Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN 29/10
Fre 29/10-2010 10.00

Dagens navn er Narcissus dag - efter biskoppen af Jerusalem, som gik ind for, at påskedag altid skulle fejres på en søndag i stedet for efter de jødiske påskeregler, hvor den falder på en fast dato. Han døde år 222, efter legenden 116 år gammel.
Tyrkiet har nationaldag - og fejrer erklæringen af republikken i 1923.
2008: Danmarks næststørste flyselskab, Sterling Airlines, går konkurs. Alle fly er sat på jorden og tusindvis af kunder er strandet i udlandet. Selskabet har 1100 ansatte. 
1998: John Glenn, som i 1962 var den første amerikanske astrunaut i rummet, bliver som 77-årig opsendt med rumfærgen Discovery. Han bliver dermed verdens ældste aktive astronaut. 
1960: Den 18-årige Cassius Clay (senere Muhammad Ali) bokser sin første professionelle kamp og udbryder efter sejren: "I am the greatest!" - det får han sagt mange gange siden. 
1814: Verdens første krigsskib med dampkraft, USS Fulton, bliver søsat i New York. Det er konstrueret af den amerikanske ingeniør Robert Fulton, som syv år tidligere stod bag det første dampskib.
Solopgang: 08:12 Solnedgang: 17:45


CO-SØFART KALENDER

Ole Strandberg - Møder i Manila
John Ibsen - Møde (Dansk Metal)
Ole Philipsen - Møde (Dansk Metal)
Susanne Holmblad - Møde (Dansk Metal)
Kirsten Østergaard - Søfartens arbejdsmiljøråd

FRA MEDIER

Pirateri
Live Piracy Report
28.10.2010: 0539 UTC: Posn: 13:08N – 049:14E: Gulf of Aden.
Pirater i to skibe jagtede  og beskød en tanker i konvoj. Krigskibe i området kom til assistance. og piraterne afbrød angrebet.

27.10.2010: 1930 UTC: Posn: 13:18.0N – 068:56.0E, Around 345 nm west of New Mangalore, India, (Off Somalia).
To skibe jagtede og beskød en tanker. Al mandskab blev alarmeret og farten blev øget. Effektive anti pirat manøvrer resulterede i at skibene afbrød angrebet. Et mistænkeligt moderskib blev set på radaren 14 sømil væk.

27.10.2010: 1300 UTC: Posn: 10:51N – 063:28E, around 710nm east of Raas Xaafuun, Somalia.
pirater i to bevæbnede skibe, jagtede og beskød et containerskib. Det lykkedes skibet at undgå angrebet. Venter på rapport.

26.10.2010: 1805 LT: Posn: 08:20.2S – 040:42.4E: 62nm from Jibondo island (off Tanzania), off Somalia.
Ca. 5 pirater bevæbnede med automatiske våben og RPG, jagtede og beskød en tanker. Mandskabet kontaktede myndighederne og gik i beskyttelsesrummet. Piraterne bordede skibet, men de kunne ikke sejle det. Inden de forlod skibet begik de en del hærværk. Senere fik besætningen sejlet tankeren i en sikker havn, ingen kom til skade.

25.10.2010: 0856 LT: Offshore Onne, Nigeria.
Imens en slæbebåd lå ved siden af en rig, blev flere små skibe skibe set i området. Da skibene nærmede sig båden, blev alarmen sat i gang. Slæbebåden sejlede mod åbent hav og og pga. unvigelses- og anti pirat manøvrer, afbrød skibene angrebet.

Lovforslag om maritime uddannelser
Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen har fremsat et lovforslag til ændring af maritime uddannelser. Med forslaget tilpasses bevillingsreglerne og reglerne for regnskabs- og revisionsforhold for de maritime uddannelsesinstitutioner. Herudover en række mindre tilpasninger af lovens bestemmelser om institutionerne, deres vedtægter m.v. og bestyrelsens sammensætning.
Lovforslaget – L 39 – kan ses på Folketingets hjemmeside på adressen www.ft.dk.
Sofartsstyrelsen.dk, 28/10, http://www.sofartsstyrelsen.dk/Nyheder/Sider/Lovforslagomaspx

Klager over udstødningsos fra Villum Clausen
Svenske rapporter der viser osen er sundhedsskadelig og lokale klager, får nu Bornholms Regionskommune til at starte en undersøgelse i samarbejde med de svenske myndigheder og BornholmerFærgen. Når færgen ligger i havn og går i tomgang, bliver en del restpartikler fra brændstoffet ikke forbrændt, derfor tilsættes der i Ystad et stof der gør, at partiklerne falder til jorden. Indtil nu er dette ikke sket i Rønne Havn, fordi rederiet ikke har kendt noget til luftforurening her. Rederiet er klar til også at tilsætte stoffet i Rønne, hvis det viser sig at være et problem.
Tv2bornholm.dk, 29/10, 20:50, http://www.tv2bornholm.dk/moduler/nyheder/news.asp?id=50984

Positivt møde Samsøs Trafikudvalg og Samsøtrafikken
Samsøtrafikken have onsdag indkaldt Det Udvidede Trafikudvalg og pressen på Samsø til møde på færgen ’Kyholm’. Ledelsen i rederiet blev præsenteret af Per Gullestrup: ny administrerende direktør John Steen-Mikkelsen, Jørgen Jensen - tidligere overfartschef - nu vicedirektør, og Kaj Kvist Nielsen - ny terminalchef.

Der kom også tal for trafikudviklingen på de to Samsøruter, og de viste et miserabelt første halvår.
Rederiet forventer et underskud på Vestruten (Sælvig-Hou) i 2010 på 22,9 mill. kr. faldende til 8,5 mill. kr. i 2011 og 9,3 mill. kr. i 2012. For Østrutens (Kolby Kaas-Kalundborg) tallene viser et minus på 4 mio. kr. i 2010 og 2,8 og 3,5 mio. kr. de følgende år. Som noget nyt, så var der på mødet rosende ord til færge og personale. Per Gullestrup var tydeligt glad for skulderklappene, som han straks sendte videre.
Samso.dk, 28/10, 09:50, http://www.samso.dk/Np.asp?Id=5403

Bjærgningen af Egholm II udsat
Mens ingeniørerne finder ud af hvordan færgens vægtfordeling er, så bjærgningen ikke mislykkes igen, ligger Egholm II på bunden af Århus Bugt. Nordic Marine Consults havariinspektør - Søren Meyer - at næste forsøg tidligst bliver søndag den 31. oktober.
Tv2nord.dk,  28/10, 11:23, http://tv2nord.dk/default.asp?PageID=5&NewsID=244867

Gillelejefisker frataget sin licens
Fiskerikontrollen har for første gang grebet en fiskerbåd fra Gilleleje i ulovligt fiskeri i et område af Kattegat, der er lukket for fangster for at beskytte den skrantende bestand af torsk. Den pågrebne fisker får inddraget sin fiskeritilladelse i en måned og mister kvoteretten til de fisk, han kunne have fanget i perioden.
Stiften.dk, 27/10, 13:52, http://stiften.dk/article/20101028/PCKRIMI/110289984/1143

Søfart nr. 43 bringer bl.a. følgende artikler
Skipperskole med stævn i Skagen
Skagen Skipperskole tager 20. december første spadestik til det, der lokalt mod nord benævnes som Århundredets Skipperskole. Skolen præsenterede i sidste uge projektet, der er udvalgt til at skulle virkeliggøres på den grund, som skolen nu et par år har haft i venteposition på de nye havnearealer. Forventningen er, at den nye Skagen Skipperskole med sine i alt 2.515 kvm. bag glas og beton, kan stå klar til indvielse om et år.

Tema: Penge og Paragraffer
Money makes the world go around… og paragraffer forhindrer den i at løbe løbsk. Hvor om det forholder sig med den slags floskler, så sker der intet i shipping uden penge. Mens der omvendt måske ville ske lige rigeligt, hvis der ikke var regler, der holdt igen på de mest innovative ildsjæle i branchen. Søfart tager i dette temanummer pulsen på nogle af skæringspunkterne.

12 sider i det trykte blad:
- Arktisk – sejlplan for nye maritime regelsæt
- Besigtelses Kontoret – mellem penge og regler
- Ny maritim Nordea-chef – et portræt
- Skuld og P&I i nye rammer
- Codan Marine – dansk, nordisk, global
- Focus Advokater – fra Sverige til Danmark
- Deloitte – regnskabets time når vinden er vendt

Copenship udvider igen
Med etableringen af en ny panamax-afdeling i London fortsætter operatørvirksomheden Copenship sin hastige ekspansion. Det nye kontor er den tredje repræsentation, Copenship har åbnet i udlandet på under to år, og samtidig er staben vokset støt på hovedkontoret i Brønshøj. I alt kontrollerer Copenships 36 ansatte nu ca. 70 charterskibe inden for forretningsområderne multipurpose og tørlast. Det nye kontor i London åbner officielt 1. november og bemandes i første omgang af danske Christian Parsbo, som kommer fra den store britiske mæglervirksomhed ICAP Shipping.

Første af seks nye til Safmarine
A.P. Møller – Mærsk-ejede Safmarine har taget levering af det første af i alt seks nye multipurpose-skibe, som rederiet har i ordre på to kinesiske værfter. »Safmarine Sumba« på 18.000 t.dv. blev leveret 22. oktober fra Jiangsu Sugang-værftet i Kina. Herefter følger et søsterskib fra samme værft, mens yderligere fire lignende skibe er i ordre på Wuhu Xinlian Shipbuilding. Alle seks skibe leveres i perioden 2011-2013.

Havn opretter eget rederi
Vejle Havn går nu egne veje med hensyn til egen søværts servicering. Der er til formålet oprettet en egentlig rederiafdeling, der skal tage sig af oprensning, bugseringer, isbrydningsopgaver, farvandsafmærkning og opmåling.Havnen havde i forvejen bugser- og isbryderbåden »Jeppe Jensen« til rådighed, men den har nu fået følgeskab af fire andre enheder. Det drejer sig om en supportbåd og tre pramme – en gravepram og to klappramme.

U-Sea Bulk sikrer to nybygninger
U-Sea Bulk, det tidligere Eitzen Bulk Shipping, har udvidet flåden med to kamsarmax-nybygninger, som efter planen leveres fra kinesiske Zhoushan Jinhaiwan Shipyard i første halvår 2012. Skibene er taget ind på 12 års t/c med købsoption. U-Sea Bulk har i de senere måneder indgået flere meget store lastekontrakter og har derfor været på udkig efter muligheder for at sikre sig en langsigtet forøgelse af tonnage-kapaciteten. Dette arbejde fortsætter ifølge U-Sea Bulk, men nu med øget fokus på de kinesiske værfter.

Rederier vil poole indkøb
Pool-samarbejde er ingen ny ide i shipping-branchen, men det er det, når det gælder indkøbs-samarbejde i stor skala. Og der lægges markant fra land hos firmaet SeaMall, der aktuelt skal koordinere samarbejdstrådene. Mere end 250 ejede skibe og et trecifret antal chartrede enheder bringer de fem stiftende rederier bag samarbejdet med til forhandlingsbordet for CEO (og idémand) Per Nykjær Jensen. Til en start.

MAN Diesel klar med sparemotor
Den største (in-house) teknologiske udvikling siden introduktionen af ME-motoren. Det er, hvad MAN Diesel & Turbo selv kalder sin nye G-type motor, der nu er klar – på tegnebrættet. MAN Diesel & Turbo er dog så langt fremme i selve udviklingsfasen, at man kan levere tegningerne til den første G-type motor allerede i løbet af 2011, hvis man vel at mærke modtager en konfirmeret ordre inden udgangen af i år.

  
BALTIC DRY INDEX
2.784 (+6) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 28/10 13:11, http://www.dryships.com/pages/report.asp

BANKENS - SALGSKURSER
100 USD = 525,87 DKK
100 Euro = 735,78 DKK
Danske Bank,29/10, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx

AKTIEKURSER - KØBSKURSER
APM A-aktie: 45.350 (-360)
APM B-aktie: 46.900 (-300)
D/S Norden: 206,50 (-4.50)
Torm: 41,20 (-0,07)
DFDS: 388 (-2)
Mols-Linien: 37,50 (0)
Børsen, 29/10, http://borsen.dk/kurslister/danske_aktier.html


 (Barno/Mohni Joy)

THORA LUND

023-brugt© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Slår et ekstra slag for skibsmekaniker-uddannelsen i høringssvar

Omlægningen af uddannelserne til sætteskipper- og skibsfører, hvo ...

-Velfortjent IMO-pris til Birgit Sølling Olsen

-Det er mere end velfortjent, at Birgit Sølling Olsen modtager IM ...
bottom banner1