Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Tir 24/11-2009 10.00
24/11-2009
23 11
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen – ITF-møder
Bjarne M. Olsen – Bestyrelsesmøde SK
Carsten Melhaven – Bestyrelsesmøde SK
John Ibsen - Sygemeldt
 
FRA MEDIER
 
Søfartens Ledere går til skatteministeren
Søfartens Ledere går nu til skatteminister Kristian Jensen, så deres medlemmer kan få samme vilkår, som resten af danskerne, der får en markant sænkning af personskatten. Ifølge sekretariatschef i Søfartens Ledere Fritz Ganzhorn stilles søfolk dårligere end alle andre danske skatteborgere. ”Der er tale om en markant skattereform, der vil kunne give søfolkene omkring 10 procent mere i rådighedsbeløb, men rederierne har pure afvist at betale. Til gengæld skal vores medlemmer bidrage til finansieringen af skattelettelserne, gennem grønne afgifter og reduceret fradragsværdi,” siger Fritz Ganzhorn. Søfartens Ledere har forståelse for de vanskelige tider for rederierne og har tilbudt en gradvis og langsom implementering af "skattelettelserne" til søfolkene. Ifølge sekretariatschefen vil det koste de danske rederier omkring 120 millioner kroner, hvis søfolk på DIS skal have samme vilkår som andre danskere.
 
Ekspert: Mærsk-accept af mafia-metoder
Mærsk i Indien accepterer, at underleverandør bruger brutale mafia-metoder mod ansatte i selskabets terminal i Mumbai, Indien. Det konkluderer Gayatri Singh fra den indiske menneskeretsorganisation "Human Rights and Law Network". Hun har undersøgt overfald på fagligt aktive havnearbejdere fra Mærsks terminal i Mumbai. Det seneste skete 23. oktober. Her blev to arbejdere tæsket af mellemledere fra deres arbejdsgiver, firmaet Thakur. Det skete efter klager over manglende løn og pension. Firmaet Thakur er hyret af Mærsk til at køre containere på havnen. ”Vores undersøgelser viser, at Thakur har forsøgt at ødelægge havnearbejdernes fagforening. Det er sket ved at true og banke dens medlemmer siden april 2007. Firmaet benytter sig af brutale mafia-metoder, og det har Mærsk tolereret gang på gang,” siger Gayatri Singh. Mærsk erkender, at en mellemleder fra Thakur var involveret i overfaldet. Men koncernen vil ikke konkludere, at firmaet bærer ansvaret. ”Vi har spurgt alle de involverede. Og de erklærer, at det var et personligt opgør. Troværdigheden af disse udsagn skal nu undersøges nærmere. Vi er nødt til at få alle fakta på bordet, før vi handler,” siger Pieter Schaffels fra kommunikationsafdelingen i Mærsk-selskabet APM terminals.
 
Strejke på Lindø
A. P. Møller - Mærsks lån på 2,6 mia kr. i statskassen til bygning af skibe i Asien var i går dråben der fik bægeret til at flyde over for de ansatte på Lindø-værftet, som i månedsvis har oplevet den ene nedskæring efter den anden. De ansatte nedlagde derfor i går arbejdet som en protest over regeringens manglende handlekraft, når det gælder bevarelse af industriarbejdspladser. "Vi står her og er ved at miste vores job. Hver eneste uge flytter hundredvis af industriarbejdspladser til Østen, og ingen har tænkt på en industripakke, der kan bevare industriarbejdspladser i Danmark," siger værftets fællestillidsmand Per Andersen. Strejken ventes ifølge fællestillidsmanden at ville vare til tirsdag morgen.
Dagbladet Børsen, 24/11
 
Strandede søfolks hjemrejse betalt af anonym giver
De fire søfolk, der har været strandet i næsten 3 uger på det konkursramte St. Vincent skib ”Lis Weber” i Svendborg havn, er nu på vej hjem. En privat person der ønskede at være anonym tilbød at betale for de fire østeuropæiske søfolks hjemrejse. Søfolkene har nu fået billet hjem til henholdsvis Rusland og Litauen. Beløbet til hjemrejsen vil indgå i det krav, som ITF - på vegne af søfolkene - har i skibet på søfolkenes løn m.m.
Maritime Danmark, 23/11, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6359
 
Den blå konference 2009
Det Blå Universitets konference afholdes i år på SIMAC i Svendborg den 2. og 3. december. Årets hovedtema er, at præsentere den nyeste maritime forskning, innovations og udviklings projekter. Tidligere har konferencen fokuseret på nogle temagrupper, som var tilrettelagt så konferencedeltagere fik mulighed for at diskutere aktuelle udfordringer i Det Blå Danmark og den globale udvikling. I år genoptages disse ideer, men i nye forklædninger. Der er fire hovedtemaer, Green Ship, Human factors, Maritim klynge og Pirateri. Indenfor disse temaer, vil oplægsholdere og forskere stille skarpt på særlige udfordringer og løsningsmuligheder. Der er i oplæggene en bred repræsentation blandt interessenterne i det Blå Danmark, fra studerende, undervisere, rederier, underleverandører, konsulenter og politikere.
 
Ny bog om Aalborgbådene
Frem til 1970 var skibsruten mellem København og Aalborg en væsentlig del af den danske infrastruktur.At sejle med Aalborgbådene var en del af hverdagen for mange, lige fra den københavnske arbejder, der om sommeren og til jul besøgte familien i Jylland, til den travle forretningsmand, der rejste land og rige rundt. Der er nu udkommet en bog, som fortæller hele historien om denne klassiske indenrigsrute.
”Aalborgbådene”
Af Thomas Nørgaard Olesen og Mikael Sams
304 sider, illustreret i farver og s/h
Vejl. pris kr. 468,-
Forlaget Nautilus
 
Baltic Dry Index
4423 (-84) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 24/11, http://www.dryships.com/pages/report.asp
 
Bankens salgskurser
100 USD = 509.59 DKK
100 Euro = 757,18 DKK
 
Aktiekurser - aktuelle købskurser
D/S Torm: 55 (-2,50)
APM A-aktie: 36.100 (-800)
APM B-aktie: 37.100 (-900)
D/S Norden: 226,75 (+6,25)
DFDS: 346,50 (-0,50)
Mols-Linien: 52,50 (-0.50)
Børsen, 24/11
 
(ChristianP)
 
Thora Lund
062(4)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1