Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Ons 28/10-2009 10.00
28/10-2009
27 10
CO-SØFART KALENDER
 
Henrik Mikkelsen - medsejlads "Crown of Scandinavia"
John Ibsen - 12.30 møde resten af eftermiddagen
Christian Petersen - 09.00 møde
Carsten Melhaven - møde i Viborg
 
FRA MEDIER
 
Pirateri
Britisk ægtepar taget som gidsler
Somaliske pirater oplyser at de har kapret en yacht i Det Indiske Ocean med et britisk par ombord. Yachten er angiveligt på vej til Afrikas Horn og der vil senere blive forlangt løsepenge oplyser piraterne.
Politiken/ritzau, 27/10 11.06, http://politiken.dk/udland/article818650.ece
 
Det britiske ægtepar var på vej fra Seychellerne til Tanzania i sejlbåden "Lynn Rival" på 38 fod. Paul Chandler på 58 år og hans tre år yngre hustru forlod Seychellerne den 22. oktober.
Maritime Danmark, 27/10 15.53, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6093
 
Skibskollision i Kanmon-Strædet ved Japan
Tirsdag aften kolliderede den 7.400 DWT store japanske destroyer JS "Kurama" med det sydkoreanske containerskib "Carina Star" på 706 TEU. Begge skibe brød i brand. Ingen omkom ved kollisionen men der meldes om en eller flere kvæstede. Branden på containerskibet blev hurtigt slukket, mens det tirsdag aften endnu ikke var lykkedes at slukke branden på destroyeren helt. Der er nedsat en kommission der skal efterforske ulykken.
Maritime Danmark/CNN m.fl., 28/10 06.00, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6094
 
Fortsat stor mangel på skibsofficerer på verdensplan
Job- og karriekonsulent hos Søfartens Ledere, Peter Friis Jespersen, oplyser at beregninger viser at trods krisetider med ophugninger og aflysninger af skibsordrer, vil manglen på skibsofficerer i 2013 alligevel blive på omkring 40.000 officerer ifølge det engelske konsulentfirma Drewry Shipping Consultants. Tidligere er det spået at manglen allerede i 2012 ville være på 82.000 officerer.
 
Mærsk Line åbner i november feeder service til Iraq
Linien åbnes mellem De Forenede Emirater og Umm Qasr i Iraq med indsættelse af et Mærsk-skib med amerikansk flag.
 
Nils Smedegaard Andersen gør sig bedst i medierne
For andet år i træk kårer journalisterne Mærsk-chefen som den topleder som gør sig bedst i medierne. Han roses især for at have åbnet virksomheden over for medierne og for at være en dygtig kommunikator. Endelig får han særlig ros for sin måde at klare lederskiftet på. På andenpladsen kommer Vestas-chefen Ditlev Engel og på en delt tredjeplads kommer cheferne for Novo Nordisk, Lego og Danisco.
 
Forudsigelige reaktioner - (og meninger)
I kommentar i Børsen side 2, debatterer 2 lektorer reaktionerne på Mærsk-beslutningen om at ville udskifte danske officerer med billigere udenlandske. Formanden for CO-Søfart, Ole Philipsen, mener ikke rederifesten skal fortsætte for danske skattekroner, uden danske søfarende, og Lene Espersen kaldte Mærsk-beslutningen for sund fornuft.
 
Begge overser det handler om grundlæggende strukturelle forandringer hvor DIS og tonnagebeskatning er helt på linie med tilsvarende vilkår i øvrige europæiske søfartsnationer. Formanden for Søfartens Ledere, Peer Bøje Brandenburg påpeger at rederierne saver fødekæden over til hele Det Blå Danmark.
 
Lektorerne slutter med at mene at situationen giver anledning til overvejelser (og det er vel også det de refererede mener bortset fra ministeren), og at der formentlig bør nedsættes en tænketank som spekulerer i en langsigtet strategi, hvor DIS videretænkes uden urimelig statsstøtte, og med imødekommenhed for globaliseringens krav.
Børsen, 28/10, side 2
 
Norden navngiver produkttankskib
Det første af seks nye MR produkttankskibe er netop navngivet fra Imabari Shipbuilding i Japan. "Nord Imagination" bliver leveret 30. oktober og skal indgå i Norient Product Pool. De fem søsterskibe leveres i 2010 også til Norient Product Pool. Norden indfragter hvert skib for 7 år med efterfølgende købsoptioner.
Maritime Danmark, 27/10 14.48, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6091
 
Bornholmerne håber på bilfærge mellem Nexø og Polen
En delegation fra Bornholm har været på besøg i tre polske havnebyer for at mødes med kommunal- og havnemyndigheder samt fiskeriorganisationer og virksomheder, for at undersøge den polske interesse for en bilfærge fra Nexø.
 
Der var stor interesse i alle tre byer, og interessanterne bag projektet mener det er realistisk med en færgeforbindelse allerede fra 2011 eller måske tidligere. Ruten kunne gå til en af de tre polske byer eller til alle tre. Havnebyerne er: Kolobrzeg, Darlowo og Ustka. Næste skridt er en målrettet markedsanalyse. Der er allerede interesserede investorer både fra dansk og fra polsk side.
Bornholms Tidende, 26/10, side 11
 
Samsø og "Kanhave"
Blandt en række af dagens indlæg om færgetrafiksituationen, er en læser som bekender at han ikke forstår "Nautilus" (Per Rungholm) og hans ugentlige side i bladet. Læseren forestiller sig der er tale om en pensioneret journalist, som lørdag efter lørdag belærer samsingene om stort og småt, og at søfarts-journalisten opnår en vis tilfredsstillelse ved lige som Erasmus Montanus at belære andre om rigtigt og forkert. Problemet er måske at mange læser Nautilus" med en vis overbærende ligegyldighed. Læseren selv er faktisk ked af at han sjældent forstår indholdet i klummerne.
 
Og ellers mener et SF-byrådsmedlem at der sandelig skal diskuteres færgeforbindelse til Århus, hvordan det end kan skrues sammen, og en anden læser finder det oprørende at når en Samsø-borger bygger ulovligt får han en kæmpe bøde, men et milliardfirma kan skadesløst holde alle Samsø's beboere som gidsler.
Samsø Posten, 27/10
 
Scandlines lover bedre kommunikation med medarbejderne
I en skrivelse til alle medarbejdere, kaldet kolleger, lover Michael F. Hassing, CEO for Scandlines (på dansk: øverste chef), at der vil blive sikret en bedre kommunikation mellem medarbejdere og ledelse som forudsætning for opbakning til at nå rederiets målsætninger.
 
Forandringsprocessen kører på fortrøstningsfulde skinner fordi alle arbejder hårdt på at sikre forretningen. Fragtmængderne er faldet men der er til gengæld trukket flere passagerer. CEO'en er klar over at de voldsomme omstruktureringer har skabt bekymring hos medarbejderne og der er lang vej igen. Men Scandlines har fat i den lange ende, skriver chefen i medarbejderbrevet.
Scandlines, 27/10
 
Flådeøvelse
Den store øvelse Northern Coasts med deltagelse af danske "Viben", "Makrellen", "Havkatten" og "Glenten", foregår for øjeblikket i tysk, dansk og svensk farvand. Scenariet er at et tidligere kongedømme er splittet op i flere småstater hvor de to er kommet i totterne på hinanden. Forsyninger af mad og medicin skal frem, men pirater ligger på lur i den næste vig. Northern Coasts slutter fredag efter to ugers øvelser.
 
Blue Event 18
Arrangementet er sponsoreret af J. Lauritzen Fondet, og deltagelse er gratis men kræver tilmelding. Det foregår torsdag d. 5. november kl. 17-19 på Copenhagen Business School.
 
Skraldekonflikten
Bredte sig tirsdag hvor også skraldemændene fra Renoflex-Gruppen nedlagde arbejde i sympati med de fyrede skraldemænd fra HCS. Renoflecx-Gruppen dækker bl.a. Køge, Kalundborg, Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Greve. Skraldemændene fra R98 som dækker København og Frederiksberg fortsatte sympatikonflikten som startede i går. Tirsdag blev talsmanden for HCS på et tidspunkt anholdt i forbindelse med blokaden af Vestforbrændingen i Glostrup.
 
Skraldekonflikten på pause
Onsdag skulle skraldevognene i hovedstadsområdet igen køre normalt og der skulle heller ikke være blokade ved Vestforbrændingen. Skraldemænd fra R98 og Renoflex-Gruppen besluttede at genoptage arbejdet efter sympatikonflikter mandag og tirsdag. HCS-skraldemændene som er blevet fyret, har siden forsøgt at blokere Vestforbrænding i Glostrup, men også de sætter på pause i dag onsdag. Skraldemændene understreger at der foreløbig kun er tale om at konflikten er sat på pause.
 
Stort kommunalt projekt om at fastholde sygemeldte på arbejdsmarkedet
Forebyggelsesfonden har udpeget 22 kommuner som skal bruge 240 millioner kroner på forsøg omkring mulighederne for at få langtidssyge tilbage på arbejdsmarkedet. Beskæftigelsesministeren vil ikke længere være vidne til at hver femte som har været sygemeldt i et år, aldrig vender tilbage til arbejdsmarkedet. En række projekter viser at tidlig indsats bevirker at flere kommer i arbejde. Der er modtaget ansøgninger fra 45 kommuner om at deltage i projektet og 22 er udpeget. Inden projektet starter får alle involverede et tre ugers kursus i indsatsen (og så er de beskæftigede i den tid).
 
Partiklerne suser igen rundt i Big Bang-maskinen
Verdens største partikelaccelerator i Cern har igen gjort partikelfysikerne lykkelige efter et uheld i september 2008 standsede forsøgene for en længere reparationsperiode. Nu suser protonerne rundt i hver deres retning, uden dog endnu at få lov til at rejse hele vejen rundt, hvilket det først er planen at skrue op til om nogle uger. Denne gang skrues der op for forsøgene i små skridt og først i midten af december vil de første kollisioner efter planen finde sted.
 
Baltic Dry Index
3013 (-31) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 27/10, http://www.dryships.com/pages/report.asp
 
Bankens salgskurser
100 USD = 512,94 DKK
100 Euro = 757,36 DKK
 
Aktiekurser - aktuelle købskurser
D/S Torm: 53 (-1)
APM A-aktie: 35.200 (-800)
APM B-aktie: 36.200 (-900)
D/S Norden: 199,75 (-5,50)
DFDS: 342 (0)
Mols-Linien: 58 (-2)
Børsen, 28/10
 
Thora Lund
043(4)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1