Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Tor 5/11-2009 09.54
5/11-2009
CO-SØFART KALENDER
 
Kontoret er lukket mellem 10 og 13 på grund af internt møde.
 
Ole Philipsen - ITF-møder i London
Christian Petersen - formiddag - jurastudie Københavns Universitet
Carsten Melhaven (SK) - ferie
 

FRA MEDIER

 
Isbryderne uvirksomme på 13. år
Statsisbryderne "Thorbjørn", "Danbjørn" og "Isbjørn" med base i Frederikshavn, har ikke været på arbejde i de danske farvande siden 1996, og en omlægning eller afskaffelse af tjenesten indgår igen som punkt på årets finanslovforslag. Foreløbig fortsætter forberedelserne til vinteren som vanligt, hvor en af isbryderne skal være operationsklar med et varsel på 48 timer, og de to andre i løbet af fem døgn. Danske Havne har længe ønsket tjenesten nedlagt til besparelse for både skibe og havne, og samtidig frigivelse af 140 millioner kroner i Finansministeriet som ikke er brugt til formålet.
 
Kritisk nat for uheldig georgisk sømand
En forkommen og nedkølet sømand blev opdaget i Grenå havnebassin efter klokken to onsdag nat. Der blev ringet 112 fra et nærliggende skib og også SOK blev alarmeret. Manden blev reddet, pakket ind i varmetæpper og kom hurtigt på benene igen. Det viste sig at være en sømand fra et georgisk skib som havde ligget på værft det sidste halve år.
 
I løbet af onsdagen skulle der foretages nogle sejlprøver hvor besætningen havde lånt værftets bugserbåd. Om natten blæste det så meget op at besætningen besluttede at få skibet ud af havnen, hvorfor man igen lånte værftets bugserbåd. Under manøvrerne faldt sømanden i vandet, formentlig da han var på vej tilbage.
 
Mærsk Line skærper kampen om bananmarkedet
Med en ny generation af containere med kontrolleret atmosfære som kan bevare bananernes kvalitet i op til 45 dage, går rederiet målrettet efter at blive dominerende transportør af bananer. De nye containere regulerer temperatur, luftfugtighed og blandingen af ilt, kuldioxyd og nitrogen.
Maritime Danmark/Maersk Line, 5/11 07.00, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6194
 
Mærsk flytter flere containere på danske skinner
Mærsk og APM Terminals har succes med transport af containere på skinner fra Århus Havn til kombiterminalen i Høje-Tåstrup. Tjenesten blev lanceret i slutningen af august med en snes vogne to gange om ugen. I august blev der udvidet med endnu en ugentlig afgang i hver retning og Mærsk er parat til at hæve yderligere. Tidligere blev containere til Sjælland udskibet i Bremerhafen og herfra på feederskibe sejlet til Frihavnen i København.
Maritime Danmark/Transportmagasinet, 4/11 07.44,
 
Kinesisk økonomi ventes i hastigere vækst
Verdensbanken opjusterer forventningerne til væksten i den kinesiske økonomi fra 7,2% for tre måneder siden til nu 8,4%. Det antages at væksten til næste år kan blive endnu højere. Opjusteringen kommer efter en overraskende og hurtig vending i kinesisk økonomi, som kan sætte skub i vækst på globalt plan.
Maritime Danmark/Verdensbanken, 5/11 08.29, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6196
 
ACE Link undgik foreløbig konkurs
På et kreditormøde i Skifteretten i Helsingør onsdag fik rederiet forlænget betalingsstandsningen frem til midten af januar. Alle selskabets tilbageværende 70 medarbejdere er opsagt men sejladsen fortsætter uforandret til nytår, hvorefter en rekonstruktion vil medføre en lavere bemanding.
 
SamsøPosten og færgerne
Ikke et ord om færger
Er overskriften på dagens forside om et vælgermøde i Nordby, og også dagens læserbreve er klinisk renset for indlæg om "Kanhave".
SamsøPosten, 4/11
 
Flyv ud sejl hjem, eller omvendt
Det nye bornholmske flyselskab Wings of Bornholm, har i samarbejde med BornholmsTrafikken lanceret et koncept hvor flytur kan kombineres med sejltur i en returrejse. Adm direktør Mads Kofod mener konceptet har flere oplevelsesfordele for kunderne og giver større fleksibilitet. En kombi-billet koster 699 kroner og kan bestilles hos Wings of Bornholm på 70701488.
 
Regnskabsmedarbejdere til Scandlines
I forbindelse med flytning af kontoret fra København til Rødby, søger Scandlines fem regnskabsmedarbejdere for tiltrædelse hurtigst muligt og senest 1. januar 2010.
 
Task Force Africa netop startet
Det fællesnordiske projekt med bidrag til opbygning af de østafrikanske landes evne til fredsbevarende operationer er indledt. Fragtskibet "Tor Futura" sejler i den forbindelse militært udstyr fra Mombasa i Kenya og Port Sudan til en feltøvelse i Djibouti. "Tor Futura" har et militært beskyttelseshold ombord.
 
Øvelsen slutter ultimo november hvor udstyret fragtes tilbage igen. Norge, Sverige og Finland deltager udover Danmark i øvelsen, hvor Danmark har ledelsen på det landmilitære område. De nordiske lande har oprettet et kontor i Nairobi hvor der sidder en officer fra hver af landene under øvelsen.
 
Skib opbragt med raketter til Hizbollah
Den israelske flåde har opbragt et skib som angiveligt kommer fra Iran, og som medbringer et antal Katyusha-raketter på vej til Hizbollah i Libanon. Skibet ligger nu i israelsk havn.
 
Modstridende oplysninger
Flådefartøjet "Francop" er opbragt nær Cypern og herfra trukket til den israelske havn Ashdod. Ifølge de israelske oplysninger medbragte skibet mange hundrede tons våben. Syriens udenrigsminister bestrider de israelske oplysninger og oplyser at skibet sejlede med varer fra Syrien til Iran og at det ikke medbragte våbenmateriale.
 
Luksus husbåd på Holmen til 17 millioner kroner
"Sundance" som tidligere har været partybåd ved London Eye, ligger nu klar som husbåd ved Holmen til salg fra Bruun Rasmussens Properties. Alt i alt er der 300 m2 bolig og 250 m2 dæksplads.
Maritime Danmark, 4/11 11.50, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6187
 
Maritim udstilling i Rotterdam
870 udstillere fra 35 lande præsenterer lige nu den nyeste maritime teknologi i 10 udstillingshaller i Rotterdam. Udstillingen lukker med sidste dag den 6. november.
 
Olieudslip ved Australien er stoppet
Udslippet fra West Atlas riggen som er placeret 125 sømil fra Australiens vestkyst er meldt stoppet, efter det i femte forsøg lykkedes at hælde store mængder tung mudder i oliebrønden. Ilden på riggen. som startede i forbindelse med forsøg på at standse olieudslippet, er imidlertid endnu ikke stoppet. Der blev brugt 3.500 tønder mudder til at stoppe olieudslippet, som betegnes som en miljømæssig katastrofe der kan sammenlignes med "Exxon Valdez"-udslippet ved Canada i 1989.
Maritime Danmark/BBC, 4/11 15.51, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6191
 
Ny retssag om "Estonia"-forliset
I næste uge indledes en retssag i Frankrig som skal beskæftige sig med det tyske værft som byggede skibet og det franske klassificeringsselskab Veritas. Skibet forliste i Østersøen på vej fra Tallinn til Stockholm i 1994 og 852 mennesker mistede livet. Retssagen baseres på påstanden om at skibet ikke var sødygtigt da det sejlede ud fra Tallinn den 27. september. Kun 137 overlevede ulykken da skibet sank midt om natten.
 
Skraldekonflikten
3F har søgt aktindsigt i de berørte kommuner for at undersøge påstanden om at de fyrede skraldemænd fra HCS er blevet blacklistet af de vognmænd som har overtaget ruterne. De stoler ikke på udsagn fra vognmændene, fordi ikke en eneste af de fyrede er genansat i de firmaer som har overtaget efter HCS. Samtidig er 3F fortørnet over at HCS i et brev til de fyrede har stillet dem i udsigt, at de kan blive gjort personligt ansvarlige for de tab vognmanden har lidt på grund af konflikten. Hvis det sker stiller 3F advokater til rådighed for skraldemændene.
 
SAS-forhandlingerne
Der var endnu ingen afklaring på forhandlingerne med piloterne og kabinepersonalet onsdag aften. SAS skal senere i dag præsentere et regnskab og SAS oplyser at de i den forbindelse forventer at kunne præsentere et forhandlingsresultat.
 
Fornyelse af Forebyggelsesfonden
Partierne bag fonden som blev etableret i tilknytning til Velfærdsaftalen i 2006, med en kapital på 3 milliarder kroner, har onsdag indgået aftale om fornyelse. Fondens indsats handler om forebyggelse af nedslidning af mennesker på arbejdet. For fornyelsesaftalen gælder at:
* Det skal være nemmere for virksomhederne at søge støtte fra fonden.
* Der sættes større fokus på psykisk nedslidning
* Det sikres at Arbejdstilsynet kan videreføre tilsyn i brancher med særlig risiko for nedslidning.
 
Bred dansk enighed om at religiøs indoktrinering er i orden
Fra Simon Emil Ammitzbøl over SF til Dansk Folkeparti, er der forbøffelse og forargelse over dommen fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol som siger, at det er i strid med menneskeretten når der hænger krucifikser i de italienske klasseværelser (sagen var rejst af en italiensk mor som ønskede at opdrage sit barn verdsligt). SF's kirkeordfører kalder dommen absurd, Charlotte Dyremose fra De Konservative mener det viser hvor vigtigt det er, at vi har en grundlovssikret fortrinsstilling for en bestemt religion så vi kan synge morgensang og bede fadervor i skolen, og Søren Krarup finder dommen utrolig grov.
Jyllandsposten/Kristeligt Dagblad, 5/11 08.07,
 
Baltic Dry Index
3295 (+62) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 4/11, http://www.dryships.com/pages/report.asp
 
Bankens salgskurser
100 USD = 516,77 DKK
100 Euro = 757,22 DKK
Danske Bank, 5/11,
 
Aktiekurser - aktuelle købskurser
D/S Torm: 51
APM A-aktie: 33.500
APM B-aktie: 35.400
D/S Norden: 197,50
DFDS: 336
Mols-Linien: 58,50
Nordnet.dk, 5/11
 
Thora Lund
049(4)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1