Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN 3/6
Tor 3/6-2010 10.00

Dagens navn er ”Erasmus”

1924 – Den tjekkiske forfatter Franz Kafka, som bl.a. har skrevet ”Processen” dør på et sanatorium i Wien.

1941 – Tyskerne begynder at mærke jødiske pas med et ”J”.

1995 - EU og NATO beslutter at oprette en særlig udrykningsstyrke på 10.000 mand til indsættelse i Bosnien.

CO-SØFART KALENDER

John Ibsen – Diverse møder
Ole Strandberg – Fagblad hjemme
Kirsten Østergaard - Ferie

FRA MEDIER

Pirateri
Kaprede søfolk dræber pirater
Det kom onsdag formiddag til kamp mellem besætningen om bord på et kapret libysk skib og somaliske pirater. Op til en halv snes personer meldes dræbt eller såret, heraf mindst et besætningsmedlem. Det 4.800 DWT store fragtskib Rim, der er ejet af White Sea Shipping i Libyen - men sejler under nordkoreansk flag, blev kapret for tre måneder siden, og lå for anker ud for den somaliske kyst, da besætningen gik til modangreb onsdag morgen.

De nærmere omstændigheder og det præcise antal dræbte og sårede er endnu uklare, men at der har fundet en blodig kamp sted er bekræftet af EU NAVFOR, der har sendt den spanske fregat SPS Victoria til positionen for at yde lægebistand. De første oplysninger tyder på, at besætningen slog til tidligt om morgenen mens de mindst seks pirater om bord sov. Fem pirater blev dræbt, mens mindst en blev taget til fange. Mindst et besætningsmedlem blev hårdt såret under kampen.
Maritime Danmark, 3/6, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8104

Politikere vil bevare kaserner
Flere af forsvarets tjenestesteder er blevet truet med lukning, men op til næste uges forhandlinger om besparelser i forsvaret lover forsvarspolitikerne nu, at de vil strække sig meget langt for at holde liv i soldaternes arbejdspladser.

Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech har hidtil fastholdt, at hun ikke vil kommentere forhandlingerne offentligt, men hun siger nu til Jyllands-Posten: "Jeg ved godt, at det har været oppe at vende i pressen, at vi både skulle nedlægge kaserner, flådestationer og flyvestationer. Men jeg vil sige det på den måde, at det er vigtigt for mig med den folkelige forankring over hele landet ... Det er vigtigt for regeringen, at der er folkelig forankring over hele landet. Og i den forbindelse er det selvfølgelig også vigtigt, at forsvaret er repræsenteret i forskellige dele af landet."

Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne vil heller ikke lukke kaserner. "Vi er faktisk i tvivl om, hvorvidt der er noget at spare ved at flytte kaserner fra udkantsdanmark til f.eks. København. Og det er dumt at ramme et område, som i forvejen er presset," siger socialdemokraternes forsvarsordfører John Dyrby Paulsen.
Børsen Online, 3/6, http://borsen.dk/politik/nyhed/184411/

Strejke på Århus Havn i går
Havnearbejderne i Århus nedlagde onsdag arbejdet i protest mod regeringens planer om at spare på dagpenge- og uddannelsesområdet. Beslutningen blev truffet på et møde onsdag morgen. "Vi har nedlagt arbejdet i proeste mod regeringens forringelser på dagpenge- og uddannelsesområdet," hedder det i en udtalelse fra havnearbejdernes fagforening under 3F onsdag. Her fremgår det også, at arbejdet genoptages torsdag morgen.
EPN.dk, 2/6, http://epn.dk/samfund/arbmarked/article2085878.ece

EU vedtager erstatning ved færgeforsinkelser
EU-parlamentets transportudvalg godkendte tirsdag nye regler for erstatning til færgepassagerer i tilfælde af forsinkelser eller aflysninger. De nye regler ventes godkendt i Parlamentet i løbet af juli måned, hvorefter de vil blive indskrevet i de nationale lovgivninger. De nye regler sidestiller færgepassagerer med de erstatningsregler, der allerede gælder for fly- og togtrafikken. Reglerne indebærer, at rederierne fremover skal tilbyde passagererne mad og drikke hvis forsinkelsen er på over en time. Hvis forsinkelsen er på to timer eller derover, har passagererne ret til erstatning.
Maritime Danmark, 2/6, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8095

Olieudslip i Nordsøen
Et 80 kvadratkilometer stort havområde i nærheden af Danfeltet i Nordsøen, var onsdag aften dækket af et tyndt lag oliefilm. Maersk Oil har igangsat et større olieberedskab og er i gang med at undersøge hvor olien stammer fra. Det vurderes ikke at være nogen risiko for, at olien rammer kysterne - hverken herhjemme eller i udlandet, da den tynde oliefilm hurtigt vil fordampe i det gode vejr. Der er heller ingen mulighed for at samle olien op, fordi laget er for tyndt. Det oplyser Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse onsdag aften. "Lige nu er vejrsituationen i området solrig og vindstille, og det betyder, at olien fordamper relativt hurtigt. Der vil være mindst negativ miljøpåvirkning ved at lade olien fordampe", skriver Miljøstyrelsen. Maersk Oil har ikke umiddelbart kunnet identificere uregelmæssigheder i driften, der kan forklare observationerne, meddeler A.P.Møller-Mærsk i en pressemeddelelse.
EPN.dk, 2/6, http://epn.dk/samfund/article2086294.ece

Udsigt til nye job på Lindø
Vestas skyder nu det første udviklingsprojekt i gang på det lukningsdømte Lindøværft. Med en samlet budgetramme på mindst 80 mio. kr., skal Lindø, nærmere bestemt Lindoe Offshore Renewable Center, LORC, udvikle helt nye fundamenter til vindmøller til havbrug. Projektet er det første på Lindøværftet, og formanden for LORC, Poul Nyrup Rasmussen, er begejstret. "Det er en meget, meget god dag. Det her er et meget afgørende projekt, som skal være med til at bevare Danmarks førerposition på havvindmøller," siger Poul Nyrup Rasmussen, der vurderer, at Lindø om tre år kan beskæftige op til 1100 medarbejdere inden for vindkraft.
Børsen Online, 3/6, http://borsen.dk/investor/nyhed/184405/

Millionregning på vej til a-kasser
De to mio. medlemmer af danske a-kasser står til at skulle betale en regning på 170 mio. kr. som resultat af en skyttegravskrig, der nu på femte år raser mellem de 29 a-kasser og Beskæftigelsesministeriet. Regningen udskrives af beskæftigelsesminister Inger Støjberg, og pengene bliver a-kasserne ifølge deres organisation AK- Samvirke nødt til at opkræve hos medlemmerne.

Striden handler om, at mindst 25.000 efterlønsmodtagere i 2004 og 2005 blev snydt, fordi de fik modregnet feriepenge i deres efterløn. De blev ikke informeret af deres a-kasser om et gabende hul i loven, og a-kasserne efterbetalte dem derfor 530 mio. kr.
Den regning blev statskassen tvunget til at betale med den begrundelse, at ministeriet havde håndteret sagen dårligt, og at det derfor var undskyldeligt, at kasserne ikke havde informeret de ældre korrekt. I foråret konstaterede ministeriet, at en række nye sager formentlig sammenlagt vil koste yderligere 170 mio. kr. Men den regning nægter ministeren at betale, fordi hun ikke mener, at de nye sager kan sammenlignes med de tidligere. Regningen svarer til ca. 100 kr. pr. a-kasse-medlem.

A-kasserne håber fortsat på en politisk løsning på problemet, men det er hidtil blevet afvist af beskæftigelsesministeren.
EPN.dk, 3/6, http://epn.dk/samfund/arbmarked/article2086755.ece

BALTIC DRY INDEX
4041 (-33) (rekord: 20/5-2008 11.793).
Dryships.com, 2/6, http://www.dryships.com/pages/report.asp

BANKENS - SALGSKURSER
100 USD = 624,19 DKK
100 Euro = 757,06 DKK
Danske Bank, 3/6, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx#

AKTIEKURSER - KØBSKURSER
APM A-aktie: 44.400 (-680)
APM B-aktie: 45.900 (-400)
D/S Norden: 237,50 (+2,10)
D/S Torm: 47,40 (+0,60)
DFDS: 351 (0)
Mols-Linien: 49,60 (+0,60)
Børsen, 3/6

(Christian P)

THORA LUND

017-brugt© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1