Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Fre 6/11-2009 10.00
6/11-2009
05 11
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - ITF-møder i London
Carsten Melhaven (SK) - ferie
 
FRA MEDIER
 
Pirateri
 
Clipper bruger bevæbnede vagter
Når Clippers skibe sejler gennem Adenbugten, har flere af dem op til seks bevæbnede russiske marinesoldater ombord. Det bekræfter rederiet over for Lloyds List. Rederiet understreger at der ikke betales for soldaterne som kommer ombord, når skibene sejler i russisk beskyttet konvoj.
 
Andre danske rederier har før bekræfter at de har vagter ombord, men ubevæbnede. Danske skibe skal indhente tilladelse for at medbringe våben, men Clippers skibe er registreret i Bahamas og behøver ikke tilladelse. Belgien tilbyder belgiske skibe at få belgiske soldater ombord mod betaling af 170.000 dollar pr. passage, og det menes at Frankrig har en tilsvarende politik.
Maritime Danmark, 6/11 08.46, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6207
 
Evergreen oplægger 17 containerskibe
Det taiwanesiske rederi har besluttet at oplægge 17 skibe inden nytår med kapaciteter på mellem 2.800 og 6.000 TEU. Rederiet har som led i en større plan allerede sendt skibe til ophugning og returneret chartret tonnage.
Maritime Danmark/Lloyds List, 5/11 13.29, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6200
 
CMA CGM jagter milliarder til at sikre driften
Verdens tredjestørste containerrederi er på jagt efter 400 millioner euro til at sikre den daglige drift, udtaler to anonyme kilder. Forhandlinger om lånemuligheder finder sted samtidig med at kapitalstrukturen i selskabet ændres. Rederiet vil ikke kommentere oplysningerne.
 
Kina forventer fald i containeromsætning på 7% i 2009
De kinesiske havne forventes at håndtere 120 millioner TEU i år vurderer det kinesiske transportministerium. I de tre første kvartaler har faldet været på 7,8%.
 
Samsø og færgeforbindelsen
Undersøgelse på undersøgelse om en hurtigfærgeforbindelse til Århus har ikke bragt realisationen nærmere, som ville øge bosætningen på øen med et snuptag. Der har været regnet og analyseret siden 1999. Økonomiberegninger viser at ruten ikke kan drives med overskud fra dag 1, men på lidt længere sigt.
SamsøPosten, 5/11
 
Det opbragte våbenskib
Fragtskibet "Francop", som blev opbragt af den israelske flåde ud for Cypern og bugseret til den israelske havneby Aschod, er nu frigivet efter udlosning af 40 containere med 300 tons våben, herunder 3.000 raketter. Fragtskibet er tysk og tilsyneladende vidste besætningen ikke hvad containerne indeholdt, men troede der var tale om kunststoffet polyethylen.
 
Lasten blev indtaget i den egyptiske havneby Damietta. Forud havde lasten været fragtet på et iransk skib fra statsrederiet IRISL, Islamic Republic of Iran Shipping Line, som havde taget ladningen ombord i den iranske havneby Bandare-Abbas, og som udlossede containerne i Damietta med papirer på et indhold af polyethylen bestemt for den syriske havneby Latakia.
Jyllandsposten, 6/11 08.01, http://jp.dk/udland/article1876828.ece
 
Verdens yngste solo rundt om jorden i sejlyacht
Den 16-årige australske pige som er stævnet ud på sin solo-sejlads for 19 dage siden har nu tilbagelagt 2.000 sømil af den 23.000 sømil lange rejse, i sin 34 fod sejlbåd "Pink Lady". Kursen er sat mod Samoa og herfra lægges den sydover mod Kap Horn.
Maritime Danmark/timeslive.co.za, 6/11 07.00, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6206
 
3F Sømændene har sagt nej til økonomisk støtte til kandidat fra Dansk Folkeparti
Baggrunden er at Dansk Folkeparti siden DIS-lovens indførelse i 1988 har modarbejdet alle forslag om at ændre loven så den er i overensstemmelse med internationale konventioner.
 
Nyhedsbrev Danmarks Rederiforening nr. 11
Indhold:
* Rekrutteringskampagnen
* Søfarten og klimaet
* Maritim konference på Christiansborg
* Danish Maritime Press Tour
* Pressemøde med miljøministeren
* En effektiv indsats af flådeenhederne i Adenbugten
* Ny vejledning i ophugning af skibe
* Danmark på en førsteplads
* Russisk værftsdelegation
* Maritim delegation til OECD
* Film om skibsfart
* Kursustilbud i 2010
* Kalender for november
 
Mundkurv til soldater og deres fagforeninger
Efter flere formænd for soldaterforeninger og befalingsmænd har sået tvivl om Danmarks engagement i Afghanistan, er politikerne på Christiansborg røget i nyt skænderi:
 
* Udenrigsminister Per Stig Møller (K) mener udtalelserne er ødelæggende for missionen, og det er direkte farligt at tale på den måde. Hver gang der tøves og antydes exit skabes der nye talebanere.
* Forsvarsordfører Helge Adam Møller (K) mener også der er tale om farlige udtalelser og citerer en historie hvor nogle ekstra huller i en båd får den til at synke.
* Ex-oberst Jens Christian Lund (S) mener at forbud mod diskussionen sætter spørgsmålstegn ved vores demokratiske rettigheder.
* Jens Christian Lund (S) mener at udtalelserne formentlig rammer lige i nerven af de udsendte soldaters egne synspunkter.
* Forsvarsordfører Niels-Helveg Pedersen er uenig med udenrigsministeren og siger at personaleorganisationerne selvfølgelig har lov til at diskutere hvordan vi griber tingene an.
* Søren Espersen (DF) mener soldaterformændene må sige lige hvad de vil, og anser udtalelser som værende positive fordi de er del af den demokratiske meningsdannelse. Jo flere indspark jo bedre.
Information, 5/11 side 7
 
Hamborg Havn søger yderligere statsstøtte
Havnen som allerede i dag modtager 24 millioner euro i årlig statsstøtte søger yderligere hjælp, og en senator for erhverv i Hamborgs bystyre mener den eksisterende støtte kun er en vanddråbe på en varm sten. Står det til erhvervssenatoren skal Forbundsregeringen fremover stå for såvel vedligeholdelse som udbygning af havnen, som er porten til hele verden for den tyske eksport.
Maritime Danmark/Transporttidende.dk, 5/11 13.39, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6201
 
SAS-direktør roser fagforeningerne
Mats Jansson roser fagforeninger for stor forståelse af situationens alvor og udtaler at foreningerne rent faktisk har haft store omkostningsreduktioner med i baggagen til forhandlingerne. Alle forhandlinger er endnu ikke afsluttede og der mangler stadig bl.a. kabinepersonalet. Den gode nyhed er, at der faktisk er lagt ganske mange penge på bordet. Den negative at der endnu mangler aftale med visse foreninger hvor der er for langt mellem parterne.
 
Piloterne
Ved forhandlinger onsdag aften tilbød piloterne en samlet lønnedgang på omkring 17%, men krævede samtidig at de øvrige ansatte i koncernen solidarisk gik tilsvarende ned, og det kunne SAS-ledelsen ikke love. Forhandlingerne endte konsekvensmæssigt ikke i et resultat. Kravet om solidaritet udspringer af ønsket om ikke at stå i en tilsvarende situation på et senere tidspunkt, udtaler piloterne.
 
Tvangsauktioner og konkurser
I oktober blev der belendtgjort 423 tvangsuktioner mod 357 måneden før i faktiske tal. Det er det højeste tal siden maj 1995 hvor tallet var 468 (sæsonkorrigerede tal).
I oktober var der 537 konkurser mod 490 måneden før (sæsonkorrigerede tal). Det er højeste niveau siden statistikken blev startet i 1979.
 
Muligt kampvalg i HK-toppen
Forbundet har et underskud på 126,7 millioner kroner og et af forslagene til kongressen som begynder lørdag, er at spare den ene af de to næstformænd væk. Hvis forslaget vedtages af de delegerede, hvad det forventes at blive, stiller den ene af de to næstformænd op til formandsposten mod siddende Kim Simonsen. Det er Karin Banchi som ved sidste kongres stillede op til formandsvalg og tabte snævert til Kim Simonsen.
 
Ledighedsydelse flytter med
Beskæftigelsesministeren har fremsat lovforslag som skal sikre at personer som venter på fleksjob og modtager ledighedsydelse, fortsat beholder ydelsen hvis de flytter til en anden kommune.
 
Færre er langtidssyge
Efter stigninger gennem flere år, er antallet af langtidssygemeldte nu på vej ned. Antallet af mennesker der får sygedagpenge i mere end et halvt år, er faldet med seks procent det seneste år, skriver Arbejdsmarkedsstyrelsens nyhedsbrev.
CO-Industri/samspil.info, 5/11, http://www.co-industri.dk/sw47781.asp
 
Barsel med fuld løn skal regnes fra aktuelle fødselstidspunkt
HK Privat har vundet en faglig voldgift mod SAS. Kendelsen betyder at barsel med fuld løn ikke skal regnes fra det forventede fødselstidspunkt, men fra det konkrete fødselstidspunkt. Kendelsen regnes for at være principiel.
CO-Industri/hk.dk, 5/11, http://www.co-industri.dk/sw47787.asp
 
Solidt flertal for officiel hash-handel i USA efter recept
Mens der stadig snakkes i krogene på Københavns Rådhus, nøjes de amerikanske stater ikke med kaglet, men handler i praksis. I staten Maine har et solidt flertal ved en folkeafstemning givet grønt lys for butikker, som på statslig licens må sælge hash på recept. I forvejen må borgerne både dyrke og besidde til eget brug, hvis det kan bevises at det er til sygdomsbehandling. I alt 14 stater i USA har tilladt hash til medicinsk brug med Californien i spidsen. Forbundspolitiet er også instrueret om at droppe aktioner mod patienter som lovligt bruger hash. I Danmark er hash til medicinsk brug stadig forbudt.
 
Er det nu smart hvis de mørke områder stadig giver stød?
Israelske forskere har konstateret at hash kan være effektiv medicin mod posttraumatisk belastningsreaktion. Det indikerer undersøgelser af rotter som har været udsat for traumatiserende oplevelser ved elektriske stød. En del af disse rotter fik efterfølgende sprøjtet syntetisk hash direkte ind i hjernen, og disse rotter overvandt markant hurtigere deres modvilje mod at gå ind i mørke områder hvor de tidligere havde fået stød.
Jyllandsposten, 5/11 15.09, http://jp.dk/nyviden/article1876034.ece
 
Søfart nr. 45
Indhold:
Norske miljøvenlige hurtigbåde – med skrog bygget i Danmark
Der var tale om et for danske værfter helt nyt produkt, da Faaborg-værftet Tuco i foråret 2009 skrev kontrakt med norske Båtservice i Mandal om levering af komplette kulfiberskrog til tre katamaraner – og det vel at mærke nogle af de største katamaraner, der hidtil er bygget i dette materiale. Første skrog er nu klar til levering.
 
Monjasa vokset ud af nyt kontor
Bunkervirksomheden Monjasa i Fredericia er i de senere år vokset så hurtigt, at et ellers nybygget hovedkontor efter bare fire år er blevet for småt. Derfor har Monjasa nu indgået aftale om opførelsen af et helt nyt domicil på 2.500 kvm med plads til 70 medarbejdere.
 
ID-skibe samlet i nyt fælles rederi
Seks handysize-bulkcarriers, som hidtil har været ejet i separate K/S-selskaber under Investeringsgruppen Danmark (ID), er nu samlet i et enkelt selskab.
Dermed sikres en mere rederiagtig profil, betydelige driftsfordele og en væsentlig spredning af risikoen for investorerne. Det nye selskab er K/S Handybulk, som nu indeholder aktiviteterne i selskaberne K/S Danskib 52, 53, 57, 58, 60 og 65.
 
Endnu et dansk skib på auktion
Endnu et danskejet skib er nu arresteret med henblik på salg ved tvangsauktion. Det berørte skib er kemikalietankskibet »Sea Chem«, som ejes af selskabet Antisana Ship-Finance ApS. Planen var ellers, at skibet tidligere i år skulle have været overgået til K/S ESB Shipfinance under ship management-virksomheden Seaflex i Esbjerg som led i en opsplitning af ejerselskabet. Dette gik dog ikke som forventet.
 
60-80 ansatte hos Esvagt på arbejdsfordeling og kursus
Esvagt har som følge af nedsat aktivitet på Nordsøen måttet nedsætte aktivitetsniveauet. For at undgå fyringer lader rederiet 60-80 skibsassistenter, skibsmekanikere og styrmænd gå på nedsat tid og kursusafviklinig. Alternativet for den enkelte medarbejder er en opsigelse. Aktuelt er fire skibe mere eller mindre taget ud af drift – to af rederiets ældre enheder og to af de nye.
 
Get2Sea konkurs
Endnu et mindre dansk rederi er ramt af de hårde tider og har måttet opgive at videreføre forretningen. Torsdag i sidste uge tog skifteretten i Kolding således Fredericia-rederiet Get2Sea under konkursbehandling. Get2Sea blev etableret af Tom Ø. Nielsen i 2003 og ejer coasteren »Sea Runner« på 3.500 t.dv.
 
Elektrisk havnerundfart med kurs mod klimatopmødet
DFDS Canal Tours præsenterer om kort tid rederiets bud på miljøvenlig havnerundfart: Den elektriske havnerundfartsbåd, som sejler om dagen og lader batterierne op med miljøvenlig strøm natten igennem. Rederiet håber, at båden er klar til at sejle sine første runder i forbindelse med klimatopmødet i december.
 
Det store grønne projekt
Green Ship of the Future-projektet skal bl.a. bevise, at der er økonomisk sund sans i at sidde med på den grønne gren. Og den udfordring tog trekløveret Skibsteknisk Selskab, Ingeniørforeningen og Future Climate op, da de i sidste uge arrangerede en større konference under titlen "Er grøn teknologi en god forretning?".
 
Mega-resort via Storebælt til Fort Lauderdale
Et kvantespring i krydstogtsindustrien fra stort til ekstremt stort blev en realitet 28. oktober, da Royal Caribbean International tog levering af »Oasis of The Seas« fra STX’s værft i Turku. Springet er båret af ønsket om at erobre nye og større markedsandele og appellere til nye potentielle kunder, der ikke tidligere overvejede krydstogt som en reel feriemulighed.
Søfart, 6/11
 
Baltic Dry Index
3335 (+40) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 5/11, http://www.dryships.com/pages/report.asp
 
Bankens salgskurser
100 USD = 513,05 DKK
100 Euro = 757,17 DKK
 
Aktiekurser - aktuelle købskurser
D/S Torm: 50,50 (-1)
APM A-aktie: 34.900 (+100)
APM B-aktie: 35.900 (0)
D/S Norden: 203,25 (+6,75)
DFDS: 344,50 (+4)
Mols-Linien: 58 (+4,50)
Børsen, 6/11
 
Thora Lund
050(4)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Slår et ekstra slag for skibsmekaniker-uddannelsen i høringssvar

Omlægningen af uddannelserne til sætteskipper- og skibsfører, hvo ...

-Velfortjent IMO-pris til Birgit Sølling Olsen

-Det er mere end velfortjent, at Birgit Sølling Olsen modtager IM ...
bottom banner1