Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN 7/1
Fre 7/1-2011 10.00

Dagens navn Knuds dag - efter Erik Ejegods søn Knud Lavard, som blev myrdet på denne dag i år 1131. Han blev ophøjet til helgen i 1169.
2007: Royal Unibrew, moderselskab for en række danske bryggerier, meddeler, at Ceres Bryggeri i Århus vil lukke inden årets udgang. Der har været brygget øl på Ceres i Århus siden 1856. 
1999: USA's præsident Clinton bliver stillet for en rigsret. Den skal afgøre, om han er værdig til at beklæde præsidentembedet efter at have løjet om sin affære med Monica Lewinsky. 
1959: USA anerkender Fidel Castros nye regering på Cuba. 
1789: USA afholder sit første præsidentvalg. 
1610: Astronomen Galileo Galilei opdager fire af Jupiters måner. 
Solopgang: 08:37 Solnedgang: 16:06


CO-SØFART KALENDER
Ole Strandberg - Ferie
John Ibsen - Ferie

 

FRA MEDIER

Mærsk 
Mærsk har tjent milliarder siden kursdrop
Skibsrederen har øget sin formue med flere milliarder kroner siden rederiaktien nåede bunden i marts 2009. Aktierne er nu steget, men der skal alligevel en del til før de når kursrekorden fra 2007 da aktien var oppe i 75.000 kroner.
Stiften, 6/1 14:00, http://stiften.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110106/PCERHVERV/101060358/1143/MJM

Danske fiskere lader sig overvåge
Et forsøg med at lade en kutter videoovervåge, for at kontrollere eventuelt snyd med fiskekvoterne, er i opstartsfasen. "Vi kan se, at mængden af udsmid er reduceret betydeligt, når de (fiskerne, red.) har udstyret om bord", siger seniorforsker på DTU Aqua, Jørgen Dalskov, til DR Nyheder i følge Sermitsiaq.
Sermitsiaq, 6/1 2011, http://sermitsiaq.ag/erhverv/article137514.ece

Krydstogtskibe stævner mod Aarhus
Antallet af krydstogtpassagerer som besøgte Aarhus sidste år nåede en bundrekord med kun 7.000. I år forventes fremgang da finanskrisen er ved at ebbe ud og Aarhus kan se frem til 18 forskellige skibe, som i løbet af sommeren vil lægge til ved pier 1 og 2. Man forventer at besøgstallet vil blive 40.000 og højdepunktet bliver, når Queen Mary II lægger til d. 12. august.
JyllandsPosten, 7/1 07:49, http://jp.dk/indland/aar/erhverv/article2297961.ece

Grønt lys for bevæbnede vagter på skibe
Efter det danske skib Thorm Kansas blev angrebet af pirater ud for Somalias kyst i november, har Justitsministeriet givet tilladelse til at skibet må have bevæbnede vagter ombord.
Også Mærsk har tidligere sejlet med bevæbnede vagter ombord selvom selskabet i bund og grund er kritisk overfor tiltaget.
JyllandsPosten, 6/1 18:45, http://epn.dk/brancher/transport/skib/article2297574.ece

Tasiilaq hepper på Arina Arctica
Arina Arctica er på vej til Tasiilaq i Østgrønland, men oplever problemer på grund af issituationen. Skibet skulle efter planen anløbe d. 9. januar og Royal Arctic Line melder ud så snart der er ny udvikling i sagen.
Sermitsiaq, 6/1 12:02, http://sermitsiaq.ag/indland/article137549.ece

Havis smelter – isvinter er ikke aflyst
Selvom vandtemperaturen på de store åbne farvande i øjeblikket er over nul, kan situationen hurtigt skifte, hvis vejret ikke fortsat viser sig fra sin milde side, siger orlogskaptajn Kim Møller ifølge Ritzau.
Fem mindre bugserbåde assisterer sejladsen rundt om i Danmark mens de to statsisbrydere ligger på hhv. 48 timers og fem dages varsel.
Danmarks Radio, 6/1 15:47,  http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2011/01/06/154436.htm

BP Oil får verbale tæv i rapport
En undersøgelseskommision har placeret ansvaret for olieudslippet i Den Mexicanske Golf. BP Oil bliver kritiseret for at vægte økonomien højere end sikkerheden, men også de to underentreprenører, Halliburton og Transocean, bliver stærkt kritiseret.
Avisen, 6/1 13:03, http://avisen.dk/bp-oil-faar-verbale-taev-i-rapport_139585.aspx

Arbejdsløsheden falder

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der er sket fald i antallet af arbejdsløse danskere. Det er glædeligt, men økonomer mener, at vi i første halvdel af 2011 vil se en stigning i ledigheden på grund af offentlige nedskæringer.
BerlingskeTidende, 6/1 10:01, http://www.business.dk/oekonomi/arbejdsloesheden-falder

Fotoserie: Vinteren sætter sit præg på Esbjerg Havn
Jydske Vestkystens fotograf har været et smut forbi Esbjerg Havn og det er der blevet en billedserie ud af, som kan ses ved at følge nedenstående link.
JV, 6/1 08:05, http://www.jv.dk/artikel/1037134:Esbjerg--Fotoserie--Vinteren-saetter-sit-praeg-paa-Esbjerg-Havn?image=12#image

Søfart nr. 1 bringer bl.a. følgende artikler.
Nye danske færger på stribe
Kort før jul blev endnu en ny dansk færge kontraheret. Forud gik en EU-licitation, der klart viste, at danske værfter er konkurrencedygtige. Samtidigt bliver de kommende år de travleste på færgenybygningsfronten siden midten af 1990’erne. Søby Værft alene kommer til at bygge to nye danske ø-færger stort set simultant i det kommende år. Det drejer sig om ny færge til Stigsnæs-Agersø overfarten samt en nybygning til ruten mellem Lyø, Avernakø og Faaborg

Kirk på nyt tank-indkøb
Endnu et af Lauritzen Tankers’ nye produkttankskibe er solgt til en del af ejerkredsen bag investeringsselskabet Kirk Kapital i Vejle. Dermed drives tre moderne produkttankskibe 100 pct. i Kirk Shipping-regi, mens et fjerde skib ejes 51 pct. Det seneste indkøb er MR-skibet »Freja Scandia« på 53.540 t.dv., som blev leveret til Lauritzen Tankers fra Ship Kurushima Dockyard i Japan i februar 2010. Skibet overgik til den nye ejer, selskabet KS3 A/S, i december og fik i den forbindelse navnet »Christina Kirk«.

Stor kontrakt til Erria Consulting
Rederiet Erria står foran at skulle ansætte hele 11 ny medarbejdere til sin konsulent-division, Erria Consulting. Der er tale om skibsingeniører, inspektører el.lign., som skal beskæftiges med et nyt stort nybygningsprojekt, som virksomheden skal forestå for det statslige venezuelanske olieselskab PDVSA. Projektet omfatter byggeriet af to store asfalttankskibe på 27.000 t.dv., som skal leveres fra det portugisiske værft Estaleiros Navais de Viana do Castelo indtil 2015. Aftalen har en værdi af 60 mio. kr. for Erria.

»Lisco Gloria« tabt for DFDS
DFDS´ ro/pax-færge »Lisco Gloria«, der brændte 9. oktober undervejs fra Kiel til Klaipeda er blevet erklæret CTL (Constructive Total Loss). Dermed er vraget af færgen blevet overtaget af DFDS´ forsikringsselskab, som udbetaler en samlet erstatning på 525 mio. kr. »Lisco Gloria« er forsikret hos Codan Marine, mens P&I forpligtelsen ligger hos West of England. DFDS skal nu på jagt efter en permanent afløser for »Lisco Gloria«, som i øjeblikket er erstattet af charterskibet »Baltic Amber«.

Dan-Bunkering udvider mod syd
Dan-Bunkering er igen på vej med en ekspansion i udlandet via planlagt åbning af en ny afdeling i Monaco primo februar. Kontoret skal varetage Dan-Bunkerings interesser overfor kunder i Sydeuropa med fokus på Frankrig, Italien og Spanien. -Vi mener, at tiden er velvalgt til at gå videre med vore egne ekspansionsplaner, siger Managing Director Henrik Zederkof fra Dan-Bunkering.

Jura og dansk politik på prøve i pirat-sag
Seks tilbageholdte formodede pirater på »Esbern Snare« sætter dansk og international jura på prøve i en ny pirat-sag, der allerede har flere politiske undertoner. Spørgsmålet er om de danske paragraffer overhovedet holder vand i sagen, hvor de formodede pirater tilsyneladende ikke løsnede et eneste skud mod »Elly Mærsk«, der gjorde den internationale flådestyrke opmærksom på båden med de seks om bord.

Aarhus-flydedok solgt til Marstal
Marstal Værft har via en mellemhandler købt den største af de tre flydedokke fra boet efter det lukkede Aarhus Værft. Dokken skal i løbet af det kommende forår afløse Marstal Værfts eksisterende flydedok, der er fra 1937. Driftsleder på Marstal Værft Poul Sækmose forklarer, at i takt med, at skibene bliver større, bliver begrænsningerne med den gamle doks indvendige bredde på kun 15,9 m stadig mere problematiske for værftet. Derfor har Marstal Værft gennem noget tid været i markedet efter en afløser for den ellers velfungerende veterandok.

Coasterforening på udkig efter passager-caroliner
Foreningen Caroline S kan måske snart udvide flåden med endnu et skib. Foreningen arbejder således på at erhverve sig passagerbåden »Mona« fra 1950, der skal tage noget af passagerpresset fra selve »Caroline S«. Foreningen skal på et ekstraordinært bestyrelsesmøde medio januar beslutte, om man skal gå videre med købsplanerne omkring »Mona«, der er sat til salg af foreningen M/S Mona i Svendborg for to mio. kr. »Mona« er, lige som »Caroline S«, bygget i Marstal på H. C. Christensens Staal­skibsværft.

Portræt af en nybygning: Specialfartøjet »Hecht«
Med hele syv skibe til Wasser- und Schiffahrtsamt i Tyskland er der tale en betydelig eksportordre for Faaborg Værft, der netop har leveret seriens første fartøj, specialfartøjet »Hecht«. Inden udgangen af det netop påbegyndte år forventer værftet, at de resterende seks fartøjer er leveret - dermed har Faaborg Værft etableret sig på et område, der ellers ikke er særligt kendt i dansk sammenhæng. Wasser- und Schiffahrtsamt (WSA) står bl.a. for vedligeholdelsen af Tysklands mange vigtige inter-europæiske vandveje, og det er netop dette arbejde »Hecht« er tiltænkt.


BALTIC DRY INDEX
1.621 (-72) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 05/1, http://www.dryships.com/pages/report.asp

BANKENS - SALGSKURSER
100 USD = 558,69 DKK
100 Euro = 735,12 DKK
Danske Bank,07/1, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx

AKTIEKURSER - KØBSKURSER
APM A-aktie: 50.350 (+200)
APM B-aktie: 51.850 (+250)
D/S Norden: 198 (+0,20)
Torm: 40,44 (+0,55)
DFDS: 446 (-3)
Mols-Linien: 29.80 (+2)
Børsen, 07/1, http://borsen.dk/kurslister/danske_aktier.html

(Barno/MohniJoy/Anja)

THORA LUND

066-brugt© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Slår et ekstra slag for skibsmekaniker-uddannelsen i høringssvar

Omlægningen af uddannelserne til sætteskipper- og skibsfører, hvo ...

-Velfortjent IMO-pris til Birgit Sølling Olsen

-Det er mere end velfortjent, at Birgit Sølling Olsen modtager IM ...
bottom banner1