Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN 26/11
Fre 26/11-2010 10.00

Dagens navn Conradus dag - efter den fyrstelige biskop i Constanz, som brugte sin formue til at bygge kirker, klostre og hospitaler.
Mongoliet har nationaldag - og fejrer proklamationen af Folkerepublikken Mongoliet i 1924.
1999: Danmark deltager første gang i den internationale aktion "Buy Nothing Day", som afvikles i over 30 lande.
1990: Den 33-årige topfodboldspiller Preben Elkjær spiller sin sidste kamp for Vejle på hjemme­bane mod B1913.  
1978: Kina indfører en skrap børnebegrænsningspolitik. Hver familie må fremover kun få ét barn. 
1976: Ugandas præsident og diktator Idi Amin udråber i en radioudsendelse sig selv til konge over Skotland. 
Solopgang: 08:05 Solnedgang: 15:59


CO-SØFART KALENDER

Ole Philipsen - Møde Handelsflådens Velfærdsråd
Susanne Holmblad - Møde Handelsflådens Velfærdsråd
John Ibsen - Møde Fjord Line
Christian Petersen - Møde Fjord Line
Kirsten Østergaard - Møde Fjord Line
Ole Strandberg - Fagblad hjemme

Pirateri
MV Pagona undviger angreb
Den 24. November undgik 'MV PAGONA'  et piratangreb takket være "Best Management Practices" (BMP).
Kaptajnen på en bulkcarrier raporterede om et angreb ca. 620 sømil nord/øst for Socotra Island. Da skibet blev beskudt, begyndte det at lave zig-zag manøvrer, som BMP anbefaler. Og med succes - de formodede piraters boardingforsøg med reb og kroge blev afværget og piratskibet agterudsejlet.
Eunavfor.eu, 25/11, http://www.eunavfor.eu/2010/11/

Batteri måske skyld i færgebrand
Politiet har afsluttet deres undersøgelser af branden på 'Pearl Of Scandinavia'. Teknikerne formoder at branden startede i Elbilens batteri og kan nok udelukke, at det var en forlængerledning der var årsagen. Batteriet er sandsynligvis først brændt sammen og varmeudviklingen kan efterfølgende have startet branden.
Tv2east.dk, 25/11 13:34,http://www.tv2east.dk/artikler/elbilsbatteri-maaske-skyld-i-faergebrand

Lagkage-mytteri overrasker Mærsk
Det kom bag på Maersk Line, at en opfordring til besætningerne i containerskibene om at fejre regnskabsresultatet med en lagkage, blev mødt af negativ respons fra flere skibsledelser, erkender vicedirektør Søren Andersen og understreger at rederiet tager de negative meldinger alvorligt. Mærsk har oprettet et forum af kaptajner, som skal rådgive om, hvordan forholdene på skibene kan optimeres.
Folketidende/Ritzau, 25/11 14:25, http://folketidende.dk/lagkage-mytteri-kom-bag-pa-maersk

Søværnets Minørtjeneste rydder havbunden for gammel ammunition ved Tunø 
Et gammelt skydeområde ud for Tunø ved Samsø kan nu åbnes, efter at Søværnets Minørtjeneste har afsøgt for gammel ammunition. Der er tale om et område på i alt 4,22 kvadratkilometer, der sidst har været i brug i 60’erne, hvor søværnet, hæren og flyvevåbnet testede ammunition der. Det er Søfartsstyrelsen der afgør hvornår området åbnes for bl.a. fiskeri, dykning og ankring.
Forsvaret.dk, 25/11 08:36, http://forsvaret.dk/SOK/Nyt

Nordic Tankers stadig i minus
Nordic Tankers retter lidt op på tallene i kvartalsregnskabet, men de første ni måneder har alligevel budt på underskud før reguleringer og skat på 76,4 mio. kr. Rederiet arbejder på at blive den største danske aktører inden for tankskibsfart med hovedvægt på produkt- og specialtankskibsfart.
Business.dk, 25/11 09:30, http://www.business.dk/transport/nordic-tankers-stadig-i-roedt

Milliardkrav til olieselskaberne ved Grønland
Olieselskaber som Shell, ExxonMobil og Statoil investerer i disse år milliarder af kroner i efterforskning efter fossile brændsler i Arktis og især i områder fra Grønland til Alaska, Norge og Rusland. De selskaber der får tilladelse til at lede efter olie ud for Grønland, skal garantere de lokale myndigheder mindst 55 mia. kr. til oprydning og erstatning ved en eventuel oliekatastrofe.
12 olieselskaber har søgt licenser til efterforskning og boring efter olie og gas i Baffin Bugten ud for Vestgrønland,
Business.dk, 25/11 06:30, http://www.business.dk/energi-miljoe/groenland-stiller-milliardkrav-til-olieselskaber

Dyrere efteruddannelse
Regeringens genopretningsplan vil sætte en stopper for tilskud fra det offentlige til at efteruddanne sig i for eksempel AMU-systemet. Det betyder for eksempel, at et chaufførkursus på en erhvervsskole der koster vognmanden 3.480 kr., fremover vil koste ca. 33.000 kr. Ifølge erhvervsorganisationen DI rammer det 155.000 af de i alt 1,7 millioner faglærte og ufaglærte.

Regeringen regner med at spare 250 mio. kr. ved at gøre uddannelserne dyrere.
Folketidende/Ritzau, 26/11 03:36, http://folketidende.dk/dyrere-efteruddannelse-mange-ansatte

Lille fald i beskæftigelsen
I 3. kvartal 2010 faldt beskæftigelsen ifølge en arbejdskraftundersøgelse fra Danmarks Stastistik. I 2. kvartal var der ellers sket en lille stigning i beskæftigelsen, men fra andet til tredje kvartal 2010 er antallet af beskæftigede faldet med 11.000 personer, når der korrigeres for sæsonudsving.
Danmarks Statistik, 25/11, www.dst.dk/nytudg/13753

Beruset mand stak til søs med betjent
En politimand fik sig en ufrivillig tur til søs, da han hoppede om bord på en kutter natten til fredag i Fåborg Havn.
Meldingen lød på, at en beruset mand havde startet sin kutter og ville ud at sejle. En betjent forsøgte at anholde bådføreren, men han var ikke helt tilfreds med sin nyankomne gæst, så han skubbede betjenten, der efterfølgende trak sin peberspray. Derefter gik turen til politigården i Odense, hvor bådføreren vil blive sigtet for spiritussejlads og vold mod tjenestemand i funktion.
Nordjyske.dk/Ritzau, 26/11 07:45,  http://nordjyske.dk/artikel/10/5/2/3728056/3/

Søfart nr. 47 bringer bl.a. følgende artikler: 
Hyperkompleksitet til syv milliarder kr.
Produkt fra ingeniørkunstens grænseland. Og lidt til. Det er én måde at beskrive Danmarkshistoriens og en af den maritime verdenshistories dyreste enkeltprojekter - forvandlingen af VLCC'eren »Maersk Nova« til FPSO'eren »Maersk Peregrino«. Lumpsum for den lille make over ligger således på ca. syv milliarder danske kroner.

Handysize'er til ID
Investeringsgruppen Danmark (ID) har udvidet flåden med handysize-skibet »Clipper Mermaid«. Skibet overtages fra én af Clippers samarbejdspartnere, men har i hele sin levetid været drevet kommercielt af Clipper. ID har desuden solgt to andre handysize-enheder, »ID Harmony« og »Idefix Bulker«.

Isafgiften sæsonstoppes
De tre interesseorganisationer, Danske Havne, Danmarks Skibsmæglerforening og Danmarks Rederiforening, fik det, som de ville have det, med isafgiften. Den er således aflyst for den kommende vinter. Men udmeldingen fra forsvarsminister Gitte Lillelund Bech om, at hun ikke tror på nødvendigheden af et isberedskab i fremtiden, vækker alligevel en vis bekymring.

OW satser fysisk i Latinamerika
OW Bunker har udvidet sin fysiske operation til nu også at omfatte Panama. Den nye centralamerikanske operation skal håndteres med selskabets egen bunker-tanker »Otilia« på godt 8.800 t.dv., som ifølge OW Bunker er én af de største, der opererer i Panama. Det er bare et par måneder siden, at OW etablerede en anden ny fysisk operation i Uruguay.

Torm-skib røvet
Produkttankeren »Torm Fox« blev udsat for et væbnet røveri, da skibet i forrige uge lå ud for Conakry, Guinea. Væbnede overfald og pirateri er for opadgående også langs Vestafrikas kyst, hvor især supply- og offshoreskibene er udsatte. Det understreges dog fra rederiet Torm, at overfaldet var et røveri og ikke kategoriseret som pirat-aktivitet. Rederiet afkræfter også forlydenderne om, at flere besætningsmedlemmer skulle være blevet sårede under røveriet.

God kvalifikation koster
Manglen på velkvalificerede søfarende vokser igen. I hvert fald ifølge analysefirmaet Moore Stephens LLP, der forudsiger, at hyreomkostningerne vil stå for de mest markante udgiftsstigninger hos rederier og managementsfirmaer, når der gøres status for 2010 og 2011. Analysen er baseret på respons fra en række internationale aktører, hovedsageligt fra Europa og Asien.

Flere AHTS'ere til Frederikshavn
I Frederikshavn har man nu taget hul på anden ombæring af den omfattende renoverings/opgraderingsordre, rederiet Siem Offshore har udstukket til en stribe lokale virksomheder med Vestergaard Marine Service i spidsen. Det gælder ombygningen af skibene »Siem Pearl« og »Siem Diamond«, der ligesom de allerede afleverede søsterskibe »Siem Emerald» og »Siem Sapphire« skal have ombygget hoveddækkene foruden at gennemgå en række andre opgraderinger.

Syv potentielle gas-færger klar inden for to år
Syv store færgenybygninger til danske færgeruter er på vej inden for de kommende år. Fælles for dem er bl.a., at de forberedes til at kunne overgå til LNG-drift eller alternativt kan retrofittes med scrubbers. På Skibsteknisk Selskabs konference New Ferries i mandags blev der sat fokus på udfordringerne med brugen af LNG i færgefart.

Dansk feeder i kollision
Det danskejede containerskib »Green Valley« var i tirsdags involveret i en alvorlig kollision under indsejlingen på Hooghly-flåden til Calcutta. Her ramte »Green Valley« et andet containerskib, »Tiger Sea«, cirka midtskibs, da dette var for udgående på floden. Ifølge lokale medier forårsagede kollisionen ingen personskader, men »Tiger Sea« fik så store materielle skader, at det på et tidspunkt angiveligt var i fare for at synke. Skibet blev dog reddet ved at blive sat på grund på en sandbanke.

BALTIC DRY INDEX
2.200 (- 13) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 25/11, http://www.dryships.com/pages/report.asp

BANKENS - SALGSKURSER
100 USD = 549,35 DKK
100 Euro = 735,52 DKK
Danske Bank, 26/11, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx

AKTIEKURSER - KØBSKURSER
APM A-aktie: 45.700 (- 480)
APM B-aktie: 46.800 (- 500)
D/S Norden: 184,50 (- 3,80)
Torm: 34,90 (- 0,20)
DFDS: 380,00 (- 4,50)
Mols-Linien: 38,00 (- 0,50)
Børsen, 26/11, http://borsen.dk/kurslister/danske_aktier.html

(Barno)

THORA LUND

043-brugt© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Slår et ekstra slag for skibsmekaniker-uddannelsen i høringssvar

Omlægningen af uddannelserne til sætteskipper- og skibsfører, hvo ...

-Velfortjent IMO-pris til Birgit Sølling Olsen

-Det er mere end velfortjent, at Birgit Sølling Olsen modtager IM ...
bottom banner1