Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Tir 27/10-2009 10.00
27/10-2009
CO-SØFART KALENDER
 
Henrik Mikkelsen - medsejlads "Crown of Scandinavia" fra København
John Ibsen - 12.30 juristmøde
 
FRA MEDIER
 
Pirateri
IMB Live Piracy Report update
25/10 08.45 UTC psn 06:07.7S 045:10.0E 475 nm syd for Mogadishu, Somalia
Seks pirater i en speedbåd, bevæbnet med automatvåben forfulgte et containerskib. Skibet slog alarm, øgede farten til maksimum og iværksatte anti-pirat foranstaltninger. Nær skibet begyndte piraterne at skyde. Piraterne endte med at opgive og skibet fortsatte med maksimum hastighed.
 
25/10 04.00 LT psn 20:38.5N 106:52.8E Haiphong red, Vietnam
Røvere entrede et containerskib fra forskibet og stjal skibsproviant hvorefter de forsvandt. De lokale autoriteter informeret.
 
19/10 21.06 LT psn 22:10.7N 091:43.3E Chittagong red, Bangladesh
I tre træbåde nærmerede 25 røvere bevæbnet med lange knive sig et containerskib fra agter, hvorefter 15 røvere entrede skibet fra poop-dækket. De stjal skibsproviant og forsvandt. Lokale myndigheder informeret og kystvagten ombord for at inspicere.
 
Mærsk ville ikke love omplaceringer
I den aftale som er indgået mellem rederiet og de to involverede søfartsorganisationer, har Mærsk under forhandlingerne nægtet at love omplaceringer af de 170 officerer, som Mærsk ønsker udskiftet med billigere asiatere. Også 113 britiske skibsofficerer skal udskiftes og et endnu ukendt antal hollandske.
 
Mærsk Line vil sejle endnu langsommere
Ifølge nyhedsbrevet Alphaliner vil Mærsk Line nedsætte farten på ruterne fra Asien til Europa fra 20-22 knob til 17-19 knob, og på returrejsen til Asien helt ned til 14-16 knob.
 
Negative rederimeldinger fra Japan
Nippon Yusen K.K. har reduceret nybygningsprogrammet til det halve og forventningerne til årsresultatet er nedjusteret fra forventede 5 milliarder yen til 27 milliarder yen.
 
Mitsui OSK Lines har sænket forventningerne for året med 92% til 2 milliarder yen.
 
Kawasaki Kisen oplyser at det indkalkulerer et engangstab på containeraktiviteterne med 50 milliarder yen og skrotter, sælger eller returnerer 26 containerskibe.
 
Kun Clipper interesseret i Nordic Tankers
Forhandlingerne mellem Clipper og Nordic Tankers om overtagelse af kontrollen med Nordic Tabnkers er efter forlydender langt fremskredne, og der er ikke tegn på at der er kommet modbud fra andre interesserede konkurrenter.
Maritime Danmark/sydibvest, 26/10 09.07,
 
Ny norgesrute rykker nærmere
Gruppen bag Balder Line som arbejder på projekt om ny rute mellem Frederikshavn, Sandefjord og Halden, mangler nu kun finansieringen. Et norsk rederi har været inde i billedet og det ser lovende ud siger en af initiativtagerne. Der er aftale om at overtage færgen "Vana Tallinn" til en overkommelig pris. Færgen vil efter overtagelsen blive navngivet "Balder Queen".
Maritime Danmark/sb.no, 26/10 13.40, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6076
 
Ny terminal til Fjord Line
Rederiet har netop taget en ny terminal i Hirtshals i brug, som også kan bruges af andre rederier. Color Line har sin egen terminal som er tilpasset SuperSpeed-færgerne.
Maritime Danmark/bording.no, 26/10 15.21,
 
Færge fra Hurtigruten som hotelskib i Australien
Det norske rederi har udlejet en af sine krydstogtsfærger, "Finnmarken", som hotelskib ud for kysten i det vestlige Australien for en periode på 18 måneder, med mulighed for forlængelse op til 3 år. Skibet er lejet af Boskalis Australien som skal opbygge et stort LNG-projekt ud for kysten. Kontrakten har for de 18 måneder en værdi på 125 millioner dollar.
Maritime Danmark, 26/10 14.33, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6077
 
Greenpeace bygger nyt flagskib
Sejlskibet som skal være fyldt med avanceret grøn teknologi skal være søklar til 40-års jubilæet i 2011 og bygges på det tyske værft Fassmer Shipyard. Skibet vil blive døbt "Rainbow Warrier III". Det er første gang miljøorganisationen bygger nyt skib.
Maritime Danmark, 26/10 16.30, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6079
 
Svenske lodser på sørøveri i danske farvande
Det statslige svenske lodsvæsen påtager sig nu lodsninger gennem danske farvande i strid med aftaler for Østersøregionen. Danske lodser har påpeget det uhensigtsmæssige i at svenskerne sejler helt ned i Storebælt før de lader sig afløse af danske lodser. Dermed passerer de Hatter Rev området som er kendt for at være farligt.
 
Svenskerne ignorerer de danske henvendelser. Inden for den seneste måned er der endda brugt svenske lodser til at sejle tankskibe fra Göteborg til Bornholm. Hvis svenskernes praksis fortsætter vil man kunne imødese andre landes lodstjenester som uden skandinaviske kvalifikationskrav lodser i danske farvande for pengenes skyld.
 
Minerydningsstyrke på vej hjem fra USA
NATO's stående minerydningsstyrke 1 (SNMCMG1) er nu på vej hjem efter øvelser ved den amerikanske østkyst. Ruten var planlagt via Bermuda og Azorerne til det europæiske fastland, men vejrudsigter gjorde at Azorerne springes over. Det danske kommandoskib "Thetis" er bygget til at holde søen i længere tid, men det er minerydningsfartøjerne ikke. De fem skibe fra 5 nationer skal nødvendigvis i havn med jævne mellemrum både af hensyn til skibene og mandskabet. Det slider hårdt at være på søen i længere tid i de små skibe.
 
Efter mere end en uge på åbent hav var beslutningen om at springe Azorerne over til havneophold ikke nem, men nødvendig. Det betyder at styrken efter endelig at være kommet i havn, har været gennem det længste stræk på søen i år, 14 dage og med tilbagelægning af 3000 sømil. Styrken ligger nu til kaj i La Coruna i Spanien hvor besætningen samler kræfter frem til 31. oktober.
 
"På de syv have"
Danmarks Radio har brugt mere end et år og mere end 100 timers optagelser til at producere serien "På de syv have", som DR2 påbegyndte udsendelsen af søndag d. 25. oktober. Serien vil blive sendt på seks søndage kl. 19.00 og genudsendt på DR1. Til serien er der udviklet et websted www.dr.dk/syvhave.
 
Søfartens Ledere holder lokalmøder
29/10 Svendborg Navigationsskole
11/11 Havnegade 55, København
26/11 Esbjerg - Hotel Britannia
30/11 Marstal Navigationsskole
1/12 Århus Sømandshjem
2/12 Ålborg Sømandshjem
 
Sømændenes Forbund har opdaget internettet og pdf-filerne
Sømændenes Forbund meddeler at der nu er nye tekniske muligheder så fagbladet Ny Tid kan lægges på internettet, og fra det nyeste nummer 2-2009 er det nu muligt at læse bladet på foreningens hjemmeside, hvor foreningen tester funktioner med pdf-filer.
 
Kvartalsvis Orientering nr. 3 fra Søfartsstyrelsens Opklaringsenhed
Orienteringen udsendt 26/10. (35 sider)
Indeholder bl.a.:
* Tankskib der gik på grund
* Enmandsbetjent fiskeskib der forliste
* To der faldt overbord fra pram og druknede
Søfartsstyrelsen, 26/10,  
 
Skraldekonflikten
Efter observation af blokaden ved Vestforbrændingen i Glostrup, valgte politiet i løbet af mandag eftermiddag at skride til handling. Over 50 betjente mødte op for at bryde blokaden. Sktaldemænd fra København og Frederiksberg har mandag haft nedlagt arbejdet i sympati med de fyrede kollegaer fra HCS.
 
Ingen hjælp fra 3F
Faglig sekretær i 3F Vestegnen, siger at skraldemændene ikke kan få hjælp fra forbundet. Når sagen har været behandlet tre gange i Arbejdsretten hvor HCS har fået medhold, så er der ikke mere forbundet kan gøre for at hjælpe. "Det er voksne mennesker, og det er ude af vores hænder at påvirke skraldemændene i den ene eller den anden retning" udtaler sekretæren.
Tirsdag morgen
 
Skraldekonflikten fortsætter med arbejdsnedlæggelse i dag i København og på Frederiksberg.
 
House of Prince outsurcer
Næsten 500 ansatte på tobaksfabrikken i Søborg ved København mister arbejdet når fabrikken lukker i 2011. De britiske ejere vil gradvist overføre produktionen i Danmark til andre fabrikker i Europa. Medarbejderstaben vil gradvist blive reduceret frem til lukningen i 2011. Lønniveauet i Søborg ligger langt over hvad der betales på andre fabrikker i Europa. Medarbejderne har haft fire uger til at komme med forslag som kunne forhindre lukningen. Fabrikken i Søborg fabrikerer næsten 3 millioner pakker om dagen.
 
SAS glæder sig over aftale med HK-Luftfart
HK Luftfart oplyser at 88,76% af medlemmerne har stemt for indgåelse af ny overenskomst med SAS, og det glæder SAS at opbakningen har været så stor. Nicolas E. Fischer fra HK Luftfart udtrykker det på den måde, at det er en aftale med fremtid i. Ledelsen opnår besparelser og medlemmerne får lønforhøjelser. I alt stemte 52,92% af de stemmeberettigede og dermed kan den nye aftale for 2010 underskrives.
 
Topfolk fra industrien vil stoppe udflytning til udlandet
Dansk Industri har holdt et 24 timers møde med deltagelse af 25 topchefer fra landets største produktionsvirksomheder, på hotel Comwell Holte, "med udsigt til spaoplevelser og årgangsvine". Men deres budskab er opsigtsvækkende. Der er eskapisme i det politiske miljø hvor der tales om serviceerhverv som ikke findes endnu, og teknologier som ikke er udviklet endnu, - men her og nu er det produktionsvirksomheden vi skal leve af.
 
En undersøgelse viser at to ud af tre forskningstunge virksomheder forventer en videreudflytning til udlandet i de næste 5 år, men vi skal ikke bare give op og flytte det hele ud. Det sidste års nedbrud på det finansielle marked har givet ny erkendelse af hvad vi skal leve af, og der er brug for et paradigmeskifte hvor industrien igen sættes på dagsordenen. Vi skal træffe nogle valg og ikke mindst nogle fravalg.
 
Til gengæld skal arbejdsmarkedet gøres mere konkurrencedygtigt bl.a. gennem mere smidige og enkle aftaler og spilleregler.
 
Dansk Metal mener partistøtte er OK
Der er intern strid i LO om den nye lokale økonomiske støtte til bestemte politiske partier. Dansk Metal mener samarbejdet med de tre partier er et fornuftigt valg. HK's formand har udtalt at hele sagen ikke er "særlig elegant håndteret" og FOA-formanden Dennis Kristensen er den største kritiker. Thorkild E. Jensen fra Dansk Metal har ikke meget til overs for kritikken, fordi forbundene bare kan gå ud og spørge deres lokalafdelinger som Dansk Metal har gjort, og det er der ingen fikumdik i.
 
I Dansk metal bruges der ti kroner pr. medlem på at lave analysearbejde og politisk udredning som deles med partier som står foreningen nærmest, og derudover er der givet mindre beløb til S og SF til folketingsvalgene.
 
Til sammenligning med krig, voldbrand og så meget andet
"Rygning er beviseligt den mest skadelige aktivitet overhovedet...." siger formanden for Kommunernes social- og sundhedsudvalg Tove Larsen.
Borsen.dk/Berlingske Tidende, 27/10 08.31, http://borsen.dk/fodevarer/nyhed/168792/
 
Københavns sundhedsborgmester Mogens Lønborg (K), mener en pakke cigaretter skal koste 70 kroner. Han henviser til Irland og Norge hvor prisen er 60 kr. Meldinger fra regeringen om det problematiske i forhold til grænsehandel får ikke sundhedsborgmesteren til at stikke valgpiben ind.
Borsen.dk/Politiken, 27/10 09.09, http://borsen.dk/privatokonomi/nyhed/168787/
 
Konjunktur og arbejdsmarked uge 43
Indhold:
* DØR: Tegn på at bunden af den økonomiske nedtur er nået, men fortsat behov for politiske tiltag.
* Forbrugertilliden stort set uændret
* Fortsat fald i byggebeskæftigelsen i 3. kvartal 2009
* Ledigheden i EU stiger svagt
* Stigning i ejendomspriser for ejerlejligheder og fritidshuse fra 2. kvartal 2009 til 3. kvartal 2009. Parcel- og rækkehuse stort set uændret.
* Danske forbrugere forventer at den økonomiske situation er forbedret om et år
* Mange EU-lande har en negativ prisudvikling i september 2009.
 
Baltic Dry Index
3044 (+1) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 26/10, http://www.dryships.com/pages/report.asp
 
Bankens salgskurser
100 USD = 507,99 DKK
100 Euro = 757,37 DKK
 
Aktiekurser - aktuelle købskurser
D/S Torm: 54 (-0,50)
APM A-aktie: 36.000 (-1200)
APM B-aktie: 37.100 (-1200)
D/S Norden: 205,25 (-6,25)
DFDS: 342 (-5)
Mols-Linien: 60 (-1)
Børsen, 27/10
 
Thora Lund
042(4)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Slår et ekstra slag for skibsmekaniker-uddannelsen i høringssvar

Omlægningen af uddannelserne til sætteskipper- og skibsfører, hvo ...

-Velfortjent IMO-pris til Birgit Sølling Olsen

-Det er mere end velfortjent, at Birgit Sølling Olsen modtager IM ...
bottom banner1