Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN 7/2
Man 7/2-2011 10.00

Dagens navn Rikards dag - muligvis efter den engelske sagnkonge Richard (ikke Løvehjerte), som døde denne på dag i år 720, under en pilgrimrejse til Rom.
Grenada har nationaldag - og fejrer selvstændigheden fra Storbritannien i 1974.
2003: For sidste gang transmitteres klokkespillet fra Københavns Rådhus direkte i DR til middag. Fremover vil blive spillet en sammenklippet version af klokkespillet og Radioavisens jingle. 
2002: Der bliver indgivet politianmeldelse mod Farums borgmester Peter Brixtofte efter gårs­da­gens oplysninger i pressen om misbrug af kommunale midler. 
1999: Rumsonden Stardust bliver opsendt fra Florida i USA. Efter tre ture om Solen skal den i begyn­delsen af 2004 gennemflyve halen på kometen Wild 2 og opsamle støv, som muligvis kan give svar om livets opståen på Jorden. 1986: Haitis livstids-præsident Jean-Claude Duvalier, kendt som Baby-Doc, flygter ud af landet efter uroligheder og oprør mod hans brutale diktatur.
1984: Den amerikanske astronaut Bruce McCandless foretager fra rumfærgen Challenger historiens første rumvandring uden sikkerhedsline. 
1971: Det amerikanske rumskib Apollo 14 lander i Stillehavet efter et vellykket besøg på Månen. 
Solopgang: 07:54 Solnedgang: 17:04

CO-SØFART KALENDER

Ole Philipsen og John Ibsen - møde om vedtægter i DMMA
Bjarne Krogh-Pedersen - møde med CH SOK


FRA MEDIER

Pirateri
Indisk flåde redder gidsler på piratskib
Ud for Indiens sydvestlige kyst har den indiske flåde frataget pirater et moderskib, som er et thailandsk fiskerfartøj, der blev kapret for seks måneder siden ud for Somalias kyst. 52 personer er nu i den indiske flådes varetægt, men det vides ikke, hvor mange af dem der er pirater eller gidsler ligesom nationaliteten også er ukendt.
Politiken, 6/1 11:26, http://politiken.dk/udland/ECE1188004/indisk-flaade-redder-gidsler-paa-piratskib/

Somaliske pirater har nu 20 moderskibe til rådighed
Ifølge Lloyds List er antallet af piratmoderskibe nu oppe omkring 20, og tallet vokser. Det betyder i praksis at der ikke længere er nogen begrænsninger for piraternes aktionsradius. Samtidig betyder moderskibenes størrelse og den omstændighed at der nu befinder sig gidsler ombord, at det er langt mere risikabelt at slå til mod moderskibene. Flere rederier har truet med at indstille oliesejladsen gennem Det Indiske Ocean med mindre verdenssamfundet yder en effektiv indsats for sikker sejlads.
Maritime Danmark/Lloyds List, 6/2 08.00, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=10024

Mærsk
Emma Mærsk og søstrene vokser igen
Af den officielle flådeliste på selskabet Mærsks hjemmeside kan man læse, at Emma Mærsk og de syv andre skibe i klassen har kapacitet til håndtering af 15.550 teu som er en stigning fra 14.770 teu d. 17. januar. Af konkurrencemæssige hensyn holder Mærsk kortene tæt til kroppen.
JyllandsPosten, 4/2 12:42, http://epn.dk/brancher/transport/skib/article2329048.ece

Milliardkontrakt forgylder Mærsk
Mærsk har indgået en af sine største kontrakter nogensinde. Det drejer sig om en storkontrakt med transportselskabet Kuehne + Nagel og det forventes at kontrakten vil indbringe Mærsk op mod en halv milliard kroner.
Maritime Danmark, 7/2 09.56/Børsen, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=10031

Livarden i problemer ud for Kristiansand
En slæbebåd måtte i natten til torsdag komme det danske fragtskib Livarden til undsætning. Fragtskibet havde motorproblemer og blev slæbt i havn og undergik derefter havnestatskontrol ved det norske Sjøfartsdirektoratet.
Maritime Danmark, 6/2 10:00, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=10029

DFDS sælger ro/pax-skib
Dublin Seaways, som er et af tre skibe, der sejlede ruten Irland/England, sælges nu til Stena North Sea Limited. Salget ventes at give et overskud på 12 millioner kroner og salget er en del af lukningen af de to ruter.
Havne&Skibsfart, 6/2, http://www.havneogskibsfart.dk/Nyheder/nyhed.aspx?NewsID=9185&Titel=DFDS%20sælger%20ro/pax-skib

Masser af nye færger
Under krisen har rederikoncernen Stena Line investeret i mange nye færger, og har derfor ventet sig klar til øget omsætning, så snart krisen var overstået. Det resulterer i ombyggede, moderniserede og ikke mindst flere færger på ruter i Nordeuropa.
Transportmagasinet, 7/2, http://www.transportmagasinet.dk/artikel/VisArtikel.aspx?SiteID=TM&Lopenr=102070003

Ugebrevet A4
Nr. 5 / 2011

POLITIK
Vælgere afskyr politikerpjæk
Pjæk og rod i økonomien er værst, mens lovbrud dømmes mildere af vælgerne, viser ny undersøgelse for Ugebrevet A4. Således mener tre ud af fire vælgere, at det i høj eller meget høj grad skader troværdigheden, hvis politikeren pjækker fra arbejde for at passe private gøremål. Det samme mener kun halvdelen, hvis politikeren bliver taget i at køre alt for stærkt. Det opfattes som løftebrud, hvis politikeren ikke passer sit arbejde, siger professor.BESKÆFTIGELSE

Flere danskere er på deltid

På 10 år er andelen af danskere på deltid steget fra 22 til 26 procent. Kun tre ud af fire arbejder altså på fuld tid. Det sker, mens politikerne diskuterer, hvordan vi øger arbejdsudbuddet. Ansatte tvinges på deltid, lyder det fra fagforbund.

INTEGRATION
Tørklæder afskærer indvandrerkvinder fra job

Hovedbeklædning betyder, at arbejdsløse indvandrerkvinder ikke får arbejde. Det vurderer et flertal af indvandrerkvinder, der står uden for arbejdsmarkedet, i en ny A4-undersøgelse. Meget tyder på, at kvinderne kan have ret, vurderer eksperter.

BESKÆFTIGELSE
EU strides om indvandring på 12. år

Mens de fleste EU-lande er enige om, at EU i takt med befolkningsudviklingen vil mangle arbejdskraft, er landene langt fra enige om strategien for indvandring. Nu gør politikerne i Europa-Parlamentet et nyt forsøg på at få vedtaget et direktiv om fælles opholds- og arbejdstilladelse. Men direktivet deler vandene.

ARBEJDSMARKED
SF varsler ny kurs over for ledige
Arbejdsløse skal have nemmere adgang til uddannelse, slippe for unødig kontrol, og hele administrationen skal reformeres. Sådan lyder nogle af SF's bud på ny beskæftigelsespolitik. S og LO bakker op, mens Venstre kalder planen »blodpenge til LO«.

INTEGRATION
Nej til tørklæde - ja til næsering

Dansk Supermarked håndhæver et tørklædeforbud blandt sine ansatte, fordi firmaet ikke vil støde kunderne. Men mens en Netto-ansat altså ikke må bære tørklæde, må hun gerne have ring i næsen.

POLITIK
Regeringen vrager et ud af tre forslag til enklere regler

Selv om regeringen har lovet at rydde op i vildtvoksende bureaukrati og regeljungler, afviser den blankt hver tredje ansøgning fra kommunerne om lov til at lempe besværlige og tidsrøvende regler. Ekspert mener, at udfordringsretten stikker »blår i øjnene« på kommunerne.

LEDER
Efterlønnens alternativer
Regeringen ensretter debatten om fremtidens mangel på arbejdskraft i en grad, så man skulle tro, at efterlønnens død er den eneste løsning på Danmarks problemer. Men der er andre veje. Vi bør også se nærmere på det stigende antal deltidsansatte eller indvandrerkvinder, der boykottes af arbejdsgivere med tørklædeangst.

INTERVIEW
Slip de arbejdsløse fri
Regeringens stramme kontrol med de ledige sender et signal om, at man anser arbejdsløse som halv-kriminelle. Det er helt urimeligt, mener SF's arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen. Ifølge ham skal ledige uddanne sig til at matche arbejdsmarkedet, og så vil han det massive bureaukrati i blandt andet jobcentrene til livs.BAGSIDEN
Konservative hylder solidaritet

Som led i velfærdsdebatten slår den konservative Rasmus Jarlov et slag for solidariteten. Bagsiden spørger, hvordan snakken om solidaritet stemmer overens med planer om skattelettelser og indførelse af brugerbetaling på almene velfærdsydelser.

BALTIC DRY INDEX
1.043 (- 2) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 04/02, http://www.dryships.com/pages/report.asp

BANKENS  SALGSKURSER
100 USD = 536,76 DKK

100 Euro = 735,38 DKK
Danske Bank, 07/02, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx

AKTIEKURSER - KØBSKURSER
APM A-aktie: 51.800 (+ 150)
APM B-aktie: 53.300 (+ 150)
D/S Norden: 185.50 (+ 0,90)
Torm: 38.88 (+ 0,28)

DFDS: 458 (0)

Mols-Linien: 33,60 (+ 1,30)
Børsen, 04/02, http://borsen.dk/kurslister/danske_aktier.html


(Anja)


008-brugt© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1