Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN 7/6
Man 7/6-2010 10.00

Dagens navn er ”Jeremias”

1879 - Knud Rasmussen, grønlandsfarer og forfatter, bliver født.

1914 - Det første fartøj "Alliance" passerer gennem Panamakanalen.

1942 - Flådeslaget ved Midway i Stillehavet ender med amerikansk sejr over japanerne.

1969 – Prins Joachim fødes

CO-SØFART KALENDER

Ole Philipsen – eftermiddag møde i Kompetencefonden
John Ibsen - eftermiddag møde i Kompetencefonden

FRA MEDIER

Pirateri
Konference om piratbekæmpelse
Center for Militære Studier afholder konference om piratbekæmpelse ud for Afrikas Horn, torsdag den 17. juni på Kastellet i København. Konferencen sætter fokus på problemerne såvel til vands som til lands. Hvad er status, og hvilke udfordringer og udviklinger kan ses?
Martime Danmark, 6/6, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8127

Mærsk sender kvart milliard til Lindø
A.P. Møller-Mærsk har måttet tilføre Lindøværftet endnu en kapitalindsprøjtning. 250 mio. kr. bliver nu tilført, bekræfter hovedkoncernen. Dermed har Mærsk siden december sendt 1 mia. kr. til Lindø. Pengene skal gå til den almindelige drift af værket, der længe har været underskudsplaget. "Det er nødvendigt for at bibeholde en positiv egenkapital, og tilførelsen er i overensstemmelse med de planer, der blev lagt i forbindelse med beslutningen om at lukke værket," siger Peter Jann Nielsen, adm. direktør for værftet.
Børsen Online, 4/6, http://borsen.dk/investor/nyhed/184571/

Græsk storaktionær roser Torm
Torms græske storaktionær, Gabriel Panayotides, roser nu rederiets ledelse i et avisinterview. Interviewet kommer efter, at flere kilder har peget på, at netop stridigheder omkring det græske ejerskab er årsagen til ledelsesflugten fra rederiet.
"Min erfaring er, at Torm er fantastisk godt ledet og til fulde matcher ledelsen i de bedste græske rederier", siger Panayotides. Han afviser samtidig spekulationer om, at han påtænker at flytte Torms hovedsæde og ledelse til Grækenland.
Martime Danmark, 4/6, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8119

Smyril sejler igen fra Hanstholm
Smyril Line vender tilbage til Hanstholm for at genoptage sine sommersejladser. I juni, juli og august måned anløber Norröna Hanstholm to gange om ugen, første gang lørdag den 12. juni.
Maritime Danmark, 7/6, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8122

Havmiljøøvelse ved Marstal
Den 8. og 9. juni gennemfører Søværnets Operative Kommando en kombineret sørednings- og havmiljøøvelse i Marstal Bugt og den vestlige del af Svendborg Sund. Flere miljøskibe og et patruljefartøj deltager i øvelsen. Scenariet for øvelsen er, at en færge og et kysttankskib er kollideret i Marstal Bugt den 8. juni klokken 11.00. Flere færgepassagerer er kommet til skade ved kollisionen, og på tankskibet er der slået hul på en lasttank med 1000 tons råolie. Forureningen forventes at drive langs med Ærøs vestkyst og op i den vestlige del af Svendborg Sund ind mod kysten i Fåborg kommune. Forureningen forventes at ramme kysten den 9. juni.

I øvelsen deltager blandt andre miljøskibene Gunnar Thorsen, Marie Miljø og Miljø-103. Desuden medvirker søværnets patruljefartøj Havfruen, fire marinehjemmeværnsfartøjer, et civilt skib, Fyns Politi, Fåborg Kommune, det statslige beredskab fra Haderslev samt flere civile institutioner.
Maritime Danmark, 4/6, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8115

Hver tredje må undvære lønstigning
Et rekordhøjt antal lønmodtagere kan i år se frem til at få et rundt nul ud af de lokale lønforhandlinger, og de må dermed leve med en klækkelig reallønsnedgang, når der tages højde for inflationen. Foreløbig har 40 pct. af de timelønnede inden for arbejdsgiverorganisationen DI's område udsigt til en nulregulering af lønnen. Det gælder tilsvarende hver tredje funktionæransatte. ”Det er et udtryk for, at der stadig er behov for at finde besparelser i virksomhederne, og at konkurrenceevnen er i fokus efter en årrække, hvor danske lønstigninger har ligget højt i forhold til udlandets,” siger arbejdsmarkedspolitisk chef Steen Nielsen, DI.

Opgørelsen baserer sig på ca. 15 pct. af de lokale lønforhandlinger inden for DI's område, som er afsluttede. Arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet er overrasket over resultatet: ”Det er bemærkelsesværdigt, at der er så mange nulreguleringer. Det tyder på, at vi stadig kører på bunden af lavkonjunkturen, og at omsætning, produktion og eksport ikke for alvor rykker i virksomhederne.” Flemming Ibsen påpeger, at årsagen også kan være, at virksomhederne udnytter krisebevidstheden hos de ansatte ved at køre en benhård lønstrategi, selv om det går fremad for virksomhederne.
EPN.dk, 7/6, http://epn.dk/samfund/arbmarked/article2090029.ece

BALTIC DRY INDEX
3844 (-89) (rekord: 20/5-2008 11.793).
Dryships.com, 4/6, http://www.dryships.com/pages/report.asp

BANKENS - SALGSKURSER
100 USD = 632,33 DKK
100 Euro = 757,00 DKK
Danske Bank, 7/6, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx#

(Christian P)

THORA LUND

019-brugt© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1