Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Tor 3/9-2009 10.00
3/9-2009
02 09
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - 15.00 møde
Christian Petersen - 10.00 undervisning
Ole Strandberg - arbejder hjemme
Bjarne Mørup Olsen (SK) - ferie
 
FRA MEDIER
 
Pirateri
Situationen i Somalia
Den britiske nødhjælpsorganisation Oxfam beskriver situationen som en humanitær katastrofe af ubegribeligt omfang. Hundredetusinder af flygtninge er stuvet sammen på umenneskelig vis i flygtningelejre i Kemya, Ethiopien og hjemlandet, som er beregnet til langt færre. Dadaab-lejren i Kenya er f.eks. beregnet til 90.000 flygtninge, men bebos af 300.000 med en månedlig tilvækst på 8.000. Udenfor Mogadishu er mere end 500.000 stuvet sammen i en flygtningelejr som har den højeste befolkningstæthed for en flygtningelejr noget sted i verden.
Danmarks Radio, 3/9 05.13,
 
Nyt i "Arctic Sea"-sagen
Dmitrijs Savins, direktøren for Pakri Tankers som tidligere havde hjemsted i Estland, men nu er registreret i Sillamäe, er blandt otte arresterede mistænkt for kapring af skibet. Pakri Tankers blev grundlagt i 2005 og midt i august 2009 blev der indgivet konkursbegæring mod rederiet, som havde en omsætning på 20 millioner euro og et tab på 2,5 millioner euro i 2008.
 
Mærsk-meddelelsen om det bebudede salg af B-aktier
Den officielle meddelelse om vilkår og betingelser for salg og køb af 250.340 af selskabet egne B-aktier.
 
Mærsk fik 8,26 milliarder i kassen onsdag
Onsdag morgen sendte Mærsk 250.340 B-aktier til salg, og salget blev realiseret samme dag. Aktierne blev solgt til 33.000 kroner stykket ved en international privatplacering til institutionelle investorer.
Business.dk, 2/9 22.56,
 
"Hellige køer på Smedegaards alter"
"Plejer" er afgået ved døden og man gentænker. Sådan gjorde Smedegaard med Carlsberg og sådan fortsætter det med Mærsk. Fra tid til anden skal det hele gentænkes og ikke bare pudses af i hjørnerne. Om aktiesalget konstateres at det var en enkel måde at rejse kapital på, og hvad det næste vil blive må tiden vise. Milliarderne skal bruges til gode tilbud, og det kan være både på olie- eller terminalområdet, "eller der kan sejle et billigt skib forbi".
 
Haster ikke med ny finansdirektør
Nils Smedegaard udtaler at der er stor interesse fra gode kandidater til afløsning af Søren Thorup Sørensen der forlod posten i maj. Men det haster ikke, koncermen har stærkt besatte økonomi- og finansfunktioner, og på den korte bane klarer selskabet sig fint uden en finansdirektør.
Business.dk/ritzau,
 
Aktien tordnede i bund
Efter meddelelsen om salg af en stor portion aktier onsdag morgen, er kursen styrtdykket. Chefanalytiker i LD Invest, Brian Børsting, mener ikke der er baggrund for den voldsomme kursreaktion, men der kan være investorer der bliver bekymrede for om virksomheden er i vanskeligheder.
Business.dk, 2/9 13.31,
 
Danske Bank ude i kulden
Banken blev fravalgt i forbindelse med salget af rederiaktier for små 10 milliarder kroner og det kostede Danske Bank et to-cifret millionbeløb. Fravalget skete trods selskabets mangeårige nære relationer til banken hvor Mærsk stadig er indehaver af 22% af aktiekapitalen. Mærsk valgte at give opgaven til børsmæglere fra Nordea, SEB Enskilda, franske Calyon og amerikanske Merrill/Bank of America. Danske Bank ønsker ikke at kommentere og Mærsk afviser der var tale om fravalg. Mærsk valgte at bruge Danske Bank som rådgiver ved salget, og derfor kunne de naturligvis ikke også deltage i selve aktiesalget, forlyder det fra koncernen. Det har alligevel vakt nogen opsigt at Danske Bank ikke deltog i selve børsoperationen.
Business.dk, 3/9 06.15,
 
"Kanhave" og SamsøTrafikken
Transportministeren ind i sagen om skandalefærgen
I sidste uge henvendte Samsøs borgmester sig til Lars Barfoed om færgebesejlingen og dens problemer. Ministeren har bedt BornholmsTrafikken om en redegørelse og han vil sikre sig i forhold til det kedelige udgangspunkt, at skibet ikke var i orden ved leveringen. Der er aftalt møde om sagen mellem minister og rederi om to uger. Man kan ikke hekse og det hjælper ikke at råbe, siger ministeren, som ønsker at fremskynde reparationsarbejdet. Borgmesteren er glad for ministerens opmærksomhed på øens problemer.
 
Ny færge fra Grækenland aflyst
Rederiet har stoppet byggeriet af en søsterfærge til "Kanhave" på det græske Frantzis-værft. Færgen skulle have været indsat på Sjællands-ruten i første halvår af 2010. Der er nu en juridisk strid mellem rederi og værft om ejerskabet til det nye skib som er delvist betalt. Det eksisterer som et skrog i kystbyen Perama uden udsigt til at blive færdiggjort. Oprindelig havde Nordic Ferry Services planer om fem færger af typen "Kanhave" til selskabets ruter i Danmark. Prisen for "Kanhave" var godt 110 millioner kroner.
 
Samsø Posten
I læserbrev 2. september til "Nautilus" alias Per Rungholm slutter en læser som har deltaget i det udvidede trafikudvalgsmøde med SamsøTrafikken, efter at have konstateret at kun en enkelt i forsamlingen gav udtryk for at have tillid til rederiet: "Med andre ord Nautilus. Synes du ikke snart, det er på tide, du pensionerer pennen, inden du mister den sidste ven, du har - nemlig dig selv??"
Samsø Posten, 2/9
 
Danske og tyske toldere på signalkontrol af skib som kom fra Columbia
Onsdag gennemførte danske og tyske toldere i fællesskab en omfattende kontrol af kulskibet "Maha Anosha", som lagde til ved Enstedværket i Aabenraa efter en tur fra Columbia. Skibet blev endevendt indenbords og tyske dykkere undersøgte skibets skrog for skjult narko. Afdelingsleder Carl Andersen fra Skat i Sydjylland siger at intet blev fundet, og det var heller ikke forventningen, men den høje kvalitet af kontrollen var signalværdi for at stoppe narkosmugleriet som Skat ikke vil finde sig i.
JydskeVestkysten, 3/9 08.07, http://www.jv.dk/artikel/728838
 
NATO's minerydningsstyrke nr. 1 nu ankommet til Halifax i Canada
Flåden, med kommandoskibet "Thetis" i spidsen, blev mødt af to minerydningsfartøjer fra den canadiske flåde. Efter en uges øvelser i de canadiske farvande forlægger styrken sydover for at deltage i omfattende fællesøvelser med bl.a. US Navy.
Nu 10.000 havmiljøvogtere
Et ægtepar er fejret med en flyve- og sejltur, fordi deres tilmelding betød at kampagnen nu har nået 10.000 frivillige havmiljøvogtere. På flyveturen oplevede de i praksis hvordan man fra flyet kunne observere et skib udlede olie tæt på den svenske kyst. Der blev kommunikeret med kaptajnen på skibet mens der blev taget billeder og video af oliesynderen.
 
Opbakning til at samle LO-forbund i et stort fælles forbund
Poul Erik Skov Christensens forslag har baggrund i det stadig faldende medlemstal i LO samlet set, og motiveres blandt andet med en tilsvarende samling på arbejdsgiversiden i DI, samt det forhold at danske arbejdere i dag oftere skifter job fra en branche til en anden, med besværlige medlemsskift til følge. Forslaget er tirsdag drøftet i LO's forretningsudvalg og er langtfra fejet af bordet. HK som er næststørste forbund med 300.000 medlemmer, ser gerne en fortsat drøftelse af muligheder, og FOA med 220.000 medlemmer ser også velvilligt på forslaget, fordi arbejdsmarkedet bliver stadig mere fleksibelt og medlemstallet falder, ikke mindst på grund af lokkerier fra de "gule". I 1970 havde LO 56 forbund men fusioner har bragt tallet ned til 17 i dag. Alene i de sidste fem år har 150.000 medlemmer forladt LO-forbundene og det presser økonomien i forbundshusene. Forskeren, professor Henning Jørgensen fra Ålborg Universitet advarer mod at tro for meget på værdien af stordriftsfordele. Det handler mere om organisatorisk intelligens siger han, og tilføjer at det ikke er let at gennemføre bl.a. fordi nogen skal forlade magtpositioner.
 
Den offentlige sektor får problemer med rekruttering
Relativt mange i den offentlige sektor er tæt på tilbagetrækningsalderen. I alt er der i dag 825.000 offentligt ansatte og heraf vil 115.000, med uændrede tilbagetrækningsvaner, forlade jobbet i løbet af de næste fem år. Det er mange set i forhold til størrelsen af de årgange som kommer på arbejdsmarkedet. I dag arbejder 30% i det offentlige, men med uændrede balancer vil det offentlige konsekvensmæssigt skulle lægge beslag på 50% af de kommende årgange.
 
Varslinger af større afskedigelsesrunder er faldet
De seneste måneder er antallet af større fyringsvarslinger faldet og er nu på niveau med de foregående år. I januar 2009 var knap 6.000 berørt af varslinger og dette tal er faldet til knap 600 i juli 2009.
 
Skoleskibet "Danmark"
Middagspsn 1/9 12.00 UTC 41:28N 047:53V
Der sættes flere sejl. I løbet af natten har farten været under 6 knob men tirsdag formiddag har der været varme byger som har givet lidt ekstra vind med fart på 7-8 knob. Der ses delfiner og mandag eftermiddag en hval som gav samling af både elever og mandskab på agterdækket.
På rejse fra Baltimore til Bantry Bay i Irland. ETA 13/9.

Baltic Dry Index
2413 (-10) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 2/9, http://www.dryships.com/pages/report.asp
 
Bankens salgskurser
100 USD = 536,49 DKK
100 Euro = 757,31 DKK
 
Aktiekurser - aktuelle købskurser
D/S Torm: 48,20
APM A-aktie: 33.500
APM B-aktie: 34.000
D/S Norden: 174,25
DFDS: 336,50
Mols-Linien: 70
Nordnet.dk, 3/9 09.00,
 
Thora Lund
004(3)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1