Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN 7/9
Tir 7/9-2010 10.00

Dagen hedder "Louise".
1736: En forordning indskærper, at "supplikanter", dvs. folk der skriver til kongen, skal underskrive sig korrekt. Ikke mindst de, der søger tilladelse til vielse i hjemmet.
Sol op 06.27 sol ned 19.47

CO-SØFART KALENDER

Henrik Mikkelsen (DFDS) - ombord "Pearl" i Oslo
 
FRA MEDIER

Pirateri
IMB Live Piracy Report update
6/9 07.02 UTC psn 13:32.0N 049:39.7E Adenbugten
Seks pirater i en skiff bevæbnede med skydevåben, forsøgte at entre en kemikalietanker i en flådebeskyttet konvoj. Skibet initierede anti-pirat-foranstaltninger og orienterede flåden. Piraterne afbrød angrebsforsøget da en helikopter fra flåden ankom til positionen. Senere entrede flåden piraternes skiff for nærmere undersøgelse. Ingen skududveksling. Skibet uskadt.

5/9 01.40LT psn 12:01.7S 077:11.7W Callao red, Peru
To pirater bevæbnede med lange knive entrede en fragtbåd på reden. Vagthavende søfarende observerede dem, slog alarm og mønstrede besætningen. Røverne sprang overbord og flygtede.

5/9 19.40 LT psn 06:07.7N 112:26.4E 11 nm nord for Friendship Shoal, South China Sea
Overstyrmanden på et containerskib observerede to speedbåde med 4-5 personer ombord som nærmede sig i høj hastighed fra begge sider af skibet. Han tændte dækslyset, slog alarm og mønstrede besætningen. Kaptajnen foretog undvigemanøvrer. Efter at have forfulgt skibet i nogle minutter, observerede piraterne pigtråden som var monteret omkring skibet og afbrød angrebsforsøget.

5/9 03.05 LT psn 03:14.2N 105:17.2E Off Mangkai Island, South China Sea
Fire pirater bevæbnede med lange knive entrede en kemikalietanker i fart. De tog vagthavende på broen og anti-pirat-vagter som gidsler og fortsatte til kaptajnens kahyt. Piraterne stjal skibets kontantbeholdning og forsvandt. Skibet udsendte nødsignal.

4/9 01.30 LT psn 05:51.93S 013:03.01E Congo
Tre pirater bevæbnede med lange knive entrede et skib i fart. Vagthavende officer observerede piraterne og slog alarm. Det lykkedes piraterne at stjæle skibsstores hvorefter de forsvandt.
ICC Commercial Crime Services, 6/9, http://www.icc-ccs.org/index.php?option=com_fabrik&view=table&tableid=534&calculations=0&Itemid=82

Containerrederierne vendte udviklingen
Når første halvår fra sidste år sammenlignes med første halvår i år, er regnestykket for verdens containerrederier fra et underskud på 6,9 milliarder dollar til et overskud på 3,78 milliarder. Ultimo 2009 var forudsigelsen at rederierne ville fortsætte med at sejle med underskud, men fire af de største rederier har haft deres bedste regnskab nogensinde. Kun MISC Berthad, RCL og Zim giver fortsat underskud. Europæiske rederier klarer sig generelt bedre end de asiatiske konstaterer nyhedsbrevet Alphaliner.
Business.dk/RB-Børsen, 7/9 08.06, http://www.business.dk/transport/containerrederier-med-fuld-skrue-i-1.-halvaar

BHT fik underskud på 59 millioner
Fra et underskud på 22 millioner i 2009 fik BornholmsTrafikken et underskud i første halvår af 2010 på 59 millioner. Antal medarbejdere faldt fra 395 til 392, og alligevel steg personaleudgifterne med 13 millioner, hvilket bl.a. dækker over gyldne håndtryk til fyrede medarbejdere. Herudover betød færre passagerer et indtægtsfald på 16 millioner til sammenligning med samme periode i 2009.
Maritime Danmark/bornholm.nu, 6/9 09.58, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8709

Valther Merrild spekulerer i færgerute til Norge
Valther Merrild-Hansen, som tidligere var direktør for SamsøLinien, er opmand til tanker om en færgerute mellem Frederikshavn og Arendal i det sydlige Norge, som i bedste fald kan starte 1. maj 2011. Da Valther Merrild forelagde ideen på en konference i Frederikshavn, udtalte han at ideen krævede klar opbakning fra både Frederikshavn og i det sydlige Norge. DFDS's færge "Dana Regina" som er til salg i Tallin for 40 millioner kroner er udtænkt til planen og hvis de nødvendige penge kan rejses er projektet startklart til 1. maj.
Maritime Danmark/nordjyske.dk, 6/9 08.37, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8707

Motorbådsfører med promiller sejlede ind i coaster
En beruset fører af en motorbåd sejlede lørdag ind i en coaster ved indsejlingen til Mariager Fjord. Motorbåden fik mindre skader og den 43-årige fritidssejler blev anholdt lørdag nat og sigtet for spiritussejlads. Manden havde udleveret sit mobilnummer til coasteren og da han blev kontaktet af SOK lød han noget snøvlet, hvorfor politiet blev sat på sporet.
Maritime Danmark(Danmarks Radio, 6/9 09.32, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8708

Cairn Energy vil ikke sagsøge Greenpeace
Selvom Greenpeace-aktionen i sidste uge betød at det canadiske olieselskab måtte aflyse prøveboringer i to døgn, agter selskabet ikke at sagsøge aktivisterne. De fire aktivister blev efter at have overnattet en enkelt nat på boreplatformen, anholdt efter de opgav på grund af kulde og storm, hvorefter de blev deporteret ud af Grønland. Greenpeace-skibet Esperanza er nu på vej væk fra Grønland.
Jyllandsposten/ritzau, 7/9 07.54, http://jp.dk/udland/article2174894.ece

Intet beredskab for tankskibe i Arktis
Indtil nye IMO-regler træder i kraft om tre år eksisterer der ikke noget beredskab for f.eks. olietankere i de arktiske farvande hvor Cairn siden 1. juli har boret efter olie. Det faktum bekymrer både det grønlandske landsstyre og chefen for Grønlands Kommando. SOK-chef Henrik Kudsk har tidligere udtalt at opgaven med at overvåge den øgede trafik i området er en "stor udfordring" der vil kræve permanent flydækning året rundt. Indenfor kystnær trafik ved Grønland er der regulativer som skal overholdes, og for trafikken i den internationale sektor findes der også regler, disse er bare ikke obligatoriske. Søfartsstyrelsen i Danmark og andre lande har i IMO-regi besluttet at der skal udarbejdes "polarkode" og en sådan er nu under udarbejdelse, hvorefter der skal skaffes tilslutning fra 150 lande før koden kan blive obligatorisk.
Ingeniøren.dk, 6/9 08.58, http://ing.dk/artikel/111648-intet-beredskab-for-tankskibes-sejlads-i-arktis

Mærsk klar til stor-investering i Kina
APM-Terminals spekulerer i en større investering i en flodhavn ved storbyen Chongquin ved Yangtze-floden 2.000 km inde i Kina. Trafikken på havnen vokser med 20% om året og potentialet er stort. Udover udvidelser i Kina, hvor APM Terminals allerede er tilstede i 11 havne, ser Mærsk på udvidelser i Vietnam, Cambodia og Indonesien.
Børsen.dk/Nyhedsbureaet Direkt, 6/9 11.46, http://borsen.dk/nyheder/investor/artikel/1/190489/maersk_klar_til_havneeventyr_i_kina.html

Projekt til ny søvej i Ringkøbing Fjord mangler penge
Et projekt kaldet "Søvejen mod vest" hvor eldrevne pramme skulle færge vindmøller fra Siemens og Vestas over Ringkøbing Fjord og derfra videre med skib er indtil videre kuldsejlet. Det er kun lykkedes at skaffe 128 ud af 213 nødvendige millioner til projektet. Målet var at skaffe de belastende transporter væk fra vejene og over på søtransport.
Epn.dk, 6/9 13.32, http://epn.dk/brancher/transport/skib/article2174155.ece

Dansk Skibsfart og EU's maritime dagsorden
Danmarks Rederiforening har offentliggjort en publikation om de vigtigste maritime emner på EU's dagsorden, sammen med konkrete anbefalinger til hvorledes udfordringerne kan løses. Publikationen er på engelsk og kan downloades.
Danmarks Rederiforening, 6/9, http://www.shipowners.dk/presse/nyheder/28407.html

Søfartsstyrelsen: Mail-problemer
Mandag den 6. har Søfartsstyrelsen haft problemer med at modtage mails, som enten er returneret til afsenderne eller gået helt tabt. Alle som har sendt mail denne dag opfordres til at sende de pågældende mails igen.
Søfartsstyrelsen, 6/9, http://www.soefartsstyrelsen.dk/Nyheder/Sider/Mailstil.aspx

Glad og vemodig flagdag
Udsendte soldater blev fejret den 5. september i strålende solskin, og fra veteranerne blev der udtrykt anerkendelse af den opbakning som flagdagen er kommet til at betyde. Det har været flot og dejligt, men også vemodigt at se de sårede og mindes de afdøde, udtalte en mor til en udsendt. Dagen startede med march gennem byen for ISAF-soldaterne, og forsvarsminister, forsvarschef og Folketingets Formand holdt taler for de hjemvendte. Flagdagens dybere mening er at vi viser, vi værner om hinanden sagde Thor Pedersen efter paraden. Det var den anden officielle flagdag som har været afholdt i Danmark.
SOK, 6/9, http://forsvaret.dk/SOK/Nyt%20og%20Presse/oevrigenyheder/Pages/Engladogvemodigflagdag.aspx

EU-direktiv for vikarer træder i kraft senest fra december 2011
Danske virksomheder, f.eks. i gartneri, landbrug og skovbrug, anvender i stor stil billig udenlandsk arbejdskraft. Virksomheder som er medlem af en arbejdsgiverforening og har overenskomst for sine ansatte, kan senest fra december 2011 ikke længere ansætte den billige østeuropæiske arbejdskraft som vikarer. I henhold til EU's vikardirektiv skal sådanne ansatte nemlig betales med den løn de fastansatte i virksomheder oppebærer. Arbejdsgiverne kan omgå vikardirektivet ved at udlicitere en del af arbejdet til underentreprenører. Hvis det sker truer 3F med øjeblikkelige blokader som modforholdsregel.
CO-Industri/Irene Stelling (Newspaq), 6/9, http://www.co-industri.dk/sw51122.asp

Tillidsrepræsentant på Karstensens Skibsværft bortvist
Tillidsrepræsentanten havde oplyst Skagen Kommune om at arbejdsgiveren brød en lokalplan, hvorefter der ikke måtte være beboelse på havnen i Skagen. Værftet havde fået pålæg om at rydde en skurby for udenlandske arbejdere i august, men både værft og underentreprenører fortsatte med at have beboelse i havneområdet. Tillidsrepræsentanten som oplyste kommunen om de faktiske forhold, blev bortvist for illoyalitet mod virksomheden, som udtaler at bortvisningen ikke kan trækkes tilbage. 3F har begæret mæglingsmøde og 140 ansatte er gået i strejke.
3F-nyheder, 6/9, http://forsiden.3f.dk/article/20100906/NYHEDER/100909900/2140/NYHEDER

Og omtale i Nordjyske.dk:
6/9 10.56, http://www.nordjyske.dk/frederikshavn/forside.aspx?ctrl=10&data=29,3658249,5,3

Anden aktør stopper igen sygedagpenge ulovligt
Beskæftigelsesankenævnet har fastslået at det var ulovligt da Falck Jobservice på vegne af Kolding Kommune stoppede sygedagpengene for et 3F-medlem. I partnerskabsaftalen scorer Falck Jobservice halvdelen af de penge kommunen sparer på sygedagpengene. Afgørelsen kommer i kølvandet på tilsvarende sager fra Randers Kommune. Afgørelsen fra Kolding Kommune kan ankes til Ankestyrelsen. Der kører fortsat en sag i Tilsynsrådet om den generelle lovlighed i at lade anden aktør vurdere sygedagpengeretten.
3F-nyheder, 6/9 21.42, http://forsiden.3f.dk/article/20100906/NYHEDER/100909899/2140/NYHEDER

Danskerne pendler længere
Danskerne pendler i stigende omfang længere og længere og det øger mobiliteten på arbejdsmarkedet, men samtidig udhules kørselsfradraget. I 2009 tilbagelagde 194.000 danskere mere end 100 kilometer hver dag mellem hjem og arbejde. Det svarer til 6,8% af de beskæftigede til sammenligning med at den samme procent i 2003 var på 5,7. Fra og med 2012 frem til 2019 bliver det imidlertid på grund af skattereformen dyrere at have langt til arbejde.
Dansk Metal, 6/9, http://www.danskmetal.dk/Nyheder%20og%20presse/Nyheder/2010/09%20september/Regeringen%20udhuler%20koerselsfradraget.aspx

Jobs med løntilskud firdoblet
Formanden for Kommunernes Landsforening, Erik Nielsen (S), mener det er ganske godt når jobcentrene sender ledige i løntilskudsjob både i kommunerne og i det private. Særlig i det private er antallet af jobs på løntilskud boomet i det sidste år. Ifølge Ugebrevet A4 udskifter kommunerne faste jobs med ansatte i løntilskudsordninger, hvilket bekymrer både fagforeninger og politikere.
Business.dk/ritzau, 6/9 18.01, http://www.business.dk/arbejdsmarked/firdobling-af-ledige-med-privat-loentilskud

FOA-formand kræver kroner og ører fremfor procenter
Når man er lavtlønnet tonser kroner og ører mere end procenter, og derfor kræver Dennis Kristensen forud for næste års lønforhandler fornyelse i kontanter. Også 3F'ere har givet udtryk for de ønsker systemet ændret til kroner og ører. Akademikerne ønsker at fortsætte med de procentuelle lønstigninger fordi det sikrer bedst mod udhuling af reallønnen, mens Dennis Kristensen mener kroner-øre-modellen bedre sikrer en solidarisk lønudvikling.
Politiken, 6/9 17.17, http://politiken.dk/erhverv/1053199/foa-stiller-historisk-krav-til-nye-overenskomster/

Konjunktur og arbejdsmarked uge 36
Indhold:
* Stigende beskæftigelse og økonomisk vækst
* Rekord mange arbejder på deltid
* Danmark har den 6. laveste ledighed i EU
* Lønstigninger indenfor handel højere end i udlandet

* Fortsat stigning i dansk industriaktivitet
* Lille stigning i detailomsætningen
* Færre tabte arbejdsdage
Beskæftigelsesministeriet, 6/9, http://www.bm.dk/Tal%20og%20tendenser/Konjunktur%20og%20arbejdsmarked/Arkiv/2010/09/Konjunktur%20og%20arbejdsmarked%20uge%2036.aspx

Folketinget
1. behandling af forslag til finanslov for finansåret 2011.
Folketinget, 6/9, http://www.ft.dk/salen/20091/ugeplan/UGEPLAN_2010_36.PDF

BALTIC DRY INDEX
2712 (+9) (rekord 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 27/8, http://www.dryships.com/pages/report.asp

BANKENS SALGSKURSER
100 USD = 601,36 DKK
100 Euro = 757,73 DKK
Danske Bank, 27/8, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx

AKTIEKURSER - KØBSKURSER
APM A-aktie: 45.010 (+520)
APM B-aktie: 46.200 (+680)
D/S Norden: 234 (-1)
D/S Torm: 43,33 (+0.97)
DFDS: 362 (+2)
Mols-Linien: 36,70 (0)
Børsen, 7/9

(OleS)

Thora Lund


084-brugt© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1