Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Tor 22/10-2009 10.00
22/10-2009
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - møde Syddansk Universitet
Chrstian Petersen - 10.00 jurastudie Københavns Universitet
 
FRA MEDIER
 
To tankskibe kolliderede
De to tankskibe, libyske "Krymsk" på 250 meter og "AET Endaevour" på 50 meter, er af endnu uforklarlige grunde kollideret onsdag i Den Mexicanske Golf 60 kilometer fra kysten. Ingen er kommet til skade men der er et olieudslip på 70.000 liter efter lækage af to olietanke. Oprensning er kompliceret fordi der er nær ved to meter høje bølger og en vind på 20 sekundmeter i området.
Jyllandsposten, 21/10 18.18, http://jp.dk/udland/usa/article1858876.ece
 
Forhandlinger med Mærsk
Søfartens Ledere og Maskinmestrenes Forening har onsdag forhandlet med APMM i forsøg på at indgå en aftale om frivillig fratræden fra Mærsk Line. APMM ønsker at 170 danske officerer skal fratræde og erstattes af billigere asiatisk arbejdskraft. Forhandlingerne skrider fremad og fortsætter fredag den 23. oktober.
 
Har de søfartsstuderende en fremtid som søfarende?
Efter Mærsk-beslutningen om udskiftning af 170 danske officerer stiller Søfartens Ledere spørgsmål ved, om de mange penge samfundet bruger på at uddanne unge søfarende er spildte penge. I årevis har de unge fået at vide at der er gode fremtidsudsigter i søfarten, og de faglige kompetencer danskerne har skal kunne stå deres prøve på verdenshavene, men på lønnen kan vi ikke konkurrere med asiaterne.
 
Skibsrederne har ellers lempelige vilkår med nettolønninger, og Søfartens Ledere vil i næste uge afklare foreningens politiske holdning til DIS, og hvilke krav der kan stilles til søfartens minister for at stille danske søfarende bedre i konkurrencen.
 
Mærsk udvider i Kina
Mærsk vil oprette en logistikafdeling og et globalt servicecenter i Chengdu, Kina. Mærsk overvejer at udvide investeringer i Chengdu yderligere.
Børsen, 22/10, side 6
 
Mærsk sparer brændstof for milliarder
Containerskibene bliver stadig bedre til at spare brændstof, og frem mod år 2012 vil skibene skære en tredjedel af forbruget. Gennem de seneste år er forbruget nedsat med 15% og hertil planlægges en yderligere reduktion på 20% de kommende år.
 
Eivind Kolding er overbevist om der vil blive sat nye målsætninger i 2012. Udviklingen er ikke kommet fra en stor revolutionerende fornyelse, men gennem en række småændringer, herunder bedre design af skibene og slow steaming.
Børsen, 22/10, side 10
 
Ace Link
Rederiet som i al diskretion har indgået en betalingsstandsningsaftale på 3 måneder ved Retten i Helsingør, vil bruge tiden til at rekonstruere selskabet. Der lægges ikke skjul på at der er mange ubetalte regninger til både moderselskab og leverandører.
 
Den kritiske situation understreges af et regnskab for 2008, som viste underskud på 75 millioner og en negativ egenkapital på 82 millioner. Og tallene er ikke siden forbedret oplyser bestyrelsesformanden. Formanden angiver den tidligere ejers satsning på to nye gigantfærger som årsag til problemerne, fordi de resulterede i overkapacitet.
 
Samarbejdende containerrederier skærer i transatlantisk kapacitet
Parterne i New World Alliance som bl.a. tæller Neptune Orient Line som er sydøstasiens største containerrederi, har besluttet at reducere deres transatlantiske ruter med en tredjedel. Reduktionen træder i kraft fra december. Ifølge Drewry Consultants kan verdens containerrederier imødese et samlet underskud på 20 milliarder dollar i 2009 på grund af overkapacitet.
Maritime Danmark/borsen.dk, 21/10 13.37, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6020
 
Hvad har de gang i ?
I Samsø Posten onsdag er ordet "Kanhave" tilsyneladende ikke nævnt.
Samsø Posten, 21/10
 
Den maritime konference
Onsdag er Danmarks Rederiforening, Danske Maritime og CO-Industri værter for en konference på Christiansborg i anledning af Den Maritime Uge 2009. Der vil være mere end 100 politikere og aktører fra den maritime verden som deltager i konferencen.
 
Udgangspunktet for konferencen er at hele sektoren har vinden imod sig. Formand for CO-Industris maritime udvalg, Claus Jensen, mener det er vigtigt Danmark bevarer dansk arbejdskraft i erhvervet, men det er afgørende den ikke blot er dyrere men også bedre, siger rederiforeningens formand med henvisning til den påtænkte Mærsk udskiftning af danske officerer.
Maritime Danmark, 21/10 11.27, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6017
 
Fisker fik mine i garnet
Fiskeren trak garn nordøst for Sejrø da han fik en mine eller bombelignende genstand med op. Fiskeren kontaktede Kattegat Marinedistrikt og Søværnets minører undersøger nu genstanden ligesom skibstrafikken i området er informeret. I 2009 er der foreløbig fundet omkring 50 stykker farligt sprængstof. Minerne stammer primært fra 2. verdenskrig hvor de krigsførende smed omkring 600.000 miner i havet, heraf omkring 165.000 i regionen Kattegat, Skagerak og Østersøen.
 
Rapport fra Opklaringsenheden
Den 15. juni 2009 fik en reparatør læderet venstre hånd, fordi en handske blev fanget af en drejebænks treklo. Rapporten er på engelsk og på 4 sider.
 
Søfartens Arbejdsmiljøråd søger maritim konsulent
Miljørådet leder efter en sømand med en årrække som søfarende bag sig, som vil arbejde med sikkerhedskultur, mennesker, holdninger og adfærd, og som interesserer sig for sikkerhed og sundhed. Ansøgningsfrist er 2. november. Løn- og arbejdsvilkår efter individuel aftale.
 
Søfartens Arbejdsmiljøråd udgiver apostologisk sundhedskalender
Seahealth sender en kalender ud til danske skibe som skal motivere de søfarende til at træffe de valg eksperterne mener er sunde. Budskaberne er i vægkalenderen skrællet ind til kernehuset, der er ingen løftede pegefingre og kun de glade budskaber om de glade sundhedsvalg.
Søfartens Arbejdsmiljøråd, 21/10, http://www.seahealth.dk/nyheder/1347.html
 
Lindø skal have sat fart på
Planerne om at udvikle mange nye arbejdspladser i dansk energiudvikling på Lindø-arealerne skal fremskyndes, hedder det i en endnu ikke offentliggjort rapport som Fyens Stiftstidende refererer.
 
Både Holland, Tyskland og England har lignende planer og frem til 2020 vil der blive investeret 150 milliarder euro i havvindmøller og bølgeenergi i Europa. Hvis Lindø-muligheden skal udnyttes med sin beliggenhed, kraner, robotteknologi og velkvalificerede arbejdskraft, så skal der rykkes i dag og ikke i morgen.
Maritime Danmark/Fyens Stiftstidende, 22/10 09.04, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6031
 
Skraldekonflikten
Ingen sympatikonflikt
Skraldemændene i firmaet R98 besluttede på et møde onsdag morgen, at de ikke ville gå i sympatikonflikt med de nu fyrede kollegaer fra HCS. R98 henter skrald i København og på Frederiksberg. Samtlige kommuner på Vestegnen som har været omfattet af konflikten har nu fundet andre vognmænd til at afhente skraldet.
 
Blokade af Vestforbrænding
Omkring 30-40 af de fyrede skraldemænd fra HCS har til morgen blokeret affaldshåndteringen på Vestforbrænding i Glostrup. Politiet har været tilkaldt og har bedt blokadevagterne fjerne sig fra kørebanen.
 
LO køber politisk indflydelse i Århus
Udover tidligere nævnte Odense Kommune, har LO indgået aftale med S, SF og Enhedslisten i Århus om et politisk program til gengæld for økonomisk støtte. Støtten består af 200.000 kroner til valgkampen samt opfordring til de 50.000 medlemmer i Århus om at stemme rødt.
 
I et af aftalepunkterne hedder det at byrådet hvert år skal have en liste over udliciterede opgaver, med henblik på at undersøge om de kan gøres kommunale igen. Hvert kvartal skal partierne og LO mødes og drøfte hvordan det går.
 
Også København
De samme tre partier har i København underskrevet et valgprogram med LO, til gengæld for finansiering af en valgavis som bliver trykt i 20.000 eksemplarer og håndomdeles i København. Frank Jensen som er overborgmesterkandidat for Socialdemokratiet kan ikke se noget odiøst i aftalen, fordi valgoplæggets punkter er åbent forhandlet og der ikke er noget juridisk bindende i aftalen.
 
Velfærdsindikatorer
En større interviewundersøgelse foretaget af Danmarks Statistik viser, at 8% af danskerne har problemer med at få pengene til at slå til - 3% har det meget svært og 5% har det svært. 58% oplyser at de har det let eller meget let ved at få pengene til at passe. Blandt arbejdsløse har 30% det enten meget svært eller svært, mens tallet for studerende og lærlinge er 17%.
Danmarks Statistik, 21/10, http://www.dst.dk/nytudg/12828
 
Beskæftigelsesministeren i samråd om ledige uden forsørgelsesgrundlag
Inger Støjberg var onsdag i samråd i Arbejdsmarkedsudvalget om arbejdssøgende uden forsørgelsesgrundlag. Ministeren slog fast at dagpengesystemet var baseret på frivillighed og solidaritet.
 
Seneste tal fra Danmarks Statistik viste at der var godt 63.000 sådanne ledige i 2. kvartal af 2009. En del er unge under 18 år og andre befinder sig i en opsigelsesperiode bemærkede ministeren.
 
Særlig mænd skal have pisk ved utroskab
En meningsmåling fra det sydøstasiatiske land Brunei viser at 77% mener utro mænd skal have pisk ved utroskab, mens kun 55% mener kvinder fortjener samme straf. Brunei ligger på Borneo og 66% af befolkningen er muslimer.
 
Baltic Dry Index
2917 (+85) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 21/10, http://www.dryships.com/pages/report.asp
 
Bankens salgskurser
100 USD = 511,33 DKK
100 Euro = 757,33 DKK
 
Aktiekurser - aktuelle købskurser
D/S Torm: 56 (+0,50)
APM A-aktie: 36.700 (+200)
APM B-aktie: 38.000 (+400)
D/S Norden: 210,25 (+0,25)
DFDS: 343 (0)
Mols-Linien: 62 (-1,50)
Børsen, 21/10
 
Thora Lund
039(4)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Slår et ekstra slag for skibsmekaniker-uddannelsen i høringssvar

Omlægningen af uddannelserne til sætteskipper- og skibsfører, hvo ...

-Velfortjent IMO-pris til Birgit Sølling Olsen

-Det er mere end velfortjent, at Birgit Sølling Olsen modtager IM ...
bottom banner1