Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN 9/8
Man 9/8-2010 10.00

Dagens navn er ”Romanus”
1945 – Den anden atombombe under 2. verdenskrig nedkastes over Nagasaki og dræber ca. 74.000 mennesker

CO-SØFART KALENDER

Ole Philipsen – ITF-Kongres
John Ibsen - ferie
Bjarne M. Olsen - ferie

FRA MEDIER

Pirateri
Danske soldater skal bekæmpe pirater i Afrika
Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech vil sende danske soldater til flere afrikanske lande for at forhindre, at de udklækker pirater, som det sker i Somalia. Forsvaret har de seneste år sendt soldater til Afghanistan, Irak, Kosovo og Libanon, og søværnets krigsskibe har i to år jagtet somaliske pirater ved Afrikas Horn. Men ministeren vil nu også have danske soldater til Afrikas øst- og vestkyst.

”Den nuværende piratjagt ud for Somalia er kun symptombehandling. Vi er nødt til at forhindre, at der også kommer pirater i andre lande. Vi skal have danske soldater ned og opbygge kystvagter, så de afrikanske lande selv kan kontrollere fiskeriet. De somaliske pirater kom, da andre tømte deres farvande for fisk, og fiskerne blev til pirater. Jeg mener, at det er aktuelt i Benin, Togo og Elfenbenskysten på vestkysten og Kenya, Tanzania og Madagaskar på østkysten. Det er for tidligt at sætte antal på de danske soldater, men står det til mig, skal vi af sted inden for et til to år, og det bliver med en indsats både til lands og til vands. Vi ser allerede, at piraterne er ved at røre på sig ved Elfenbenskysten,” siger Gitte Lillelund Bech.

Meddelelsen kommer, netop som flåden på tirsdag kan fejre 500-års jubilæum, og i søværnet modtages budskabet med begejstring. Chefen for søværnet, kontreadmiral Nils Wang, kalder det en ”åbenbar god investering”. Han henviser bl.a. til, at der syd for Sahara ulovligt bliver fanget fisk for en mia. dollars om året.
JP.dk, 7/8, http://jp.dk/indland/article2144484.ece

Nye færger på vej til Nordic Ferry Service
Nordic Ferry Services har bestilt tre nye færger til rederiets danske færgeruter. Færgerne vil blive bygget på det tyske værft JJ Sietas i Hamburg. Den nye færge til Samsø-overfarten leveres i andet halvår 2011, mens færgerne til Spodsbjerg-Tårs leveres i første halvår 2012.

Der er samtidigt underskrevet endelig aftale om, at Samsø Linien, som tidligere stod for færgeoverfarterne til Samsø, køber den første af de nye færger. Færgen vil herefter blive drevet af Nordic Ferry Services/Danske Færger på en langtidscharter iht. selskabets kontrakt med Samsø Kommune om besejlingen af Hou-Sælvig-overfarten.

Når den første af de nye færger indsættes på Samsø-ruten, vil færgen KANHAVE blive overflyttet til Bøjden-Fynshav-overfarten.
Martime Danmark, 7/8, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8462

”Dan Swift” kan blive årets skib
Verdens første dynamisk positionerbare offshore accommodation & support enhed, rederiet J. Lauritzens Dan Swift, er nomineret til den prestigefyldte pris "Ship of the Year" som den engelske shippingavis Lloyd's List uddeler. "Vi er meget stolte over at Dan Swift er nomineret til Ship of the Year", siger Anders Mortensen, direktør for Lauritzen Offshore Services. Prisen for årets skib gives for at hædre fornyelse inden for konstruktion og ejerskab af skibe, og dommerne lægger ved tildeling af prisen vægt på de mange elementer, der indgår i et succesfuldt nyt skibsdesign, herunder innovation, sikkerhed, miljøbeskyttelse og operational effektivitet.
EPN.dk, 9/8, http://epn.dk/brancher/transport/skib/article2145067.ece

Søulykkesrapport fra Søfartsstyrelsen
Opklaringsenheden har udarbejdet en søulykkesrapport om en maskinmester, der faldt i vandet fra en lodslejder og omkom, da han skulle entre et skib på Københavns red.
Søulykkesrapporten kan læses på Søfartsstyrelsens hjemmside (se nedenfor).
Søfartsstyrelsen, 9/8, http://

25 har mistet livet på jobbet i år
Indtil nu har 25 mennesker i år mistet livet i forbindelse med arbejde i Danmark eller på danske arbejdspladser. Det viser en opgørelse, som Nyhedsbrevet 3F har lavet. Tallene tyder på, at 2010 fortsætter tendensen fra 2008 og 2009 med relativt få arbejdsulykker, der koster liv.
Politiken.dk, 6/8, http://politiken.dk/erhverv/article1030522.ece

BALTIC DRY INDEX
2030 (+52) (rekord: 20/5-2008 11.793).
Dryships.com, 6/8, http://www.dryships.com/pages/report.asp

BANKENS - SALGSKURSER
100 USD = 579,68 DKK
100 Euro = 758,20 DKK
Danske Bank, 9/8, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx#

(Christian P)

THORA LUND

 

064-brugt© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1