Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Ons 18/11-2009 10.00
18/11-2009
17 11
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - 10.00 møde Handelsflådens Velfærdsråd
Carsten Mølhaven (SK) - møder
Henrik Mikkelsen - skibsbesøg, møde "Crown of Scandinavia" 16.00
 
FRA MEDIER
 
Pirateri
Spansk fiskefartøj frigivet
Efter halvanden måned har somaliske pirater frigivet et spansk fiskefartøj med en besætning på 36 mand. En talsmand for piraterne siger at Spanien har betalt 3,5 millioner dollar i løsepenge, mens en talsmand for den spanske regering ikke vil kommentere spørgsmålet om løsepenge, men blot udtaler at regeringen har gjort hvad den måtte. Oprindeligt krævede piraterne at to fængslede pirater blev frigivet fra et spansk fængsel.
 
Spanien vil etablere flådeblokade af Somalia
Den spanske regering opfordrer nu EU's flådestyrker til at etablere en blokade af tre havne i Somalia som er særlig anvendt af pirater. Spanierne ønsker også at få etableret et system til at følge de penge som bliver udbetalt i løsesum.
 
I forbindelse med forhandlingerne om frigivelse af den spanske trawler, har Spanien åbnet en dør på klem for at de to somaliske pirater som sidder fængslet i Spanien, kan komme til at afsone deres dom i Somalia.
Maritime Danmark/Tradewinds, 17/11 15.19, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6313
 
Somalia internt
En årlig rapport fra Transparancy International udråber Somalia til at være verdens mest korrupte land, efterfulgt af Afghanistan, Burma, Sudan og Irak. De mindst korrupte lande er New Zealand, Danmark og Singapore.
 
IMB Live Piracy Report update
16/11 1053 UTC psn 08:0.11S 045:58E ca 600 nm sydøst for Mogadishu, Somalia
Pirater bevæbnede med maskinvåben angreb, entrede og kaprede en kemikalietanker. De tog 28 besætningsmedlemmer som gidsler. Piraterne har kontrol med tankskibet og sejler det til ukendt bestemmelsessted.
 
Frygt for 50 omkomne efter færgeforlis i Burma
En træfærge med 178 ombord kolliderede sent søndag med en slæbebåd på en flod i Irawaddy deltaet. Mindst 50 frygtes druknet, heraf er 21 savnede som der er meget lille chance for at finde. I Burma er 48 millioner mennesker afhængige af transport med overfyldte gamle fartøjer og skibsulykker er almindelige.
 
Drev rundt i Stillehavet i to måneder
Otte mænd fra Papa Ny Gunea løb tør for benzin da de for to måneder siden var ude på noget som skulle have været en mindre sejltur. Siden da er de drevet rundt i Stillehavet uden at være kommet i kontakt med andre skibe som er sejlet i området.
 
Et amerikansk indregistreret fiskefartøj har reddet de otte efter de to måneder, men to døde efter redningen og en 17-årig druknede i forbindelse med redningen da han ville hoppe overbord for at redde noget tøj. De fire af de fem overlevende måtte tages ombord i fiskefartøjet på bårer, og kun en havde selv kræfter til at komme ombord.
 
Tørlastmarkedet trækker skibsfarten op
Tørlastraterne er steget uafbrudt i en nu længere periode og raterne har ikke været højere siden juni måned. Det er især kinesernes handel med jernmalm og kul som driver priserne i vejret, og det forventes at raterne vil stige yderligere. Det giver vind i sejlene til danske tørlastrederier som Norden, Lauritzen, Clipper og Torm. Samtidig er mange afbestilte nybygninger med til at stabilisere markedet. Adm. direktør Torben Janholt fra J. Lauritzen, som har en tørlastflåde på næsten 70 skibe, mener raterne vil fortsætte med at stige i 2010.
Børsen, 18/11 side 8
 
Torm fastholder
Torm fik et resultat før skat på 11 millioner dollar i tredje kvartal, hvor forventningerne var at resultatet ville blive et underskud på ca. 1 million dollar, og et underskud for hele året på ca. 6,6 millioner dollar.
 
Nye anklager mod Mærsk-underleverandør i Indien
ITF retter nu for tredje gangt klager mod en samarbejdspartner til APM Terminals i Indien, SC Thakur, som beskyldes for at udøve vold mod ansatte som søger optagelse i en fagforening. De to første gange viste det sig at anklagerne holdt stik, men ikke desto mindre har Mærsk fastholdt samarbejdet med SC Thakur.
 
Mærsk er skuffet og vil nu undersøge den nye anklage, hvor tre ansatte angiveligt skulle have været udsat for vold i deres hjem i oktober i år. Hvis overfaldene rent faktisk har fundet sted, vil Mærsk ophæve samarbejdet med SC Thakur siger kommunikationschefen i APM Terminals.
Maritime Danmark/Jyllandsposten, 18/11 08.49, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6316
 
Færgedebat splitter Ærø-boerne
Når der diskuteres politik på Ærø står færgepolitik højt på dagsordenen. Færgerne er øens livsnerne og færgespørgsmål fylder 90% af valgkampen siger spidskandidaten for de konservative. Øens to borgmesterkandidater er uenige om hvad der skal ske med færgeforbindelserne, hvor der i dag er fire ruter ud fra tre havne. Uenigheden handler om hvilke ruter der skal nedlægges og hvordan rejserne skal prissættes.
 
De mentale afstande er store på den lille ø, siger den siddende borgmester fra Socialdemokratiet. De tre færgebyer Ærøskøbing, Marstal og Søby, ønsker hver især ikke at opgive deres færgeforbindelse. Den konservative spidskandidat tror ikke øen selv kan løse sine færgeproblematikker og mener staten må træde til med løsninger.
 
Aflysninger "Villum Clausen"
I dag onsdag er flere afgange med "Villum Clausen" aflyste på grund af hård blæst. "Povl Anker" indsættes som afløserfærge.
 
Danske marinesoldater hjælper i Djibouti
Fra 14. november og frem til 21. november hjælper fire mand fra søværnets frømandskorps og fra marinehjemmeværnet ansatte i den Djiboutiske flåde med undervisning i "Force Protection". Undervisningen fokuserer bl.a. på manøvrer i en gummibåd når man sikrer en havn, og hvordan man dykker ned på bunden af en havn hvor der er fare for bomber.
 
Advarsel mod defekte redningskranse
Søfartsstyrelsen advarer mod redningskranse af mærket "Valeria San Giorgio". Det indvendige skum kan synke sammen og give plads til vand, så redningskransen mister opdrift. Alle skibe bør undersøge deres redningskranse for det pågældende mærke og undersøge om de indeholder vand. Hvis de gør, eller der er tvivl, bør de udskiftes.
 
EU-midler til sømotorvejsprojekter
Konsortier bestående af havne og transportudbydere kan søge midler fra et EU-program til støtte for sømotorvejsprojekter i Nordsøområdet. Konkrete projekter skal vedrøre mindst to havne beliggende i to medlemsstater og skal foreslås af mindst to lande. Forslag skal kombinere offentlige og private interesser.
 
Søfartens Ledere leder efter ny bestyrelseskandidat
Til det årlige bestyrelsesvalg var der indstillet fem kandidater til fem bestyrelsesposter, hvilket ville afstedkomme fredsvalg. En kandidat har imidlertid trukket sig, og foreningen leder derfor efter en kandidat med frist til 1. december.
 
Steen Bryde direktør i seks selskaber
Kort tid efter Steen Bryde har fået sin bolig ransaget af bagmandspolitiet, efter politianmeldelse fra Nordic Tankers nye bestyrelse bl.a. fordi Bryde på vej ud af døren sikrede sig selv en millionbonus, er han for nylig registreret som direktør i seks forskellige selskaber.
 
Flere af selskaberne ejes af hans kone og hendes private anpartsselskab MLB Anpartsselskab. Før sin personlige konkurs lykkedes det Bryde at sælge en række ejendomme og håndværksselskaber videre til konen. En handel som blev omstødt, men som ikke hindrer Bryde i at optræde som direktør for en række ejendomme som ejes af MLB Anpartsselskab.
 
LO støtter HK
Både LO og CO-industris formand Thorkild E. Jensen, støtter HK i kravet om at nu skal der gøres op med den forhadte 50%-regel, hvorefter overenskomst kun gælder på arbejdspladser hvor mere end 50% af de ansatte er organiserede HK'ere. Reglen som er et levn fra før 2. verdenskrig, findes kun i HK-aftalerne og den holder 100.000 HK'ere uden overenskomst.
 
Fyrede skraldemænd har indstillet konflikt
De omkring 50 fyrede skraldemænd fra vognmandsfirmaet HCS, har indstillet alle tiltag til yderligere blokader og konflikter. På et møde har den tidligere talsmand Ronni Larsen opfordret de fyrede skraldemænd til at søge nyt arbejde og komme videre i livet. Selv overvejer han et konkret jobtilbud som murerarbejdsmand.
 
Mange af de fyrede har en håndværksmæssig baggrund. De var ikke trætte af arbejdet, men kun af arbejdsforholdene. Ifølge Ronni Larsen er det en kæmpegåde at det kom så vidt at alle blev fyret, men hvis det fører til oprettelse af et tværkommunalt skraldefirma med ordnede forhold, har kampen ikke været forgæves.
 
Fra Folketingets dagsorden
5) Spørgsmål til beskæftigelsesministeren af Bjarne Laustsen (S):
Hvad er årsagen til, at ministeren ikke bare fremsætter det beslutningsforslag nr. B 88, folketingsåret 1996-97, som løser problematikken om deltidsbrandmændene ved at aflønne dem med et vederlag, så de kan fortsætte deres livsvigtige gerning, selv om de mister deres fuldtidsarbejde? (spm. nr. S 298)
 
6) Til beskæftigelsesministeren af: Bjarne Laustsen (S):
Vil ministeren fjerne de bureaukratiske regler, som eksisterer i forbindelse med arbejdsfordelingsordninger, som f.eks. 30-ugers-reglen og tabet af retten til at kunne modtage Statens Voksenuddannelsesstøtte? (spm. nr. S 300).
 
Baltic Dry Index
4381 (+161) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 17/11, http://www.dryships.com/pages/report.asp
 
Bankens salgskurser
100 USD = 512,74 DKK
100 Euro = 757,12 DKK
 
Aktiekurser - aktuelle købskurser
D/S Torm: 49,30 (-0,30)
APM A-aktie: 35.500 (-300)
APM B-aktie: 36.600 (-300)
D/S Norden: 232,75 (+1,25)
DFDS: 346,50 (+1,50)
Mols-Linien: 52 (-3)
Børsen, 18/11
(OleS)
 
Thora Lund
058(4)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1