marts.
Folketinget, Trafikudvalget, 24/2, http://www.ft.dk/Folketinget/udvalg_delegationer_kommissioner/Udvalg/Trafikudvalget/Nyheder/2011/02/TRU_aabent_samraad_navngivning_bornholmsfaerge_andet_samraad.aspx

Nyt møde i OMOs underkomité for flyden bulklaster og gasser (BLG 15)
FNs søfartsorganisation har holdt møde om udarbejdelse af internationale miljø-  og sikkerhedsregler for transport af flydende bulklaster og gasser i skibe. Mødet afholdtes i London og referat af mødet kan læses ved at følge nedenstående link.
Søfartsstyrelsen, 24/2, http://www.soefartsstyrelsen.dk/Nyheder/Sider/BLG15.aspx

Kom og hør om forliget i staten
I løbet af marts afholdes møder fem steder i landet om overenskomstforliget for statsansatte. Her er det muligt at høre mere om det, der kommer til afstemning samt at stille spørgsmål. Tid og sted kan ses ved at følge nedenstående link.
Dansk Metal, 24/2, http://www.danskmetal.dk/Nyheder%20og%20presse/Nyheder/2011/Februar/Kom%20og%20hoer%20om%20forliget%20i%20staten.aspx

Søfart nr. 8 bringer følgende artikler:

En uge med lyseblå rekorder
Ordene A. P. Møller – Mærsk, Maersk Line og Maersk Drilling har været flittigt anvendt i medierne den sidste uges tid. Men når et selskab i den grad har haft spendérbukserne på og dermed hævet barren i forhold til konkurrenterne, er det også svært at komme uden om. Læs i denne uge om rekordregnskab, nye containerskibe og nye rigge.
 
Tema: Dansk værftsindustri
I denne uge 13 siders tema om dansk værftsindustri med overskrifterne:
 
- Dansk værftsindustri – en humlebi
- Livsvigtige forbindelser
- Fayard i front med mega-kapacitet
- Dansk nybygningsindustri efter Lindø
- Udfordringer forude – og mod øst
- Vejen frem – i udgangspunktets skær
 
BLT Chembulk etablerer Europa-kontor i Danmark
Det indonesisk-ejede kemikalietank-rederi BLT Chembulk har etableret et nyt selskab i Danmark, som med virkning fra 1. marts kommer til at tage sig af befragtningsaktiviteterne til og fra Europa. Det nye selskab, BLT Chembulk Europe A/S ledes af danske Henrik Koch, som har 30 års erfaring inden for kemikalietank. BLT har tidligere været tæt på at etablere sig i København via en overtagelse af Camillo Eitzen & Co. Disse planer faldt dog til jorden for et år siden.
 
Ny trawler-ordre til Karstensens
Karstensens Skibsværft har fået ordren på en 1.375 BT stor kombineret notbåd og trawler til det norske fiskeskibsrederi Rederiet Havsnurp AS. Med den nye ordre har Karstensens Skibsværft nu seks nybygninger i ordrebogen til levering til og med sensommeren 2012. Næste levering bliver værftets hidtil dyreste og største nybygning. Det drejer sig om det 3.600 BT store kombinerede fisketrawler og offshore/research-fartøj »Christina E«, der leveres i april måned.
 
Fire nye crew-både til Windcarrier
Efter sidste års kontrahering af to vindmølleinstallationsfartøjer hos Lamprell Energy i Dubai har Fred. Olsen Windcarrier nu for alvor sat skub i det andet ben i satsningen på offshore-vindmøllemarkedet. Rederiet har således kontraheret fire nye crew boats med option på yderligere seks hos Båtservice Mandal i Norge. Samtidig er organisationen i Fredericia, hvorfra de nye crew boats skal drives, i gang med at blive bygget op.
 
Nyt installationsskib sikret beskæftigelse
Det danske rederi Swire Blue Ocean har sikret den første beskæftigelse af offshore vindmølleinstallationsskibet »Pacific Orca«, som er i ordre på Samsung Heavy Industries i Korea. Nybygningen, som er den hidtil største af sin art, skal således transportere og installere 80 Siemens 3,6 MW vindmøller på DanTysk offshore-parken 69 km vest for øen Sild ud for den tyske Nordsø-kyst.
 
Blue Water skal sælge hotelskibe
Blue Water Shipping i Esbjerg skal under navnet Comfort at Sea markedsføre i alt 23 færger og krydstogtsskibe som accommodation-fartøjer over for offshore industrien. Aftalen, der dog i første omgang begrænser sig til fem skibe, er indgået med Miami-baserede ISP (International Shipping Partners), der er specialiseret i kommerciel og teknisk management af passagerskibe, som oftest er ejet af enkeltpersoner. Majoriteten af flåden hos ISP er i øjeblikket ejet af selskaber under Clipper Group.
 
Første liberianske træflis til dansk energiproduktion
25.000 ton træflis produceret af udtjente liberianske gummitræer er i løbet af de seneste par uger blevet losset på Lindø-terminalen og i Fredericia til brug i dansk energiproduktion. Flisen blev importeret af HedeDanmark, en del af Hedeselskabet, som i mange år har leveret flis til energiproduktion fra især dansk skovbrug. Lasten ankom på D/S Nordens handymax-skib »Nord Atlantis«, og operationen i Danmark blev håndteret af Fredericia Shipping. HedeDanmark vil også fremover kigge på at supplere egen, dansk produktion med import fra Liberia.
 
Skibe kostede dyrt hos Difko
Underskudsgivende skibsprojekter kostede Difko dyrt i regnskabsåret 2009/10. Investeringsvirksomheden måtte notere et underskud på 41,5 mio. kr. efter skat, mod et minus på hele 73,3 mio. kr. året før. Negative værdireguleringer på skibsprojekter tegner sig alene for 34 mio. kr. Det er især fire coastere, som blev indkøbt i efteråret 2008, som tynger i regnskabet.


BALTIC DRY INDEX
1.242 (-16) (rekord 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 24/2, http://www.dryships.com/pages/report.asp

VALUTAKURSER – når du køber kontanter
100 USD = 556,14 DKK 

100 Euro = 758,52 DKK
Danske Bank, 23/2, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx#

AKTIEKURSER
APM A-aktie: 51.450 (+1000)

APM B-aktie: 52.850 (+1250)

D/S Norden: 193 (+1,10)
DFDS: 461 (-5)
D/S Torm: 36,62 (-0,57)
Mols-Linien: 29,10 (-0,50)

Børsen, 25/2, http://borsen.dk/kurslister/danske_aktier.html

(Anja)Thora Lund

022-brugt© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1