Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

DAGEN
Ons 4/11-2009 10.00
4.11-2009
CO-SØFART KALENDER
 
TORSDAG FORMIDDAG ER KONTORET LUKKET FRA KLOKKEN 10 TIL KL 13 PÅ GRUND AF INTERNT MØDE.
 
I dag:
Ole Philipsen - ITF-møder i London
Bjarne M. Olsen (SK) - ferie
Carsten Melhaven (SK) - ferie
 
FRA MEDIER
 
Pirateri
Somalia beder om hjælp
Somalias premierminister siger i forbindelse med et møde med IMO's generalsekretær, at pirateriet må bekæmpes både ud for kysten som fra land. Han beder om assistance til at standse angrebene ved etablering af et informationsdelingscenter, som skal angive hvor piraterne opererer og analysere deres pengestrømme. Premierministeren ønsker også at retsforfølge piraterne i Somalia.
 
Nyt elektronik advarer
Elektronikproducenten BAE Systems har udviklet et avanceret elektronisk system som skal bruges til at advare skibe om mulige piratangreb. Systemet kan spore småbåde i op til 25 kilometers afstand, og et videokamera gør det muligt at foretage en visuel identifikation. Systemet er kombineret med en kraftig natbelysning, som gør det lettere at opdage ubudne gæster i nærheden af skibet, og som også antages at have en afskrækkende virkning.
Maritime Danmark/Tanker Operator, 3/11 07.00, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6167
 
Resultat for Wilh. Wilhelmsen
Resultatet for tredje kvartal faldt med 42% til knap 48 millioner dollar. Samlet indkomst var på 605 millioner dollar, hvilket er et fald på 30% til sammenligning med samme kvartal i 2008. Når der sammenlignes med faldet tidligere på året er efterspørgslen efter biltransporter taget til i løbet af tredje kvartal. Rederiet mener det er nye skrotningspræmier i USA og Vesteuropa som giver incitament til at købe nye biler.
 
Torm genforhandler charter-kontrakter
Tabene på visse MR-tankskibe er nu oppe på 500.000 dollar om måneden, og Torm prøver at genforhandle kontrakter på timecharter basis. En mulighed er at sænke charterprisen mod at forlænge kontrakterne.
Maritime Danmark/Lloyds List, 4/11 08.06, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6185
 
Evergreen Marine: Det værste er ovre
Ifølge CFO for containerrederiet Evergreen Marine, er det værste overstået og efterspørgslen begynder at bedres. Rederiet vil sammen med ni andre rederier hæve priserne på ruterne mellem USA og Asien i næste måned, for at afslutte priskrigen.
 
To færger som hotelskibe under topmødet i København
"Queen of Scandinavia" og Smyril Lines "Norröna" skal fungere som hotelskibe i København til december under klimatopmødet. "Queen", som har været oplagt i Klaipeda siden kontrakten som hotelskib i Australien udløb i april, ankommer til København 2. december og skal fungere som logi for de mange ekstra politifolk som er udstationeret. Den 6. december ankommer "Norröna" som skal huse deltagere i topmødet som løber frem til d. 18. december.
Maritime Danmark/shipgaz.se, 3/11 14.58, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6175
 
Helikopter evakuerede 6-årig dreng fra Oslo-båden
På vej fra Oslo til København mandag aften med "Pearl of Scandinavia", blev den seks-årige ramt af åndenød og feber, og med risiko for at der var tale om influenza A, blev dreng og forældre med helikopter evakueret til sygehus i Göteborg.
 
Færgerapport er ikke spildt men konkluderer forkert
En delegation fra Ærø og Svendborg har besøgt indenrigsministeren og kvitteret for en ny færgerapport. Lokalpolitikerne meddelte at rapporten beskriver nogle relevante problematikker og udelukker nogle muligheder, men pointerede at konklusionen om at gøree Ballen til målet for Ærøfærgerne, ikke er en mulighed.
Maritime Danmark, 4/11 06.00, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6182
 
Samsø og "Kanhave"
En læser af SamsøPosten forstår måske nok at forhandlingerne mellem kommune og NFS ikke skal foregå i fjernsynet, men forstår alligevel ikke at borgerne ikke kan blive inddraget i drøftelserne. "Vi kunne i fællesskab formulere, hvilke ønsker vi har til et forhandlingsresultat. Vi kunne i fællesskab have formuleret et alternativ til et forhandlingsresultat med SamsøTrafikken", mener læseren. Ikke så meget som en kort orientering om status for forhandlingerne får samsingene. Det er ikke demokrati, det er fåmandsvælde.
SamsøPosten, 3/11
 
Søfartens Lederes jobportal præsenteres i Manila
I disse dage deltager sekretariatsleder Fritz Ganzhorn og job- og karrierekonsulent Peter Friis Jespersen, i en global søfartsmesse i Manila, hvor de præsenterer en stand der demonstrerer hvad job2sea kan udrette. Jobportalen er et nyt initiativ fra Søfartens Ledere, som skal kunne formidle arbejde for søofficerer til den internationale handelsflåde.
 
Bog om bugserselskabet Goliath
Forlaget Betty Nordgas i Ringkøbing har udgivet en bog om bugserselskabet i Ålborg, som efter 1930'erne voksede sig til provinsens største bugserselskab. Det er ikke mindst historien om manden bag selskabet, Carl Lorentzen, som før stiftelsen af rederiet havde en bibeskæftigelse som stærk mand på markeds- og tivolipladser. Bogen som er på 224 sider og koster 325 kroner, blev udgivet 3/11.
Maritime Danmark/Betty Nordgas, 4/11 07.00, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6183
 
Fyrede fra Lindø til Norge
En norsk rekrutteringsvirksomhed har indgået samarbejde med danske Scandinavia-JOB i forsøg på at skaffe afskedigede fra Lindø-værftet til Norge, hvor der stadig er mange ledige job. Særlig mangler nordmændene ingeniører, men også smede og andre håndværkere har gode muligheder for ansættelse på projekter.
 
Verdens dyreste yacht købt for 120 millioner dollar
Englandsk rigeste kvindelige iværksætter, Elena Ambrosiadou, som sidste år blev vurderet til at være god for 357 millioner dollar, debutterer som yacht-ejer og har overraskende købt den dyreste af slagsen. Hun udtaler at hun næppe selv vil få lejlighed til megen fornøjelse med yachten, som kan lejes for 550.000 dollar for en uge.
 
Voldsom brand på Kolding Havn
En svejsegnist havde nær udløst en eksplosition i en tankbil fyldt med acetylen, som holdt ved siden af et skib hvor der blev sejset. Lastbilen blev antændt, men branden blev heldigvis slukket før tankens indholdt blev antændt. Ingen kom til skade, men politiet holdt området afspærret for en sikkerheds skyld i længere tid.
Maritime Danmark/Ekstrabladet.dk, 3/11 14.02, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6174
 
Hanne Reintoft: Stop klapjagten på de alvorligt syge
En ny dom har tilkendt en 60-årig kvinde erstatning, fordi Helsingør Kommune ulovligt nægtede hende førtidspension og fleksjob. Begrundelsen var at hun var for rask til førtidspension og for syg til fleksjob, og dermed havde kvinden intet at leve af i fire år.
 
Hanne Reintoft mener der har været tale om ren klapjagt på alvorligt syge mennesker, og at denne har stået på siden Claus Hjort Frederiksen blev beskæftigelsesminister. Mange mennesker i både kommuner og ankestyrelse må have røde ører efter dommen, når de tidligere har afslået alvorligt syge både fleksjob og førtidspension.
 
Skraldekonflikten
De fyrede skraldemænd fra HCS erkender at blokader af Vestforbrændingen i Glostrup ikke er vejen frem. Der skal nye metoder til og skraldemændene vil nu dukke op til vælgermøder i forbindelse med kommunalvalget og stille spørgsmål til politikerne.
 
Kristelig Fagbevægelse har indgået overenskomst med Kristelig Arbejdsgiverforening
De kristelige har indgået overenskomst som skal gælde de næste tre år, hvor mindstelønnen incl. pension stiger med otte procent over de tre år. Aftalen skal nu til afstemning. De kristelige er stolte over det gode resultat set i lyset af den økonomiske krise. Aftalen indeholder også forbedringer på barselsområdet og kommer til at gælde for 1.200 virksomheder. Kristelig Fagbevægelse har godt 100.000 medlemmer mens 180.000 er medlem af a-kassen.
 
Arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Ålborg Universitet mener ikke den kristelige overenskomst er retningsgivende for noget som helst.
 
Afskedigelsesnævnet
Bog med gennemgang af sagsbehandling og praksis, 5. udgave, er udkommet. Samtlige tilkendegivelser og kendelser afsagt i Nævnet fra 1961 til august 2009 er beskrevet i resumeform.
Dansk Arbejdsgiverforening, 3/11, http://www.da.dk/
 
For den almægtige er det vel kun tingeltangel
Vatikanet og den italienske regering er i chock over at den europæiske menneskerettighedsdomstol har bestemt, at kors skal fjernes fra de italienske klasseværelser, fordi de kan forstyrre børn der ikke er kristne. Den italienske udenrigsminister siger det er "et dødeligt slag imod Europas værdier og rettigheder", og en tidligere kulturminister kalder det "en afskyelig afgørelse". Det var en italiensk kvinde som bragte sagen for domstolen, fordi hun ønskede at give sine børn en sekulær opdragelse.
 
FRA FOLKETINGETS DAGSORDEN onsdag
10) Til beskæftigelsesministeren af:
Bjarne Laustsen (S):
Kan man stole på regeringen, når den meddeler, at der vil være 150.000 ledige til næste år,
og ministeren vel ikke kan gøre andet end at udbetale dagpenge til fyrede?
(Spm. nr. S 246).
 
11) Til beskæftigelsesministeren af:
Bjarne Laustsen (S):
Er det ikke et stort problem, at fuldtidsarbejdsløsheden stiger som følge af, at deltidsbrandmænd,
tagdækkere m.fl. er nødt til at sige deres deltidsjob op for at kunne få dagpenge?
(Spm. nr. S 247).
 
12) Til beskæftigelsesministeren af:
Eigil Andersen (SF):
Hvordan ser ministeren på spørgsmålet om at optage brystkræft som følge af natarbejde på
Arbejdsskadestyrelsens erhvervssygdomsliste, set i lyset af at WHO's kræftrådgivningscenter
er på vej med en rapport, der dokumenterer en sandsynlig sammenhæng?
(Spm. nr. S 258, skr. begr.).
 
13) Til beskæftigelsesministeren af:
Eigil Andersen (SF):
Hvilke initiativer vil ministeren tage for at sikre, at kvindelige sygeplejersker, læger, rengøringsassistenter, laboranter m.fl. udsættes for væsentlig mindre risiko end nu for at få brystkræft på grund af deres stærkt belastende natarbejde?
(Spm. nr. S 259, skr. begr.).
 
Baltic Dry Index
3247 (+62) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 3/11, http://www.dryships.com/pages/report.asp
 
Bankens salgskurser
100 USD = 520,42 DKK
100 Euro = 757,25 DKK
 
Aktiekurser - aktuelle købskurser
D/S Torm: 52 (-1,50)
APM A-aktie: 34.200 (0)
APM B-aktie: 35.300 (0)
D/S Norden: 193,75 (-2,25)
DFDS: 337 (-3)
Mols-Linien: 59,50 (+2)
Børsen, 4/11
 
Thora Lund
048(4)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Hovmester om ækvatordåb i TV2-artikel

Da Hans Sønderborg i 1962 på sin første udmønstring var messelærl ...

Pirateri: Dansk indsats i Guineabugten

Regeringen har i dag offentliggjort sit "Prioritetspapir for Danm ...
bottom banner1