Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Tor 17/9-2009 10.00
17/9-2009
17 09
CO-SØFART KALENDER
 
John Ibsen - feriedag
Ole Strandberg - arbejder hjemme
Christian Petersen - ferie til og med 24/9
Søren V. Nielsen - Dansk Metal kongres Ålborg
 
FRA MEDIER
 
Pirateri
Situationen i Somalia
Ledelsen for al Shabab-militsen opfordrer nu islamiske krigere fra hele verden om at komme til Somalia for at deltage i krigen. Opfordringen kommer efter amerikanske styrker i et kommandoraid ind over det sydlige Somalia dræbte en af lederne, som mistænkes for at stå bag to terroraktioner mod israelere i Kenya i 2002.
 
Sheikh Mehad Abdikarim fra al Shabab begrunder opfordringen med, at når ikke-muslimer fra Burundi og Uganda kan kæmpe i Somalia, hvem skulle så forbyde muslimske brødre i at slutte sig til kampen. Den islamiske bevægelse har fuld kontrol over det sydlige Somalia hver der er indført sharia-lovgivning efter en taliban-lignende fortolkning af islam.
 
Den somaliske regering ønsker at FN giver krigsskibene ved Somalia mandat til ikke bare at bekæmpe pirater, men også bekæmpe ulovligt fiskeri. Overfiskeri ved kysten anses for at være baggrunden for udviklingen af pirateri, fordi fiskerne har mistet deres indtægtskilde fra den ellers fiskerige kyst. Men nogle FN-lande blokerer for vedtagelse af et sådant mandat. Ifølge en rapport fra High Seas Task Force fra 2005, henter udenlandske fiskere ulovlige fangster ved Somalia for 450 millioner dollar om året.
 
Det vides ikke hvilke lande som har blokeret for en vedtagelse af bekæmpelse af ulovligt fiskeri, men Spanien, Japan, Korea og Ægypten er nogle af de lande som antages at fiske ulovligt i området.
 
"Maersk Kendal" grundstødt ved Singapore
Et 57.600 ton stort containerskib som tilhører det engelske datterselskab The Maersk Company Ltd, er onsdag morgen grundstødt 700 meter syd for Sebarok øen ved Singapore. Ingen er kommet til skade og der meldes ikke om olielækage. Skibet er næsten 300 meter langt og har plads til 6.200 containere. Tilstanden er stabil og rederiet er i kontakt med et bjærgningsselskab. "Maersk Kendal" var på vej til Tanjong Pelepas i Malaysia.
Business.dk/ritzau/Maritime Danmark, 16/9 12.42, http://www.business.dk/article/20090916/transport/90916090/
 
Oprensning efter "Full City" vil koste 200 millioner norske kroner
Kystverket i Norge vurderer at omkostningerne for oprensning af oliespild, efter "Full City" den 1. august blev kastet ind i klipperne ved Laugesund, vil ligge omkring 200 millioner norske kroner. I første omgang blev der gættet på en halv milliard.
Maritime Danmark/tekniskukeblad.no, 17/9 07.00, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=5648
 
Spøgelesflåde i Sydøstasien
Syd for Malaysia og øst for Singapore ligger tæt ved 500 skibe hensygnende hen i en slags spøgelsesflåde, uden bemanding og uden destinationer. Det afslører Daily Mail som også har taget billeder af flåden (link i artikel til billederne). Også en olietanker fra Mærsk ligger stille her. En britisk skibsmægler udtaler, at hvis verden virkelig var på vej ud af recessionen, ville disse skibe være i arbejde.
 
Ny åbenhed hos Mærsk kan svare sig
Mærsk har altid været godt mediestof, og tidligere historier har fået ekstra spekulativ næring fordi adgangen til informationer fra Esplanaden har været stærkt begrænsede. Siden Nils Smedegaard Andersen har overtaget topposten, er behovet for anonyme kilder næsten forsvundet, og det kan aflæses både i medieindeks og aktieindeks.
 
EU kan måske modsætte sig statslån til Hapag-Lloyd
Hvis planerne om massiv statsstøtte til det kriseramte tyske containerrederi realiseres, risikerer den tyske regering modstand fra EU-kommissionen. Det oplyser kilder som er tæt på sagen til Financial Times Deutschland. Rederiet har anmodet om en lånegaranti på 1,2 milliarder euro og dette beløb er mere end 10 gange så stort som de årlige lønninger til de ansatte. Det forhold strider mod EU's regler.
Maritime Danmark/Sydinvest, 16/9 14.17, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=5644
 
Banklån til skibsfarten må nedskrives i værdi
Bankerne må nedskrive deres tilgodehavender i skibsfarten med op mod 90 milliarder dollar. Det er konsekvensen af at brugte skibe er faldet med op mod 50% i værdi. På den måde trækker krisen i skibsfartsindustrien banker med sig i faldet. Som eksempel betød konkursen af Eastwind Maritimes, at bankerne fik overladt 70 mere eller mindre usælgelige skibe. Et andet eksempel er en amerikansk bank som overtog 6 skibe til en værdi på 22,7 millioner dollar, mens der var ydet lån med sikkerhed i skibene for 54,7 millioner dollar.
Maritime Danmark/Financial News, 16/9 12.49, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=5632
 
Restriktive danske regler hindrer besøg af udenlandske skonnerter
Ærø Turist- og Erhvervsforening har udsendt pressemeddelelse om mere end 25 udenlandske skonnerter, som i dag samles i Marstal for at protestere mod danske særregler. Med reglerne forhindrer de danske søfartsmyndigheder udenlandske skonnerter i at besøge danske havne, hvis de har mere end 12 passagerer ombord. Forbudet gælder uanset om de pågældende er godkendt fra deres hjemlande til at sejle med mere end 12 passagerer.
 
Skonnerterne risikerer at blive arresteret i Danmark. Som eksempel har en hollandsk skonnert "Regina Maris" i denne vinter været på Cuba og i Panama, med 30 tyske skoleelever, men de må ikke sejle fra Eckernförde til Marstal med det samme antal passagerer, og når ikke de må sejle til Danmark - som det eneste land i verden - så sejler de til Sverige i stedet hvor der ikke er problemer, udtaler skipperen.
Ærø Turist- og erhvervsforening, 16/9 12.33
 
Læsø er lykkelige for de ikke har bestilt en "Kanhave"
Efter et besøg på den uheldsramte færge er Færgeselskabet Læsø's bestyrelse overbeviste om, at det bestemt ikke er en tilsvarende færge de søger til overfarten mellem Frederikshavn og Læsø. For lang tid siden blev det ellers vurderet at en tilsvarende færge kunne være en god afløser for den nuværende færge. Bestyrelsen vil nu rette blikket mod Rømø-Sild færgen som er 88 meter lang, godt 16 meter bred, med plads til 80 personbiler uden hængedæk.
Maritime Danmark/nordjyske.dk, 16/9 15.59, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=5647
 
Arrangementer i "Forum for Shipping Economy and Strategy" - efteråret 2009
Blue Events i FSØS finder sted som følger:
* Nr. 17 - 1/10 - Perspectives on the Shipping Super Cycles
* Nr. 18 - 5/11 - Container Market Outlook
* Nr. 19 - 10/12 - Lessons learned from the shipping crisis in the 1970s
* Nr. 20 - 18/2-2010 - Shipping Strategy: Innovating for succes.
Deltagelse gratis, tilmelding nødvendig.
 
Femern-broen er voldsomt underbudgetteret
Budgettet er på 40 milliarder kroner, og i følge konsulent Søren K. Villemoes, er der indregnet en overskridelse af budgettet med 16%. Men det er slet ikke nok fortæller Villemoes, som har skrevet speciale om bro-budgettet til Københavns Universitet, og som har fået indsigt i Transportministeriets budgetter. Erfaringer viser at budgetter for broer i den størelsesorden gennemsnitligt overskrides med 34%, udtaler han til dagbladet Information. Det er ikke urealistisk at forudsætte projektet bliver 10 milliarder dyrere end beregnet.
 
Arbejdsløsheden
Er vokset til 103.000 det seneste år. Nationalbanken forudser den vil vokse med yderligere 80.000 i løbet af 2009 og 2010. Samtidig har Danmark oplevet en produktivitetsnedgang på 4% i gennemsnit de seneste to år.
 
Den britiske arbejdsløshed er den højeste i 14 år
I Storbritannien vokser antallet af arbejdsløse fortsat og var ved udgangen af juli på 2,47 millioner, efter 210.000 nye har mistet deres job. Især unge mellem 16 og 24 år er hårdt ramt, og her er arbejdsløsheden nu oppe på 19,7%.
Borsen.dk/Nyhedsbureaet Direkt, 16/9 11.40, http://borsen.dk/okonomi/nyhed/165904/
 
Fagforening for Thomas Rathsack støtter op om deres medlem
Centralforeningen for Stampersonel (CS) vil støtte forfatteren til den omstridte bog "Jæger - i krig med eliten", hvis han henvender sig til foreningen. Thomas har endnu ikke henvendt sig, men hvis han gør, så har vi en sag siger formanden for CS Jesper K. hansen.
 
Foreningen har henvendt sig til tillidsrepræsentanten på Thomas Rathsack's arbejdsplads, som er Kastellet i København, og sagt de er parate til at føre sag om fratagelse af hans sikkerhedsgodkendelse, og også talt med forsvarets ledelse, og givet udtryk for det tåbelige i at afskedige manden. Thomas Rathsack arbejder som uddannelsesofficer.
 
Dansk Metals kongres 12.-18. september
Særlig hjemmesidesektion med program, nyheder, formandens beretning, debat, web-tv m.v.
50.000 nye energijob
 
Onsdag præsenterede forbundsformand Thorkild E. Jensen på kongressen i Ålborg, en plan som skal skabe 50.000 nye job i energisektoren. Job med en fremtid i. Planen indebærer 25 milliarder kroner til øgede investeringer i forskning og udvikling på energiområdet, kombineret med øget uddannelse. El-biler skal fritages for afgifter og udvikling af ren kulkraft skal videreudvikles. Vi er ikke de eneste som fremtidstænker i energi-udvikling, og derfor skal vi være hurtige fastslog formanden.
 
Verdens højeste mand kan ikke finde en kvinde som kan passe
Han er 26 år, 2 meter og 46,5 centimeter høj og har tillige verdens største hænder og fødder. Men kvinden som kan nå ham kan han ikke finde. Han er for første gang uden for sit hjemland Tyrkiet og han håber at hans nye status som kendt betyder, at han kan få set verden og få en bil som passer til hans størrelse.
Berlingske Tidende/ritzau/AFP, 16/9 18.17, http://www.berlingske.dk/article/20090916/verden/90916138/
 
Skoleskibet "Danmark"
Afgang ankerpladsen ved Bantry Bay i Irland 16/9 kl. 08.53 UTC.
Afsejlet i smukt solskinsvejr og planen er pt. at sejle vest om Irland og forhåbentligt nord om Skotland for at have passage ved Pentland Firth. Stedet er kendt for usædvanlig stærk strøm og der håbes på medstrøm for passagen.
 
Baltic Dry Index
2415 (-16) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 16/9, http://www.dryships.com/pages/report.asp
 
Bankens salgskurser
100 USD = 519,94 DKK
100 Euro = 757,21 DKK
 
Aktiekurser - aktuelle købskurser
D/S Torm: 54
APM A-aktie: 34.500
APM B-aktie: 35.600
D/S Norden: 193,50
DFDS: 350
Mols-Linien: 67
Nordnet.dk, 17/9 09.00,
 
Thora Lund
014(4)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1