Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Ons 25/11-2009
25/11-2009
Roedovre mandag eftermiddag
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - Til ITF-møde i USA
John Ibsen - 10.00 møde
Bjarne M. Olsen (SK) - hjemmearbejdsdag
Carsten Melhaven (SK) - hjemmearbejdsdag
 
FRA MEDIER
 
Pirateri
U-landsprojekt til pirat-bekæmpelse
Danmarks Rederiforening arbejder med planer for et u-landsprojekt til flere hundrede millioner kroner, som ved hjælp af en række moderne patruljeskibe til de vestafrikanske lande, kan bidrage til en mere effektiv bekæmpelse af somaliske skibspirater.
 
Der bliver eventuelt også tale om at bygge skibene på danske værfter, som bl.a. kunne skabe arbejdspladser på det gamle Lindø-værft der nu er omdannet til industripark. Danmarks Rederiforening er i dialog med flere afrikanske lande om projektet.
 
Pris til Danmark for anti-piratoperationer
Danmark modtog mandag en særlig anerkendelse fra IMO "Special Certificate for Exceptional Services Rendered to Shipping and Mankind". Prisen blev tildelt i London og givet til besætningerne som har deltaget i aktionerne ved Afrikas Horn.
 
Kommandør Frank Trojahn modtog prisen på vegne af alle danske besætninger. I ceremonien deltog den danske ambassadør og repræsentanter for Søfartsstyrelsen. Prisen vil tilgå de enkelte besætninger som har deltaget i aktionerne med "Thetis", "TF150", "TF151" og "Absalon".
 
IMB Live Piracy Report update
21/11 0120 LT psn 06:13S 108:31E Balongan red, Indonesien
En røver bevæbnet med kniv forsøgte at entre en olietanker på reden. En vagthavende fra besætningen fik øje på en krog over rælingen på poop-dækket og så en røver i færd med at entre skibet med en kniv i munden. Broen blev informeret og alarmen sat i gang hvorefter røveren opgav entrings-forsøget og forsvandt.
 
21/11 0130-0600 LT psn 01:21.4S 116:59.3E Balikpapan yderred, Indonesien
Tre røvere entrede en kemikalietanker på reden ved hjælp af kroge og reb. De stjal skibsproviant og forsvandt. Lokale myndigheder informeret.
 
20/11 14.30 UTC psn 01:25S 062:25E psn. ca. 1050 nm ExS fra Mogadishu, Somalia
Seks pirat-både fra et moderskib forfulgte og beskød en olietanker. To RPG's gennembrød en dør til broen. Skibet blev beskadiget og et besætningsmedlem såret. Piraterne opgav kapringsforsøget efter 3 timers jagt.
 
20/11 0500 LT psn Port Hartcourt, Nigeria
Tre røvere bevæbnede med knive entrede fra en bugserbåd en bulkcarrier langs kaj. To besætningsmedlemmer nærmede sig men blev truet med knive. Røverne stjal to tromler fra skibet. Besætningsmedlemmerne løb i land og informerede sikkerhedsmyndigheder som kom ombord og overbeviste røverne om at lade tromlerne være mod at de fik nogle penge. Bugserbåden returnerede og med hjælp fra skibskranen blev tromlerne taget ombord igen. Kaptajnen protesterede til sikkerhedsmyndighederne og havnekaptajnen.
 
20/11 1735 UTC psn 01:20S 062:40E ca 1050 nm ExS for Mogadishu, Somalia
Otte pirater i en båd og fire pirater i en anden, bevæbnede med automatvåben og RPG's, forfulgte en bulkcarrier fra hver deres side. De beskød skibet og forsøgte at entre. Kaptajnen slog alarm, øgede hastigheden og foretog voldsomme manøvreskift. Besætningen iværksatte anti-pirat foranstaltninger og det lykkedes at forhindre angrebet. Skudhuller rundt omkring i apteringen og broglas ødelagt. Ingen besætningsmedlemmer kom til skade.
 
Skibsfarten truet af isbjerge ved New Zealand
I farvandet mellem New Zealand og Antarktis befinder der sig i øjeblikket mere end 100 gigantiske isbjerge og myndighederne opfordrer skibsfarten i området til at holde skarpt udkig.
Maritime Danmark/Tradewinds, 24/11 13.48, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6369
 
Søfarende kan se i tidsviseren efter skattekompensation
Kravet om kompensation til danske DIS-søfarende for de skattelempelser som gives i 2010, afvises af Danmarks Rederiforening, som også afviser at der er tale om et politisk spørgsmål og henviser kravet til de kommende overenskomstforhandlinger. Samtidig udtaler Jan Fritz Hansen at rederierne oplever deres værste krise siden 1930'erne og de kan ikke bære yderligere omkostninger lige nu. Vicedirektøren vil til gengæld ikke afvise at der senere kan kompenseres for skattelettelserne.
Borsen.dk/ritzau, 24/11 13.13, http://borsen.dk/privatokonomi/nyhed/170890/
 
Shippingaviser skriver at Torm har solgt to skibe
Ifølge Lloyds List og Tradewinds har D/S Torm solgt to tørlastskibe. Det drejer sig om "Torm Charlotte" fra 2005 som skulle være solgt for 35 millioner dollar, og "Torm Rotna" fra 2001 som skulle være solgt for ca. 30 millioner dollar.
Borsen.dk/Nyhedsbureaet Direkt, 24/11 08.56, http://borsen.dk/transport/nyhed/170846/
 
Torm afviser rygter om skibssalg.
 
Nordic Tankers håber fortsat på Clipper-alliance
Efter nyheden om at Clipper nu er blevet storaktionær i Nordic Tankers, bekræfter rederiet at der foregår konkrete drøftelser med Clipper om mulighederne for alliance, partnerskab eller fusion.
 
Erria fik dundrende underskud
Rederiet har nedskrevet værdien af flåden med 90,7 millioner kroner og fik et underskud på 28,6 millioner kroner for årets første ni måneder, mod et overskud på 15,2 millioner for samme periode sidste år.
 
Rederiet forhandler om større management-aftaler som vil få indvirkning på 2010-indtjeningen, og samtidig forhandles med hovedbankforbindelsen om likviditet, skriver selskabet i sin regnskabsmeddelelse.
 
Scandlines nedlægger varelager i Gedser
Når Scandlines lukker sit varelager i Gedser Færgehavn og flytter det til Rødby, forsvinder også fem arbejdspladser fra havnen. Personalechef Søren Hasemann fra Scandlines oplyser at de fem har fået tilbudt en fratrædelsesordning, men ellers har jobgaranti indtil 31. december 2010.
 
Thy Ferries har ikke længere "Pride of Telemark" "på hånden"
Nordjyske.dk skriver at uagtet rederiet repræsenterer færgen som det skib der vil blive indsat på ruten mellem Hanstholm og Kristiansand fra april 2010, så er optionsaftalen om køb af skibet udløbet 31. oktober, og ikke forlænget. Thy Ferries bekræfter at optionsaftalen ikke længere eksisterer, men oplyser at der for tiden forhandles med en meget stærk investor.
Maritime Danmark/nordjyske.dk, 24/11 15.51, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6373
 
Rederiforeningens fokus- og pressemøde i Hirtshals
Pressemødet blev afholdt hos Fjord Line Danmark A/S. Efter velkomster fortalte direktør Gert Balling fra Fjord Line om bytiltag for rederiet efter basen er flyttet fra Hanstholm til Hirtshals i 2008. Rederiet har succes på ruten Hirtshals-Stavanger-Bergen og ny tonnage er måske på vej. Rederiet udvider og søger mere personale. I sommerhalvåret 2010 indsættes en katamaranfærge på Kristiansand.
 
Ny leder for "Center for Maritim Sikkerhed og Sundhed"
Den 63-årige speciallæge i samfundsmedicin og arbejdsmedicin Jørgen Riis Jepsen, tiltræder som leder af centeret ved Syddansk Universitet fra 1. december. Han kommer fra en overlæge-stilling ved den arbejdsmedicinske afdeling ved Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Centeret er herudover bemandet med tre faste medarbejdere og tre deltidsforskere, samt to PhD studerende.
Pressemeddelelse, Center for Maritim Sundhed og Sikkerhed, 24/11
 
TDC fyringsrunde
Få uger efter TDC har fremlagt et regnskab med milliardoverskud, oplyser TDC at det vil blive nødvendigt at fyre 150-250 medarbejdere i installationsområdet. Regnskabet for tredje kvartal viste et overskud på 2,1 milliarder kroner, og tillidsrepræsentanter for Dansk Metal langer ud efter koncernen.
Politiken/ritzau, 24/11 23.14, http://politiken.dk/erhverv/article843363.ece
 
Lønstatistikker
Kommunalt ansatte:
I gennemsnit havde ansatte i den kommunale og regionale sektor en timeløn på 239,41 kroner pr. præsteret time i 2008. Ansatte med højt kvalifikationsniveau tjente 301,02 kr. i timen mens ansatte med kontorarbejde tjente 216,23 kr. i timen.
 
Privatansatte
Tjente i 2008 i gennemsnit 262,80 kroner i timen. Ansatte med højt kvalifikationsniveau tjente 351,18 kr. i timen mens kontorarbejdere tjente 223,51 kr. i timen.
 
DA's internationale lønstatistik
Årsstigningstakten for timefortjenesten i 3. kvartal 2009 i Dansk Arbejdsgiverforenings lønstatistik for en række udvalgte lande var i gennemsnit på:
Fremstilling: 1,7%
Bygge- og anlæg: 2,4%
Handel: 1,5%
Tilsvarende tal for Danmark var: 2,3%, 0,9% og 2,7%.
Dansk Arbejdsgiverforening, 24/11, http://www.da.dk/
 
Arbejdstilsynet foretager nålestiksaktioner
Beskæftigelsesministeriet har sat gang i 40 nålestiksaktioner rundt på landets byggepladser. Målet er at få nedbragt antallet af ulykker med 20%. Beskæftigelsesministeren deltog mandag morgen i den første aktion i Skejby.
 
Fra Folketingets dagsorden
9) Til beskæftigelsesministeren af:
Lennart Damsbo-Andersen (S):
Hvorfor forholder ministeren sig ikke til det forslag, Erhvervsudvalget i Svendborg Kommune
har sendt til ministeren, der går ud på, at finansieringen af en forlængelse af sygedagpengene
kunne være afhængig af, om det er kommunen eller staten, som er skyld i, at
afklaringen trækker ud på grund af eksempelvis ventetid?
(Spm. nr. S 397).
 
10) Til beskæftigelsesministeren af:
Lennart Damsbo-Andersen (S):
Når ministeren i et svar til Erhvervsudvalget i Svendborg Kommune skriver, at de nuværende
regler burde kunne sikre, at en sygemeldt kan afklares inden udløbet af perioden med
sygedagpenge, men at det netop er Erhvervsudvalgets pointe, at det ikke altid er muligt, da
der kan være forhold, som forlænger afklaringsprocessen, hvorfor forholder ministeren
sig så ikke til dette i sit svar?
(Spm. nr. S 398).
 
11) Til beskæftigelsesministeren af:
Bjarne Laustsen (S):
Mener ministeren, at det er videnskabeligt dokumenteret, at det kun er 30 deltidsbrandmænd,
der bliver ramt af tidsbegrænsningen af de supplerende dagpenge, jf. arbejdsgruppens
rapport?
(Spm. nr. S 424).
 
12) Til beskæftigelsesministeren af:
Bjarne Laustsen (S):
Holder ministeren fortsat fast i, at FKB og Landsklubben For Deltidsansatte Brandfolk
ikke bakker op om en vederlagsmodel, som let og elegant kunne løse det problem, som regeringen
har skabt?
(Spm. S 428)
 
Baltic Dry Index
4340 (-83) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 24/11, http://www.dryships.com/pages/report.asp
 
Bankens salgskurser
100 USD = 509,54 DKK
100 Euro = 757,16 DKK
 
Aktiekurser - aktuelle købskurser
D/S Torm: 54 (-1)
APM A-aktie: 35.600 (-500)
APM B-aktie: 36.500 (-600)
D/S Norden: 218,75 (-8)
DFDS: 345 (-1,50)
Mols-Linien: 52 (-0,50)
Børsen, 25/11
 
(OleS)
 
Thora Lund
063(3)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Slår et ekstra slag for skibsmekaniker-uddannelsen i høringssvar

Omlægningen af uddannelserne til sætteskipper- og skibsfører, hvo ...

-Velfortjent IMO-pris til Birgit Sølling Olsen

-Det er mere end velfortjent, at Birgit Sølling Olsen modtager IM ...
bottom banner1