Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Fre 30/10-2009 10.04
30/10-2009
CO-SØFART KALENDER
 
Henrik Mikkelsen - medsejlads "Pearl of Scandinavia"
John Ibsen - hjemmearbejdsdag
 
FRA MEDIER
 
Pirateri
Kapret sejlbåd set af militærhelikopter
Det er bekræftet at en spansk militærhelikopter har set den kaprede sejlyacht med det britiske par tæt på Somalias kyst. Båden blev kapret fredag tæt på øgruppen Seychellerne.
Jyllandsposten/ritzau, 29/10 14.36, http://jp.dk/udland/article1867581.ece
 
Marinesoldater har efterfølgende konstateret at sejlbåden er tom og der intet spor er af det engelske ægtepar.
Maritime Danmark/Tradewinds, 29/10 15.09, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6117
 
Strategic Insights
Nyeste nummer af Strategic Insights indeholder flere artikler med fokus på brændpunkter for skibsfarten hvor væbnede røverier er almindelige, som f.eks. Bangladesh.
 
Rederiet Orion genopstår
Det børsnoterede selskab genopstår og der er indkaldt til ekstraordinær generalforsamling den 9. november. Den altdominerende aktionær er norske Camillo Eitzen, som dermed kan samle og børsnotere sine globale tørlastaktiviteter. I juni ejede Eitzen Bulk tre skibe og kontrollerede 50. Der var dengang 14 nybygninger i ordre og 64 ansatte.
Maritime Danmark/OMX, 29/10 13.05, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6113
 
Mærsk udsteder euroobligationerne - selskabsmeddelelse
Obligationerne udstedes 30. oktober 2009 og vil blive indfriet 30. oktober 2014. De vil blive benævnt "4,875% A.P. MOELLER-MAERSK AS".
 
Fyring af bestyrelsesformand betingelse for lån til CMA CGM
Rederiet har en gæld på små 30 milliarder kroner, og det er ved at tage livet af en af Mærsk Lines største konkurrenter. I forhandlinger med bankerne om refinansiering af gælden, stiller bankerne nu modkrav om at formanden bliver afsat som betingelse.
 
Overskud hos Cosco Shipping skrumper
Overskuddet hos det kinesiske rederi Cosco Shipping faldt i 3. kvartal med 98% til 6,35 millioner yan skriver Bloomberg News. Kvartalsomsætningen blev på 903 millioner yan.
 
Stort underskud hos Neptune Orient Line
Underskuddet hos sydøstasiens største containerrederi blev for tredje kvartal på 138,9 millioner dollar, mens analytikerne kun havde forventet et underskud på 109 millioner dollar. Omsætningen faldt med 34% i kvartalet til sammenligning med samme kvartal sidste år, og blev på 1,56 milliarder dollar.
Borsen.dk/Nyhedsbureaet Direkt, 29/10 12.52, http://borsen.dk/transport/nyhed/169039/
 
Der er hul i containerbranchens pengekasser
Antallet af ledige skibe er stadig over 13% globalt og knap 10% målt i dødvægtton, og fragtraterne på store ruter falder fortsat. Uofficielt forlyder det at tabet for et enkelt skib pr. dag kan løbe op i 10.000 dollar. Skrotninger er støt stigende og den globale flåde blev 292.000 TEU mindre i årets første ni måneder.
 
Claus-Peter Offen får næppe statsstøtte
Det tyske charterrederi som har søgt om statshjælp til at rejse en kapital på mere end 150 millioner euro, kan ikke forvente statshjælp forlyder det. Rederiet har et nybygningsprogram til en værdi på mere end 2,5 milliarder euro og alle skibe er på forhånd sikret lange charterkontrakter.
Maritime Danmark/Lloyds List, 29/10 08.00, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6123
 
Samsø og "Kanhave"
Kommunaldebatten raser i dagens udgave af Samsø Posten, og færgeforbindelsen er det centrale emne. En hurtigfærge til Århus vil skabe dynamik og vækst for øen mener en læser og Samsø Listen erklærer sig som varm tilhænger af en sådan rute med samme begrundelse. En anden læser mener bygning af nye havneanlæg kan halvere sejltiden til Sjælland. Endelig ønsker en læser ikke en "tivolisering" af Samsø fordi mange kommer til øen for at finde fred og fordybelse og derfor har læserbrevsskribenten tidligere udtrykt skepsis ved en pendlerfærge.
Samsø Posten, 29/10
 
Flere afgange fra Rønne ikke imødekommet
Trafikkontaktrådets ønsker om ekstra afgange i højsæsonen, i den 16 måneder lange periode hvor den nuværende kontrakt om besejling til og fra Bornhom forlænges, er ikke imødekommet. I forlængelsesperioden har Trafikstyrelsen tilbudt den polske færge Skania til 32 afgange fordelt på nogle måneder. Rådets formand, borgmester Bjarne Kristiansen, oplyser at ønskerne ikke skrinlægges og det vil han meddele ministeren i et brev. Det er ikke mange penge der er tale om, og alene et spørgsmål om vilje, tilføjer borgmesteren.
Bornholms Tidende, 23/10, side 5
 
USA prøvesejler trimaranfregat
De sidste prøvesejladser er netop afsluttet med fregatten som trods sin størrelse kan sejle mere end 80 kilometer i timen, hvilket er uhørt for et skib på den størrelse. Fregatten har lav dybgang og kan gå langt ind under land, hvilket gør den velegnet til piratjagter. Prisen for herligheden som har fået navnet "Independence" er angiveligt omkring 3,5 milliarder kroner.
(videooptagelse fra prøvesejlads)
Maritime Danmark/ing.dk, 29/10 15.41, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6118
 
Nostalgi-middag for alle med tilknytning til tidligere Københavns Navigationsskole
Alle, - elever, lærere og andre - som har haft tilknytning til den nedlagte navigationsskole, er inviteret til festmiddag til minde om "tiderne" på skolen. Middagen finder sted på Søværnets Officersskole den 31. oktober.
Maritime Danmark, 29/10 13.42, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6114
 
Skraldeblokade varsles fortsat mandag
Tillidsmanden fra HCS, Ronni Larsen, oplyser at de fyrede skraldemænd vil genoptage blokaden af Vestforbrændingen i Glostrup mandag, således at kommunerne Glostrup, Hvidovre, Gladsaxe og Ballerup ikke kan komme af med deres affald. Torsdag og fredag vil der blive delt flyers ud til 15.000 husstande med forsøg på at forklare borgerne hvad konflikten går ud på.
 
Fingeret anklage for tyveri udløste en kvart million i efterbetaling
En HK'er blev anklaget for tyveri og bortvist på grund af en manglende bon for en sandwich. Der var klare indikationer for et komplot mod medarbejderen, som var returneret til arbejde efter en sygemeldings- og graviditetsperiode fra januar 2008 til maj 2009.
 
Fjorten dage før hun returnerede til arbejdet meddelte hun butiksejeren at hun igen var gravid. Episoden med den fingerede anklage forekom samme dag hun igen mødte på arbejdet. Der er nu indgået forlig i sagen mod efterbetaling af 226.000 kroner for løn, opsigelsesperiode og pensionsindbetalinger.
 
Kontanthjælpsmodtagere hurtigere til samtale end dagpengemodtagere
I første halvår af 2009 var 28% af de nyledige dagpengemodtagere kaldt til samtale i den første ledighedsmåned, mens det samme tal for kontanthjælpsmodtagere var 78%. Jobcenterchefen i Ringsted peger på at det er det økonomiske incitament som er betydende, hvor dagpengemodtageren ikke i samme udstrækning som kontanthjælpsmodtageren påvirker den lokale kassesituation. Også i selve det holdningsmæssige udgangspunkt er der lagt op til at dagpengemodtageren i langt højere grad klarer sig selv.
Dansk Arbejdsgiverforening/Agenda, 29/10, http://agenda.da.dk/default.asp
 
Fleksjobsager er fyldt med fejl
To praksisundersøgelser fra beskæftigelsesankenævnet i Region Sjælland og Syddanmark har gennemgået 86 sager fra seks af regionernes kommuner. I halvdelen af sagerne konkluderer nævnet at det ikke har været korrekt at bevilge fleksjob på det foreliggende grundlag. Vismand og professor Michael Rosholm mener reglerne skal strammes, og kommunerne straffes hvis de ikke lever op til lovgivningen.
 
Nyt fra Danmarks Statistik
Konjunkturbarometer for serviceerhverv oktober 2009
Sammensatte konjunkturindikator er -8 i oktober mod -13 i september og -25 i marts.
 
Konjunkturbarometer for industri
Sammensatte konjunkturindikator er -8 i oktober, hvilket er det samme som i september. Indikatoren var -34 i april.
 
Konjunkturindikator for byggeriet
Sammensatte konjunkturindikator er -49 i oktober mens den i september var -48. For et år siden var den -29.
 
Ledigheden
Fra august til september steg ledigheden med 9.200 fuldtidspersoner, hvormed ledigheden nåede op på 113.500 fuldtidspersoner, svarende til 4,1% af arbejdsstyrken.
 
Så kan vi andre kende dem på gaden hvis de overhovedet bevæger sig udenfor
3F har gennemført et sundhedstjek blandt 650 medlemmer, og det viser sig at medlemmerne er for tykke (syv ud af ti), rører sig for lidt (fire ud af ti) og har forhøjet kolesteroltal (tre ud af ti).
 
Søfart nr. 44
Indhold:
Finansieringsprojekt for mindre skibe droppet
Forhåbningerne om at få dannet en ny type finansieringsmodel for den mindre og mellemstore skibsfart er foreløbigt strandet. For ikke at sige forlist. Det lykkedes aldrig at rejse den fornødne startkapital, og så måtte initiativtagerne skrinlægge det ellers stærkt tiltrængte projekt.
 
Danske lodser: Svenske kolleger glemmer aftaler
Mindelige aftaler mellem Danmark og Sverige regulerer fordelingen af henholdsvis danske og svenske lodsers arbejdsområder. Det tyder imidlertid på, at det statslige svenske lodsvæsen har svært ved at huske aftalerne og må nu igen se sig indklaget for EMPA, European Maritime Pilots Association, for at påtage sig lodsopgaver i danske farvande.
 
Ny konkurs i dansk shipping
Svendborg-virksomheden C.J. Helt & Co. er det seneste offer for de hårde tider i shippingbranchen, som har været ramt af en række konkurser inden for det seneste års tid. C.J. Helt, som beskæftiger sig med mæglervirksomhed og kommerciel drift af coastertonnage, blev taget under konkursbehandling af skifteretten i Svendborg i sidste uge. Virksomheden er medejer af i alt fire coastere, hvoraf i hvert fald én nu skal sælges.
 
Nyt liv til Assens-coaster
Bevarelse af arbejdspladser samt betaling af kreditorerne er det primære mål for den investorgruppe som for nylig overtog coasteren »Carolyn« af konkursboet efter rederiet Green Maritime ApS i Assens. Og den nye ejer, Rederiet Carolyn A/S, er kommet godt i gang og oplever stor efterspørgsel på skibet, som i øjeblikket sejler mere eller mindre fast mellem Baltikum og Sverige.
 
Første skib i ny serie til Norden
D/S Norden tager i dag, fredag, levering af det første skib i en ny serie af produkttankskibe fra Imabari Shipbuilding i Japan. Serien omfatter i alt seks MR-tankskibe på ca. 48.000 t.dv., som alle kommer til at indgå i Nordens pool-samarbejde med cypriotiske Interorient – Norient Product Pool. Første skib i serien er »Nord Imagination«, som efterfølges af de resterende fem skibe i serien i løbet af 2010. Alle skibe er taget ind på syv års t/c med efterfølgende købsoptioner.
 
Mærsk flager om
I forbindelse med en storstilet flag-reorganisering af den totale flåde har A.P. Møller - Mærsk besluttet at omflage et antal offshore skibe fra Isle of Man-register til DIS. Ifølge A. P. Møller - Mærsk forventes beslutningen ikke at få konsekvenser på hverken organisatorisk eller bemandingsmæssigt niveau. Hverken i UK eller Danmark. Rokaden er videre som nævnt en del af en større rokade af skibe, hvor der udover de nævnte offshore-enheder flyttes rundt på et større antal containerskibe, specielt i tilknytning til UK-registret.
 
Ni ø-ruter får støtte
Ni færgeruter får andel i den færge-pulje på 200 mio. kr., som netop er udmøntet på Christiansborg. De ni ruter er alle ø-færger, og flere af ruterne betjenes i dag af aldrende færger. Blandt de færger, der nu med statsstøtte bliver udskiftet, er således Danmarks ældste – og den eneste tilbageværende aktive bilfærge bygget før Anden Verdenskrig, »Venøsund« fra 1931, og færgen »Faaborg II« fra 1965, der længe har skrantet.
 
Tema: Det Sydfynske Øhav og international shipping
Det Sydfynske Øhav har i generationer været centrum for en væsentlig del af de danske søfartstraditioner. Svendborg er stadig blandt Danmarks største shippingbyer – og en af de eneste med et decideret shippingmiljø. Omkring 25 rederi- og mæglervirksomheder har hjemme i byen, og mellem 150 og 200 skibe drives kommercielt i Svendborg – med et klart internationalt snit.
 
12 sider i det trykte blad med følgende overskrifter:
- Svendborgs særlige shippingmiljø
- Yacht-ekspert på over 150 år
- Specialist i småskibe
- Tankskibsspecialister med store vækst-ambitioner
- Thor Shipping: Det gælder om at udnytte de muligheder, der opstår
- Dansk-tyrkisk bud på moderne coasterrederi
- Marstal-rederi med fokus på traditioner og nye skibe
Søfart, 30/10
 
Baltic Dry Index
3013 (+27) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 29/10, http://www.dryships.com/pages/report.asp
 
Bankens salgskurser
100 USD = 515,92 DKK
100 Euro = 757,36 DKK
 
Aktiekurser - aktuelle købskurser
D/S Torm: 53,50 (+2)
APM A-aktie: 34.200 (+200)
APM B-aktie: 35.300 (+800)
D/S Norden: 196,50 (+5,50)
DFDS: 348,50 (-1,50)
Mols-Linien: 58 (0)
Børsen, 30/10
 
Thora Lund
045(4)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Slår et ekstra slag for skibsmekaniker-uddannelsen i høringssvar

Omlægningen af uddannelserne til sætteskipper- og skibsfører, hvo ...

-Velfortjent IMO-pris til Birgit Sølling Olsen

-Det er mere end velfortjent, at Birgit Sølling Olsen modtager IM ...
bottom banner1