Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN 25/6
Fre 25/6-2010 10.06

Dagen hedder "Prosper"
1170: Knud Lavard er kanoniseret af paven og hans rester nedlægges i et helgenskrin i Ringsted Sankt Mariakirke.
1681: København får sin første gadebelysning: 500 tranlamper opsættes på træpæle.
1895: I følge kongelig anordning kan kvinder nu optages på universitetet.
1909: Skuespillerinden Maguerita Viby fødes.
1944: Den tyske Rigsbefuldmægtigede i Danmark, Werner Best, indfører spærretid og mødeforbud mellem kl. 20.00 og 05.00
Sol op 04.29 sol ned 21.55

CO-SØFART KALENDER

DSRF bestyrelsesmøde i Rødovre
 
FRA MEDIER

Pirateri
Live Piracy Report update
23/6 21.06 LT psn 10:16.38N 064:42.20W Puerto la Cruz, Venezuela
To røvere forsøgte at entre et tankskib ved at klatre op af ankerkæden. Besætningsmedlemmer fik øje på dem og slog alarm. Røverne sprang tilbage i vandet og forsvandt i en speedbåd.
ICC Commercial Crime Services, 24/6, http://www.icc-ccs.org/index.php?option=com_fabrik&view=table&tableid=534&calculations=0&Itemid=82

Mystik om dansk kaptajns forsvinden
Håbet om at finde den 39-årige danske kaptajn fra "Mærsk Responder", som er faldet overbord natten mellem søndag og mandag ved Sydkorea, svinder hastigt. Kaptajnen forsvandt på et tidspunkt med rolig sø og lav vindstyrke, og hans forsvinden blev først opdaget da han ikke dukkede op til morgenmad.  ”Mærsk Responder” ligger i øjeblikket til kaj ved halvøen Yeosu syd for Sydkorea. I alt er der 72 mand ombord hvoraf de fleste danskere. Selve besætningen er på 17 mand. Mandskabet ombord har fået tilbudt psykologisk hjælp.
Politiken/ritzau, 24/6 09.27, http://politiken.dk/udland/article1002593.ece

Norden vil øge Panamax-flåden
Med fire nye langtidskontrakter i hus og en flåde på 80 skibe, varsler rederiet nu en udvidelse af kerneflåden. Rederiet ønsker en kerneflåde på 30 Panamax-skibe.
Maritime Danmark/Norden, 25/6 07.00, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8326

Mols-Linien: ”smagløst”, ”tørt”, ”usoigneret”, ”dyrt”
”Orker du heller ikke Fyn” er Mols-Liniens nye slogan. Til gengæld orker passagererne formentlig heller ikke at bruge pausen på en time til at proviantere i færgens restaurant. F.eks. koster et stykke forkølet, tørt og sammenfaldet stykke wienerbrød 29 kr. Et stykke franskbrød med ost koster 43 kr., en sandwich 126, drikkevarer 40 kr, kaffe pr. næse 59 kr, en kage 90 kr. Bacon er erstattet af baconsmulder, coctailpølser smager af ingenting, grilltomater lunet med kolossale mængder timian som bliver til en fast plade, leverpostej med alle mulige slags skorper, uambitiøst brød med rugbrød så tørt som sandpapir, juice af værste koncentratskuffe, svinekød så tørt at det kan brækkes i stykker.

Frokostbuffeten koster 199 kroner for et totalt ambitionsløst metervareprodukt. Er det så svært at lave mad til søs? Madanmelderen i Politiken slutter: ”Orker du heller ikke Fyn? – Jo – til enhver tid, hvis det handler om at spise. Til gengæld orker jeg ikke Mols-Liniens restaurant”.
Politiken, 24/6 15.00, http://ibyen.dk/restauranter/kokkehuer-billigt/article1002670.ece

NFS og Samsø
Repræsentanter for Samsøs handicappede og pensionister har holdt møde med Samsøtrafikken/Carsten Pedersen, og konstaterer i læserbrev i SamsøPosten at mødets resultater var rimeligt overskuelige - nemlig noget nær ingenting. Repræsentanten for grupperne skriver: "For vi er stadig utilfredse med prisforhold og betalingsbetingelser, vi mangler stadig en mere handicapvenlig indretning af færgen, og vi venter på at billethusene bliver indrettet, så også kørerstolsbrugere kan komme ind og købe deres egen billet." Afslutningsvis efterlyses støtte fra kommunen, som åbenbart er nødvendig for at NFS lytter til borgernes ønsker.
SamsøPosten, 24/6

Stor udlejningsaftale af APM Terminal i Portsmouth
Torsdag godkendte Virginia Port Authority en 20-årig leasingaftale med en ny Mærsk-ejet havneterminal til en nutidsværdi af 865 millioner dollar. Terminalen anslås at have kostet Mærsk 500 millioner dollar at bygge.
Borsen.dk/Nyhedsbureaet Direkt, 25/6 08.16, http://borsen.dk/nyheder/investor/artikel/1/186078/maersk_faar_groent_lyst_til_gigantisk_leasingaftale_i_usa.html

400 nye maritime jobs i Nordjylland
Der etableres nu et maritimt videnscenter i Frederikshavn med økonomisk støtte fra Fornyelsesfonden. Målet er at de nuværende omkring 7.000 maritime arbejdspladser i Frederikshavn med opbakning fra centret skal stige med mindst 400 over de næste 5 år.
Maritime Danmark/Nordjyske.dk, 25/6 08.04, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8327

Miljøøvelse i Århus Bugt
Onsdag blev popcorn hældt ud i Århus Bugt for at gøre det ud for 800 tons olie som efterfølgende blev samlet op ved hjælp af flydespærringer. I øvelsen deltog "Gunnar Seidenfaden", "Gunnar Thorson", "Marie Miljø" og "Mette Miljø". To havmiljøvogtere som havde vundet en tur ved lodtrækning på en bådmesse i Bella Centret, deltog som observatører fra "Gunnar Seidenfaden".
SOK, 24/6, http://forsvaret.dk/SOK/Nyt%20og%20Presse/oevrigenyheder/Pages/Havmiljøvogtere.aspx

Jubilæumsudstilling i flådeby
En ny udstilling i Krudttårnet i Frederikshavn viser byen som flådeby siden middelalderen. Krudttårnet er fra 1686 og selv en del af historien. Udstillingen er etableret i anledning af flådens 500 års jubilæum i år.
Nordjyske.dk, 24/6 22.44, http://www.nordjyske.dk/frederikshavn/forside.aspx?ctrl=10&data=29%2c3605031%2c5%2c3

Maritime uddannelser finstuderet
Gennem et år er de maritime bacheloruddannelser finstuderet og en afsluttende vurdering er overvejende positiv. Uddannelser som er blevet positivt akkrediteret er maskinmesteruddannelsen på Københavns Maskin- og Elinstallatørskole, Århus Maskinmesterskole, Fredericia Maskinmesterskole og Martec i Frederikshavn. SIMAC-uddannelserne i Svendborg har derimod kun fået en betinget positiv akkreditering hvilket betyder at skolen får et år til at opfylde ikke opfyldte kriterier.
Søfartsstyrelsen, 24/6, http://www.soefartsstyrelsen.dk/Nyheder/Sider/Demaritimeuddannelsergåetefterisømmene.aspx

Ny hjemmeside for udveksling af arbejde og arbejdskraft
En gratis hjemmeside, ahandyhand.dk, stiller sig til rådighed som en slags digital opslagstavle, hvor danskere kan søge arbejde eller skrive hvad de gerne vil have lavet. Efter halvanden måned har foreløbigt 500 danskere stillet deres arbejdskraft til rådighed på siden. Initiativtageren, Christian Arensbak, som har en fortid i reklamebranchen, udtaler at siden skal hjælpe arbejdsløse til at have noget at stå op til. Han har kontaktet jobcentre og a-kasser landet over for at få dem til at henvise til siden, og foreløbigt har halvdelen af jobcentrene sagt ja til at henvise. Tilbydes en lavere timeløn for f.eks. rengøring end 130 kroner i timen, vil den pågældende blive kontaktet med opfordring til at sætte lønnen op.
Dagen.dk, 24/6 11.15, http://avisen.dk/ny-hjemmeside-saetter-ledige-i-gang_129642.aspx

ISS formidler gratis arbejdskraft til sig selv
Rengøringsgiganten har opbygget et aktiveringsfirma hvorfra de sender hundredvis af ledige i aktivering som gratis rengøringshjælp for firmaet selv. ISS praler i sit årsregnskab med resultaterne af aktiveringen, hvor påstanden er at hver anden kommer i ordinært arbejde eller under uddannelse. Men undersøgelser viser at så godt spiller klaveret langt fra. I både Århus og København formår ISS kun at bringe hver femte videre efter praktikperioden. En forsker frygter at ISS blander interesserne fra de to firmaer sammen, og bruger den gratis arbejdskraft uden interesse for senere ansættelse.

Sidste år doblede ISS aktiveringsindsatsen og sendte 1.500 i aktivering i 40 kommuner. De aktiverede sendes 13 uger i aktivering hos ISS hvor lønnen er den kontanthjælp de aktiverede får af staten. Kommunerne er imidlertid godt tilfredse med ordningen, og de får penge retur fra staten så snart de ledige er i aktivering.
Politiken, 24/6 22.45, http://politiken.dk/erhverv/article1003418.ece

IT-systemer skaber kaos for sagsbehandlerne på jobcentre
I Dansk Socialrådgiverforenings Nyhedsbrev berettes om en sagsbehandler som i en 11 sider lang oversættelsesguide på engelsk, i ikke-alfabetisk rækkefølge, leverer op mod 100 forskellige forklaringer på hvordan fejlmeldinger i IT-systemet skal forstås. En sagsbehandler fortæller at hun for tiden har 77 sager i alt, og at de 25 er forbundet med IT-problemer, som sagsbehandleren ikke selv kan løse.

Sagsbehandleren fortæller også at systemet i en periode har genereret autobreve til borgere hvor de er afmeldt jobcentret og konsekvensmæssigt ikke længere er berettigede til kontanthjælp eller introduktionsydelse.
Epn.dk/ritzau, 24/6 13.46, http://epn.dk/teknologi2/computer/article2108199.ece

Det kan betale sig at være medlem af en fagforening viser NNF
Fødevarefagforeningen NNF som organiserer 30.000 slagteriarbejdere og andre fra fødevareindustrien, har opgjort at de sidste år hentede 184 millioner kroner hjem til medlemmerne. Det er dobbelt så meget som de knap 92 millioner kroner medlemmerne betaler i kontingent. Pengene hentes især hjem fra arbejdsskadesager og sociale sager. På disse områder blev der hentet næsten 150 millioner kroner hjem. Herudover blev der hentet 35 millioner fra sager mod arbejdsgivere, vedrørende lønbetalinger og erstatninger fra ulovlige afskedigelser eller bortvisninger.

Arbejdsmarkedsforsker Jesper Due kommenterer oplysningerne med at det er farligt hvis medlemmerne hverves til fagforeningerne for pengenes skyld. Det vigtigste er at fagforeningerne sikrer gode løn- og ansættelsesforhold. Ellers bliver fagforeningerne reduceret til forsikringsselskaber påpeger Jesper Due.
Dagen.dk, 24/6 12.15, http://avisen.dk/medlemsskab-af-fagforening-betaler-sig_129653.aspx

Frivilligt ulønnet arbejde uden modregning i dagpenge eller andet
Inger Støjberg har i et samtåd torsdag (forsøgt at..) fastslået at det er muligt for dagpengemodtagere og andre på overførselsindkomst at udføre frivilligt ulønnet arbejde uden modregning i de offentlige ydelser. Som eksempel nævnes besøgsven, samle ind til nødhjælp, ekspedere i en genbrugsbutik, male klubhuset i en mindre forening og andet. Det er i den forbindelse ikke relevant hvad man er uddannet til, men kun arbejdets art og omfang.

Beskæftigelsesministeriet, 24/6, http://www.bm.dk/Aktuelt/Nyheder/Pressemeddelelser/Arkiv/2010/06/Gode%20muligheder%20for%20at%20udfoere%20frivilligt%20arbejde.aspx

Danske Havnes Nyhedsbrev 6-7 2010
Indhold:
*
Leder: Den rigtige vej
* Icebreaking News: Nedlæggelse af isbrydere skaber glæde i havnene
* Markedsgrupper i gang
* Nu bygges baglandsinfrastrukturen
* Nu kommer der regler for spulefelter - næsten
* Lodsning* Danske Havne i FN
* Havne og vandplaner
* Støtte til LNG-faciliteter på havne
* 1. kvartal 2010
* Biobrændsler i vækst
* Støj i fokus
* Konkurrentanalyse af fiskerihavne
* Danske Havne på Trafikdage
* Tid til turisme
* Skoleelever lærer om havneaktiviteter i Hundested
* Danske Havne udpeger
* Sommer i Danske Havne
* Kalenderen juli-oktober
Danske Havne, 24/6, http://www.danskehavne.dk/dk/Menu/Nyheder/Nyheder/Danske+Havnes+Nyhedsbrev+6-7-2010

SØFART
Udkommer ikke i dag. Udkommer i sommerperioden kun hver anden uge.


BALTIC DRY INDEX
2502 (-13) (rekord 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 24/6, http://www.dryships.com/pages/report.asp

BANKENS SALGSKURSER
100 USD = 622,15 DKK
100 Euro = 757,30 DKK
Danske Bank, 25/6, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx

AKTIEKURSER - KØBSKURSER
APM A-aktie: 47.950 (-1.170)
APM B-aktie: 49.720 (-1.230)
D/S Norden: 231,10 (-4,40)
D/S Torm: 49,05 (-1,30)
DFDS: 363,50 (-11,50)
Mols-Linien: 46, (-0,40)
Børsen, 25/6

(OleS)

Thora Lund


033-brugt© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1